بررسی گزارش دیوان درباره بلاتکلیفی ارز‌های دولتی

کد خبر: 989073

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: گزارش ۳۰ صفحه‌ای دیوان درباره بلاتکلیفی ارز‌های دولتی در جلسه‌ای با حضور مسئولان بانک مرکزی، گمرک، وزارت صمت و دیوان محاسبات بررسی شد.

بررسی گزارش دیوان درباره بلاتکلیفی ارز‌های دولتی

خبرگزاری تسنیم: محمد حسینی با بیان اینکه روز گذشته جلسه‌ای به منظور بررسی گزارش دیوان محاسبات در خصوص بلاتکلیفی ۴.۸ میلیارد دلار ارز دولتی با حضور مسئولان بانک مرکزی، گمرک، وزارت صمت و دیوان محاسبات برگزار شد، افزود: در این جلسه گزارش سی صفحه‌ای دیوان محاسبات به همراه اطلاعات دریافتی از بانک مرکزی و بررسی آن با اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ثبت سفارش‌های صورت گرفته و ارز اختصاص یافته انجام شد.

به گفته حسینی، در سال ۹۷ جمعا حدود ۳۱ میلیارد دلار ارز تخصیص یافته که ۲۵ میلیارد دلار کالا وارد شده است و همچنین ۱.۶ میلیارد بابت ارز‌های مسافرتی و خدماتی می‌باشد.

وی افزود با توجه به اعلام نرخ ارز در تاریخ بیست و یکم فروردین‌ماه سال ۹۷ به نرخ ۴۲۰۰ تومان، برای واردات کالا‌های اساسی و غیر اساسی این نرخ تعلق گرفته است که با توجه به اعلام نیاز‌های دستگاه‌های اجرایی اقدام به ثبت سفارش در سامانه وزارت صنعت صورت گرفته است.

حسینی با بیان اینکه بانک مرکزی در شانزدهم مرداد ماه سال ۹۷ به بانک‌های عامل نرخ ارز جدید را اعلام کرده گفت: دولت مصوبه دیگری در آن برهه صادر می‌کند مبنی بر اینکه ۲۵ گروه کالا با نرخ ارز ۴۲۰۰ و برای سایر کالا‌ها به نرخ نیما حدود ۷ هزار تومان تامین ارز انجام خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: در این مصوبات به موضوعات خاصی اشاره می‌شود که رعایت آن برای دستگاه‌های اجرایی و بانک‌مرکزی لازم الرعایه بوده است.

حسینی گفت: بر اساس یکی از این ابلاغیه‌ها ایفای تعهدات در بازه ۵ ماهه از زمان تخصیص ارز باید انجام شود که در گزارش هم این موضوع مد نظر قرار گرفته است.

به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، اجازه به وزارت صمت مبتنی بر تفکیک ثبت سفارش کالا‌های اساسی و غیر اساسی مبنی بر دریافت مابه التفاوت نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان نرخ ارز نیمایی توسط بانک‌های عامل یک موضوع مورد اختلاف است.

رد پای عدم اتصال سامانه‌های گمرک و صمت در گزارش دیوان/اظهارنامه‌های درجریان شفاف شود

حسینی گفت: موضوع اختلافی بعدی مربوط به عدم اتصال سامانه‌های گمرک و وزارت صنعت و بانک مرکزی است. همچنین بعضی از اقلام کالایی وارد کشور شده، ولی به دلیل عدم تکمیل مدارک هنوز در سامانه گمرک و بانک مرکزی، ترخیص کالا و عدم ایفای تعهدات صورت نپذیرفته است که این موارد تحت عنوان اظهار نامه‌های در جریان در گمرک عنوان شده است.

پای مناطق آزاد به ارز‌های بلاتکلیف باز شد

وی افزود، همچنین تعدادی از تعهدات ارزی مربوط به کالا‌های سازمان‌هایی است که در گمرک اظهار و ترخیص نمی‌شود.

حسینی به ترخیص برخی از اقلام وارداتی در سال ۹۷ از طریق مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: کالا‌های وارد شده از طریق مناطق آزاد در سامانه‌ی گمرک ثبت نمی‌گردد همچنین تعدادی از ثبت سفارش کالا قبل از سال ۹۷ وارد شده که ارز آن در سال ۹۷ تخصیص داده شده است.

به گفته این عضو کمیسیون برنامه و بودجه، با عنایت به مطالب بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران بعد از تاریخ شانزدهم آذر ماه ۹۸ رفع تعهد برخی اقلام صورت گرفته و تعدادی پرونده تخلف نیز توسط وزارت صمت به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع شده است. هم چنین مبلغی نزدیک به ۱.۵ میلیارد دلار تحت عنوان عدم ایفای تعهدات ارزی توسط بانک مرکزی به قوه قضاییه ارسال شده است.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در نهایت مقرر شد بانک مرکزی گمرک و وزارت صمت گزارش نهایی را در اختیار دیوان محاسبات قرار دهند و سپس در جلسه بعدی جمع‌بندی نهایی و اعلام نظر انجام شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد