جزئیات و چگونگی پدیده طغیان دریا در بوشهر

کد خبر: 645885

هواشناسی استان بوشهر، جزئیات طغیان دریا در استان را اعلام و علت وقوع این پدیده را تشریح کرد.

جزئیات و چگونگی پدیده طغیان دریا در بوشهر
سرویس اجتماعی فردا: صبح امروز گردباد و طغیان آن دریا در بندر دیر حادثه آفرید. این حادثه که ساعت 8 و 10 دقیقه صبح امروز رخ داد و آب دریا با ارتفاع بالا یک باره وارد ساحل شد و خیابان‌ها و خانه‎های اطراف ساحل را فرا گرفت. استاندار بوشهر گفت: در این بحران عده‌ای صدمه دیدند، در این پدیده 8 نفر به صورت سرپایی در دیر درمان و 4 نفر مصدوم به بیمارستان کنگان منتقل شدند. مصطفی سالاری با بیان اینکه 5 نفر ناپدیدند شدند خاطرنشان کرد: تلاش‌ها برای یافتن این افراد مفقودی ادامه دارد. وی با بیان اینکه مردم تاکنون این پدیده در ساحل مشاهده نکرده بودند تصریح کرد: شرایط منطقه دیر بحرانی نیست و نیروهای امدادی استان در دیر مستقر شده‌‌اند. استاندار بوشهر با بیان اینکه متانول کاوه برای امدادرسانی تجهیزات در اختیار ستاد بحران قرار داده است افزود: موجی که از دریا به سوی ساحل می‌آید خانه و تاسیسات ساحلی را در بر می‌گیرد.
دو دستگاه خودروی سواری به همراه سرنشین در آب دریا فرورفتند فرماندار شهرستان دیر نیز گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در دیر با اشاره به اینکه طغیان آب دریا خسارتی به تاسیسات و مسافران وارد کرد اظهار داشت: آب به چادر و خودروهای مسافران نوروزی آسیب زد و دو دستگاه خودرو با چند سرنشین در آب دریا فرو رفت که غواصان هلال احمر آنها را نجات دادند.
طغیان آب دریا در بوشهر؛ ۲۰۰ قایق خسارت دید و ۵ نفر ناپدید شدند
حمزه اعتماد با بیان اینکه این حادثه 8 مصدوم داشت تصریح کرد: چهار مصدوم سرپایی درمان شدند و چهار نفر به بیمارستان کنگان انتقال یافتند و 5 نفر مفقود شدند. وی با بیان اینکه ورود آب به ساحل به 200 فروند قایق در ساحل خسارت وارد کرد افزود: طغیان آب دریا به تاسیسات شهری مانند تابلوها و آلاچیق‌های موجود در ساحل آسیب زد.
علیرضا بهادری از افزایش سرعت باد در استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: سرعت باد جنوبی در ساعت‌های آینده افزایش می‌یابد و دریا قابل اعتماد نیست. وی عنوان کرد: فردا پیش از ظهر با شمالی شدن باد هم هوا خنک و هم دریا آرام‌تر می‌شود.
چرا دریا طغیان کرد؟
اما بر اساس اعلام هواشناسی استان بوشهر، پدیده‌ای که امروز در سواحل جنوبی استان اتفاق افتاد، نتیجه سقوط سنگین و غلیظ از هوای سرد چگال، و از ابر cb ( کومولونیمبوس) در حال گذر بر روی خلیج فارس بود.

این رخداد اگر در مقیاس بزرگ اتفاق بیافتد آن ‌را macro burst و اگر در مقیاس کوچک خرد هواشناسی رخ دهد آن را microburst می‌نامند. این اتفاق در کمتر از ۱۰ دقیقه و معمولا بین ۳ تا ۵ دقیقه رخ می‌دهد، و منجر به برش یا شکاف هوایی دهشت‌باری در جهت‌های افقی و عمودی می‌شود. این رخداد می‌تواند «خشک» و یا «تر» باشد که در خشکی گرد و خاک ایجاد می‌کند و باعث جابجایی خاک می‌شود و بر روی دریا موج ایجاد می‌کند و باعث جابجایی آب می شود.

بوشهر

شمایی از چگونگی وقوع این اتفاق در تصویر فوق مشخص است و حلقه‌های چرخش این انفجار در نزدیکی سطح زمین به خوبی دیده می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت