پاسخ به ۸ شبهه اصلاح‌طلبان شورای شهر درباره پلاسکو

کد خبر: 626523

آتش‌نشانان مجبور شدند با «تمسك به زور» شهروندان را در دقايق آخر از ساختمان پلاسکو بيرون کنند. در لحظات آخر ۱۵۰ نفر را با زور از داخل ساختمان بیرون کردیم.

پاسخ به ۸ شبهه اصلاح‌طلبان شورای شهر درباره پلاسکو
پاسخ به ۸ شبهه اصلاح‌طلبان شورای شهر
سرویس اجتماعی فردا: از همان ساعات اولیه روز ۳۰ دی که حادثه تلخ ساختمان پلاسکو اتفاق افتاد هجمه تعدادی از رسانه ها متوجه شهردار تهران بوده و وی را مقصر اصلی این حادثه معرفی می کردند. در طول آن ۱۰ روزی که مراحل آوار برداری و کشف پیکر آتش نشانان شهید در حال انجام بود هر روز به بهانه های مختلف به مدیریت بحران این حادثه انتقاد می شد. از این رو پس از آنکه به درخواست قالیباف جلسه علنی در مجلس شورای اسلامی (مشروح این خبر را از اینجا بخوانید) برای ارائه گزارش در خصوص حادثه پلاسکو برگزار شد روز یکشنه ۱۷ بهمن وی با حضور در صحن شورای شهر (مشروح این خبر را از اینجا بخوانید) و باز هم به درخواست خود که جلسه به صورت علنی باشد به شبهات اصلاح طلبان شورای شهر که از کمبود تجهیزات آتش نشانی تا علت عذرخواهی نکردن قالیباف در این حادثه را در بر می گرفت، پاسخ داد.
شبهه اول؛
احمد مسجد جامعی: نردبان‌ها تا طبقه ۱۰ بيشتر نمی رسيد
مهدي داوري، معاون عمليات آتش نشاني پاسخ داد: ایستگاه هایي که ابتدا اعزام شدند نردبان های ۵۴ متری به همراه داشتند كه كاملا طبقات بالا را پوشش مي داد. اگر در تصاوير پخش شده، نردبان ها در طبقات نهم و دهم است، این بيانگر نقص و كوتاهي نردبان ها نيست؛ بلکه «کانون آتش» در آن طبقات بوده و آن طبقات بیشتر از طبقات دیگر باید تمرکز اطفاء می داشتند. بیشتر آتش نشانان را با استفاده از نردبان ها از «طبقات نهم و دهم» خارج کردیم؛ پس چطور می گویند بالابرها به آن طبقات نمي رسيدند. طي سال‌هاي اخير آتش نشاني تهران هر روز، به روزتر شده است و ما استاندارهاي جهاني را در اين زمينه داريم؛ در حادثه پلاسكو تجهيزات آتش نشاني كافي بود.
شبهه دوم؛
اسماعيل دوستی: ۲۳۱ برج در تهران وجود دارد که اصلا مشخص نيست چه زمانی ساخته شده است و حتی بعضی از آنها پروانه ساخت هم ندارند!
‌شهردار تهران در پاسخ به اين سوال گفت:‌ در تهران مي گويند ٩٠٠ ساختمان بلندمرتبه است؛ در «شهر پرديس» بيش از ٨٠٠ برج بالاي ١٢ طبقه، ساخته شده است؛ بدون درنظر گرفتن ایستگاه آتش نشانی و زیرساخت اطفاء حریق و بیمارستان. مسئول این ساختمان ها کیست؟ اینها در دوره چه کسانی ساخته شده است؟ تاريخ ساخت ساختمان های بلندمرتبه و ناایمن را نگاه كنيم ببينيم این ساختمان ها در چه سالي ساخته شده اند كه پروانه ساخت ندارند؟ در دوره ما بوده است؟
شبهه سوم؛
غلامرضا انصاری: سه دقيقه كافی است تا آتش‌نشان خود را نجات دهند، نيم ساعت قبل دستور تخليه داده شده بود، چرا آتش نشانان داخل بودند؟
«مهدي داوري» معاون عمليات آتش نشاني، پاسخ داد: متاسفانه تعداد زیادي از مردم در هنگام وقوع حادثه در داخل ساختمان بودند و خارج نمی شدند. در هر طبقه ۴۰ تا ۵۰ نفر حضو داشتند كه كار را براي آتش نشانان دشوار كردند. ۳۱ دقيقه قبل از ریزش ساختمان، ما به آتش نشان ها دستور تخليه داديم؛ عدم دستور تخلیه از سوی فرماندهی عملیات، کذب محض است همکاران ما مجبور شدند با «تمسك به زور» شهروندان را در دقايق آخر از ساختمان بيرون کنند. در لحظات آخر ۱۵۰ نفر را با زور از داخل ساختمان بیرون کردیم. حرف آدم‌های غیر مسئول نباید ملاک عمل شما باشد. همسنگران من جان مردم را نجات دادند؛ کسی حق ندارد با آبرویشان بازی کند. آنها تا لحظه آخر براي نجات مردم در ساختمان ماندند.
شبهه چهارم؛
محمد حقانی: داد زدیم و گفتیم دیگر نیازی نیست ۲۰۰۰ میلیارد برای دوربین ها اختصاص دهید و این پول را برای مترو بگذارید
قاليباف پاسخ داد: دوربین ها را برای زینت نمی گذاریم برای نجات جان افرادی می گذاریم که روزانه قربانی آلودگی هوا می شوند. نگوییم چرا برای دوربین پول می گذاریم و برای آتش نشانی نمی گذاریم؟ یادمان نرود مهم ترین چالش شهر تهران آلودگی هوا است و تلفات روزانه آلودگی هوا بیشتر از پلاسکو در هر روز است. آن دوربین را می گذاریم که آلودگی هوا را کنترل کنیم برای زینت نمی گذاریم. این دوربین برای خانم های باردار، کودکان، فرزندان، مجروحان شیمیایی تاثیر گذار است. ما مسئول هستیم که شهر را با هم اداره کنیم نه یک بخش شهر را کودک باید شهربازی داشته باشد، ایمنی داشته باشد، آلودگی هوا، خاک و آب را دنبال کنیم. زندگی ابعاد مختلفی دارد.
شبهه پنجم؛
محسن سرخو: چرا ۴ مصوبه شورا در راستای تقویت آتش نشانی اجرا نشد؟
شهردار تهران گفت: به اندازه تاريخ آتش نشاني در دوره اخير نوسازي و تجهيزات داشتيم. روزی که در سال ۸۴ کار را شروع کردیم تنها ۷۱ ایستگاه آتش نشانی داشتیم از این تعداد ۲۱ ایستگاه دارای کیفیت و ساختمان لازم نبودند به همین جهت ۲۱ ایستگاه را تماما تخریب و نوسازی کردیم و بیش از ۵۰ ایستگاه دیگر در شهر تهران ساخته ایم. امروز ۱۲۳ ایستگاه آتش نشانی برای ماموریت جلوگیری از حریق ایجاد شده است به عبارتی ما در این مدت، ۷۰ ایستگاه نوسازی و تجهیز جدید داشتیم و این به تعداد کل ایستگاه های تاریخ آتش نشانی شهر تهران است. افزایش ۶۵۰ خودروهای عملیاتی آتش نشانی در دهه اخیر؛ عمر متوسط خودروها ۱۸سال بوده است و حدود ۲۸۰ خودرو داشتیم امروز عمر متوسط به ۶ سال رسیده و بیش از ۹۳۰ خودروی عملیاتی در آتش نشانی داشتیم.
شبهه ششم؛
محسن سرخو: وقتی به محل حادثه رفتم ديدم بعضی از آتشن‌شان ها ماسک فیلتردار زده‌اند و بعضی ماسک معمولی. سوال کردم چرا؟ گفتند: آنهایی که ماسک معمولی دارند قراردادی هستند!!
معاون عملیات آتش نشانی در پاسخ به اين سوال گفت: اين نگاه از انسانيت به دور است،‌ مگر ارزش انسان ها را قرادادها تعيين مي كنند؟ اينكه آتش نشاني از ماسك فيلتر دار استفاده نكرده مسئله فرق مي كند ولي اين موضوع صحت ندارد. اگر به تصاوير موجود دقت كنيد، مي بينيد در خيابان جمهوري خودروهاي كوچكي پارك هستند كه به آن خودروهاي تنفسي مي گويند؛‌ نه در حادثه پلاسكو كه در همه حريق هاي بزرگ يكي از استانداردهاي ستاد آتش نشاني اعزام خودروهاي تنفسي است. در هر خودرو ۴۰ دستگاه تنفسي وجود دارد، هر ايستگاه هم در حين اعزام ۷ دستگاه تنفسي اعزام مي كند، اگر ۱۰ نفر اعزام شوند قرار نيست هر ۱۰ نفر به داخل ساختمان بروند بلكه تيمي كه فرمانده براي داخل شدن تعيين مي كند آنها از دستگاه تنفسي استفاده مي كنند.
شبهه هفتم؛
محمد تندگويان: می خواهم بدانم نظر شهردار برای اينكه از مردم عذرخواهی كند يا استعفا دهد، چيست؟
قاليباف در پاسخ به اين اظهارات گفت:‌ مدیریت بحران در شهرتهران به‌عهده شهردار است از این موضع میگویم که در این بخش، مدیریت بحران خودش دچار بحران است. جایی که باید عذرخواهی کنیم بخاطر این ناکارآمدی هاست نه بخاطر پلاسکو. اگر لازم باشد جان و مال آبرو و هر چیزی را برای خدمت به مردم می دهم و حتما عذرخواهی می کنم. دوستان بدانند در مقابل حرف غیر کارشناسی، رفتار سیاسی و باج دادن به دشمنان ضد انقلابی که آن طرف مرز نشسته اند و می خواهند این نظام را تضعیف کنند، خواهم ايستاد.
شبهه هشتم
محمد سالاری: از سقف هاي كاذب مغازه های پلاسكو به عنوان انبار لباس و پوشاك استفاده می شده كه شهرداری بايد پرونده اين تخلفات را به كميسيون ماده ۱۰۰ می فرستاد و رای می گرفت.
شهردار تهران در پاسخ به اين اظهارات گفت:‌ موضوع ماده ۱۰۰ تخلف ساختمانی است و ایمنی نیست؛ آن را هم شهرداری تصمیم نمی گیرد بلکه حکم قضایی دارد. به اين معنا كه در کمیسیون ماده ۱۰۰ بر اساس قانون یک قاضی، عضو شورای شهر و نماینده وزارت کشور حکم صادر می کنند. اگر شهرداری مغازه ای را به خاطر ماده ۱۰۰ پلمپ می کند به خاطر تخلف ساختمانی است اما در افکار عمومی مطرح می شود شهرداری جایی که می خواهد پول بگیرد پلمپ مي كند و جایی که در آن پول ندارد و برای ایمنی است اين اقدام را انجام نمي دهد که این کم لطفی است. ماده ۱۰۰ يك قانون است و موضوع ماده ۵۵ به عنوان رفع خطر، موضوع ديگري است ‌كه شهرداري تكاليف خاص خود را براساس اين قوانين دارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت