قول وزیر صمت برای کاهش قیمت کالاها/افزایش حداکثر ۴ درصدی قیمت کالا‌های پرمصرف بعد از سهمیه بندی بنزین

کد خبر: 963177

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به جلسه این کمیسیون برای بررسی برنامه‌های دولت جهت مقابله با افزایش قیمت کالاها با اجرای طرح سهمیه بندی مصرف سوخت گفت: در این جلسه وزیر صنعت، معدن و تجارت قول داد که روند افزایش قیمت کالاها متوقف شده و نرخ آنها به قبل از افزایش قیمت بنزین برگردد.

قول وزیر صمت برای کاهش قیمت کالاها/افزایش حداکثر ۴ درصدی قیمت کالا‌های پرمصرف بعد از سهمیه بندی بنزین

خبرگزاری ایسنا: محمد مهدی برومندی در توضیح جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: کمیسیون امنیت ملی امروز درجلسه‌ای با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونانش و وزیر اقتصاد و معاونانش و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی و مسوولانی از سازمان بازرسی کل کشور به بررسی اقدامات انجام شده برای کنترل بازار و قیمت کالاها و به دنبال آن رضایتمندی مردم پرداخت. این جلسه در راستای تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر این بود که نباید اصلاح قیمت سوخت منجر به افزایش قیمت‌ کالا و خدمات شود.

وی افزود: مسوولان اقدامات انجام شده برای مقابله با افزایش قیمت کالاها را توضیح دهند که طبق این گزارش تاکنون ستاد تنظیم بازار بیش از ۱۰ جلسه فوق العاده طی چند روز اخیر برگزار کرده و قیمت ۱۰۰ کالای اساسی مورد نیاز مردم به صورت روزانه گزارش گیری شده است.

برومندی گفت: طبق این گزارش قیمت برخی از کالاهای اساسی در روزهای اخیر روند افزایشی و برخی دیگر از کالاها روند کاهشی داشته است که اینها همه عوامل متعددی دارد و در حال بررسی است. در این جلسه وزیر صنعت و سایر مسوولان قول دادند که روند افزایش قیمت کالاها متوقف شده و نرخ آنها به قبل از افزایش قیمت سوخت برگردد.

این نماینده مجلس در پایان تاکید کرد که تلاش همه دستگاه‌ها تولید کالاهای اساسی مردم به اندازه کافی، حفاظت از ذخایر استراتژیک، پایش و کنترل قیمت‌ها به شکل منظم است.

افزایش حداکثر 4 درصدی قیمت نیمی از کالاهای پرمصرف بعد از سهمیه بندی بنزین

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه باید تاثیر واقعی سهمیه‌بندی بنزین را بر قیمت برخی اقلام پذیرفت و ما هم می‌پذیریم، گفت: از رصد قیمت ۱۰۰ قلم کالای پرمصرف در ۹ روز اخیر، نرخ ۵۲ درصدشان از یک تا ۴ درصد افزایش یافته است.

خبرگزاری صدا و سیما، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از رصد قیمت ۱۰۰ قلم کالای پرمصرف در ۹ روز اخیر، نرخ ۵۲ درصدشان از یک تا ۴ درصد افزایش یافته است.

رحمانی در حاشیه همایش نقش فعالان اقتصادی در تحقق گام دوم انقلاب که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد افزود: افزایش قیمت ۲۳ قلم کالای پرمصرف، صفر تا یک درصد بوده است؛ بعضی کالا‌ها نیز یک تا پنج درصد افزایش قیمت داشته‌اند و افزایش قیمت برخی اقلام مثل گوجه فرنگی بیشتر و غیرمتعارف بود که متاثر از قیمت بنزین نبوده است.

وی اضافه کرد: درباره سهمیه‌بندی بنزین و نقش آن بر افزایش قیمت سایر اقلام، باید دو نکته را در نظر گرفت؛ یکی تاثیر واقعی و دیگری تاثیر روانی و تورم انتظاری است البته باید تاثیر واقعی سهمیه‌بندی بنزین را بر قیمت برخی اقلام پذیرفت و ما هم می‌پذیریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه قرار شد از منظر تولید افزایش قیمت صورت نگیرد، گفت: تلاش ما این بوده جلوی تاثیر روانی و غیرواقعی را بگیریم از این رو نظارت بر بازار تشدید شده و رسیدگی‌ها سرعت گرفته است.

رحمانی افزود: نظارت بر بازار همیشه وجود داشته، اما اکنون به دلیل شرایط خاص، تشدید شده است؛ زیرا شرایط ایجاب می‌کرد حضور جدی‌تری در بازار داشته باشیم.

وی اضافه کرد: آمار شکایت‌ها بیشتر شده از این رو رسیدگی‌ها باید سرعت می‌گرفت؛ این موضوع متناسب با شرایط است و زمان ندارد و تا هر زمان احساس شود بازار به این نظارت نیاز دارد، در بازار حضور داریم البته در این مدت شاهد سوء استفاده‌هایی بودیم؛ به عنوان نمونه، تورم خودرو در بازار واقعی نبود و سوء استفاده‌هایی در این بازار رخ داد.

آقای رحمانی با بیان اینکه همیشه استانداردی از نظارت وجود دارد، افزود: طرح جدید نشان داد کار‌های اساسی مانند تکمیل سامانه و کنترل زنجیره‌ها را باید جدی‌تر انجام دهیم.

وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو گفت: این افزایش قیمت از جانب خودروسازان نبوده بلکه در بازار اتفاق افتاده است.

وی افزود: حتی در مواردی این افزایش قیمت خودرو عمدی بوده است؛ طوری که برخی سایت‌ها بدون اینکه خودرویی داشته باشند، در ۲۰ روز پنج هزار خودرو برای فروش عرضه کردند تا قیمت خودرو را بالا ببرند که در این باره دادستانی و تعزیرات ورود کرده اند.

رحمانی گفت: بیشتر خودرو‌های در پارکینگ مانده خودروسازان، عرضه شده و این موضوع بر روند کاهشی قیمت خودرو‌ها موثر است البته خودروسازی ظرفیت تولید بیشتر را دارد که این موضوع منوط به حل مشکلات نقدینگی قطعه‌سازان است.

وی با اشاره به برنامه توقف تولید خودرو‌های پراید و پژو ۴۰۵، افزود: قرار است تا سال آینده خودروسازان، کل تعهدات خود را به مردم انجام دهند و خودرو‌های جدید را جایگزین کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها