مختاباد: شهرداری به جای کمک مالی دو تا تکیه بسازد که همه هیئت‌ها به آنجا بیایند

کد خبر: 573165

عبدالحسین مختاباد در دویست و نود و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران درباره هزینه کرد شهرداری تهران برای هیئات مذهبی گفته بود: اینکه میلیاردها تومان پول بگذارند برای هیأت‌ها اشتباه است.

مختاباد: شهرداری به جای کمک مالی دو تا تکیه بسازد که همه هیئت‌ها به آنجا بیایند

مختاباد

سرویس اجتماعی فردا: با فرا رسیدن ماه محرم مردم مسلمان ایران در جای جای ایران فضای شهر و محله خود را برای عزاداری سیدالشهدا آماده می کنند در این میان بسیاری از تکایا و هیئات مذهبی به دلیل عدم تامین هزینه برای برگزاری این امر معنوی مجبور به عدم برگزاری این مراسمات می شوند.

از این رو در شهر تهران شهرداری با برگزاری نمایشگاه عطر سیب و توزیع بن در میان هیئات، مساجد و تکایا مردم را در برگزاری هر چه باشکوه تر این امر معنوی کمک می کند.

اینکه میلیاردها تومان پول برای هیئات بگذارند اشتباه است

اما عبدالحسین مختاباد در دویست و نود و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران درباره هزینه کرد شهرداری تهران برای هیئات مذهبی گفته بود: اینکه میلیاردها تومان پول بگذارند برای هیأت‌ها اشتباه است و جلوی این موضوع باید گرفته شود. اگر مدیریت شهری قصد دارد به هیأت‌ها کمک کند اعلام می‌کردند دو روز حقوق مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر برای کمک به هیأت‌های عزاداری اختصاص یابد نه اینکه از بیت‌المال هزینه کنند.

عبدالحسین مختاباد، عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره کمک شهرداری تهران به هیئات مذهبی در پاسخ به خبرنگار «فردا» می گوید: ما نگفتیم که از طریق بیت المال درست نیست شهرداری هشت میلیارد تومان به هیئات مذهبی کمک می کند چراکه در همه جای مملکت مردم به عشق امام حسین(ع) خودشان به پای کار می آیند و هزینه می کنند.

وی به نحوه استفاده شهرداری از این مبلغ پرداخت و افزود: شهرداری این هشت میلیارد تومان را در قالب بن به هیئات مذهبی در سطح تهران کمک می‌کند این پول می تواند صرف کارهای دیگری شود مثلا در ماه محرم به عشق امام حسین(ع) برای بچه ها کتاب و کفش خریده شود یا تعدادی از زندانیان را آزاد کنند.

این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: در دفتر خودم یک هیات مذهبی برایم نامه نوشته بود و تقاضای کمک 500 میلیون تومانی برای هزینه هایشان داشتند حالا چرا یک هیات باید 500 میلیون تومان هزینه کند چه کسی چنین عادت هایی را ایجاد کرده که برای عزاداری امام حسین 500 میلیون تومان هزینه شود آیا امام حسین(ع) واقعا راضی است.

در ادامه مختاباد در پاسخ به اینکه چرا برای برگزاری کنسرت ها و تئاترها کمک کردن ایرادی ندارد اما برای هیئات مذهبی این کار را نقض می کنید گفت: کسی به کنسرت ها کمکی نمی کند خواننده خودش پول می دهد و سالن اجاره می کند و هزینه اش را از طریق فروش بلیط تامین می کند.

شهرداری تکیه دولت ایجاد کند

وی تاکید کرد: اتفاقا ما می گوییم شهرداری بیاید و امکانات بدهد و فضاسازی کند حتی خود من طرح تکیه دولت را به شهرداری داده ام تا یک فضای بزرگ را ایجاد کنیم و در آنجا تعزیه و نوحه خوانی برگزار شود و از این پراکنده کاری خارج شود شما ببینید الان در محرم در گوشه گوشه در خیابان ها داربست زده اند و باعث ایجاد ترافیک شده اند حالا شهرداری بیاید و سرمایه گذاری را در اینجا انجام بدهد. چرا این کار را نمی کند اگر ما عاشق امام حسین(ع) هستیم بیاییم و کارهای درست و زیربنایی برای امام حسین(ع) انجام بدهیم. آیا شهر تهران نباید یک تکیه درست و حسابی داشته باشد؟ آیا شهر تهران نباید به عنوان مرکز تشیع دنیا یک تکیه داشته باشد؟

این عضو شورای شهر تهران بیان کرد: ما بنیاد تعزیه در شهرداری تهران تاسیس و برای آن ساختمان تهیه کردیم و بودجه برای انجام مراسم های مذهبی به آن تعلق گرفته است و این کارهایی است که در حال انجام است و این کار، کار خوبی نیست که یک هیات بیاید و 50 یا 20 تومان به آن هیات بدهیم و بگوییم بروید و 10 روز عزاداری کنید و این کار، کار خوبی نیست و سنت قشنگی نیست. باید بیاییم و زیربناهای یک مجموعه را آماده کنیم و در دو نقطه تکیه دولت ایجاد کنیم تکیه شهر درست کنیم و هیات های مذهبی به آن مکان ها بیایند و سینه زنی کنند و این کارها باید در شهرداری انجام شود که متاسفانه این طور نیست و همه تصمیمات لحظه ای و شعاری است.

کار شهرداری تهران در ارائه بن به هیئات قانونی است

اما در این میان عبدالمقیم ناصحی،‌ رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران به خبرنگار «فردا» درباره این هزینه کردها می گوید: این مختصر کمکی است که شهرداری تهران نسبت به مساجد و هیئات در آستانه ماه محرم در نمایشگاه عطر سیب انجام می دهد و این کار یک نوع مشارکت با هیئات و تکایا و امثال آنها است.

این عضو شورای شهر تهران ابراز کرد: هیئات و مساجد در ماه محرم هزینه های بسیاری دارند که حتی اسم آن را نمی توان هزینه‌کرد گذاشت چراکه این کار یک سرمایه‌گذاری معنوی است که اصلا قابل مقایسه با کمکی که شهرداری می کند نیست. همچنین مدیریت شهری برای اینکه در این فعالیت معنوی سهمی داشته باشد این مبالغ را مساعدت و کمک می کند و این صحت ندارد که فقط با کمک شهرداری این کار صورت می گیرد.

ناصحی در ادامه درباره قانونی بودن این کار توسط شهرداری تهران تاکید می کند: این کار وجهه قانونی هم دارد و با اجازه شورای شهر این کار در حال انجام است و بودجه برای این کار تخصیص می یابد و این بن ها در اختیار مساجد، هیئات و تکایا قرار می گیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت