نشریه آمریکایی: ترور سردار سلیمانی اقدام جنگی علیه ایران بود

کد خبر: 972880

یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت که تصمیم دولت آمریکا برای ترور فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، کوته‌بینانه و اقدامی جنگی علیه ایران بود.

نشریه آمریکایی: ترور سردار سلیمانی اقدام جنگی علیه ایران بود

خبرگزاری فارس: نشریه آمریکایی «ایسترن اکو» در گزارشی به اقدام تروریستی اخیر دولت ترامپ در به شهادت رساندن سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرد و آن را «اقدام جنگی» خواند.

در مقدمه این گزارش نوشته شده است که در تاریخ سوم ژانویه (۱۳ دی ماه)، ترامپ به ارتش آمریکا دستور یک حمله پهپادی در عراق را داد و یکی از معروفترین و قدرتمندترین فرماندهان ایران به نام قاسم سلیمانی را ترور کرد.

طبق این گزارش، ترامپ در توجیه این اقدام مدعی شد که ایران در حال «توطئه برای حملاتی قریب‌الوقوع و شیطانی به دیپلمات‌ها و پرسنل نظامی آمریکا» بود و در مصاحبه با شبکه فاکس‌نیوز، مدعی شده بود که سپهبد سلیمانی چهار سفارتخانه آمریکا را هدف گرفته بود و برای حمله به آن‌ها برنامه‌ریزی کرده بود.

با اینحال برخی مقام‌های آمریکایی از جمله «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا و ادم شف» رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا به نوعی این ادعای رئیس‌جمهور آمریکا را رد کردند.

ترور سردار سلیمانی مرگ دیپلماسی میان آمریکا و ایران بود

این نشریه آمریکایی ادامه داد که تصمیم ترامپ در ترور سلیمانی یک اقدام جنگی علیه ایران بود و آنطور که سناتور «رند پائول» به درستی بیان کرد، «مرگ دیپلماسی» میان آمریکا و ایران محسوب می‌شد.

این گزارش اقدام آمریکا را همانند ترور یکی از مقامات آمریکایی توصیف کرد و نوشت، عکس قضیه را تصور کنید. اگر «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در حین دیدار با مقامات عراقی در حمله پهپادی ایران کشته می‌شد، آمریکا چه واکنشی نشان می‌داد؟

این نشریه چاپ میشیگان در پاسخ به سوال طرح شده ادامه داد، مهم نبود که ایران چه توجیهی برای این اقدام ارائه می‌داد و می‌گفت که پامپئو در حال برنامه‌ریزی برای حملات قریب‌الوقوع علیه ایرانیان بوده است، به هرحال آمریکا، با این مسئله بعنوان یک اقدام جنگی برخورد می‌کرد.

مقایسه قاسم سلیمانی با داعش و القاعده اشتباه است

این گزارش سپس در ادامه به سرتیتر هفته گذشته شبکه فاکس‌نیوز اشاره کرد که در دفاع از ترور سپهبد سلیمانی نوشته بود: «آیا رسانه‌ها فراموش کردند که قاسم سلیمانی یک تروریست بود؟»

مفسر سیاسی این برنامه، ضمن دفاع از تصمیم ترامپ در ترور سپهبد سلیمانی، در مقایسه‌ای نادرست مدعی شد، آن‌هایی که با ترور سپهبد سلیمانی مخالفند باید با ترور «اسامه بن لادن» سرکرده پیشین القاعده و «ابوبکر البغدادی» سرکرده سابق داعش نیز مخالف باشند.

این گزارش سپس با اشاره به گزارش فاکس نیوز ادامه داد، تمامی این استدلال‌ها و اظهارنظرات، یک نکته را فراموش کرده‌اند و آن این است که ایران و دولت این کشور با گروه‌های غیردولتی همچون القاعده و داعش قابل مقایسه نیستند و قاسم سلیمانی رهبر یک گروه تروریستی سرکش نبوده است.

ترور سردار سلیمانی مردم ایران را متحدتر کرد

طبق این گزارش، بسیاری نه تنها ترور سپهبد سلیمانی را اقدام جنگی می‌دانند بلکه آن را اقدامی تهاجمی غیرضروری توصیف کرده‌اند و استدلال کرده‌اند که این امر به تشدید تنش میان ایران و آمریکا و اتحاد مردم ایران منجر شده است.

این نشریه آمریکایی سپس با زیرسوال بردن توجیه ترامپ برای ترور فرمانده نیروی قدس ادامه داد که ترامپ در وهله اول، ادعای برنامه‌ریزی سردار سلیمانی برای حملاتی «قریب‌الوقوع» علیه منافع آمریکا را مطرح کرد، ولی بعد از آن پامپئو در مصاحبه اخیر خود با فاکس نیوز گفت: «تردیدی نیست که قاسم سلیمانی یکسری حملات قریب‌الوقوع را برنامه‌ریزی کرده بود. ما زمان و مکان دقیق آن را نمی‌دانیم، اما این موضوع حقیقت دارد».

ترور سپهبد سلیمانی یک اقدام جنگی بوده است

این گزارش سپس به تضاد در ادعا‌های مطرح شده مقام‌های آمریکایی برای توجیه ترور سپهبد سلیمانی اشاره کرد و ادامه داد که مقام‌های آمریکایی تهدید سلیمانی را از «قریب‌الوقوع» به «تاحدودی» کاهش دادند و بنابراین ترور فرمانده‌ای که هیچ تهدیدی برای آمریکا نبوده، یک اقدام جنگی است.

طبق این گزارش، آمریکا به منظور خودداری از تقابل مستقیم با ایران باید به صورت دیپلماتیک با ایران وارد تعامل شود و با ترور فرمانده نیروی قدس، این اقدام در حال حاضر بسیار بعید به نظر می‌رسد.

رؤسای جمهور آمریکا با صدور دستور حمله نظامی، قوانین آمریکا را نقض می‌کنند

این نشریه آمریکایی ادامه داد، طبق قانون اساسی آمریکا، تنها کنگره می‌تواند اعلام جنگ کند، اما رؤسای جمهور آمریکا به طور مداوم با صدور دستور حملات نظامی بدون مجوز کنگره، این قوانین را نقض می‌کند.

این گزارش توضیح داد، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا دستور دستکم ۵۰۰ حمله پهپادی را در دوران هشت سال ریاست‌جمهوری خود صادر کرد و موجب کشته شدن بسیاری از غیرنظامیان بی‌گناه شد و بسیاری از حملات نظامی آمریکا از جمله حمله به سومالی، یمن و پاکستان به هیچ عنوان در کنگره مورد تأیید قرار نگرفته است.

طبق آنچه در این گزارش آمده، علیرغم غیرقانونی بودن اقدام ترامپ در صدور فرمان حمله پهپادی به فرمانده نیروی قدس، تنها تعداد اندکی از نمایندگان دموکرات و «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، خواستار محدود شدن اختیارات نظامی ترامپ شدند.

این نشریه آمریکایی، استفاده بیش از اندازه رؤسای جمهور آمریکا از اختیارات اجرایی برای هرگونه اقدام نظامی علیه کشور‌های دیگر را ترسناک توصیف کرد و نوشت که ترامپ از آغاز ریاست‌جمهوری خود، از این اختیارات تا حد زیادی بهره برده است و همین امر حملات پهپادی آمریکا را ۴۳۲ درصد افزایش داده است.

این نشریه آمریکایی سپس بعنوان نمونه به سوء استفاده ترامپ از اختیارات اجرایی در ترور سپهبد سلیمانی و حمله ۲۰۱۷ ترامپ بدون مجوز کنگره به یک پایگاه هوایی سوریه در واکنش به ادعای استفاده دولت «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه از سلاح‌های شیمیایی اشاره کرد و هر دو حمله آمریکا علیه ایران و سوریه را اقدامی جنگی توصیف کرد.

چندی پیش، «مارک اسپر» رئیس پنتاگون با استناد به ماده ۲ از قانون اساسی آمریکا مدعی شد که رئیس‌جمهور آمریکا حق حمله به ایران را داشته است. این ماده به رئیس‌جمهور آمریکا این اختیار و قدرت را می‌دهد که در شرایط حمله به آمریکا، قلمرو یا دارایی‌های این کشور یا نیرو‌های مسلح، به صورت یکجانبه وارد اقدام نظامی شود.

اسپر همچنین تصریح کرد که ترامپ همچنین طبق قانون «اختیارات استفاده از نیروی نظامی» (AUMF)) که کنگره بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به تصویب درآورد، حق حمله به ایران را داشته است.

آمریکا برای دو دهه است که با تمدید قانون اختیارات استفاده از نیروی نظامی، جنگ‌های خود و استقرار نیروی نظامی در سراسر جهان از افغانستان و عراق گرفته تا فیلیپین، گرجستان، یمن، جیبوتی، کنیا، اتیوپی، سومالی و اریتره را توجیه می‌کند.

این گزارش در پایان با اشاره به تمامی موارد نوشت که ترور سپهبد سلیمانی نه تنها یک اقدام جنگی و بطور تکان‌دهنده‌ای کوته‌بینانه بود بلکه سوالاتی را درباره قدرت فرمان اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا مطرح می‌کند که متأسفانه تازمانیکه هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا از این اختیار فرمان اجرایی حمایت کنند، هیچ تغییراتی در آینده قابل مشاهده نخواهد بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها