پیشنهاد جدید منتخبان مجلس
جمعی از منتخبان مردم در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در نامهای به هیئترئیسه پارلمان خوستار تغییر در روش عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی شدند.
خبرگزاری تسنیم: جمعی از منتخبان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در نامهای به هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز انتقاد از نحوه عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی، خواستار تجدیدنظر و تغییر در روش فعلی شدهاند.
براساس این گزارش طبق مصوبه نمایندگان دوره دهم مجلس که به تأیید شورای نگهبان نیز رسیده، اولویتهایی برای عضویت نمایندگان اعم از مدرک تحصیلی مرتبط با شرح وظایف کمیسیون، سابقه اجرایی مرتبط و نیز سابقه عضویت در کمیسیون مربوطه در ادوار گذشته مجلس تعیین شده، اما اغلب منتخبان دوره یازدهم نسبت به این موضوع ایرادات و اشکالاتی را وارد کرده و معتقدند که این اولویتها باید اصلاح شود.
حالا، جمعی از منتخبان دوره یازدهم نیز در نامهای به هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی خواستار ایجاد تمهیداتی برای تغییر در اولویتهای عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی شدهاند.
نشست مشترک کمیسیون آییننامه با هیئت رئیسه درباره نحوه عضویت نمایندگان در کمیسیونها سخنگوی کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس از نشست مشترک این کمیسیون با هیئت رئیسه درباره نحوه عضویت نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی خبر داد.
سمیه محمودی سخنگوی کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، اظهارداشت: در مجالس گذشته نمایندگان براساس روابطی که داشتند وارد کمیسیونهای تخصصی میشدند و نمایندگانی که تخصص لازم و مدرک تحصیلی مرتبط داشتند، از ورود به کمیسیون محروم میشدند.
وی افزود: حضور افراد غیرمتخصص در کمیسیونها باعث ناکارآمدی کمیسیونها میشود.
سخنگوی کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس یادآور شد: در مجلس دهم امتیازاتی برای ورود نمایندگان به کمیسیونها در نظر گرفته شد، اما منتخبان جدید نسبت به نحوه امتیازبندیها معترض هستند، بنابراین امروز جلسه کمیسیون تدوین آییننامه داخلی برای بررسی اعتراضات منتخبان به ماده 36 یعنی نحوه امتیازبندی منتخبان برای ورود به کمیسیونهای تخصصی تشکیل شد.
سخنگوی کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس تأکیدکرد: با توجه به اینکه وضعیت اعتبارنامه منتخبان هنوز مشخص نیست و تا زمانی که اعتبارنامه منتخبان تأیید نشود، طبق قانون، نمیتوانند به موضوع قانونگذاری ورود کنند؛ لذا در اولین اقدام، تأیید اعتبارنامه میبایست تأیید شود تا امکان تغییر در آییننامه داخلی پارلمان ایجاد شود.
محمودی تصریح کرد: در جلسه امروز اکثریت اعضای کمیسیون عنوان کردند پس از تأیید اعتبارنامهها، کمیسیون میتواند به قانونگذاری ورود کند، بنابراین با توجه به اینکه هیئترئیسه درخواست تشکیل برگزاری جلسه امروز این کمیسیون را داشت، قرار شد عصر امروز نشست مشترک هیئترئیسه و اعضای کمیسیون آییننامه برگزار شود.
منتخب مردم شهرضا در مجلس اظهار داشت: در جلسه کمیسیون با حضور اعضای هیئترئیسه در این باره بحث و تبادل نظر میشود تا مشکل قانونی در این زمینه ایجاد نشود.
بررسی امتیازدهی به نمایندگان برای عضویت در کمیسیونها در نشست هیأت رئیسه مجلس
عضو هیأت رئیسه مجلس از نحوه امتیازدهی به نمایندگان برای عضویت در کمیسیونهای تخصصی مجلس خبر داد.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز هیأت رئیسه مجلس گفت: در جلسه امروز موضوع امتیازدهی به نمایندگان برای عضویت در کمیسیونهای تخصصی مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در این جلسه سه فاکتور تجربه، مدرک تحصیلی و داشتن سابقه کاری اعم از اجرایی و تقنینی از مهمترین فاکتورها برای امتیازدهی به نمایندگان در این زمینه مدنظر قرار گرفته شد.
به گزارش فارس، در ابتدای هر دوره مجلس نمایندگان برای عضویت در کمیسیونهای تخصصی مجلس درخواست میدهند که مدرک تحصیلی و تخصص آنها باید با کمیسیون تخصصی مورد درخواستشان ارتباط لازم را داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید