چمران: می‌توانیم شرایط بد اقتصادی را اصلاح کنیم

کد خبر: 966389

رئیس اسبق شورای عالی استان‌ها با اشاره به اینکه جوانان نباید به کار روتین اداری بسنده کنند، گفت: لازمه پیشرفت در زمینه‌های مختلف، تلاش شبانه‌روزی است و می‌توانیم شرایط بد اقتصادی را اصلاح کنیم.

چمران: می‌توانیم شرایط بد اقتصادی را اصلاح کنیم

خبرگزاری فارس: مهدی چمران دوشنبه‌شب در نشستی سیاسی با شماری از جوانان سمنانی با بیان اینکه لازمه شکل‌گیری دولت اسلامی، مجلسی اسلامی است که بر آن نظارت کند، اظهار کرد: اگر کمی عمیق‌تر به مسأله بنگریم، متوجه خواهیم شد که نه‌تن‌ها دولت اسلامی بی‌مردم شکل نمی‌گیرد؛ بلکه انقلاب اسلامی هم بدون اراده مردم آغاز نمی‌شد.

وی ایدئولوژی و مکتب، رهبری، مردم و امکانات را پایه‌های اساسی هر انقلابی نام برد و افزود: همه انقلاب‌ها دارای این سه اصل بوده‌اند.

چمران با بیان اینکه انقلاب‌های کمونیستی دنیا قبل از انقلاب اسلامی همه بر اساس ایدئولوژی مارکسیستی بوده‌اند، گفت: انقلاب الجزایر یکی از انقلاب‌هایی بود که از مسجد و با تفکر دینی شروع شد و بعد از ۱۰۰ سال به پیروزی رسید؛ این انقلاب ۹ میلیون نفر کشته داد تا توانست استعمار فرانسه را بیرون کند؛ ولی بعد از پیروزی، تفکرات مارکسیستی بر آن حاکم شد و انقلاب اسلامی در آن شکل نگرفت.

تنها انقلاب بر مبنای تفکر اسلامی

رئیس اسبق شورای عالی استان‌ها با اشاره به انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان تنها انقلاب بر مبنای تفکر اسلامی اظهار کرد: رهبر انقلاب ما یک مجتهد بی‌نظیر با تفکر دارای کارایی بالا بود و در جریان انقلاب اسلامی، عموم مردم شرکت داشتند.

وی تصریح کرد: در رفراندوم انقلاب اسلامی، بیش از ۹۹ درصد رأی مثبت داده‌اند که در تاریخ بی‌نظیر است؛ در چنین انقلابی، درصد شکل گرفتن حکومت اسلامی بسیار بالاست؛ چراکه مبانی درستی داشته که در دیگر انقلاب‌ها نبوده و این گویای وجود رهبری و مکتب متفاوت در انقلاب اسلامی است.

رئیس اسبق شورای عالی استان‌ها با اشاره به پشتوانه مردمی در انقلاب‌های مختلف گفت: اگر انقلابی بر اساس حمایت‌های مردمی شکل نگیرد، ممکن است چند سالی با قدرت سلاح باقی بماند، ولی پایدار نخواهد بود؛ ولی جایگاه انقلاب و دولت اسلامی فراتر از این مسائل است.

چمران بیان کرد: انقلاب اسلامی با تکیه بر نیرو‌های مردمی ۲۲ بهمن به پیروزی رسید و اگرچه بعد از آن، جنگ و کودتا پیش آمد؛ ولی قابل قیاس با انقلاب سایر کشور‌ها نیست.

وی با بیان اینکه بسیج پشتوانه‌ای عملیاتی‌تر از مردم است که در کشور‌های دیگر وجود ندارد، گفت: بسیج با دید عمومی و وسیع و با پشتوانه مردمی و سازمان‌یافته شکل می‌گیرد که پشتوانه آن، دولت انقلابی و اسلامی است.

«حرکت جهشی بسیج»؛ مبنایی برای تشکیل حکومت اسلامی

رئیس اسبق شورای عالی استان‌ها، «حرکت جهشی بسیج» را مبنایی دیگر برای تشکیل حکومت اسلامی دانست و افزود: این همان مبنایی محسوب می‌شود که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب بر آن تأکید فرمودند و آن حرکت بسیج یا بسیجی با سرعت و جهش علمی است.

چمران با اشاره به لزوم داشتن حرکت جهادی و بسیجی در انقلاب اظهار کرد: هر جایی که به‌صورت جهادی و بسیجی‌وار حرکت کردیم، از لحاظ علم و دانش هم جلوتر بودیم و ترور دانشمندان هسته‌ای ما به خاطر همین بود.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم پیشرفت علمی در کشور گفت: توجه به نقش مردم از الزامات اولیه حکومت اسلامی، انقلاب اسلامی و دولت اسلامی است و نخستین توصیه رهبر معظم انقلاب بر جوان‌گرایی و امنیت و موضوع دوم جهش علمی است.

رئیس اسبق شورای عالی استان‌ها افزود: معظم‌له می‌فرمایند که اگر ما از نظر علمی جلو نرویم، مجبوریم دست گدایی به سوی کشور‌های دیگر دراز کنیم و آن‌ها علم و فرهنگشان را با هم به ما می‌دهند؛ همان‌گونه که وقتی پزشکان مسیحی برای درمان مردم به آفریقا رفتند، پشت سرشان کشیشان مسیحی رفتند و آن‌ها را به مسیحیت دعوت کردند.

چمران بیان کرد: در ایران هم در زمان رضاخان و قبل از او افرادی می‌گفتند ما اگر می‌خواهیم مثل اروپا پیشرفت کنیم، باید از فرق سر تا نوک پا اروپایی شویم؛ لباسمان، رفتارمان و کارمان باید اروپایی باشد و بر این موضوع اعتقاد واقعی داشتند.

وی تصریح کرد: آن‌ها بر همین اعتقاد رفتار می‌کردند تا جایی که رضاخان با آتاتورک همین نسخه را برای ایران و ترکیه پیچیدند و آن را اجرا کردند و تا جایی پیش رفتند که می‌خواستند حجاب را به‌اجبار از سر مردم بردارند.

هنوز با قله‌های علمی دنیا فاصله زیادی داریم

رئیس اسبق شورای عالی استان‌ها اضافه کرد: اگر از لحاظ علمی محتاج دیگران باشیم، باید فرهنگ آن‌ها را هم بپذیریم و زبانشان را هم یاد بگیریم، در کشورشان درس بخوانیم و جذب آن‌ها شویم.

چمران اظهار کرد: اگر ما بحث علم را که در ارتباط با بیانیه گام دوم انقلاب است، جدی نگیریم، به جایی نخواهیم رسید؛ همچنان که هنوز با قله‌های علمی دنیا فاصله زیادی داریم.

وی تصریح کرد: سرعت جهش علمی ما ۱۱ برابر متوسط پیشرفت جهانی علم است؛ ایران در علم در جهان شانزدهمین کشور است که تا رتبه چهاردهم هم آمده بودیم؛ ولی به خاطر بی‌تدبیری‌ها به شانزدهم سقوط کردیم.

رئیس اسبق شورای عالی استان‌ها گفت: ما با قله‌های علمی دنیا فاصله داریم و باید پیشرفت کنیم و بنا به گفته رهبری، به جایی برسیم که دیگران برای یاد گرفتن علم خود نیازمند زبان فارسی باشند.

چمران بیان کرد: زمان خلفا، بسیاری از دانشمندان بزرگ اسلامی و علمی آن روز ایرانی بودند؛ ولی، چون زبان روز، عربی بود، کتاب‌هایشان را به عربی نوشتند؛ هم‌اکنون هم برای ما ضروری است که زبان‌های بیگانه را یاد بگیریم و خودمان را به آن‌ها برسانیم و از آن‌ها جلو بزنیم.

وی تصریح کرد: آن‌وقت می‌توانیم امیدوار باشیم که آن‌ها بیایند و زبان ما را بیاموزند؛ ما در علوم اسلامی و فقه خیلی از دیگران جلوتر هستیم و از ما می‌آموزند و در علوم دیگر هم می‌توان این‌گونه بود.

باید مجلس درست انقلابی و اسلامی داشته باشیم

رئیس اسبق شورای عالی استان‌ها ادامه داد: برای رسیدن به دولت اسلامی و انقلابی باید مجلس درست انقلابی و اسلامی داشته باشیم و این امری بدیهی است.

چمران با اشاره به اینکه جوانان نباید به کار روتین اداری بسنده کنند، گفت: لازمه پیشرفت در زمینه‌های مختلف، تلاش شبانه‌روزی است؛ همان‌گونه که در تقویت توان موشکی و صنایع نظامی کشور و برخی رشته‌های دانشگاهی و صنایع این جهش صورت گرفت، می‌توانیم شرایط بد اقتصادی را هم اصلاح کنیم.

وی تصریح کرد: باید امور را به‌گونه‌ای تنظیم کنیم که با نیرو‌های متخصص، آگاه و سامان‌یافته بسیاری از کار‌ها را انجام دهیم؛ به‌ویژه در فرهنگ که از همه مهم‌تر است.

رئیس اسبق شورای عالی استان‌ها با اشاره به بیانات رهبری درباره هجمه فرهنگی تصریح کرد: عده‌ای تذکرات را جدی نگرفتند و متأسفانه نتایجش را هم‌اکنون می‌بینیم که افرادی پیدا می‌شوند که به مکتب، پرچم و کشورشان به‌راحتی توهین می‌کنند؛ در حالی که هیچ‌وقت یک انسان اصیل این کار را نمی‌کند.

چمران بیان کرد: اروپایی‌ها حتی به تولیدات کشور خودشان هم تعصب خاصی دارند؛ ما در بسیاری از موارد مقلد اروپایی‌ها هستیم، ولی این تقلید بیشتر در مسائل ضد اخلاقی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها