جزئیات معافیتهای جدید تحریمی آمریکا در مورد ایران
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه کانال مالی سوئیس را از تحریمهای بانک مرکزی ایران در مبادلات بشردوستانه معاف کرد.
خبرگزاری ایسنا: وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیهای اعلام کرد که کانال مالی سوئیس برای تسهیل تراکنشهای بشردوستانه موسوم به "SHTA" به طور کامل عملیاتی شده است. در بیانیه خزانه داری آمریکا از کانال سوئیس به عنوان تنها کانال مورد تایید برای انجام تراکنشهای مربوط به اقلام بشردوستانه نظیر مواد غذایی و دارو با ایران در حال حاضر نام برده شده و از شرکتهای غیر سوئیسی نیز خواسته شده است تا با مطالعه ضوابط مندرج در پایگاه اطلاع رسانی این کانال، کلیه تراکنشهای بانکی مربوط به مبادلات بشردوستانه خود با ایران را منحصرا از طریق این کانال انجام دهند.
استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا با تشکر از همکاری سوئیس برای راه اندازی این کانال مدعی شده است که هدف از راه اندازی این کانال، اطمینان یافتن از دسترسی مردم ایران به اقلام غذایی و دارویی مورد نیاز خود بدون نگرانیهای مربوطه به انحراف از تحریمها توسط ایران بوده است.
پیشتر خزانه داری آمریکا در ماه اکتبر سال قبل از آمادگی خود برای تسهیل تجارت بشردوستانه با ایران خبر داده بود و نخستین تراکنش مربوط به این کانال در ماه ژانویه امسال با ارسال یک محموله دارویی مربوط به بیماری سرطان به ایران به ارزش ۲.۳ میلیون یورو توسط شرکت " نواریتس" مستقر در شهر ژنو بوده است.
پیشتر و به دنبال قرار گرفتن نام بانک مرکزی ایران توسط آمریکا در فهرست تحریمهای مربوط به حامیان مالی تروریسم، انجام تراکنشها با ایران با دشواری مواجه شده بود. با این حال طبق گفته وزارت خزانه داری آمریکا، اطلاعات مربوط به تراکنشها باید توسط بانکهای عامل در اختیار دولت سوئیس قرار داده شود تا این اطلاعات از طریق دولت سوئیس در اختیار خزانه داری قرار گیرد.
مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا مدعی شده بود که ایران به دلیل تحریمها زیرساخت درمانی تضعیف شدهای دارد و آمریکا آماده کمک به ایران برای مقابله با کرونا است. برخی مقامات آمریکایی از جمله الیزابت وارن، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری و سناتور اهل ماساچوست از سنگ اندازی تحریمها در انجام تراکنشهای مربوط به مبادلات بشردوستانه با ایران انتقاد کرده بودند.
در نامه وارن به مایک پمپئو آمده است: میدانم که اقلام دارویی و غذایی از تحریمهای آمریکا معاف هستند و دولت ایران مسئولیت اصلی مقابله با ویروس کرونا را در این کشور بر عهده دارد، اما نگرانیهایی از آسیب پذیری مردم ایران در این زمینه وجود دارد و ممکن است شیوع بیماری در کشورهای منطقه و متحدان ما نیز بیشتر شود.
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با رضایت از تکمیل کانال مالی و تحویل محموله ضد سرطان به ایران گفته است شرکتهای بیشتری برای استفاده از این کانال علاقه نشان داده اند.
دیدگاه تان را بنویسید