از پلازای دیروز تا پلازای امروز!

کد خبر: 722723

میدان های تهران در برنامه ای مفصل به پلازا تبدیل خواهند شد. برنامه ای که در مدیریت سابق شهر تهران مدون شده و میدان ولیعصر از اولین ها بود. اما این پلازا اسیر تنگ نظری های سیاسی و رسانه ای رقبای شهردار سابق تهران شد، با این وجود شهردار جدید نیز از تبدیل میدان امام خمینی به پلازا سخن گفته است. هرچند بهانه گیران دیروز، امروز دیگر نه نقدی می کنند و نه آن را دخمه می نامند!

137 آنلاین: میدان های تهران در برنامه ای مفصل به پلازا تبدیل خواهند شد. برنامه ای که در مدیریت سابق شهر تهران مدون شده و میدان ولیعصر از اولین ها بود. اما این پلازا اسیر تنگ نظری های سیاسی و رسانه ای رقبای شهردار سابق تهران شد، با این وجود شهردار جدید نیز از تبدیل میدان امام خمینی به پلازا سخن گفته است. هرچند بهانه گیران دیروز، امروز دیگر نه نقدی می کنند و نه آن را دخمه می نامند! افتتاح ایوان انتظار در مرکز تهران با وجود آنکه ترکیبی بی نظیر از فرهنگ و استفاده از فضاهای شهری را به منصه ظهور رسانده ولی بازهم همچون همیشه یکی از اقدامات خوب شهرداری تهران با نگاه غیرمنصفانه و سیاسی شخصیت ها و جریان های سیاسی روبه رو شد. حال آنکه این اقدام در مسیر خدمات رسانی فرهنگی و اجتماعی به شهروندان تهرانی در نظر گرفته شده اما تنگ نظری ها نتوانست این خدمت را با عینک خوشبینی تحلیل کند! باید این نکته را در نظر گرفت. بدون شك يكي از اصلي ترين مكان هاي تجاري شهر تهران را مي توان ميدان وليعصر دانست. مدیریت شهری تهران برای بهبود وضعیت میدان ولیعصر طرحی را اجرایی کرد که به کانون فرهنگ و فعالیت های اجتماعی تبدیل خواهد شد. از این رو به منظور بازسازي يكي از قديمي ترين ميدان هاي شهر تهران از سال 92 جرقه هاي تحولي نوين در اين ميدان توسط شهرداري تهران به گوش رسيده و در اولين اقدام گودبرداري اين ميدان آغاز گرديد.
طرح ايوان انتظار، از سال92 اغاز شده و حالا به يكي از مدرن ترين مكان هاي فرهنگی و تفريحي شهر تهران مبدل شده است. اين مكان كه در تقاطع خط 3 و 6 متروي تهران با مساحتي حدود 42 هزار متر مربع و با چهار دسترسي از چهار ميدان احداث شده، ايوان انتظار نامگذاري گرديده است.
برای ساخت و اجرای این پلازای شهری حدود ۱۷۰ هزار مترمکعب عملیات خاکبرداری، ۱۰ هزار آرماتوربندی، ۹۰ هزار مترمکعب قالب‌بندی و ۶۶ هزار مترمکعب عملیات بتن‌ریزی انجام شده است. اين مكان به عنوان اولين پلازاي شهري در متروي تهران بوده كه براي احداث آن از نوعي معماري سنتي اسلامی و ايرانی الهام گرفته شده است. طبيعتا ساخت چنين سازه خلاقانه اي در جهت ايجاد يك فضاي تجاري و اداري نبوده بلكه براي بهبود وضعيت تردد مسافران و همچنين ايجاد فضايي امن براي عابران پياده ساخته شده تا در آينده به يكي از اصلي ترين مراكز اجتماعي و فرهنگي در كلان شهري همچون تهران مبدل گردد. ايجاد گالري هاي متعدد هنري و همچنين برپايي نمايشگاه هاي تخصصي نمونه بارزي از يك فرهنگسراي شهري مي باشد. فرهنگسرايي به وسعت ميدان وليعصر كه با ايجاد يك رفرم فرهنگي تحولي نوين را در توسعه فرهنگي شهر تهران بوجود خواهد آورد. در همين راستا محمد باقر قاليباف(شهردار تهران)‌در مراسم افتتاح ايوان انتظار گفته بود: ایوان انتظار حضرت ولی عصر (عج) همانند چهار راه ولی عصر (عج) در ابعاد بزرگتر و مناسب تر برای موضوعات فرهنگی، هنری و اجتماعی است و در چنین جایی هرگز قصد واگذاری برای فعالیت تجاری را نداریم. هم اکنون خط سه مترو به عنوان طولانی ترین خط مترو تهران با مسیر شمالی و جنوبی از ایستگاه میدان ولی عصر (عج) عبور می کند و در کنار آن خط شش که از جنوب شرق به شمال غرب تهران می رود نیز در این میدان ایستگاه دارد؛ از این رو عبور دو خط مترو این فرصت را ایجاد کرد تا طراحی ویژه ای برای میدان ولی عصر (عج) داشته باشیم. حال باید در انتظار نشست تا مشاهده کرد آیا مدیران جدید مسیر پیشرفت و شکوفایی تهران را همچنان ادامه خواهند داد یا غرق در تحلیل های سیاسی و بازی های بیهوده جناحی گرفتار خواهند آمد و تهران کمتر شاهد شاهکارهایی مانند پلازای ولیعصر خواهد بود!
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت