ناگفته‌های احمدی‌بافنده از بدحسابی دولت درباره مترو/ ریسک خطرپذیری متروی تهران بسیار بیشتر از راه‌آهن

کد خبر: 602562

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران با انتقاد بی‌توجهی دولت به وضعیت مترو و عدم تها‌تر بدهی‌ها گفت: ریسک خطرپذیری مترو تهران بسیار بیشتر از راه‌آهن است.

ناگفته‌های احمدی‌بافنده از بدحسابی دولت درباره مترو/ ریسک خطرپذیری متروی تهران بسیار بیشتر از راه‌آهن
احمدی بافنده
سرویس اجتماعی فردا: محمد احمدی‌بافنده در نشست خبری که در حاشیه سومین نمایشگاه تولیدات داخلی و صنعت مترو برگزار شد، به ارائه آماری از عملکرد ۱۱ ساله مترو پرداخت و گفت: جمع طول خطوط با احتساب خطوط فعال در پایانه‌ها ۱۸۸ کیلومتر است که از سال ۸۳ تاکنون این میزان به ۱۰۶ ایستگاه مورد بهره‌برداری رسیده است.
وی با بیان اینکه در سال ۸۳ تنها ۲۸۷ ناوگان در مترو وجود داشت، افزود: امروز خوشبختانه پس از ۱۱ سال این عدد به ۱۲۸۷ رسیده است و به لحاظ سفرهای انجام شده در شبکه مترو در سال ۸۳ تنها ۲۱۴ میلیون سفر در سال ثبت شده است که این میزان در سال گذشته ۷۰۰ میلیون سفر و امسال نیز ۸۰۰ میلیون سفر با مترو برسد و امیدواریم سال آینده بیش از ۱ میلیارد سفر با مترو انجام شود.
احمدی‌بافنده با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ درصد سفرهای تهرانیان با مترو انجام می‌گیرد، گفت: در گذشته زیر ۱۰ درصد سفر‌ها با مترو انجام می‌گرفت و امیدوارم که این میزان با توسعه مترو در آینده به بیش از ۲۵ درصد برسد.
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران در ادامه سخنان خود به درصد جذب سفر خطوط مترو اشاره و خاطرنشان کرد: بیشتر سفر‌ها برای خط یک ثبت شده است به گونه‌ای که ۳۲ درصد جابه‌جایی‌ها با خط یک است، ۲۷ درصد با خط دو، ۲۵ درصد با خط چهار، ۱۰ درصد با خط پنچ و ۶ درصد با خط سوم است.
وی ادامه داد: سرفاصله خط یک و ۲ مترو در سال ۸۴ زیر ۱۰ دقیقه و در خط ۵ حدود ۲۰ دقیقه بود اما حالا سرفاصله قطار‌ها در خط یک ۵ دقیقه و در خط ۲ و چهار با ارسال قطارهای فوق‌العاده به کمتر از ۶ دقیقه رسیده است و این در حالی است که سرفاصله در خط ۳، ۱۶ دقیقه و در خط ۵ نیز به ۱۰ دقیقه کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران همچنین به اختلاف مترو و اداره برق اشاره کرد و گفت: ما مصرف کننده برق هستیم و احتیاج به پشتیبانی اداره برق در کنار توسعه خطوط داریم و نمی‌توانیم با وجود پست‌های فعلی برق بیش از این به تعداد ناوگانمان اضافه کنیم چراکه اگر برقی نباشد که قطار‌ها حرکت کنند، اضافه کردن قطار‌ها فایده‌ای ندارد و قطار در تونل می‌ماند.
احمدی‌بافنده با بیان اینکه در حوزه زیست محیطی با هیچ سیستم حمل و نقلی قابل مقایسه نیستیم، تصریح کرد: ما می‌توانیم بیشترین اثر را در زمینه کاهش آلودگی هوا را داشته باشیم چراکه یک قطار به اندازه ۱۲۶۰ سواری می‌تواند مسافر در خود جای دهد چراکه هر قطار دوهزار مسافر را می‌تواند جابه جا کند.
با بیان اینکه مترو توانسته در ۱۱ سال اخیر از انتشار ۱۴ هزار تن مواد آلاینده به هوا جلوگیری کند، گفت: از طرفی مترو می‌تواند در کاهش اتلاف وقت مسافرین تا میزان ۲۰۵۵ میلیون ساعت صرفه جویی کند بنابراین تقویت هرچه بیشتر مترو در کاهش آلودگی هوا موثر خواهد بود.
احمدی‌بافنده با اشاره به اینکه مترو در صرفه جویی ۴۱۰ میلیون لیتر گازوئیل، ۴۰۲۹میلیون لیتر بنزین موثر باشد، خاطرنشان کرد: زمان صرفه جویی شده در وقت مسافرین در هر مسافرت با مترو ۲۷ دقیقه است که این میزان منجر به ۳۶۹۸۷ میلیارد دلار صرفه جویی در هزینه سوخت، ۴۷۱۵۶ میلیارد ریال صرفه جویی در اتلاف وقت مسافرین، ۱۶۱۱۱ میلیارد ریال صرفه جویی در هزینه بهداشت و درمان و نظافت ناشی از آلودگی هوا، ۲۴۳۶۸ میلیارد ریال صرفه جویی در هزینه استهلاک و لواز یدکی خودرو‌ها، ۹۷۶۳ میلیارد ریال صرفه جویی در هزینه خسارات تصادفات و ۱۲۱۴ میلیارد ریال در هزینه تعمیر و نگهداری معابر شهری منجر می‌شود.
وی همچنین درخصوص اخذ مالیات از شرکت مترو توسط دولت نیز گفت: امروز شرکت مترو به عنوان یک شرکت تجاری زیان‌ده شناخته شده است که حدودا درماه بیش از ۷۰ میلیارد تومان هزینه جاری دارد که ۴۵ تا ۵۰ میلیارد تومان آن توسط شهرداری برای پرداخت حقوق تأمین می‌شود و مابقی از طریق فروش بلیت، ثبت تبلیغات و... تامین می‌شود، اما حالا دولت از ما می‌خواهد که مالیات خود را بپردازیم و این در حالی است که برخی پرسنل ما را به دلیل بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی سنواتی ممنوع‌الخروج کرده‌اند، این امر در حالی است که حجم بدهی سنواتی دولت به مترو براساس مصوبه مجلس ۴۳۰ میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه مترو تنها ۱۵۵ میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارد، گفت: ما به اداره مالیات اعلام کرده‌ایم که به زور حقوق پرسنل خود را تامین می‌کنیم و به دولت نیز پیشنهاد کرده‌ایم که بخشی از بدهی سنواتی خود را با بدهی مالیاتی مترو تها‌تر کند، اما این اقدام را انجام ندادند و گفتند حساب‌ها و جیب‌ها با هم متفاوت هستند اما حداقل کاری که دولت می‌توانست انجام دهد، تها‌تر بدهی‌ها با یکدیگر است.
احمدی‌بافنده با بیان اینکه ما برای انشعاب برق باید به اداره برق پول پرداخت کنیم، گفت: ما برای توسعه خطوط سه و چهار مترو به برق نیازمندیم و در این راستا به اداره برق اعلام کرده‌ایم که از دولت طلب داریم و پول برق را تها‌تر کنند اما این مساله محقق نشد و باید بگویم دولت هنوز جواب مثبتی به ما نداده است.
وی بیان اینکه بدون پشتیبانی دولت مترو نمی‌تواند توسعه پیداکند، تصریح کرد: بخشی از پشتیبانی دولت می‌تواند نامحسوس باشد، ممکن است دولت بگوید که به دلیل تحریم نمی‌تواند قطار به مترو تحویل دهد اما می‌تواند بدهی‌ها را تها‌تر کند.
وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم میزان بلیط مترو را گران کنیم، خاطرنشان کرد: ۳ ماه حقوق پرسنل مترو ۱۵۵ میلیارد تومان می‌شود و ما برای پرداخت این بدهی مالیاتی اقدام به پرداخت قسطی آن کردیم و من نمی‌توانم پول یبش از ۱۵ هزار پرسنل مترو را به دلیل بدهی مالیاتی ندهم
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران با اشاره به حادثه راه‌آهن سمنان گفت: ریسک خطرپذیری مترو تهران بسیار بیشتر از راه‌آهن است چراکه هر ۴ دقیقه یک بار یک قطار با صد‌ها مسافر وارد ناوگان می‌شود و باید دولت مشکلات مالی مترو را جدی‌تر بگیرد و نه اینکه ما را وارد یک مخمصه مالی کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشنهاد قالیباف مبنی بر نیم‌ب‌ها شدن بلیت برای سربازان گفت: وظیفه ما ارائه خدمات است و تعیین نرخ به عهده ما نیست اما این پیشنهاد شهردار تهران قطعا در لایحه بهای خدمات مترو به شورای شهر لحاظ می‌شود و هرچه شورای شهر تصویب کند، ما آن را اجرایی م‍ی‌کنیم.
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران با اشاره به دستاوردهای سومین نمایشگاه تولیدات داخلی در صنعت مترو تصریح کرد: صنعت مترو یک صنعت جوان است و امسال توانستیم از حضور شرکت‌های علمی و دانشگاه‌ها در این نمایشگاه بیشتر بهره ببریم چراکه تولید محصولات دانش بنیان می‌تواند ریسک ما را کم کند، اما اگر می‌خواهیم در هر صنعتی خودکفا شویم، باید در ابتدا به محصولات دانش‌بنیان دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه برخی از قطعات مترو دارای دانش ۲۰ سال قبل هستند، گفت: بسیاری از قطعات مترو آنالوگ بوده و حتی امروز دیگر در بازار یافت نمی‌شوند و باید با کمک جامعه علمی و دانشگاهی قطعاتی جدید، کم حجم‌تر، چابک‌تر و ارزان‌تر بسازیم و برهمین اساس به موضوع همکاری و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان توجه بیشتری کردیم.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران با بیان اینکه کیفیت و استاندارد قطعات در مترو بسیار مهم است، تصریح کرد: ما نمی‌توانیم با جان مردم ریسک کنیم، سرعت و سرفاصله مترو حتی قابل مقایسه با راه‌آهن نیز نیست بنابراین ما سختگیرانه‌تر در راستای بومی سازی عمل می‌کنیم چراکه هر ۴ دقیقه یک بار یک قطار با چند هزار مسافر وارد ناوگان می‌شود.

احمدی‌بافنده با اشاره به بازدید سورنا ستاری معاون علمی رییس جمهور از این نمایشگاه گفت: ۳ آیتم را با معاون علمی رییس جمهور مطرح کردیم که در این دیدار عنوان شد شرکت‌هایی که می‌خواهند قطعات مترو را بسازند باید از لحاظ بودجه تحقیقاتی به آن‌ها کمک شود چراکه سفارش قطعات مترو پرحجم نیست و تولیدکننده نمی‌تواند سود بالایی داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر در هزینه تحقیقات به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک شود، قیمت محصولات بالا نمی‌رود و به همین دلیل از آقای ستاری خواستیم که در بودجه تحقیقاتی معاونتش، به شرکت‌های دانش‌بنیان طرف قرارداد با مترو نیز کمک کند که اقای ستاری هم قول دادند تا در این زمینه به این شرکت‌ها مساعدت شود.
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم قطعات مترو انحصارا توسط تعدادی از شرکت‌ها ساخته شود و خواهان ورود شرکت‌های دیگر هستیم، ادامه داد: با این حال گاهی دیده می‌شود که تنها یک یا دو شرکت قطعات مورد نیاز ما را تأمین می‌کنند و این در حالی است که براساس آیین‌نامه مالیاتی باید شرکت‌ها در مناقصه حضور یابند، اما گاهی به دلیل کم بودن شرکت‌ها این مهم محقق نمی‌شود و برهمین اساس از آقای ستاری خواستیم که شرکت‌های خصوصی تولیدکننده قطعات مترو از امتیاز شرکت‌های دانش‌بنیان بهره‌مند شوند.
احمدی‌بافنده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بخش زیادی از نیازهای مترو پیچیده است، گفت: به معاون علمی رییس جمهور پیشنهاد دادیم که دانشگاه‌ها و مراکز علمی به طور خاص پاسخگویی به نیازهای پیچیده مترو را در دستور کار قرار دهند.
وی با بیان اینکه معاون علمی رییس جمهور قول داده است که در پیگیری نیازهای مترو با شهرداری همکاری کند، گفت: قرار است پس از اتمام نمایشگاه با معاون اقای ستاری جلساتی را در راستای تدوین تفاهم‌نامه‌ای برگزار کنیم تا متروی تهران به عنوان بازار قطعات دانش‌بنیان از حمایت تحقیقاتی مراکز علمی بهره‌مند شود و مکانیسم آن مشخص شده است.
احمدی‌بافنده همچنین با بیان اینکه خوشبختانه در زمینه بومی سازی و اقتصاد مقاومتی پس از بیانات مقام معظم رهبری کسی مقاومتی در استفاده از تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان ندارد، افزود: حضور مسولان وزارت کشور و وزارت علوم نشان‌دهنده توجه دولت است و باید بگویم که امروزه برای رشد چشمگیر‌تر نیازمند باور صنعت‌گران، همراهی دانشگاه‌ها و توجه بیشتر دولت‌ها هستیم و علاقه داریم که فرمایش رهبری به بهترین شکل در مترو محقق شود.
وی با بیان اینکه تحریم برای ما تهدید نیست، تصریح کرد: ما تهدید را به فرصت تبدیل کرده‌ایم و تحریم موجب شده است تا ما از صنعت داخلی خودمان به بهترین شکل استفاده کنیم.
احمدی‌بافنده همچنین از پیشنهاد افزایش ۵۰ درصدی بودجه مترو نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: با افتتاح ایستگاه‌های خط ۶ و ۷ مترو و همچنین فرودگاه امام خمینی (ره)، تعداد ایستگاه‌ها به ۱۴۰ می‌رسد که برهمین اساس نیازمند هستیم بودجه مترو برای سال آینده افزایش چشمگیر بیابد تا بهترین خدمت‌رسانی را برای مردم داشته باشیم که امیدواریم بودجه پیشنهادی ما در شورای شهر تهران تصویب شود. و امیدواریم که سال آینده بهترین سال در ارائه خدمت رسانی به مردم باشد.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور شرکت تولیدکننده درهای حائل در این نمایشگاه تصریح کرد: شورای اسلامی شهر تهران به ما فرصت داده است تا در مورد نصب درهای حائل در مترو بررسی لازم را انجام دهیم و امروز باید بگویم که خوشحالیم یک تولیدکننده داخلی این درهای حائل را ساخته و اکنون در این نمایشگاه نیز حضور دارد و قطعا در پاسخ به نیاز شورای شهر تهران، این در‌ها بررسی خواهند شد و ما در این زمینه تابع نظرات شورای اسلامی شهر تهران هستیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت