تغییر چهره حاشیه اهواز؛ آیا این‌بار عزم مسئولین جدی است؟

کد خبر: 556053

از آنجایی که این بار قول مسئولین خوزستانی کمی با گذشته متفاوت و جدی تر است اما پاسخ مردم حاشیه نشین که مسئولان به آنها وعده های پوشالی می دهند پای صندوق های رای خواهد بود.

تغییر چهره حاشیه اهواز؛ آیا این‌بار عزم مسئولین جدی است؟

سرویس اجتماعی فردا؛ رسول عوده زاده: حاشیه شهر اهواز قرار است نونوار شود. مردم محروم و کم برخوردار این منطقه حالا چشم امید بسته اند به این رفت و آمدها و وعده هایی که این بار جدی تر از قبل مطرح شده است. مسئولان بعد از مدت ها پشت کردن به حاشیه شهر حالا به این نتیجه رسیده اند که نبود امكانات رفاهی، فقر، نداشتن شغل مناسب، جنگ تحمیلی و فقدان نهادهای سازمان یافته نقش مهمی در شكل گیری حاشیه نشینی در کلانشهر اهواز داشته اند.

آنها دست به کار شدند تا برای کاستن کمی از محنت ها و رنج ها برنامه ریزی کنند. در حال حاضر ۱۷ منطقه حاشیه نشین در شهر اهواز شناسایی شده اند که مانند یک کمربند دور شهر حلقه زده اند. کمربند محنت، کمربند نداری، کمربند بی توجهی، کمربندی که دهه هاست نفس حاشیه شهر اهواز را بریده است.

وضعیت نامطلوب مردم حاشیه شهرها همیشه یکی از دغدغه های پایگاه خبری تحلیلی فردا بوده است از این رو با ورود این پایگاه خبری به حاشیه شهر اهواز و تهیه گزارش هایی از مناطق حاشیه ای این شهر همچون ملاشیه و عین دو و همراهی رسانه های استانی در این امر و همچنین با پیگیری های خبرنگار «فردا» این موضوع به یک دغدغه جدی در استان خوزستان تبدیل شد که تاکنون قدم های مثبتی نیز در این زمینه برداشته شده است و تقریبا همه مسئولین امر استان خوزستان پای کار آمدند و جلساتی را با مردم این مناطق برگزار کرده اند و بازدیدهایی را از مناطق مختلف حاشیه ای اهواز به منظور مرتفع کردن مشکلات موجود ترتیب دادند.

حاشیه اهواز

15 میلیارد برای آب و فاضلاب «ملاشیه»

استاندار خوزستان در جلسه بررسی مشکلات منطقه ملاشیه در مسجد امام جعفر صادق(ع) این منطقه بر لزوم توجه تمام دستگاه ها و مدیران برای رفع مشکلات ملاشیه و سایر مناطق حاشیه شهر تأكيد کرد و با اشاره به مشکلات آب و فاضلاب در این منطقه خبر از اختصاص 15 میلیاردی برای رفع آن داد.

به گزارش خبرنگار « فردا »، غلامرضا شریعتی همچنین به مشکلات آلودگی محیط زیست، آلودگی از کارخانه های اطراف ملاشیه و لزوم عوارض آلایندگی، مشکلات بهداشتی و مشکلات آموزشی و کمبود مدارس در این منطقه اشاره و بر تلاش برای رفع این مشکلات تاکید کرد.

او افزود: باید استخدامی های نفت، حفاری، فولاد و پتروشیمی بررسی شوند و با تهیه گزارش کاملی نحوه استخدام بومی و غیر بومی آنها مشخص شود. در صورتی که استخدام غیربومی آنها بیش از حد مجاز و تعیین شده باشد قطعا اقداماتی را برای اصلاح روند استخدامی ها انجام خواهیم داد.

مرتفع کردن مشکلات حاشیه شهر از محل وزارت نفت

از سوی دیگر، فرماندار اهواز نیز از تامین اعتباراتی برای انجام پروژه‌های عمرانی در مناطق حاشیه شهر اهواز و برطرف کردن مشکلات این مناطق از محل وزارت نفت خبر داد.

حاشیه اهواز

اسماعیل ارزانی بیرگانی با بیان اینکه استاندار خوزستان اعتباراتی برای رسیدگی به مناطق حاشیه شهر اهواز از وزارت نفت جذب کرده است، تصریح کرد: این اعتبارات به مناطق حاشیه اهواز اختصاص خواهد یافت که این امر اکنون از منطقه ملاشیه آغاز شده و مناطق دیگر را نیز شامل خواهد شد. این اعتبارات برای انجام پروژه‌های عمرانی در مناطق حاشیه و برطرف کردن مشکلات این مناطق تامین شده است.

او ادامه داد: در تلاش هستیم که بیشتر مناطق حاشیه شهر تحت پوشش این اعتبارات قرار گیرد. ملاشیه، زرگان، عین 2 ، منبع آب، بروال، کوی انقلاب و کوی علوی دیگر مناطقی است که دارای مشکل هستند، در این طرح مورد توجه قرار خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر جمعیت مناطق حاشیه‌نشین اهواز حدود 450 هزار نفر است، اظهار کرد: هر منطقه مشکلات خاص خود را دارد ولی مشکل مشترک تمام این مناطق، سیستم فاضلاب، آسفالت و عمران شهری است.

تلاش برای الحاق «عین 2» به اهواز

در ادامه تلاش های استاندار جدید خوزستان برای جبران بی توجهی های گذشته به حاشیه شهر اهواز، او درباره الحاق عین 2 به محدوده شهری اهواز در نشست با اهالی این منطقه گفت: طرح جدید جامع شهری اهواز در حال تدوین است و تلاش بر این است که در طرح جدید الحاق عین 2 به اهواز انجام شود.

حاشیه اهواز

به گزارش خبرنگار «فردا»، شریعتی افزود: اگر بنا است که برای اهواز و یا استان برنامه ریزی شود باید نظرات مردم لحاظ شود و مورد توجه قرار گیرد و این گونه نباشد که تنها به نظرات ما در جلسات بسته عمل کرد و در نتیجه مشکلی از مردم حل نشود؛ تصمیم‌گیری‌ها باید بر اساس نظرات مردم استوار شود.

او با اعلام اینکه ما شرمنده هستیم که تاکنون این خدمات به مردم این منطقه ارائه نشده است، گفت: 12 میلیارد تومان برای تکمیل و اصلاح سیستم فاضلاب منطقه عین 2 اختصاص داده شده است. فاضلاب مهمترین و پر هزینه‌ترین مسئله در این منطقه است. بخشی از سیستم فاضلاب عین 2 نیاز به اصلاح دارد و همچنین پنج کیلومتر دیگر برای تکمیل شبکه فاضلاب این منطقه نیاز است، اکنون اعتبارات مورد نیاز به میزان 12 میلیارد تومان تامین شده و عملیات ظرف یک هفته آینده آغاز خواهد شد.

برطرف شدن مشکل فاضلاب عین 2 ظرف هشت ماه

شریعتی ادامه داد: مشکل فاضلاب در عین دو باید در مدت هشت ماه به طور کامل حل شود و بلافاصله پس از انجام پروژه فاضلاب، عملیات آسفالت و بهسازی خیابان‌های عین 2 آغاز می شود. شرکت آبفا و دیگر دستگاه‌های اجرایی از لحاظ حقوقی تعهد دارند که این کار را در این مدت تعیین شده، انجام دهند.

او درباره احداث مجتمع ورزشی در منطقه عین 2 نیز گفت: در مدت دو تا سه ماه آینده مرکز ورزشی تکمیل می شود. چمن این مرکز در یک ماه آینده آماده و دیگر سالن تا 2 ماه باید تکمیل شود؛ همچنین احداث مرکز فنی و حرفه ای عین 2 در مراحل پایانی قرار دارد و برای تکمیل آن 500 میلیون تومان اختصاص داده شده است.

حاشیه اهواز

استاندار خوزستان با اشاره به درخواست اهالی برای احداث بازارچه در عین دو گفت: این امر نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت و پیگیری می‌شود و از شهردار اهواز درخواست می‌شود که در احداث این بازارچه اقدام کند.

مشکل اسناد منازل عین 2 حل می شود

فرماندار اهواز نیز با اشاره به مشکل اسناد منازل در منطقه عین 2 گفت: افراد مالک این منازل، نه صاحب خانه هستند و نه بی خانه، این مشکل را پیگیری و تلاش می‌کنیم تا یک ماه آینده حل شود.

اسماعیل ارزانی بیرگانی در این نشست، با تاکید بر لزوم رفع مشکلات مناطق حاشیه شهر اظهار کرد: الحاق عین 2 به اهواز که یکی از خواسته ‌های اهالی این منطقه است، در حال پیگیری است. همچنین پروژه ساخت فرهنگسرای عین دو در حال تکمیل و انجام است.

وی افزود: با تامین اعتبارات و دستور استاندار امیدوار هستیم که پس از انجام عملیات ایجاد سیستم فاضلاب، دیگر شاهد مشکل فاضلاب در عین 2 نباشیم؛ یکی دیگر از مشکلات عین 2 اسناد منازل است؛ افراد مالک این منازل، نه صاحبخانه هستند و نه بی خانه، این مشکل را پیگیری و تلاش می‌کنیم تا یک ماه آینده حل شود.

فرماندار اهواز گفت: مشکل روشنایی از دیگر معضلات عین 2 است که امیدواریم با دستور استاندار و تعهدات مسئولان این مشکل نیز رفع شود. وضعیت بهداشت و درمان در عین 2 نیز پیگیری خواهد شد و اگر ایرادی وجود دارد حل خواهد شد.

ازرانی با بیان اینکه عین 2 به عنوان یک منطقه ویژه مورد توجه قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: به عنوان فرماندار شهرستان، مصوبات این نشست را مورد پیگیری قرار خواهم داد و نتیجه آن نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.

حاشیه اهواز

دولت اعتباری برای حاشیه شهر تخصیص نداده است

شهردار اهواز، نیز در این نشست اظهار کرد: منطقه عین 2 از مناطق محرومی است که بر گردن انقلاب و نظام حق دارد و شهدای بسیاری را تقدیم کرده است و باید مشکلات آن برطرف شود.

سید خلف موسوی ادامه داد: شهرداری به تنهایی قادر نیست که مشکلات حاشیه شهر را حل کند. در حاشیه شهر اهواز بیش از 400 هزار نفر زندگی می‌کنند و این جمعیت، نیازمند ارائه خدمات و توجه بیشتری است. در 2 سال گذشته هیچ اعتبار و یا امکاناتی از سوی دولت در اختیار شهرداری اهواز قرار نگرفته و تمام کارهای انجام شده از محل درآمدهای شهرداری از مردم است.

موسوی با بیان اینکه امسال 11 پروژه عمرانی در عین 2 انجام خواهد شد، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از 9 میلیارد تومان در عین 2 هزینه شد و امسال نیز قرار است 2 قطعه زمین ورزشی توسط شهرداری احداث شود.

وی درباره آسفالت خیابان‌ها و معابر نیز گفت: بلافاصله پس از اصلاح و تکمیل شبکه فاضلاب، آسفالت و بهسازی خیابان‌ها انجام خواهد شد.

شهردار اهواز با تقدیر از حضور استاندار در مناطق محروم و حاشیه گفت: اکنون که نهضت محرومیت‌زدایی توسط استاندار آغاز شده باید همه به این نهضت بپیوندیم تا شاهد محرومیت‌زدایی در تمام استان باشیم.

کمبود مدرسه، سالن ورزشی و آب خواسته اهالی «زرگان»

شریعتی در نشست بررسی مشکلات و مطالبات منطقه زرگان در مسجد امام حسین (ع) این منطقه در حاشیه شهر اهواز، با بیان اینکه شنیدن نظرات مستقیم مردم ارجحیت دارد اظهار کرد: ارائه خدمات و فراهم کردن شرایط زیست بهتر باز وظایف اصلی دولت ها و حکومت ها است و اگر تاکنون در انجام این وظایف کم توان بودیم لازم است که از مردم عذرخواهی کنیم.

شریعتی ادامه داد: شغل، آب سالم، بهداشت، تحصیل مناسب و امنیت مناسب از حقوق اولیه مردم است که امیدواریم با رفع شدن مشکلات اقتصادی کشور این خدمات به خوبی ارائه شود.

حاشیه اهواز

استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات مطرح شده توسط اهالی گفت: یکی از خواسته اهالی کمبود فضای آموزشی و احداث 2 مدرسه ابتدایی و متوسطه است، که این امر انجام خواهد شد. سالن چند منظوره ورزشی نیز احداث خواهد شد. مشکلات آب برخی مناطق نیز برطرف شود.

استاندار خوزستان گفت: موظفم در حد توان برای رفع مشکلات مناطق محروم اقدام کنم. اعتبارات ویژه ای برای احداث مدارس در مناطق محروم جذب شده است و بر این موضوع تاکید بسیاری وجود دارد.

استاندار خوزستان ادامه داد: تکمیل و احداث فضاهای آموزشی مناطق حاشیه ای و کم برخوردار استان باید در اولویت قرار گیرد. ساخت و طراحی فضاهای جدید سهم مناطق حاشیه ای متناسب با نیازهای آنها در نظر گرفته شود و باید نگاه ویژه ای به مناطق حاشیه ای و کم برخوردار داشته باشیم.

استاندار خوزستان از تخصیص اعتبار برای ساخت مدارس در مناطق حاشیه ای شهر اهواز در سال جاری نیز خبر داد و گفت: باید علاوه بر اختصاص بودجه های عمرانی، به نقش خیران مدرسه ساز توجه ویژه‌ای شود و مشارکت خیران در سرمایه‌گذاری برای تسهیل و تسریع امور مدرسه سازی جلب شود.

تفاهم نامه ساخت 28 مدرسه در حاشیه شهر

تفاهم نامه ساخت 28 فضای آموزشی در استان با حضور استاندار خوزستان در دفتر معاون وزیر آموزش و پرورش و ریاست سازمان نوسازی مدارس کشور امضاء شد.

به گزارش خبرنگار «فردا»، در این تفاهم نامه مقرر شد: 28 مدرسه ٦ کلاسه در حاشیه شهر اهواز، باوی و کارون احداث شود. مبلغ پیش بینی شده برای ساخت این مدرسه 240 میلیارد ریال است که سهم هر کدام از دو طرف 120 میلیارد ریال است.

خانه های هلال در حواشی

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان نیز در گفتگو با خبرنگار «فردا»، با بیان اینکه خوزستان، استان دوم حاشیه نشین کشور است عنوان کرد: مبنای کار در هلال احمر بر آموزش و مصونیت بخشی در برابر آسیب های اجتماعی به ویژه در حاشیه شهرها است و یکی از مسائلی که مقام معظم رهبری تأکید زیادی روی آن دارند، بحث مهم حاشیه نشینی و رسیدگی به حاشیه شهرها است.

علی خدادادی با اشاره به جمعیت فراوان حاشیه نشین در اهواز و سایر شهرهای استان، اضافه کرد: حاشیه نشینی آسیبی جدی است که وزارت کشور هم به طور مجدانه به آن پرداخته و می پردازد و کانون توجه دستگاه های ذیربط شده است.

حاشیه اهواز

او افزود: هلال احمر هم با طرح خانه های هلال به بحث حاشیه شهرها ورود کرده و با تعامل با دانشگاه علوم پزشکی اهواز توانسته فعالیت های مطلوبی را در این فضا انجام دهد و امیدواریم با تداوم ارائه طرح های نوین، راهبردهای مناسبی را برای مقابله با آسیب های اجتماعی در حاشیه شهرها داشته باشیم.

سبد رأیی به نام حاشیه

مردم حاشیه شهر دیگر با مدیرانی که وعده می دهند تعارف نخواهند کرد و منتظر تحقق آنها خواهند شد. حداقل پاسخی که اهالی این حاشیه که تعدادشان هم کم نیست، به کسانی که وعده می دهند و پایش نمی ایستند، صندوق های رای خواهد بود، فرقی نمی کند چه شورای شهر باشد، چه مجلس چه ریاست جمهوری. آنها از نمایش ها و بازدیدهای تبلیغاتی خسته شدند. آقایان مسئول و مدیر الوعده وفا.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت