شهرنوشت: به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، هنوز خبر برایمان تازه و جانسوز است. بعد از چهار روز هنوز در سایتهای خبری و فضای مجازی دنبال اخبار لحظه به لحظه ساختمان قدیمی تهران و وضعیت آتشنشانها میگردیم. هنوز وقتی مسیرمان به نزدیکیهای خیابان جمهوری میرسد رویمان را برمیگردانیم تا چشممان با آوارهای پلاسکو برخورد نکند و یادمان نیاید که هنوز پیکر شهدای آتشنشان زیر آوارها جا مانده است. شهدایی که برای مال و جان مردم، قدم در آتش گذاشتند و دل یک کشور را به آتش کشیدند پلاسکو ساختمانی قدیمی بود که در تهران خاطرات چند دهه آدمها را به دوش میکشید و برای تهران نمادی از مدرن شدن بود. اما حالا پلاسکو به یک خاطره بد تبدیل شده است. خاطره روزی که چندین آتش نشان با آتش آن سوختند. ما فقط توانستیم نگاه کنیم و اشک بریزیم. اشک بریزیم و امن یجیب بخوانیم. اشک بریزیم و از خدا بخواهیم دوباره معجزهای ابراهیم وار رقم بزند. این روزها نه فقط فضای مجازی که فضای واقعی زندگیمان هم شده است اتفاق روز سی دی خیابان جمهوری تهران. عدهای سراسیمه خودشان را به محل حادثه رساندند و میزبان امدادگران شدند. عدهای هم به
ایستگاههای آتش نشانی رفتند و با این گروه فداکار به همدردی پرداختند. در این میان همه مراکز سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در تمامی مناطق ۲۲گانه همقدم با مردم وارد فضا شدند تا همدری خودشان را نشان دهند. فرهنگسراها پرچمهای سیاه برافراشتند و با پخش تلاوت قرآن و توزیع خرما یاد این شهیدان را گرامی داشتند و در هر منطقه به دیدار آتشنشانان در ایستگاههای آتشنشانی رفتند. همچنین معاون فرهنگی و کارکنان سازمان فرهنگی هنری به همراه جمعی از شهروندان به ایستگاه شماره ۴۰ آتشنشانی در بلوار کشاورز رفتند و با گذاشتن گل و روشن کردن شمع نشان دادن جای خالی آنها همیشه در دل مردم ایران روشن است و یادشان فراموش نخواهد شد. دیروز حضور و ابراز همدردی در ایستگاههای آتشنشانی با عنوان «شهدای نجات» به طور منسجم از سوی سازمان فرهنگی هنری در تمامی مناطق تهران برگزار شد و در این راه مردم با رفتن به ایستگاهها هم پای آتش نشانها گریه و از زحماتشان قدردانی کردند.
همچنین در برنامه «آدینهها عیدند» که جمعه هر هفته در فرهنگسراهای تهران برگزار میشود، کودکان با موضوع آتش نشان نقاشی کشیدند و دلنوشتهای برای آنها نوشتند. با هماهنگی مراکز فرهنگی هنری، مدارس مناطق به دیدار آتش نشانها رفتند تا به آنها بگویند ما هم همپای فرزندان شما، برای سلامتی شما دعا میکنیم و دل نگرانتان هستیم. تا به آنها بگویند ما فهمیدیم که آتشنشانی شغل نیست، عشق است و عاشقی در وجود شما خلاصه میشود. هر کدام از بچهها به رسم یادگاری نقاشیهایی که با موضوع «آتش نشان» کشیده بودند را به آنها هدیه دادند و روی تابلویی بزرگ به اندازه یک جمله با کلمات احساسات درونی خود را آشکار کردند.
در این میان هرکسی در توان خودش ادای احترام میکند. عوامل فیلم سینمایی «سرو زیر آب» هم یک روز بعد از حادثه ساختمان پلاسکو جمعه یک بهمن ماه کارشان را با حضور یکی از آتش نشانهای سرزمینمان آغاز کرد. این فیلم که تازهترین ساخته محمدعلی باشه آهنگر به تهیهکنندگی موسسه تصویر شهر است است روایتی از ایثاری بزرگ دارد که بعد از اتفاق پلاسکو عوامل آن تصمیم گرفتند آغازگر این فیلم یکی از انسانهای ایثارگر زمان حال باشد. اما همه این کارها تنها گوشهای از ابراز همدردی مردم تهران و ایران است که به آن اشاره کردهایم. قطعا هر کسی درخور حال و احوال این روزهایش و متناسب با فعالیت و تواناییاش به شکلی ابراز همدردی؛ تنها کاری که از دست همه ما بر میآید، میکند.
دیدگاه تان را بنویسید