پیشرفت‌های عمرانی در زیرساخت‌های شهر تهران چشمگیر است/ مدیریت جهادی شهر تهران تقریبا هر ماه یک پروژه بزرگ احداث کرده است

کد خبر: 615334

جاوید گفت: مقایسه ۱۱ ساله پروژه های عمرانی انجام شده در شهر تهران نشان می دهد،‌ فعالیت های چشمگیری در بیش از یک دهه اخیر و با ورود قالیباف به شهرداری، صورت پذیرفته است.

پیشرفت‌های عمرانی در زیرساخت‌های شهر تهران چشمگیر است/ مدیریت جهادی شهر تهران  تقریبا هر ماه یک پروژه بزرگ احداث کرده است
علیرضا جاوید
سرویس اجتماعی فردا: علیرضا جاوید،‌ معاون فنی و عمرانی شهردار تهران در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینكه طرح های جامع تهران برای اولین بار در سال ۱۳۴۷ تصویب شد،‌گفت: طرح دوم به سال ۱۳۷۰ بازمی گردد. طرح جامع جدید در سال ۱۳۸۶ تصویب و وارد فاز اجرایی شد. سه اولویت آب كانال ها،‌ تاسیسات آب و فاضلاب،‌ساماندهی بزرگراهی برون و درون شهری، برای توسعه كمی و كیفی تهران مدنظر است.
وی افزود:‌ توسعه زیرساخت‌ها و شبكه بزرگراهی با حفظ ارتباط اجتماعی و حل مشكلات ترافیكی،‌ توسعه پاركینگ ها،‌احداث فضاهای زیرسطحی شهری مانند تونل ها،‌ احداث پایانه‌ها از جمله كارویژه های معاونت فنی و عمرانی است كه با هدف تبدیل تهران به شهری ایمن،‌ دانش بنیان و هوشمند در نظر گرفته شده اند. حفاظت از میراث طبیعی شهر و ساخت پروژه هایی مانند نمایشگاه شهر آفتاب،‌ دریاچه چیتگر و برج میلاد از كارهای بی نظیر شهرداری است.
جاوید گفت: فعالیت های انجام شده براساس برنامه های مصوب ۵ ساله جلو می روند. برنامه های ۵ ساله در شورای شهر تصویب می شوند و برنامه اول به پایان رسیده و در حال حاضر برنامه دوم ۵ ساله در حال اجراست.
معاون فنی و عمرانی شهرداری در ادامه با یادآوری عملكرد ۱۱ ساله شهرداری با ورود قالیباف افزود: تا مهر ۱۳۸۴ تنها ۳۰۴ كیلومتر بزرگراه در كل شهر تهران احداث شده بود ولی از ۱۳۸۴ تا كنون،‌۲۴۴ كیلومتر به آن اضافه شده و در حال حاضر ۵۴۸ كیلومتر بزرگراه در تهران داریم و تنها ۵ درصد تا تكمیل آن فاصله داریم. سعی شده تا ترافیك مركز شهر را با احداث رینگ بزرگراهی در اطراف شهر پراكنده و توزیع كنیم.
وی پیرامون انتقادات مطرح شده درباره توجه بیش از اندازه شهرداری به ساخت بزرگراه و افزایش ترافیك گفت: ترافیك در شهر تهران به تعداد خودروها مربوط است و شهرداری نمی تواند در این بحث ورود كند. اما ساخت بزرگراها براساس مصوبات است كه پیش از این تصویب شده و این یك افتخار است كه شهردرای جلوتر از برنامه‌ها حركت كرده است. تا زمانیكه یك كیلومتر از مصوبات در ساخت بزرگراه باقی مانده باشد،‌ شهرداری متعهد به ساخت آن است و چند درصد باقیمانده نیز به زودی به پایان خواهد رسید كه بخشی از آن به بزرگراره شهید شوشتری،‌ .... مربوط است.
جاوید در ادامه عنوان داشت:‌ تعداد تقاطع‌های غیرهمسطح و پل هایی که از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۸۴ در تهران ایجاد شده اند تنها ۱۵۷ عدد هستند اما از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۵، ما ۳۵۰ پل و تقاطع غیرهمسطح احداث کرده ایم که این نشان دهنده پیشرفت ۱۲۳ درصدی است. یکی از اتفاقات مهمی که در این دوران روی داده توزیع عادلانه تمامی امکانات توسعه شبکه بزرگراهی و تقاطع‌های غیرهمسطح در تمام قسمت‌های شهر تهران است و این امر باعث اثرگذاری مثبت در بهبود جریان ترافیک می شود.

معاون شهردار تهران گفت: در زمینه تونل‌ها و شبکه تونلی در شهر تهران تا قبل از سال ۱۳۸۴ تنها یک تجربه ناموفق تونل امیرکبیر بود که از آن سال به امروز ۱۹ کیلومتر تونل در شهر تهران احداث شده است. به این مقدار نیز با احداث تونل‌های شهدای غزه، آرش- اسفندیار، ظربریزاده و شوشتری ۲۰ کیلومتر به این مجموع اضافه خواهد شد.

وی درباره اقدامات شهرداری درزمینه جمع آوری آب های سطحی یادآور شد: شبکه جمع آوری آب‌های سطحی در سال‌ها و دورهای قبل به خوبی ایجاد شده بود و تقریبا نیاز شهر تهران تا حدودی مرتفع شده است. در یک دهه گذشته به ۴۳۳ کیلومتر ۲۲ درصد دیگر افزوده شده و به ۵۱۴ کیلومتر رسده است. یعنی ۹۱ کیلومتر به ۴۳۳ کیلومتر قبلی اضافه شده است.
شبکه جمع آوری آب‌های سطحی چون در گذشته خوب کار شده بود الان نیاز کمتری به کار بیشتر بود و ۲۲ درصد در این ۱۰ سال تا حدودی نیازهای را برطرف ساخت. در بازنگری مجدد حدود ۱۰۰ کیلومتر به ۵۵۰ کیلومتر کنونی اضافه خواهد شد.
جاوید در دررابطه با اعتباراتی که برای توسعه فنی و عمرانی تهران عنوان داشت: باید گفت که در مقایسه بین دو دهه اخیر ما شاهد رشد ۳.۹ برابری اعتبارات هستیم. این عدد براساس نرخ تورم بانک مرکزی حاصل شده است. از سال ۷۴ تا ۸۴، ۶۲۸۲.۷ هزار میلیارد تومان در تهران هزینه شده بود و از سال ۸۴ تاکنون ۲۴۹۱۵ هزار میلیارد تومان برای عمران شهر تهران اختصاص داده شده است. باید عنوان کرد که با توجه به مشکلات عدیده مالی که گریبان گیر شهرداری بود اما موضوع عمران و آبادانی شهر و انجام پروژه‌های بزرگ کنار گذاشته نشد. همچنین باید تحریم‌های خارجی و داخلی را نیز در نظر گرفت. دولت‌های مختلف سلایقشان با مدیریت شهری تفاوت داشت و از حمایت دولت ‌ها کم بهره یا بی‌بهره بوده است. توجه ۴ برابری به عمران و آبادانی پایتخت اتقاق بسیار امیدبخشی است.
وی افزود: معرفی برخی از پروژه‌های انجام شده در این دوره مدیریت شهری نشان از شاهکارهای فوق العاده‌ای است. تونل نیایش با ۱۱ کیلومتر طول و اعتبار ۲۷۰۰ میلیارد تومانی توانست در ایپما هلند رتبه نخست را کسب کند.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران درزمینه پروژه صدر گفت: پل طبقاتی صدر را نباید یک پروژه مستقل در نظر گرفت بلکه این طرح مکمل تونل نیایش است. وقتی تصمیم گرفته شد بزرگراه نیایش به پل صدر متصل شود، افزایش ظرفیت اجتناب ناپذیر بود. هرچند ممکن است تونل نیایش می توانست ادامه پیدا کند اما افزایش طول این تونل از لحاظ استانداردهای پدافندغیرعامل شدنی نبود. هزینه، زمان احداث، چالش‌های محلی باعث شد تا پروژه پل صدر درنظر گرفته شود. همچنین تعریض دوطرفه بزرگراه باعث ۵ برابری تملیک می شد و به خاطر گرانی زمین‌های مناطق شمال شهر تهران هزینه تعریض بسیار بالا می رفت و توجیهی نداشت. برای اولین بار ریزهزینه‌های یک پروژه در یک روزنامه به چاپ رسید. هزینه پل طبقاتی صدر ۱۳۰۰ میلیارد تومان بود و هزینه تملیک نیز بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان شد.
جاوید درباره دریاچه شهدای خلیج فارس گفت : این دریاچه دراجلاس ایپما رتبه چهارم را در بخش مگاپروژه‌های شهری دنیا کسب کرد که ظرفیت ۶.۵ میلیون متر مکعب آب را دارد. مساحت پهنای آبی آن ۱۳۴ هکتار و مساحت با پهنه ساحلی ۳۴۰ هکتار می شود. ایران در دوران تحریم دریاچه ۱۳۴ هکتاری در شهر را احداث کرد که باعث تعجب بسیاری از کارشناسان خارجی شد.
وی همچنین در رابطه با بهره برداری از تونل توحید و حواشی آن افزود: در حق تونل توحید اجحاف‌های فراوانی می شود. این پروژه بزرگ نزدیک به ۳۰ ماه به بهره برداری رسید و ۴.۳ کیلومتر است. دو اشکال در این تونل وجود داشت که یکی از آنها مربوط به تهویه بود که برطرف شد. مشکل دوم نیز نفوذ آب به سقف تونل است. آب‌های ناشی از فاضلاب، ترکیدگی لوله‌های آب بهتر بود تونل واترپروف کامل شود. در یک ونیم سال اخیر ۲ بار آب نفوذ کرد اما مشکلی پیش نیامد و حتی یک ساعت هم تونل بسته نشد. این مشکل با قراردادی که با اساتید و متخصصان دانشگاه تهران بسته شده است در حال رفع شده است و پروژه اواخر این ماه به پایان خواهد رسید.
معاون شهردار تهران درباره پروژه هایی كه در یك دهه اخیر اجرا شده گفت: از سالیکه دکتر قالیباف از مهر ۱۳۸۴ پا در شهرداری گذاشتند تا به امروز ۱۸۱ پروژه در شهر تهران افتتاح شده که این بدان معناست مدیریت جهادی شهر تهران تقریبا هر ماه یک پروژه بزرگ احداث کرده که این ورای پروژه هایی است که در شهرداری نواحی به بهره برداری رسیده اند. ۵۵ پروژه نیمه تمام باقی مانده که یکی از آنها پارکینگ طبقاتی نیایش است که برای اولین بار در کشور صورت می گیرد. امید می رود تا مرداد ۹۶ این پروژه‌ها به اتمام برسند.
وی افزود: زیرساخت‌های عمرانی و خدماتی محقق شده تا نیمه سال ۸۴ به طور متوسط ۵۰ درصد بودکه این درصد تا پایان سال ۹۵ به حدود ۸۹ درصد و تا مرداد ۹۶ به حدود ۹۵ درصد خواهد رسید.
جاوید درپاسخ به سوالی در زمینه اهتمام شهردرای به ساخت شبكه بزرگراهی و انتقادها دراین رابطه یادآور شد:‌ بزرگراه‌ها را باید به سرانجام رساند بعد از اتمام، دیگر بزرگراهها را گسترش نمی دهیم و به فضای زیرسطحی و تونل‌های بیشتر خواهیم پرداخت. حداکثر تا پایان سال ۳۹۷ شبکه بزرگراهی به پایان خواهد رسید و این یک افتخار ات که پیش از پایان برنامه به این هدف نائل آمده ایم.
وی درباره پروژه تونل صیادگفت:‌ طراحی تونل صیاد به پایان رسیده ولی شورای شهر ضابطه‌ای الزام کرده که براساس آن سرمایه گذاری‌اش باید بر عهده بخش خصوصی داخلی یا خارجی قرار گیرد و هزینه آن یک میلیارد دلار است. تاکنون هیچ سرمایه گذاری ورود پیدا نکرده و در صورت رسیدن اولین پیشنهاد، پروژه شروع خواهد شد.
معاون شهردار همچنین به تونل آرش - اسفندیار اشاره كرد و گفت: تونل آرش- اسفندیار در سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ دارای کد مصوب شورای شهر تهران است. ممکن است برخی از اعضای شورای شهر روی تک تک پروژه‌ها نظرات و پیشنهاداتی داشته باشند که ما از آن استقبال می کنیم.
وی افزود: باید با تعادل میان کلیه پروژه‌های شهری حرکت کنیم. اجرای پروژه تونل نیایش ایجاب می کرد، ظرفیت پروژه صدر توسعه یابد. اگر صدر را احداث نمی كردیم از اول تونل نیایش را نیز نباید مورد بهره برداری قرار می دادیم. تامین منابع این پروژه با فاینانس خارجی صورت گرفته و فشاری به بودجه شهری وارد نیامد.
جاوید در گلایه ای دررابطه با بودجه های دولتی و عدم توجه به توسعه شهری گفت: ردیف بودجه‌ای در طرح‌های عمرانی شهر تهران از حمایت‌های ملی برای شهرداری نداریم. در بخش‌های دیگر دولت موظف است بودجه‌های به شهرداری‌ها اختصاص دهد که متاسفانه قانون اجرایی نشده و اگر هم شده بسیار جزئی محقق شده است. با خون دل و چالش‌های و فشار مدیران شهری این پروژه‌ها را اجرایی کرده اند.
وی درپایان در پاسخ به سوالی درزمینه گرفتن عوارض از خودروها در تهران گفت: اخذ عوارض در بزرگراهها و تونل‌ها تا زمانیکه حمل و نقل عمومی تکمیل نشود اقدام مناسبی نیست. اگر زیرساخت‌ها فراهم شود می توان محدودیت هایی را بری بزرگراه‌ها و تونل اعمال کرد. در پروژه صیاد شیرازی شورای شهر مجوز اخذ عوارض را داده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد