سرویس اجتماعی فردا: محمد باقر قالیباف، شهردار تهران عصر امروز طی سخنانی در آئین افتتاح مسجد 72 تن و مقبره شهدای گمنام ، با اشاره به مهم ترین وجه ممیزه بلاد اسلامی و غیر اسلامی تصریح کرد: ما زمانی می توانیم بگوییم موفق هستیم که هر خدمتی در حوزه پیشرفت نهایتا منجر به این شود تا شهروندان توفیق بندگی خدا را پیدا کنند، اگر این اتفاق افتاد به این معنی است که ما کارمان را درست انجام داده ایم، در غیر این صورت هر زیر ساختی بسازیم اما منتج به بندگی خدا نباشد، کارمان درست نیست.
وی تاکید کرد: در آغازین روزهای فعالیت در شهرداری تهران در محضر مقام معظم رهبری عرض کردم که امورات فرهنگی و مذهبی در ام القرای جهان اسلام و مرکز سیاسی و مذهبی انقلاب اسلامی بسیار مهم است اما جهت گیری مدیران و بخش های اجرایی را باید با چه بزرگواری هماهنگ کنیم؟ حضرت آقا فرمودند خود شما با این موضوعات آشنا هستید و می دانید به کجا باید مراجعه کنید، نظر خود شما چیست؟ من عرض کردم فکر می کنم بزرگ و فقیه ما در این شهر و کسی که می تواند ما را در این بخش هدایت کند آیت الله مهدوی کنی هستند، ایشان فرمودند درست تشخیص دادید و این موضوعات را با ایشان پیش ببرید.
شهردار تهران ابراز داشت: من این توفیق را داشتم تا روزی که آیت الله مهدوی کنی در قید حیات بودند هیچ حرکت و اقدامی را در این زمینه بدون نظر ایشان انجام ندادم چون معتقد هستم جهت گیری دینی، دین شناسی، فقه، روحانیت، اهل بیت، قرآن و برداشت از دین مهم است.
قالیباف در ادامه خاطر نشان ساخت: در همان آغازین روزهایی که توفیق خدمت در شهرداری تهران را پیدا کردم بر توجه به مساجد، محور قرار دادن مساجد و ساخت مساجد در حوزه سخت افزاری تاکید کردم چرا که ما مناطقی را داریم که نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارند اما تعداد مساجد آنها به کمتر از 40 مسجد می رسد که این زیبنده ما نبود.
وی افزود: در این بخش همه انجام وظیفه کردند و بنده حقیر کمترین نقش را داشتم چرا که اگر پیگیری، حضور و مطالبه مردم و تلاش آنها در ساخت مساجد نبود، به این نقطه نمی رسیدیم. ما هم تسهیلات اداری را برای آنها فراهم کردیم که این هم وظیفه ما به شمار می رود.
شهردار تهران خاطر نشان ساخت: ما در آغاز کار تاکید داشتیم که همه حرکت های شهرداری را تا جایی که در توان داریم بر تفکر مسجدی قرار دهیم چرا که تفکر مسجدی ساخته شده از قرآن و عترت است. در همین زمینه معتقدیم کار جهادی به کاری گفته می شود که شامل لایحتسب شود؛ یعنی به گونه ای عمل کنیم که خدا از جایی که هرگز در ذهن و توان ما نیست به ما کمک کند. این تفکر تنها از تفکر مسجدی و قرآنی بیرون می آید و سعی کردیم در این راه گام برداریم.
قالیباف در ادامه تاکید کرد: حتما نتوانستیم آنطور که زیبنده مردم این شهر و مردم بوده انجام وظیفه کنیم اما از علمای بزرگوار درخواست دارم کاری کنیم که مساجد محل رجوع مردم در بعد مادی و معنوی باشد. مسجد باید به اقتصاد، سیاست، فرهنگ، تربیت و همه شئونات زندگی مردم توجه داشته باشد به همین منظور بعضا مساجدی ساخته شد که از بعد سازه ای همه نیازهای مردم را در نظر گرفتیم تا برای کلیه کارکرد ها فعالیت داشته باشد.
شهردار تهران یادآور شد: امروز به دلیل اینکه اسلام و نظام ولایی در قدرت سیاسی و کشور هستند مهم ترین شمشیر برنده، تبلیغ ما و دعوت به انقلاب و اسلام و پیشرفت این است که بتوانیم کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم.
وی با بیان اینکه «تربیت چنین نسل ها و تولید چنین فضایی از مساجد آغاز می شود»، ابراز داشت: از همان دوران کودکی و از مقطع ابتدایی و راهنمایی در مسجد بودیم و تا به امروز همه دوستانی که با هم بودیم در فرهنگ مسجد تربیت شدند؛ در واقع آنهایی در زندگی خود موفق بودند که توانستند خودشان را با فرهنگ مسجد تطبیق دهند. به همین خاطر حضرت امام (ره) فرمودند مسجد سنگر است.
قالیباف گفت: طبیعتا این تفکر و نگاه مختص دوره شهرداری نیست و بنده به عنوان یک شهروند هم وظیفه دارم مثل گذشته در خدمت این راه و مسیر باشیم و تا زنده هستیم افتخار ما این است که در این مسیر حرکت کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در مراسم کلنگ زنی این مسجد، 72 مسجد همزمان با این مسجد ساخته شدند و امروز توفیق داریم که این مسجد را افتتاح کنیم. از همه آنهایی که در ساخت این مساجد، حوزه های علمیه، حسینیه، دارالقران و مراکز فرهنگی و مذهبی شهر زحمت کشیدند تقدیر و تشکر می کنم.
دیدگاه تان را بنویسید