پای اتباع بیگانه در قاچاق پرندگان + عکس

کد خبر: 163849

پرندگان شکاری را به نام پرندگان روز پرواز و روزشگران نیز نامیده‌اند. این پرندگان شامل کرکسها مانند کرکس مصری، کایتها مانند باز خرمایی، قوش‌ها مانند شاهین پاسرخ و عقاب‌ها مانند عقاب خال‌دار هستند.

مهر: فصلهای مهر و آبان که آسمان با پروازهای پرندگان شکاری در اوج آسمان زینت می شود، قاچاقچیان پرندگان شکاری در کمین هستند تا این پرواز زیبا را به شیخ نشینان حوزه خلیج فارس هدیه کنند. پرندگان شکاری را به نام پرندگان روز پرواز و روزشگران نیز نامیده‌اند. این پرندگان شامل کرکسها مانند کرکس مصری، کایتها مانند باز خرمایی، قوش‌ها مانند شاهین پاسرخ و عقاب‌ها مانند عقاب خال‌دار هستند. این پرندگان به اندازه‌های بزرگ و کوچک و متوسط وجود دارند. بزرگترین آنها کرکسها و کوچکترین آنها قوشها هستند. سارگپه نیز یکی از پرندگان شکاری است که دارای گردن کوتاه، بال‌های بلند و دم نسبتا کوتاه است، معمولا در حال بالباز، اوج‌گیری و چرخش دیده می شوند. مانند عقابهای کوچک به نظر می رسند ولی سر و منقارشان به نسبت کوچکتر است. عقابهای شکاری‌ بزرگ نیز با بال‌های دراز و پهن، سر و منقار بزرگ، دم پهن و پاهای پردار اغلب بالباز اوج می گیرند و پروازی باشکوه دارند.

زنده گیری پرندگان شکاری با استفاده از تور

شاهین نیز از پرندگان شکاری است که از جمله خانواده خیلی مشخص از شکاریان روز که دارای بال‌های دراز، نوک‌تیز و داس شکل و دم نسبتا دراز هستند. منقار آنها کوتاه و قلاب‌ مانند است، با نیم نوک بالایی دندانه‌دار و پاهای آنها انگشتانی دراز با چنگال‌های قوی و قلاب مانند دارد. شاهین ها پروازی سریع و عالی دارند که شامل بال‌زدن‌های تند و بالبازروی است.

پرندگان شکاری و طمع شیخ نشینان

این در حالیست که اوج گیری این پرندگان زیبا با پروازهای خیره کننده در آسمان ایران همواره موجب طمع شکارچیان بوده است تا این پرندگان شکاری تبدیل به شکاری برای خوشگذرانی قاچاقچیان و شیخ نشینان شوند.

تجارت پرندگان شکاری در بازارهای حوزه خلیج فارس قصه امروز و دیروز میراث طبیعی ایران نیست بلکه روایتی است از حراج گونه های ایرانی که سمبلی از اقتدار طبیعت منحصر به فرد ایران هستند.

عقاب، شاهین، باز شکاری، دلیجه، سار گپه و ... همگی نمادی از زیبایی بی بدیل طبیعت بکر و دست نخورده استان لرستان به عنوان بام طبیعت ایران است که این روزها با حضور شکارچیانی از استانهای جنوبی کشور برای زنده گیری این پرندگان در دشتهای لرستان این سرمایه طبیعی به راحتی به غارت می رود.

زنده گیری پرندگان شکاری در "کوخه"

شاید نوع شکار این پرندگان توسط شکارچیان نیز از عجیب ترین مواردی است که تاکنون با ذکر کلمه "شکار" در ذهن تداعی شده باشد.

چاله هایی که شکارچیان برای پنهان شدن حفر می کنند

در این روش شکارچیان ساعت و حتی روزها برای شکار پرندگان شکاری چون دلیجه و عقاب پرطلایی با کندن چاله ای در زیر زمین اتراق می کنند تا این پرندگان باهوش را در تور خود بیاندازند.

قصه جدا شدن پرندگان از طبیعت بکر ایران زمین و سفر قاچاقی به سرزمین شیخ نشینان عرب روایتی از مهجوریت طبیعت ایران است که به نظر می رسد نیازمند توجه و تاملی بیش از گذشته توسط متولیان امر باشد.

این در حالیست که این روزها پای برخی تبعه های غیر ایرانی نیز به موضوع قاچاق پرندگان باز شده است به طوریکه در اکیپی که در این زمینه طی هفته گذشته دستگیر شدند یک تبعه افغانی دیده می شود.

پای اتباع بیگانه به قاچاق پرندگان هم باز شد

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هفته گذشته ماموران یگان حفاظت شهرستان ازنا در دشتهای این شهرستان به یک گروه از قاچاقچیان بازهای شکاری که در "کوخه" برای صید بازهای شکاری در کمین نشسته بودند برخورد می کنند.

کیومرث دریکوند ادامه داد: در این عملیات شخصی که خود را تبعه کشور افغانستان عنوان می کرد دستگیر و از وی یک قطعه دلیجه، یک عدد کبوتر و دو رشته تور کشف و ضبط شد.

وی یادآور شد: پرونده این فرد از طریق محاکم قضایی در دست بررسی است.

فعالیت شبکه ای باندهای قاچاق پرندگان

مدیرکل محیط زیست استان لرستان نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این گروههای قاچاق پرندگان به صورت شبکه ای فعالیت می کنند.

محمدحسین بازگیر ادامه داد: این باندها نسبت به زنده گیری و قاچاق پرندگان شکاری چون بازها، شاهین، عقاب، سارگپه، دلیجه و ... اقدام می کنند.

وی با اشاره به روشهای خاص زنده گیری این پرندگان، عنوان کرد: پس از زنده گیری این گونه های منحصر به فرد نسبت به قاچاق این پرندگان به خارج از مرزها به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس اقدام می شود.

قاچاق پرندگان کاهش یافت

مدیرکل محیط زیست استان لرستان با اشاره به برخوردهای این اداره کل با متخلفان، عنوان کرد: خوشبختانه با توجه به تلاش های صورت گرفته در سالجاری و سال گذشته میزان قاچاق پرندگان از لرستان به شدت کاهش یافته است.

بازگیر با اشاره به دستگیری تبعه افغانی در هنگام زنده گیری پرندگان در هفته گذشته، گفت: این موضوع در مراجع قضایی در دست پیگیری و بررسی است.

وی با اشاره به افزایش نظارت و کنترل در این زمینه، تصریح کرد: با قاچاقچیان پرندگان شکاری به شدت برخورد صورت خواهد گرفت.

به هر حال به نظر می رسد مقابله با قاچاق پرندگان کمیاب شکاری نیازمند توجه ویژه مسئولان در بخشهای مختلف است تا طبیعت ایران به راحتی این میراث و سرمایه منحصر به فرد را از دست ندهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد