عبدی:اصلاح‌طلبان یک برنامه جدید تدوین کنند

کد خبر: 991263

فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت: اصلاح‌طلبان طی ۱۵ سال گذشته نتوانسته‌اند که میان حضور در جامعه و در ساخت قدرت موازنه برقرار کنند و بعضا با رفتار خود اصل اصلاح‌پذیری را با چالش مواجه کردند.

عبدی:اصلاح‌طلبان یک برنامه جدید تدوین کنند

خبرگزاری مهر: در پی بالا گرفتن اختلافات در میان اصلاح طلبان، عباس عبدی در یادداشت امروز (پنج شنبه) خود در روزنامه ایران نسبت به چالش اخیر جریان اصلاحات واکنش نشان داد.

وی نوشت: مهم‌ترین مشکل کنونی اصلاح‌طلبان در راهبرد کلی آنان است. مشکلات دیگری نیز وجود دارد، ولی آن‌ها نیز یا متأثر از همین مشکل اصلی است یا حداقل تا رفع مشکل اصلی سایر مسائل نیز قابل حل شدن نیستند.

این تحلیل گر اصلاح طلب با بیان اینکه بسیاری از قوانین باید تغییر کنند و بیشتر از آن باید با اجرای بی‌طرفانه و کامل مواجه شوند، تاکید کرد:، ولی هیچ‌کدام از این موارد به معنای عدول نظام‌مند از قانون نباید تلقی شود. دفاع از حاکمیت قانون پاشنه آشیل هر نوع رفتار انحرافی است و باید به آن ملتزم بود.

عبدی تصریح کرد: مشارکت مردم، دفاع از آزادی، دفاع از حقوق بنیادین مصرح در قانون اساسی و رفع تبعیض و التزام به مردم‌سالاری و… همه و همه بنیان‌های اصلاح‌طلبی است.

وی در ادامه مطلب خود آورده است: نکته بعدی این است که اصلاح‌طلبان باید بپذیرند که ظرفیت اصلاح‌پذیری وجود دارد. اگر این گزاره را قبول ندارند، دیگر موضوعی برای بحث باقی نمی‌ماند. همچنین دو بال اصلاح‌طلبی، حضور در عرصه عمومی جامعه و ساختار قدرت است. تا هنگامی که راه‌ها برای یک حضور مؤثر در ساختار قدرت بسته نیست، باید آن را ادامه دهند.

این فعال سیاسی نوشت: همچنین تا هنگامی که برای یک حضور مؤثر در جامعه و مردم فضا بسته نیست، باید این مسیر را نیز ادامه دهند. ایجاد موازنه میان این دو مسیر شرط کافی است، هر چند حضور در عرصه عمومی و جامعه شرط لازم اصلاح‌طلبی است، ولی حضور در ساخت قدرت اگر مؤثر نباشد، لازمه اصلاح‌طلبی نیست.

عبدی تاکید کرد:، ولی اصلاح‌طلبان طی ۱۵ سال گذشته نتوانسته‌اند که میان دو مسیر راهبردی مذکور یعنی حضور در جامعه و در ساخت قدرت، برای تحقق مؤثر این رویکرد، موازنه جدی برقرار کنند و در برخی مقاطع نیز با رفتار خود اصل اصلاح‌پذیری و موفقیت این شیوه را با چالش مواجه کرده‌اند، بدون اینکه تبعات آن را بپذیرند.

وی با بیان اینکه پس از این مرحله باید وضعیت کنونی کشور را در پرتو اندیشه اصلاح‌طلبی تحلیل و توصیف کرد، نوشت: این کار از خلال یک بیانیه رسمی و مشخص باید صورت گیرد. باید در این بیانیه روشن شود که نگاه اصلاح‌طلبان به وضع فعلی کشور چگونه است؟ به گذشته خود چه نقدی دارند؟ کدام مشکلات را باید در اولویت حل قرار دهند و چگونه؟ به نحوی که اگر کسی آن را خواند درک به نسبت روشنی از خواسته‌ها و برنامه‌های آنان پیدا کند. این مرحله را می‌توان تبیین ایده نامید.

این فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت: سپس مطابق این ایده اراده‌ای را سازمان داد و معرفی کرد و نشان داد که از پوسته‌های گذشته بیرون آمده‌اند و باید نسل‌های جوان را بیشتر مشارکت داد.

عبدی براین باور است، اگر ایده خوب تدوین و ارائه شود، از دلِ آن چارچوب تشکیلاتی و اراده معطوف به تحقق آن ایده نیز به دست خواهد آمد. پرداختن به بقیه مطالب و کار‌ها اتلاف وقت است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها