پاسخ سعودی‌ها به ایران در نیمه شب!/موسوی:گفتگو‌های امروز با بورل صریح خواهد بود

کد خبر: 974756

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان به اقدام سعودی‌ها علیه ایران واکنش نشان داد.

پاسخ سعودی‌ها به ایران در نیمه شب!/موسوی:گفتگو‌های امروز با بورل صریح خواهد بود

خبرآنلاین: شب گذشته رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه از عدم صدور ویزا به رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خبر داد، (اینجا) به دنبال این خبر، سیدعباس موسوی امروز در صفحه توئیتر خود نوشت: «پیرو کارشکنی دولت سعودی برای شرکت هیات ایرانی در نشست فوق العاده OIC در جده و واکنش ایران، حوالی نیمه شب گذشته پیام دادند که ویزای هیات ایرانی می‌تواند صادر شود که عملا هیچ امکانی برای حضور هیات ایرانی در جلسه صبح امروز در جده وجود نداشت.»

پاسخ سعودی‌ها به ایران در نیمه شب! +عکس

موسوی: ظریف در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت می‌کند/ گفتگو‌های امروز با بورل صریح خواهد بود

سخنگوی وزارت خارجه سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را مهم خواند و گفت که گفتگو‌های امروز با بورل صریح خواهد بود.

به گزارش فارس، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران به آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پرداخت و به پرسش‌های آن‌ها پاسخ داد.

وی در ابتدا آغاز چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب و دهه فجر را گرامی داشت.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه مردمی‌ترین انقلاب تاریخ هستیم، اظهار داشت: انقلابی که به رغم خواست همه قدرت‌های جهانی تنها با اراده مردم به پیروزی رسید و با حمایت و پشتوانه مردمی ادامه یافت و امیدواریم در گام دوم انقلاب نیز علیرغم فراز و نشیب‌هایی که داریم با قدرت و قوت این انقلاب به پیش برود و وزارت خارجه نیز دوشادوش همه ارکان نظام همه توان خود را برای بالندگی هر چه بیشتر انقلاب و دستیابی به اهدافش به کار خواهد بست.

موسوی با اشاره به سفر جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ظهر مهمان ظریف است، گفت: راجع به تحولات برجامی و روابط ایران و اتحادیه اروپا و مهمترین مسائل منطقه‌ای و بین المللی با ظریف، روحانی و رئیس مجلس دیدار و گفتگو می‌کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین درباره معامله قرن عنوان کرد: یکی از ننگین‌ترین پیشنهادات و ابتکاراتی بود که توسط آمریکایی‌ها با نادیده گرفتن حقوق ملت فلسطین ارائه شده که از دیدگاه ایران این یک صلح تحمیلی و فروش سرزمین فلسطین و فراموشی آرمان جهان اسلام است و دولت و ملت ایران در کنار دولت و ملت مظلوم فلسطین تا تحقق ازادی قدس شریف خواهد بود و راه حلی که ایران ارائه کرد به عنوان راه حل ممکن برای خروج از بن بست ۷۰ ساله که بر منطقه تحمیل شده، می‌دانیم.

وی ابراز تأسف کرد از مواضع برخی کشور‌های منطقه که متاسفانه آینده و حیثیت مسلمانان را نشانه رفتند و در فریب یک بازی صهیونیستی افتادند که دوست را به جای دشمن و برعکس می‌نشانند. متوجه باشند دوست دشمنان اسلامی کیست و دشمن جهان اسلام موجودیتی به نام رژیم صهیونیستی نیست.

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر بورل به تهران گفت: اروپایی‌ها هنوز مکانیسم ماشه را فعال نکردند خواستند به این سمت بروند. اخیرا ظریف یک نامه ۱۴ صفحه‌ای حقوقی و مستدل راجع به این موضوع به بورل نوشت و توجیهات آن‌ها را زیر سوال برد و به چالش کشید. رفت و آمد‌های دیپلماتیک منافاتی با برخی مواضع اتحادیه اروپا ندارد و از این رفت و آمد‌ها استقبال می‌کنیم. سفر ایشان را مهم ارزیابی می‌کنیم و امیدواریم در گفتگو‌هایی که با ایران دارند ریشه شرایط جدید را متوجه باشند و استدلالات ایران را بشنوند و اگر حسن نیتی در آنهاست برای کاهش تنش‌ها اقدام جدی صورت دهند.

وی همچنین گفت که گفتگو‌های امروز با بورل با صراحت خواهد بود. ما دلخوری‌های شدیدی از اروپا داریم که بعد از نقض آمریکا، همراهی کردند و با بی عملی خودشان نشان دادند کاری از پیش نمی‌توانند ببرند یا اراده و توان لازم را ندارند و تصمیم فشار‌های آمریکایی‌ها شدند.

وی گفت: ظریف در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت و سخنرانی می‌کند. اگر باز کارشکنی ایجاد نکنند.

موسوی درباره اعلام آمادگی هند برای میانجیگری بین ایران و آمریکا گفت: وضعیت ما با آمریکا در وضعیت میانجیگری نیست. آمریکا یک رویکرد توهم آمیز و خصمانه‌ای به ایران دارد و همیشه بروز می‌دهد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره عملیات سوریه در ادلب گفت: کشور‌های دیگر باید در این روند به خواست و تمامیت ارضی و امنیت ملی سوریه احترام بگذارند. برخی کشور‌ها نگرانی‌هایی دارند که مطرح می‌کنند و این نگرانی‌ها حتما مدنظر همگان است و باید اجازه داد دولت و ملت سوریه درباره سرنوشتشان خودشان تصمیم بگیرند.

به گزارش فارس، این دیپلمات ارشد کشورمان درباره آخرین تحولات اینستکس اظهار داشت: موظفیم به عنوان وزارت خارجه و دولت از هر روزنه‌ای که به ملت و دولت کمک کند که فشار‌ها را کم کند، حمایت کرده و می‌کنیم، ولی نکاتی مدنظر ماست.

وی افزود: اینستکس مقدمه‌ای بود بر تعهدات ۱۱ گانه اروپا که گفتند اگر قرار است این تعهدات را انجام دهیم مقدمه‌ای باشد که تبادلات مالی را به راحتی انجام دهیم. مدت‌ها طول کشید این کار را انجام دادند و متاسفانه عدم استقلالی که در اتحادیه اروپاست و حرف شنوی آن‌ها از آمریکا و فشارپذیری از قلدر تا حالا مانع بسیاری از تعهدات اروپا بوده است. این را راه انداختند و ما هم نهاد متناظر را راه انداختیم و دو نهاد با هم در ارتباطند و رئیس اینستکس اخیرا ایران بوده است، ولی آنکه باید اقدام عملی انجام دهد اروپایی‌ها هستند که باز به نظر می‌رسد، دنبال سازوکار و راه حل و چراغ سبز‌های آمریکا هستند.

وی بیان کرد: این به خودشان مربوط است. طرف ایران آمادگی دارد این کانال راه بیفتد و نقل و انتقالات مالی صورت بگیرد.

*چیزی به عنوان کانال بشردوستانه را به رسمیت نمی‌شناسیم

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به کانال مالی که سوئیس راه اندازی کرده، گفت: چیزی به عنوان کانال بشردوستانه را به رسمیت نمی‌شناسیم. خیلی ارزش هم ندارد. این دارو‌ها با پول ملت خریداری شده و شرکت سوئیسی هم پولش را می‌گیرد.

وی از رسانه‌ها خواست بیش از حدی که شایسته کانال است، به آن نپردازند.

موسوی درباره سفر‌های متعدد یوسف بن علوی به تهران این سفر‌ها را عادی و معمولی خواند و افزود: دوستان ما در منطقه نگران افزایش تنش‌ها و از کنترل خارج شدن آن هستند که راجع به این مسائل تبادل نظر شد.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی درباره واکنش‌ها به اظهارات اخیر ظریف و اینکه آیا شاهد اختلاف بین وزارت خارجه و ساختار‌های دیگر در حاکمیت هستیم و می‌توان این پیش بینی را بکنیم که این فشار‌های اخیر به ظریف منجر به تغییر سیاست خارجی ما در قبال آمریکا شود؟ گفت: نگرانی ما نیز همین است. نگرانی داریم این اتفاقات و هجمه‌های عجیب و غریبی که صورت می‌گیرد که احساس می‌کنیم بخشی از آن از روی کم اطلاعی است، این احساس را دامن بزند که در ایران دوگانه‌ای وجود دارد که چنین نیست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران یک کل واحد است و در آن دیدگاه‌های متنوع وجود دارد که می‌تواند در سیاست خارجی خود را نشان دهد. وزارت خارجه بعنوان دستگاه مجری سیاست خارجی، مجری تصمیماتی است که در سلسه مراتب تصمیم گیری و تصمیم سازی سیاست خارجی ایران گرفته می‌شود و وزیر خارجه به عنوان نماد سیاست خارجی، حرفی که می‌زند حرف نظام و جمهوری اسلامی است. ضمن اینکه اختلاف سلیقه و دیدگاه را در مسائل مختلف کشور رد نمی‌کنم این دوگانگی را که برخی درصدد القای آن هستند قبول ندارم. شاید این حس در خیلی از شاهدان و تحلیلگران به وجود آمده و این را مضر به حال سیاست خارجی و امنیت ملی کشور میدانیم

وی گفت: سوابق ظریف و اقداماتش و کارنامه اش در سیاست خارجی کشور بیش از ۴۰ سال در این حوزه قلم و قدم زده و اقدام کرده و پوشیده نیست که ایشان چه دیدگاه‌های دارد و هر نظری داشته باشد مجری نظراتی است که مقامات عالی کشور ابلاغ می‌کنند.

موسوی افزود: خواهش میکنم بخی دوستان رسانه‌ای و جوانان عزیز و انقلابی که خود را جزو آن‌ها می‌دانیم قدری دقیق‌تر و با اطلاعات بیشتر موضع گیری کنند و بدانند آنچه وزیر خارجه ایران می‌گوید در هر سطحی داخل و خارج و در گفتگو با رسانه‌های داخلی و خارجی و در دیدار با مقامات خارجی و سخنرانی ها، حرف ایشان حرف نظام جمهوری اسلامی ایران است و چیزی خارج از این نیست.

وی درباره بحث مذاکره با آمریکا گفت: موضعی است که همه مقامات جمهوری اسلامی ایران از بالاترین تا کوچکترین این را عرض کرده ایم، آن‌هایی هم که پیغام و پسغام و میانجیگری مطرح می‌کنند در جریان هستند که ایران هیچگونه مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکایی‌ها ندارد و نخواهد داشت و این سیاست ماست و آنچه نظام بر آن تأکید دارد این است که آمریکایی‌ها باید به شرایط قبل از ۲۰۱۷ برگردند و تحریم‌های یکجانبه‌ای که تحمیل کردند برگردنن و به میز مذاکره‌ای که در قالب ۱+۵ بازگردند. خسارات ما را جبران کنند و توبه کنند و گوشه‌ای هم آن‌ها بنشینند و وارد معادله شوند این حرف تازه‌ای نبود. فعلا موضع جمهویر اسلامی ایران است که امیدواریم شفاف بیان شود.

موسوی همچنین در پاسخ به سوالی درباره سیاست منطقه‌ای ایران عنوان کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه با ثبات و سازنده است. هر جا احساس کردیم حرفمان شنونده و نفوذ دارد از آن برای ثبات و امنیت در منطقه استفاده کنیم. اگر قدرتی ایران دارد در راستای ثبات و امنیت در منطقه به کار گرفته و خواهد گرفت. اگر جایی حضو مستشاری داریم به دعوت کشور‌های منطقه و قدرت‌های قانونی منطقه و با درخواست رسمی آنهاست. فکر نمی‌کنم سیاست منطقه‌ای ایران که سیاست اصولی، سازنده و ثبات ساز است و منطقی و قانونی با توجه به این فشار‌ها و تحولاتی که رخ داده عوض شود و عوض نخواهد شد.

به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه درباره معامله قرن و سکوت برخی‌ها گفت: به کشور‌های اسلامی و منطقه و امت اسلامی هشدار می‌دهیم این توطئه عظیمی است که در پس معامله قرن شکل می‌گیرد و حیثیت اعراب و مسلمانان را به باد خواهد داد.

وی افزود: کشور‌های منطقه باید مطلع و آگاه باشند که ایران در منطقه خیرخواه همه کشور‌های منطقه است و براساس اصول و اهدافی که دارد و تعالیم اسلامی و اخلاق و قانون اساسی خود همواره خواستار اتحاد جهان اسلام و تقویت امت اسلامی است و تنها موجودیتی که ممکن است در این راه سد ایجاد کند، رژیم صهیونیستی است و امیدواریم کشور‌های منطقه به دام نیفتند البته کشور‌های منطقه بیدار هستند، اما معدود کشور‌هایی که هنوز به این بیداری نرسیدند امیدواریم بیدار شوند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادعای مطرح شده مبنی بر اینکه سلاح‌های ایرانی دست انصارالله یمن است را رد کرد.

موسوی درباره نشست کمیسیون مشترک برجام در خصوص مکانیسم حل و فصل اختلاف گفت: چندی پیش کارشناسان دو طرف صحبت‌هایی داشتند و امروز هم یکی از محور‌های عمده گفتگو‌ها با بورل برجام است. توافق شد در آینده نزدیک کمیسیون مشترک برگزار شود، ولی تاریخ و مکانش هنوز قطعی نشده که به محض قطعی شدن اطلاع رسانی می‌شود.

خبر در حال تکمیل است..

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین