سروری: شورای ائتلاف برنامه اقتصادی به نمایندگان میدهد
دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی از ارائه برنامه اقتصادی شورای متبوع خود به نمایندگان منتخب مردم در مجلس یازدهم خبر داد.
خبرگزاری مهر: سروسامان دادن به اقتصاد ایران و رسیدگی به مشکلات و معیشت مردم را اولویت مجلس یازدهم میداند و میگوید: مجلس یازدهم در سختترین شرایط، فرمان نهاد قانون گذاری کشور را به دست میگیرد، بنابراین باید برای برون رفت از مشکلات اساسی کشور طرحهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشد.
ارائه برنامه را فقط مختص به ساکنان جدید میدان بهارستان نمیداند و از برنامه محوری جریان متبوعش در زمان انتخابات مجلس سخن گفت و اعلام کرد: اولین بار بود که ما برنامه ریزی برای مجلس آینده را از روز اول در دستور کار قرار دادیم و در این راستا کارگروههایی تشکیل شد و اکنون همان کارگروهها و عزیزان تلاش میکنند آن برنامهها جلو برود تا نمایندگان بتوانند با دست پُر وارد مجلس شوند.
از آنجا که به عنوان یک کنشکر سیاسی در اردوگاه نیروهای انقلاب شناخته میشود و سابقه حضور در هرم سبز بهارستان را نیز در کارنامه خود ثبت و ضبط کرده است درباره نحوه تعامل مجلس یازدهم با دولتِ اعتدال از او سوال کردیم و او در پاسخ به این نکته اشاره کرد که، بعضیها نیت درستی نسبت به مجلس یازدهم ندارند؛ مجلس یازدهم مقتدر خواهد بود و اهل مجامله و معامله خلاف منافع ملی کشور نیست از این رو حتماً مجلس یازدهم ظرفیتهای کشور را به تاراج نخواهد داد.
این بخشهایی از اظهارات پرویز سروری است. وی نماینده مجلس در دورههای هفتم و هشتم و عضو سابق شورای شهر تهران است که پس از شکل گیری جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در سال ۸۷، به این مجموعه سیاسی پیوست؛ تشکلی که در جغرافیای سیاسی به نام «اصولگرایان تحول خواه» شناخته میشود و در ادوار پیشین انتخابات یک مهره پازل وحدت بود و در مقطع کنونی هم اعضا هیئت مؤسس آن از بازیگران فعال جریان اصولگرا به حساب میآیند. او در انتخابات مجلس یازدهم دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب بود.
آنچه پیش رو دارید گفتگوی مشروح با پرویز سروری است:
مجلس یازدهم، هفتم خرداد ماه سال ۹۹ فعالیت خود را رسماً آغاز میکند. مهمترین اولویتی که مجلس جدید باید پیگیری کند چیست؟
شعار جریان انقلاب در زمان تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی «نجات اقتصاد ایران» بود براین اساس، مهمترین موضوع سروسامان دادن به اقتصاد بسیار مشکل دار کشور است، البته این نکته نیز حائز اهمیت است که شرایط با وجود شیوع ویروس کرونا بسیار تشدید شده است به همین جهت کسبه و تولیدکنندگان در بدترین شرایط به سر میبرند.
از سوی دیگر با توجه به کاهش قیمت نفت، درآمدهای کلی کشور هم کاهش پیدا کرده و از طرفی تولید داخلی هم به علت وجود ویروس منحوس کرونا ضربه جدی خورده است. اگر موارد ذکر شده کنار هم قرار گیرد نتیجه میگیریم مجلس یازدهم در سختترین و بدترین شرایط، فرمان نهاد قانون گذاری کشور را به دست میگیرد بنابراین باید عزم خود را جزم کند و برای برون رفت از مشکلات اساسی کشور طرحهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشد.
همچنین مجلس یازدهم باید جبران وضعیتی که امروز برای مردم ما بوجود آمده و منجر به کوچک شدن سفره آنها و کاهش قدرت خریدشان شده است فکر اساسی کند، از این منظر معتقدم مجلس یازدهم در شرایط اضطراری فعالیت خود را شروع میکند و به همین دلیل این مجلس باید برخلاف مجالس گذشته تلاش کند مسیر سامان یافتن خود را خیلی کوتاه کند و با سرعت به موضوعات اساسی کشور رسیدگی کند.
از آنجا که ۷ خرداد، مجلس یازدهم فعالیت رسمی خود را آغاز میکند این ۳ ماه برای نمایندگان مجلس یازدهم فرصت طلایی است چرا که میتوانند از الان برنامه ریزی جدی برای حل و فصل مشکلات مردم داشته باشند و با برنامه وارد مجلس شوند. البته این نکته هم باید مورد توجه قرار گیرد که شیوع ویروس منحوس کرونا این مشکل را ایجاد کرد تا منتخبان مردم در مجلس نتوانند از نزدیک با هم ارتباط برقرار کنند، اما با این حال منتخبانی که در حوزه اقتصاد صاحب نظر هستند باید احساس مسئولیت بیشتری کنند تا ان شاءالله با برنامه مدون وارد نهاد قانون گذاری کشور شوند.
شما به برنامه محوری نمایندگان مجلس یازدهم تاکید کردید، حال این سوال مطرح میشود از آنجا که در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب مسئولیتی برعهده داشتید و اکثر منتخبان مجلس آینده نیز از فهرست شورای وحدت وارد مجلس یازدهم میشوند، شورای ائتلاف در ایام انتخابات برنامههایی را در صورت پیروزی تهیه کرده بود که بعد از انتخابات به نمایندگان پیروز ارائه دهد؟ یا بعد از انتخابات مشورتهای به آنها داده است؟
سوال خیلی خوبی مطرح شد. اولین بار بود که ما برنامه ریزی برای مجلس آینده را از روز اول در دستور کار قرار دادیم و در این راستا کارگروههایی تشکیل شد و اکنون همان کارگروهها و عزیزان تلاش میکنند آن برنامهها جلو برود تا نمایندگان بتوانند با دست پُر وارد مجلس شوند.
برنامهها بیشتر مربوط به کدام حوزه است؟
طبیعی است تمرکز بر روی موضوعات اقتصادی است و امیدواریم با شروع به کار مجلس بتوانیم این برنامهها را عملیاتی کنیم.
یکی از انتقاداتی که به مجلس فعلی مطرح میشد ضعف در حوزه نظارت بود، نحوه نظارت مجلس آینده را باتوجه به آرایش سیاسی آن چگونه ارزیابی میکنید؟ بخصوص اینکه اکثریت مجلس در اختیار منتقدان دولت قرار داد.
از آنجا که بنده سابقهای نمایندگی مجلس را دارم به این مطلب اذعان میکنم، مجلس به طور طبیعی در قانون گذاری قدرت زیادی دارد بویژه مجلس در ایران، بنابراین نمایندگان باید ابتدا تعریف درستی از تعامل با دولت و نه تقابل و سرسپردگی ارائه دهند تا بدین وسیله دولت بداند که مجلس در اعمال نظارت خود تیزبین است و در عین حال به دنبال مچگیری نیست. میخواهد دولت بتواند دستگاههای اجرایی را بر روی ریلی که برنامه ریزی کرده قرار دهد.
دورنمای مجلس یازدهم را در این حوزه چگونه ارزیابی میکنید؟
اگر مجلس یازدهم بتواند این تعریف درست را در بحث تعامل با دولت و سایر قوا داشته باشد و نه تقابل و نه سرسپردگی بلکه تعامل سازنده ما شاهد شکل گیری نظارت مؤثر تری در کشور خواهیم بود.
برخی از هم اکنون مجلس یازدهم را به دلیل اینکه در اختیار منتقدان دولت قرار گرفته است در تقابل با دولت میدادند، شما نحوه تعامل و همکاری مجلس آینده با دولتِ اعتدال را چگونه تحلیل میکنید؟
بعضیها نیت درستی نسبت به مجلس یازدهم ندارند؛ مجلس یازدهم مقتدر خواهد بود و اهل مجامله و معامله خلاف منافع ملی کشور نخواهد بود از این رو حتماً مجلس یازدهم ظرفیتهای کشور را به تاراج نخواهد داد.
بالاخره مجلس یازدهم حدود یک سال و نیم با همین دولت (دولت دوازدهم) کار میکند و این دولت باید امور کشور را جلو ببرد. قطعاً با تقابلهای غیر سازنده نمیتوانیم به این هدف مهم برسیم. از سوی دیگر باید یادآوری کرد مجلس یازدهم دو نوع برنامه ریزی را پیش رو دارد. یک برنامه ریزی با دولت فعلی است و دیگری نیز با دولت آینده است.
ما باید حتماً در مجلس یازدهم این ذهنیت را برای دولت بوجود آوریم که این مجلس (مجلس یازدهم) آمده تا باری از دوش مردم بردارد. دولت هم باید این مسئله را متوجه شده باشد مجلس یازدهم، مجلس دهم نیست و اگر دولت نخواهد براساس ریل گذاری مجلس حرکت کند آن هنگام مجلس از تمام ظرفیتهای خود استفاده میکند.
این مطالب شاید از سوی عوام مورد پذیرش قرار نگیرد، بالاخره مجلس یازدهم (اکثریت نمایندگان) منتقد برنامهها و سیاستهای دولت هستند، براین اساس ما با چه رویکردی از سوی مجلس منتقد وضع موجود با دولت دوازدهم روبه رو خواهیم شد؟
در همین راستا برای شما مثالی را خواهم زد. ذهنیتی درباره قوه قضائیه (در دوره جدید) وجود داشت و آن این بود که قوه قضائیه با دولت تقابل خواهد کرد، اما این اتفاق رخ نداد و مهمترین همکار و کمک کار قوه مجریه، قوه قضائیه است. او است که دست مفسدانی که منابع کشور را به غارت بردهاند قطع میکند.
کسانی که از بیرون قوه قضائیه را میبینند حتی کسانی که این ذهنیت غلط را نمایندگی میکردند اکنون به این نتیجه دست یافتند، قوه قضائیه نسبت به همه دورههای دیگر در کمک به دولت پیش قدم شده است؛ ان شاءالله مجلس یازدهم نیز همین مشی را که تعامل سازنده، اما با رویکرد اقتدار و بدون مصلحت اندیشیهای غیر مفید است دنبال میکند.
دیدگاه تان را بنویسید