خودروی مناسب برای معلولان خارجی است یا داخلی؟/ ورود خودرو برای معلولان از سر گرفته می‌شود؟/ چه کسی بر دلالان مجوز نظارت می‌کند؟

کد خبر: 436481

موضوع ورود خودروهای خارجی برای معلولان در حالی که در دولت قبل با حاشیه‌هایی همراه شده بود و همین مساله منجر به ورود این خودروها شد، حالا خبر می‌رسد که قرار است این طرح دوباره از سرگرفته شود.

خودروی مناسب برای معلولان خارجی است یا داخلی؟/ ورود خودرو برای معلولان از سر گرفته می‌شود؟/ چه کسی بر دلالان مجوز نظارت می‌کند؟

سرویس اجتماعی فردا - سال 91 بود که سازمان بهزیستی اعلام کرد قرار است تسهیلاتی برای ورود خودروهای مناسب سازی شده خارجی به معلولان ارایه شود. آنگونه که بهزیستی اعلام کرده بود با مصوبه دولت 4700 نفر از معلولان می‌توانستند با تخفیف 30 میلیونی در عوارض گمرکی نسبت به واردات خودروهای خارجی اقدام کنند.

همان زمان بسیاری از کسانی که حامی تولید ملی بودند، به این تصمیم اعتراض کردند و گفتند که چرا سفارش تولید خودروی مناسب‌سازی شده به خودروسازان داخلی داده نمی‌شود و برخی مسئولان بهزیستی هم علت این تصمیم را عدم توانایی خودروسازان داخلی برای مناسب‌سازی خودروها و قیمت مناسب‌تر و کیفیت‌ بهتر محصولات خارجی برای اخذ این تصمیم اعلام کردند.

برای اجرای کار هم سایتی برای ثبت نام مددجویان متقاضی خودروهای مناسب‌سازی شده راه‌اندازی شد و بیش از ۲۰ هزار معلول برای دریافت خودروهای مناسب سازی شده ثبت نام کردند. البته بهزیستی اعلام کرد که تنها برای 4700 مجوز ظرفیت دارد و این ظرفیت که تنها یک چهارم متقاضیان بود، قرار شد از طریق قرعه‌کشی به متقاضیان واگذار شود.

البته کار به همین جا ختم نشد و اعلام شد که اسامی این 4700 نفر به گمرک ارسال می‌شود تا افراد متقاضی بتوانند از طریق شرکت‌ها نسبت به ورود خودروی مناسب‌سازی شده اقدام کنند. اما با شروع کار، پای دلال‌ها هم به ماجرا باز شد و مانند مجوزهای ورود خودرویی که به قهرمانان و ورزشکاران داده شده بود، این بار هم دلالان برای خرید مجوز معلولان صف کشیدند.

همین مشکلات باعث شد تا موضوع ورود این خودروها متوقف شود و کار به وقتی دیگر موکول شود.

از سرگیری واردات خودروها

حالا با گذشت سه سال از مجوزهای ورود خودروی مناسب شده برای معلولان، رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان می‌گوید: ورود خودروهای معلولان که متوقف شده بودبا رفع ایرادات طرح قبلی دوباره از سر گرفته می شود .

علی‌همت محمودنژاد در گفتگو با مهر به برگزاری جلسه‌ای در مورد ورود خودروهای معلولان در وزارت رفاه اشاره کرد و گفت: در جلسه‌ای که با حضور سازمان‌های مردم نهاد معلولان، بهزیستی، وزارت رفاه و وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد مقرر گردید تا ایرادات طرح ورود خودروهای وارداتی معلولان هر چه سریعتر رفع و این افراد که از شرایط لازم برخوردارند بتوانند خودروی خارجی وارد کنند .

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان اظهار کرد: امیدواریم اشکالات طرح ورود خودروهای خارجی معلولان برطرف شود و هر چه سریعتر به مرحله اجرا رسد و همچنین دولت مصوبه‌ای را برای معلولانی که توانایی ورود خودروهای خارجی شخصی را دارند، تدوین و این موضوع را آزادسازی کند .

البته همچنان دعوا بر سر ورود خودروهای خارجی وجود دارد و هنوز هم عده‌ای معتقدند که می‌توان از خودروی داخلی برای معلولان استفاده کرد و بجای خروج ارز از کشور، از تولید داخل حمایت کرد. رییس انجمن معلولان هم از بررسی این موضوع خبر داده است و گفته است: در جلسات آینده برای تولید خودروهای داخلی متناسب با شرایط جسمی معلولان با شرکت‌های داخلی خودروسازی جلساتی برگزار و نسبت به این موضوع اقدام می شود .

وی ادامه داد: شرکت‌های خودروسازی نسبت به مناسب‌سازی خودروهای داخلی معلولان که شامل نصب گیربکس اتومات، هندکنسول، بالابر و ویلچر، آیینه مخصوص افراد دارای مشکلات چشمی و ... اقدام کنند .

دلال‌ها منتظر آزادسازی مجوزها

بحث سوءاستفاده دلالان از مجوزهای صادر شده، یکی از مهمترین دغدغه‌ها در این خصوص است. دلال‌هایی که با مجوزهای واردات خودرو برای فوتبالیست‌ها مجموعه بزرگی از پورشه و لامبورگینی وارد کشور کردند، حالا منتظرند تا از تخفیف گمرکی معلولان استفاده کنند و با خرید هریک از مجوزها به مبالغ ناچیز به سوادگری خودشان بپردازند. محمود نژاد، رییس انجمن معلولان هم با انتقاد از سوداگری و سوءاستفاده افراد دلال خودروی معلولان، درخواست می‌کند که تمام ساز و کار لازم برای جلوگیری از سوء‌استفاده این افراد باید در نظر گرفته شود .

وی می‌گوید: توانایی مالی معلولان برای ورود خودرو یکی از ویژگی‌هایی خواهد بود که از این پس به دقت مورد توجه قرار می‌گیرد .

تمام دعواها برای ورود 4700 خودروی ویژه معلولان در حالی است که بیش از 20 هزار متقاضی جدی در سال 91 برای دریافت خودروی مناسب سازی شده ثبت‌نام کردند و این در حالی است که تعداد معلولانی که به خودروی مناسب سازی شده احتیاج دارند اما توان مالی ندارند، بیشتر از این است. شاید با واگذاری این 4700 خودرو و فعالیت بیشتر خودروسازان داخلی بتوان امیدوار بود که بخشی از مشکلات معلولان کاسته شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت