اخبار مجلس/ جزئیات جلسه استیضاح «زنگنه» در کمیسیون انرژی

کد خبر: 963161

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس جزئیات جلسه استیضاح بیژن زنگنه وزیر نفت را تشریح کرد.

اخبار مجلس/ جزئیات جلسه استیضاح «زنگنه» در کمیسیون انرژی

خبرگزاری تسنیم: سکینه الماسی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات جلسه عصر امروز (سه‌شنبه 5 آذر ) این کمیسیون، اظهار داشت: بررسی طرح استیضاح بیژن زنگنه وزیر نفت در دستور کار عصر امروز این کمیسیون قرار داشت.

وی در تشریح محور‌های استیضاح وزیر نفت، اظهار داشت: علت حذف کارت سوخت و راه‌اندازی مجدد آن، افزایش قاچاق سوخت، ارائه‌ اطلاعات غلط درباره افزایش قیمت بنزین، عدم صداقت درباره‌ علت گران شدن نرخ بنزین، وجود دستگاه کارت‌خوان در دفتر وزارت نفت، نا کارآمدی در انعقاد قراردادهای میادین مشترک گازی و نفتی، اتخاذ برخی تصمیمات نادرست در واگذاری‌ها و همچنین عدم توجه به توسعه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها و فرآورده‌های نفتی از جمله محور‌های استیضاح وزیر نفت است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: وزیر نفت پیرامون برخی از محور‌های طرح استیضاح توضیحاتی را ارائه کرد اما به دلیل زیاد بودن محور‌های استیضاح ، تصمیم‌گیری نهایی در این باره به جلسه بعدی کمیسیون موکول شد.

الماسی تاکید کرد: در جلسه بعدی کمیسیون در روزیکشنبه (17 آذر) درباره استیضاح زنگنه پیگیری می‌شود و در صورت که متقاضیان استیضاح قانع شوند طرح استیضاح از دستور کار خارج و در غیر این صورت گزارش برای رسیدگی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه پارلمان می‌شود.

وزیر علوم: اعطای مجوز حقیقی برای انتشار مجله علمی بررسی می‌شود

وزیر علوم پس از حضور در کمیسیون آموزش مجلس از بررسی اعطای مجوز حقیقی برای انتشار مجله علمی خبر داد.

منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری امروز (سه‌شنبه 5 آذر) پس از حضور در جلسه کمیسیون آموزش مجلس در جمع خبرنگاران گفت: امروز برای پاسخ به سؤالات نمایندگان در این کمیسیون حاضر شدم.

وی افزود:‌سوالات وکلای ملت مطرح شده و پاسخ‌هایم را به آنها دادم.

وزیر علوم تصریح کرد: بخشی از توضیحات من برای نمایندگان مجلس قانع کننده بود و در ادامه هم قرار شد تا ابهامات با کمک همکاران در وزارت علوم توضیح داده و شفافیت لازم به وجود آید.

غلامی گفت: یکی از سوالات نمایندگان در مورد اعطای مجوز مجله علمی و پژوهشی به اشخاص حقیقی داده شود، بود. این در حالی است که بر اساس ضوابط و قوانین این موضوع تاکنون انجام نشده است اما با توجه به توضیحات نماینده محترم قرار شد تا بررسی‌های لازم در این باره صورت گیرد تا اگر منع قانونی در این باره وجود نداشته باشد و با احراز شرایط خاصی که اشخاص می‌توانند داشته باشند مجوزهای لازم در این باره اعطا شود.

وی درباره بخش دیگری از سؤالات مطروحه در جلسه کمیسیون آموزش مجلس گفت: یکی از این نمایندگان سؤالی را درباره ارتقاء جایگاه یکی از دانشکده‌ها در یکی از شهرستان‌ها را داشت.این در حالی است که هر جای که امکانات لازم برای برپایی دانشکده فنی و حرفه‌ای وجود داشته باشد مجوز برپا شدن این دانشکده آموزشی و فنی حرفه‌ای را خواهیم داد. ضمن اینکه اگر امکانات لازم برای ارتقاء مرکز آموزشی و فنی حرفه‌ای به دانشکده را داشته باشد حتما این کار را انجام خواهیم داد.

بدون بهینه‌سازی خودروها سهمیه‌بندی بنزین جهش مصرف را مهار نمی‌کند

نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: اگر خودروسازان اقدامی برای بهینه‌سازی مصرف سوخت خودروها نکنند، با افزایش قیمت بنزین هم جهش سرسام‌آور مصرف مهار نمی‌شود.

امیر خجسته، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامیگفت: در صنعت خودرو سازی به روزسازی و خودکفایی در تولید قطعات داخلی در گذشته تاکنون به صورت منسجم با توجه به منویات مقام معظم رهبری صورت نگرفته است.

وی ضمن گلایه از نحوه تولید و عملکرد شرکت‌های خودروساز داخلی اظهار داشت: مشتریان از عملکرد خودروسازان رضایت ندارند و شرکت‌های خودرو سازی بایستی در فضای رقابتی اقدام به تولید محصولات جدید و به روز با استفاده از ایده های نو کنند که در ناوگان حمل و نقل کشور تحول ایجاد کند.

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس با بیان اینکه خودروسازان بایستی تمام تلاش خود را در زمینه افزایش کیفیت به‌کار گیرند، افزود: با ایجاد امکانات مهندسی به منظور ارتقای کیفیت محصولات داخلی در صنعت خودرو سازی و شبیه‌سازی کیفی خودروهای بروز جهان می‌توان از خروج ارز ناشی از واردات جلوگیری کرد.

خجسته با اشاره به کیفیت پایین خودروهای تولید داخل و مصرف بالای این خودروها که بالاتر از استانداردهای جهانی است، آن را از عوامل مهم افزایش مصرف بنزین عنوان کرد و خاطرنشان کرد: اگر خودروسازی کشور اقدام موثری برای بهینه‌سازی مصرف سوخت نکند نمی توان انتظار داشت با افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی بنزین، جهش سرسام آور مصرف بنزین مهار شود.

وی در ادامه با بیان اینکه صنعت قطعه‌سازی در داخل بایستی حمایت شود و ارتقا یابد، افزود: باید از ورود قطعات خارجی در صورت تولید مشابه در کشور جلوگیری و با حمایت مالی مناسب در تامین سرمایه در گردش و پرداخت معوقات جان دوباره ای به صنعت قطعه سازی بخشید.

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در پایان با اشاره به خدمات‌دهی شرکت‌های خودروسازی به مشتریان اظهار داشت: خودروسازی در کشور نیازمند تغییر و تحولات عظیمی در نحوه سرویس و خدمات‌دهی پس از فروش به مشتریان هستند تا در کنار ایجاد فضای رقابتی و عدم انحصار موفق به جذب مشتری شوند.

کاهش 15درصدی بودجه فرهنگی کشور در لایحه بودجه 99

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس از کاهش 15درصدی بودجه حوزه فرهنگ در لایحه بودجه سال 99 خبر داد و گفت: با این وضعیت نهادهای فرهنگی در پرداخت حقوق و مزایای نیروهای خود هم با مشکل مواجه می‌شوند.

سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در جلسه امروز بودجه حوزه فرهنگ در لایحه بودجه سال 99 با حضور مسئولانی از سازمان برنامه و بودجه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه کل بودجه در نظر گرفته شده برای سال 99 معادل 420 هزار میلیارد تومان است، افزود: سهم بخش فرهنگ در بودجه سال 99 نسبت به سال 98، 15 درصد کاهش یافته که با این وضعیت نهادهای فرهنگی حتی در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود هم به مشکل برمی‌خوردند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: در بودجه سال 98 به میزان 7 هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار برای بخش فرهنگ در نظر گرفته شد که این میزان اعتبار در بودجه سال 99 به 6 هزار و 120 میلیارد تومان کاهش یافته است.

ذوالقدر خاطرنشان کرد: نکته‌ای در اینجا قابل ذکر است این است که در سال 98 هم تنها 63 درصد از بودجه تخصیص یافته به بخش فرهنگ محقق شده و مابقی آن تاکنون تحقق نیافته است.

تصویب ۱۰ ماده از طرح کاهش مجازات حبس در کمیسیون حقوقی مجلس

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در تشریح بررسی‌های جلسه امروز کمیسیون متبوع خود از تصویب ۱۰ ماده طرح کاهش مجازات حبس خبر داد.

حسن نوروزی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص جلسه امروز کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: در جلسه امروز کمیسیون ۱۰ ماده از طرح تقلیل و کاهش مجازات حبس را که از سوی کمیسیون پیشنهاد شده بود مورد بحث و بررسی قرار داده و سپس و این ۱۰ ماده را تصویب کردیم.

وی افزود: مواردی حائز اهمیتی در این ۱۰ ماده تصریح شده است برای مثال موضوعی مانند کاهش موضوع مرور زمان در مسائل کیفری یا موضوعی مانند این که اگر فردی ۱۰ بار دزدی کرده باشد فقط یک حکم برای او صادر می‌شود یا در مثال دیگری اگر فردی جرم درجه۷،۶ و ۸ را انجام داده باشد فقط مجازات درجه ۶ بر او اعمال می‌شود و این درجه ۶ هم خیلی تشدید نمی‌شود.

هیاتی از کمیسیون امنیت ملی فردا از آب سنگین اراک بازدید می‌کند

رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از بازدید هیاتی از این کمیسیون از آب سنگین اراک خبر داد.

محمد ابراهیم رضایی اظهار کرد: فردا (چهارشنبه) هیاتی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از آب سنگین اراک و روند اقدامات انجام شده برای کاهش تعهدات برجامی بازدید می‌کند.

به گفته وی در این بازدید ضمن بررسی اثر بازگشت تعهدات در آب سنگین اراک آخرین وضعیت‌ها مرور خواهد شد. ما می‌خواهیم خسته نباشید به دانشمندان هسته‌ای بگوییم که در شرایط موجود تلاش‌های خود را انجام می‌دهند.

رضایی با یادآوری بازدید کمیته هسته‌ای از تاسیسات هسته‌ای نطنز، فردو، بوشهر و تهران گفت که بعد از بازدید از آب سنگین اراک گزارشی به هیات رئیسه مجلس در مورد اقدامات انجام شده در کاهش تعهدات برجامی ارائه خواهد شد.

بررسی بودجه فرهنگی سال ۹۹ در کمیسیون فرهنگی مجلس

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی‌ جلسه امروز کمیسیون متبوع خود از بررسی بودجه فرهنگی سال ۹۸ و ۹۹ در این جلسه خبر داد.

سیده فاطمه ذوالقدر در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص جلسه امروز کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در جلسه امروز بودجه فرهنگی سال ۹۸ و ۹۹ با حضور مسوولان سازمان برنامه و بودجه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: متاسفانه از بودجه سال ۹۸ بیشتر از ۶۳ درصد تخصیص پیدا نکرده است و با توجه به این که کل بودجه کشور برای سال ۹۹ حدود ۴۳۰ هزار میلیارد تومان است برای بودجه فرهنگی سال ۹۹ نیز ۶۱۲۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. در واقع بودجه سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ کاهش داشته است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما باید در این باره رایزنی کنیم که مانند پارسال شاهد مشکلاتی در این باره نباشیم چرا که بودجه سال ۹۸ هم از بودجه سال ۹۷ در این حوزه کمتر بود. بودجه در حوزه فرهنگی دارای اهمیت است و بسیاری از دستگاه‌ها شامل دریافت بودجه فرهنگی می‌شوند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین