لاریجانی: عقاید مختلف همدیگر را تحمل کردیم

کد خبر: 994897

رئیس مجلس گفت: مدارا داشتن قابلیت می‌خواهد باید افراد استحکام فکری و اعتماد قلبی داشته باشند تا پدیده مدارا بنشیند.

لاریجانی: عقاید مختلف همدیگر را تحمل کردیم
باشگاه خبرنگاران: علی لاریجانی در آخرین جلسه هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین با تشکر از اعضا و کارشناسان هیات، گفت: در این مدت ما برای شما زحمت زیادی ایجاد کردیم، زیرا شما در بخش‌های دیگر مشغول کار‌های مهمی بودید، اما برای بحث تطبیق مصوبات با قوانین به ما مشاوره دادید.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تشکر از محسن اسماعیلی رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین، افزود: اینجانب به آرا و اعضای هیات اعتماد کامل داشتم، زیرا وقتی آراء شما را بررسی می‌کردم مشخص بود که موضوعات را از جوانب مختلف بررسی کرده و دقت نظر داشتید به همین دلیل بود که اعتماد کاملی به نظرات کارشناسی شما پیدا کردم.

لاریجانی با تاکید بر اینکه شما کار عمیق حقوقی انجام دادید، ادامه داد: طرح این پیشنهاد که اقدامات شما به عنوان پشتوانه حقوقی در کشور مدنظر قرار گیرد کاملا صحیح است، زیرا با این اقدام شاهد وحدت رویه در نظام حقوقی کشور خواهیم بود که برای دانشگاه‌ها و بخش‌های حقوقی موثر است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات اسماعیلی درباره به روزرسانی بررسی مصوبات دولت، این اقدام را ارزشمند برشمرد و ادامه داد: اوایل مجلس هشتم مشاهده کردم که فاصله زیادی در تصمیم گیری داریم که این موضوع را نقصی بزرگ می‌دانستم، زیرا وقتی به برخی آئین نامه‌ها بعد از ۲ سال یا بیشتر رأی داده می‌شود عملا خاصیت خود را از دست می‌دهد؛ این‌ها اشکالاتی بود که شما با همت خود در به روزرسانی آن‌ها خدمت بزرگی به بخش حقوقی کشور کردید که اقدام ماندگاری است.

لاریجانی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه فعالیت هیات تطبیق مصوبات با قوانین به عنوان سنتی ماندگار در مجالس آینده ادامه پیدا کند، گفت: اقدام شما به استحکام تصمیمات حکمرانی کمک می‌کند.

مدارا داشتن قابلیت می‌خواهد/ افراد استحکام فکری داشته باشند تا پدیده مدارا بر آن‌ها بنشیند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه عنوان شد در جلسات هیات افراد با اختلاف آراء از جهات سیاسی حضور داشتند نشان از قابلیت بالای جمع دارد؛ مدارا داشتن قابلیت می‌خواهد باید افراد استحکام فکری و اعتماد قلبی داشته باشند تا پدیده مدارا بر آن‌ها بنشیند، زیرا این پدیده بر هر کسی نمی‌نشیند.

وی ادامه داد: اگر در جلسات با عقاید مختلف همدیگر را تحمل کردیم تا نتیجه درستی ایجاد شود نشان از بلوغ ارزشمند در همه اعضا دارد که ما این را در هیات تطبیق شاهد بودیم.

لاریجانی در پایان جلسه با تشکر ویژه از اسماعیلی به عنوان رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین لوح تقدیری را تقدیم وی کرد.

اسماعیلی: هیات تطبیق مصوبات یک مرجع علمی و حقوقی است

محسن اسماعیلی در ابتدای جلسه هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین با رئیس مجلس خطاب به لاریجانی ضمن آرزوی صحت و سلامت برای وی، گفت: از اینکه در این مدت طولانی و پر فراز و نشیب ما را به عنوان همکاران خود پذیرفتید از شما تشکر می‌کنم.

وی با بیان اینکه لاریجانی برای آرایی که از سوی هیات داده می‌شد احترام قائل بودند، تاکید کرد: اگرچه پذیرفتن یا نپذیرفتن رأی هیات از اختیارات قانونی لاریجانی بود، ولی ایشان در تمام این مدت با تفاهم کامل ما را در ابراز رأی آزاد گذاشتند که امیدواریم الگویی برای آیندگان باشد.

رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین با تاکید بر اینکه در هیات تطبیق تلاش کردیم تا با پایبندی به نص و روح قانون کار را جلو ببریم، افزود: تلاشمان بر این بود که در قوانین حتی قوانین شکلی کوچکترین مسامحه‌ای نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه دقت نظر لاریجانی روی آرای هیات بسیار کارشناسی بود، ادامه داد: نکته سنجی و راهنمایی‌های ایشان در پیشبرد کار‌ها کمک رسان هیات بود.

اسماعیلی در ادامه با تشکر از جعفری رئیس حوزه ریاست مجلس گفت: ایشان و مجموعه دفتر ریاست هر چه توانستند کمک‌های صمیمانه و موثری به مجموعه هیات داشتند.

اسماعیلی با بیان اینکه اعضای هیات تطبیق از نظر تفکرات سیاسی در منتهی الیه خطوط فکری قرار داشتند، ادامه داد: با این وجود اعضا در نهایت احترام و صمیمیت به بهترین شکل کار را پیش بردند که این روش در کشور باید به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه طی مدت فعالیت حتی یک مورد کدورت بین اعضا نداشتیم، افزود: در عین اینکه بحث‌ها سنگین و جدی بود و اعضا به تضارب آرا پایبند بودند، اما همکاری صمیمانه‌ای وجود داشت که می‌تواند الگوی خوبی برای بخش‌های دیگر در کشور باشد.

اسماعیلی با تشکر از لاریجانی گفت: از شما بابت اینکه پیشنهاد استفاده از کارشناسان جوان در هیات را پذیرفتید تشکر می‌کنم؛ این موضوع تدبیر شما بود که به نوعی کادر تربیت شود؛ با اجرایی کردن پیشنهاد شما شاهد بودیم که کارشناسان فعال هم در کارگروه‌ها و هم در جلسات عمومی اقدامات موثری داشتند.

رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین ضمن تشکر از همکاران خود در این هیات، یادآور شد: دوستان متدین، بی توقع و پرکار ما در این مدت خدمات موثری به هیات ارائه کردند.

اسماعیلی در تشریح رئوس کار هیات تطبیق گفت: یکی از رئوس کار هیات بازترسیم چهره هیات در افکار عمومی بود، واقعیت آن است که هیات تطبیق بنا داشت به عنوان مرجع علمی و حقوقی و بدون سوگیری سیاسی عمل کند که فکر می‌کنم این اتفاق افتاد.

وی با بیان اینکه استقلال رأی هیات و اقتدار آن مشهود بود، ادامه داد: ما تلاشمان بر این بود تا از بگومگو‌های رسانه‌ای و سیاسی خارج شده و بر انجام وظایف قانونی متمرکز شویم.

رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین با بیان اینکه بازخوانی پرونده‌ها و دیجیتالی شدن آن‌ها از دیگر خدمات هیات تطبیق بود، افزود: ما در این مدت موفق به بازخوانی و انتظام دادن به ۲۷ هزار پرونده بدون هزینه کرد حتی یک ریال شدیم؛ هم اکنون بانک آماده‌ای در اختیار داریم که اگر مشکلات آن رفع شود بانک اطلاعاتی حقوقی قوی برای کشور ایجاد خواهد شد.

وی به روزرسانی تطبیق مصوبات دولت با قوانین را از دیگر اقدامات هیات برشمرد و تاکید کرد: هم اکنون هیچ موضوع عقب مانده‌ای از نظر به روزرسانی وجود ندارد.

اسماعیلی با بیان اینکه در کار هیات وحدت رویه و استانداردسازی آرا وجود داشت، ادامه داد: در این زمینه آئین نامه‌های داخلی تدوین کردیم که سند راهی برای صدور آرا باشد.

وی با بیان اینکه در دوران فعالیت روابط خوبی با دولت و مجلس داشتیم، تاکید کرد: البته به مشکلاتی در حوزه آرای برخی از شورا‌ها مانند شورای عالی استان ها، ستاد کرونا، جلسه هماهنگی اقتصادی سران قوا وجود داشت که مصوبات آن‌ها به دست ما نمی‌رسید در حالی که در تصمیم گیری ما تاثیر داشت.

رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین در پایان در پاسخ به پرسشی از سوی رئیس مجلس مبنی بر اینکه هم اکنون چند درصد مغایرت در مصوبات وجود دارد، گفت: مغایرت مقدماتی ۱۱ درصد بود، ولی با همکاری که صورت گرفته است صدور رای مغایرت نهایی به ۴ درصد رسید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها