طرح «استیضاح» و «محاکمه» همزمان زنگنه در مجلس و دادگاه

کد خبر: 964947

جمعی از نمایندگان مجلس طرح استیضاح وزیر نفت را در دستورکار دارند و برخی از موافقان استیضاح زنگنه قصد دارند همزمان با استیضاح، از زنگنه به قوه قضائیه شکایت کنند.

طرح «استیضاح» و «محاکمه» همزمان زنگنه در مجلس و دادگاه

خبرگزاری فارس: «شکایت نمایندگان مجلس از بیژن زنگنه به قوه قضائیه» در کنار طرح استیضاحی که برای وزیر نفت در پارلمان تهیه شده، حکایت از تمرکز نمایندگان بر روی عملکرد زنگنه دارد.

سیدمحمدجواد ابطحی نماینده خمینی‌شهر در خانه ملت، علت تمرکز بر روی عملکرد وزیر نفت را اینگونه بیان می‌کند «در شکوائیه نمایندگان، خواستار این شدیم که قوه قضائیه به اقدامات وزیر نفت که موجب وارد آمدن ضرر و زیان به بیت‌المال شده، رسیدگی کند.»

ابطحی البته ضرر چند صدمیلیاردی به بیت المال با حذف کارت سوخت و احیای مجدد آن را یکی از مهمترین دلایلی برشمرد که باعث شکایت نمایندگان از وزیر نفت شده است.

این نماینده مردم در خانه ملت عنوان می‌کند که بین استیضاح‌کنندگان و شاکیان از وزیر نفت توافق شده تا بحث پیگیری شکایت از زنگنه تا مشخص شدن نتیجه نهایی نشست امروز (یکشنبه) استیضاح‌کنندگان با وزیر نفت در کمیسیون انرژی متوقف شود و در نهایت پس از نشست امروز پیگیری استیضاح و شکایت در دستورکار قرار گیرد.

* پیگیری همزمان «استیضاح» و «شکایت» از وزیر نفت

وی که از پیگیری همزمان طرح استیضاح زنگنه و شکایت از وی سخن می‌گفت، تاکید کرد که علاوه بر فعل‌ها و اقداماتی که منجر به ضرر و زیان به کشور شده، برخی اقدامات وزیر نفت که منجر به بروز فساد شده هم در شکوائیه نمایندگان مطرح و به آن پرداخته شده است.

دیگر نماینده‌ای که درباره علت تمرکز بر روی عملکرد زنگنه توضیحاتی به خبرنگار فارس می‌دهد، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس است.

ابوترابی تاکید دارد که دلیل تمرکز نمایندگان بر روی زنگنه حیف و میل بیت‌المال در این وزارتخانه و تاثیرات منفی حذف کارت سوخت و ضرر‌های این اقدام زنگنه بر زندگی مردم است.

*امروز؛ نشست تصمیم‌گیری نهایی درباره استیضاح زنگنه

وی اعلام می‌کند که امضا‌های استیضاح بیژن نامدار زنگنه به ۷۱ امضا رسیده است و تاکید دارد که در نشست امروز (یکشنبه) کمیسیون انرژی مجلس با دستورکار بررسی استیضاح وزیر نفت، تصمیم نهایی در این زمینه گرفته خواهد شد.

به گزارش فارس، علت حذف کارت سوخت و راه‌اندازی مجدد آن، افزایش قاچاق سوخت، ارائه اطلاعات غلط درباره افزایش قیمت بنزین، عدم صداقت درباره علت گران شدن نرخ بنزین، وجود دستگاه کارت‌خوان در دفتر وزارت نفت، ناکارآمدی در انعقاد قرارداد‌های میادین مشترک گازی و نفتی، اتخاذ برخی تصمیمات نادرست در واگذاری‌ها و همچنین عدم توجه به توسعه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها و فرآورده‌های نفتی از جمله محور‌های استیضاح وزیر نفت عنوان شده است.

* نگاهی به نامه ۷۲ نماینده مجلس درباره وزارت نفت

البته استیضاح کنندگان در تشریح جزئیات انتقادات خود از وزیر نفت به نامه‌ای هم اشاره می‌کنند که بهمن‌ماه سال گذشته خطاب به سران قوا نوشتند. (متن کامل نامه را از اینجا بخوانید)

نمایندگان در آن نامه تاکید کرده بودند که با توجه به از دست دادن فرصت‎ها توسط وزیر نفت، با اصلاح مدیریت وزارت نفت تصمیمی عاجل جهت تامین منافع ملت و افزایش توان مقابله با تحریم‎های آمریکا توسط سران قوا و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اتخاذ شود.

وزیر نفت، اما به این نامه پاسخ‌هایی داد که با توجه به تدوین طرح جدیدی برای استیضاح زنگنه، می‌توان دریافت که عملکرد وزیر نفت نمایندگان را برای عدم پیگیری استیضاحش قانع نکرده است و فقط محور‌های جدیدی در این زمینه توسط نمایندگان تدوین شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها