انتقادات پرحاشیه گلمرادی به روحانی

کد خبر: 962922

جلسه علنی مجلس دقایقی پیش آغاز شد و بررسی آثار افزایش قیمت بنزین بر قیمت کالاها و خدمات با حضور مسئولان مربوطه در دستور کار قرار گرفت.

انتقادات پرحاشیه گلمرادی به روحانی

خبرگزاری مهر: جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد.

دستور کار جلسه علنی امروز به شرح زیر است:

۱-رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه تجارت

۲-گزارش کمیسیون عمران در مورد مغایرت آیین نامه های قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان

۳-گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده

۴-گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی

۵-گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد خسارات و پیامدهای سیلاب های اخیر کشور

۶-گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه عضویت ایران در شرکت بین المللی نقدینگی اسلامی

۷-بررسی آثار افزایش قیمت بنزین بر قیمت سایر کالاها و خدمات با حضور مسئولان مربوطه

اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی امروز مجلس

اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی امروز مجلس از سوی هیأت رئیسه اعلام شد که بر این اساس ۷ نفر از نمایندگان با تاخیر در جلسه امروز حاضر شدند.

به گزارش فارس، اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی امروز مجلس (دوشنبه ۴ آذر ۹۸) از سوی هیأت رئیسه اعلام شد که این اسامی عبارتند از:

۱- احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده

۲- محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان

۳- محمدباسط دورازهی نماینده مردم سراوان

۴- جلال میرزایی نماینده مردم ایلام

۵- اردشیر نوریان نماینده مردم شهرکرد

۶- ذبیح نیکفر نماینده مردم لاهیجان

۷- عدل هاشمی‌پور نماینده کهگیلویه

مسؤولیت امضاکنندگان برات در قرارداد‌های تجاری مشخص شد

مجلس در نشست علنی امروز نحوه مسئولیت امضاکنندگان و شرایط امضای برات را مشخص کرد.

به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز دوشنبه (۴ آذرماه ۹۸) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه تجارت کتاب دوم با ماده ۳۸۸ این لایحه موافقت کردند.

بر اساس این مصوبه اگر برات دارای امضای اشخاص فاقد اهلیت، مجعول، منتسب به اشخاص غیرواقعی و یا متضمن امضا‌هایی باشد که به هر علت دیگر نتوان آن امضاءکنندگان یا اشخاصی را که برات به نمایندگی از طرف آنان امضاء شده‌است متعهد شناخت، تعهدات سایر امضاکنندگان معتبر است. در صورت تغییر در مفاد برات به هر علت، از جمله وقوع جعل و تزویر، اشخاصی که پس از وقوع تغییر برات را امضاء کرده‌اند، مطابق مفاد تغییریافته و اشخاصی که پیش از وقوع تغییر آن را امضاء کرده‌اند، مطابق مفاد پیش از تغییر مسؤولیت دارند.

همچنین نمایندگان با ماده ۳۸۹ لایحه تجارت کتاب دوم نیز موافقت کردند.

در ماده ۳۸۹ لایحه تجارت آمده است: امضاءکنندگان براتی که علیه آن‌ها اقامه دعوا شده است، نمی‌توانند در مقابل دارنده برات، به روابط پایه خود با برات‌دهنده یا دارندگان پیشین استناد کنند، مگر اینکه دارنده به هنگام دریافت برات با سوء‌نیت به زیان مسؤولان سند عمل کرده یا در تحصیل آن مرتکب تقصیر سنگینی شده باشند.

براساس این گزارش نمایندگان مجلس با ماده ۳۹۱ هم موافقت کردند.

به موجب این ماده، چنانچه برات به نمایندگی از طرف شخص دیگری صادر، ظهرنویسی، ضمانت یا قبول شود، امضاءکننده مسؤول پرداخت وجه سند نیست، مگر اینکه به نمایندگی خود در متن سند تصریح نکرده، خارج از حدود اختیارات خود یا بدون اختیار عمل نموده یا به نمایندگی از شخص موهوم اقدام کرده باشد. در این صورت، امضاءکننده با رعایت این قانون مسؤول پرداخت وجه سند است و اگر وجه سند را پرداخت کند، دارای کلیه حقوق منوبٌ‌عنه یا همان شخصی است که از جانب او مدعی نمایندگی بوده است.

سازوکار مجلس برای اخذ و پرداخت هزینه‌های جانبی برات

مجلس در نشست علنی امروز، سازوکار اخذ و پرداخت هزینه‌های جانبی برات را مشخص کرد.

به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (دوشنبه) پارلمان در جریان بررسی لایحه تجارت برای تامین نظر شورای نگهبان، با ماده ۳۹۲ این لایحه موافقت کردند.

براساس ماده ۳۹۲ این لایحه دارنده می‌تواند در مراجعه خود به مسؤول پرداخت، علاوه بر مبلغ برات، مبالغ زیر را نیز مطالبه کند:

۱- هزینه واخواست

۲- هزینه ارسال اخطار

۳- خسارات ناشی از کاهش ارزش پول از سررسید تا تاریخ پرداخت به مأخذ مقرر در ماده (۵۲۲) قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب ۲۱/۱/۱۳۷۹،

۴- خسارات دادرسی موضوع ماده (۵۱۵) قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب (در امور مدنی)

در ادامه نمایندگان به بررسی ماده ۳۹۳ پرداخته و آن را با ۱۳۲ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۸ نماینده حاضر در صحن به تصویب رساندند.

در ماده ۳۹۳ نیز آمده است؛ مسؤولی که وجه برات را پرداخت و سند را دریافت می‌کند، علاوه بر مبلغ برات، می‌تواند مبالغ زیر را نیز مطالبه کند:

۱- هزینه ارسال اخطار

۲- خسارات ناشی از کاهش ارزش پول از تاریخ پرداخت مبلغ برات به مطالبه‌کننده تا تاریخ وصول مبلغ از مرجوعٌ‌الیه به مأخذ مقرر در ماده (۵۲۲) قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب (در امور مدنی)

۳- خسارات دادرسی موضوع ماده (۵۱۵) قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب (در امور مدنی)

نمایندگان همچنین ماده ۳۹۴ لایحه تجارت به تصویب رساندند.

براساس ماده ۳۹۴ در مواردی که به تجویز این قانون رجوع پیش از سررسید به عمل می‌آید، مبلغ برات باید تنزیل شود. این تنزیل مطابق نرخ رسمی محل پرداخت و از تاریخ اعمال حق رجوع در اقامتگاه دارنده انجام می‌گیرد.

وکلای ملت همچنین ماده ۳۹۵ را به تصویب رساندند.

براساس ماده ۳۹۵ لایحه تجارت؛ هر مسؤول سند که به وی مراجعه شده است، می‌تواند پرداخت مبلغ برات را به تسلیم واخواست‌نامه و اصل برات منوط کند.

هر ظهرنویس که وجه برات را می‌پردازد، می‌تواند ظهرنویسی خود و اشخاص پس از خود را لغو کند.

از مذاکرات ۴+۱ در پارلمان تا انتقادات پرحاشیه گلمرادی به روحانی

جلسه علنی امروز مجلس حواشی زیادی از جمله انتقاد تند گلمرادی به روحانی و درخواست پزشکیان برای پرهیز از توهین، گعده‌های ۱۰ و ۲۰ نفره مقابل هیات رئیسه، و مذاکرات ۴ +۱ به همراه داشت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، جلسه علنی امروز (دوشنبه ۴ آذر) مجلس شورای اسلامی دارای حواشی زیادی بود.

* علی گلمرادی نماینده ماهشهر در نطق خود خطاب به روحانی انتقادات تندی مطرح کرد که پزشکیان رئیس جلسه بعد از پایان نطق اعلام کرد: نمایندگان حق نقد کردن دارند، اما حق توهین و تهمت نه.

گلمرادی بعد از اظهارات پزشکیان به سمت وی رفته و با عصبانیت اعلام کرد: من توهینی نکردم.

بعد از اظهارت وی، جمالی نوبندگانی، گلمرادی را در آغوش گرفته و سعی در کنترل کردن او داشت و تلاش زیادی کرد تا نماینده ماهشهر را در صندلی ردیف اول مجلس بنشاند، اما بعد از دقایقی که سخنگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان با گلمرادی داشت، هر دو صحن مجلس را ترک کردند.

* بعد از اظهارات گلمرادی و متشنج شدن جو مجلس، گعده‌های متعددی که برخی از آن‌ها ۱۰ تا ۲۰ نماینده را گرد هم جمع کرده بود تشکیل شد؛ یکی از این گعده‌های ۲۰ نفره در اطراف کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت، علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و خادمی عضو کمیسیون انرژی بود.

* هنگام ادامه رسیدگی به کتاب دوم لایحه تجارت، نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بعد از تذکرات نمایندگان مبنی بر ابهامی در واژه اهلیت، گفت: معنی این واژه کاملاً مشخص است و اینجا مدرسه نیست که من درباره این موضوع توضیح دهم.

* هنگام بررسی تأثیر افزایش قیمت بنزین بر نرخ کالا وخدمات، حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر از عدم حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر تعاون و رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها در جلسه امروز انتقاد کرد و گفت باید این افراد پاسخگوی عملکردشان باشند؛ چرا هیأت رئیسه این افراد را دعوت نکرده است؟

* اعتراض شدید کریمی قدوسی نماینده مشهد و بحث جدی و مفصلی که وی با خدادادی رئیس سابق کمیسیون اجتماعی داشت، منجر به آن شد که درازهی نماینده سراوان و ابوترابی نماینده نجف‌آباد وارد مباحث آنان شده و از طرفین بخواهند بر اعصابشان کنترل داشته باشد.

* بهرام پارسایی سخنگوی سابق فراکسیون امید مجلس هم از صبح امروز در حال جمع‌آوری امضا بود که مشخص نیست این موضوع مربوط به چه طرح و یا پیشنهاد و یا سؤال و یا استیضاحی است.

* نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه در هنگام بررسی تأثیر افزایش قیمت بنزین و نرخ خدمات و کالا‌ها از اینکه دولت هیچ سهمی به روستائیان و کشاورزان در قالب ۱۴ میلیارد دلار تخصیص یافته برای واردات کالا‌های اساسی نداده است انتقاد کرد و لاریجانی هم به وی گفت حق با شماست.

* مذاکرات ۴+۱ عارف رئیس فراکسیون امید با وکیلی عضو هیأت رئیسه، مازنی رئیس سابق کمسیون فرهنگی، علیجانی و حیدری نمایندگان تهران برای مدت طولانی هم از دیگر حواشی امروز مجلس بود.

* اصرار تعدادی از نمایندگان به ورزش هر روزه در صحن علنی و هنگام نطق و تذکرات کتبی همکارانشان، از حواشی هر روزه پارلمان است، این در حالی است که هر روزه بر تعداد آن افزوده می‌شود.

* در جریان بررسی آثار افزایش قیمت بنزین بر نرخ کالا و خدمات عزیز اکبریان رئیس کمیسیون صنایع مجلس به شیوه اجرای این طرح از سوی دولت انتقاد داشت و بنا داشت حرفی را بیان کند، اما گفت با توجه به شلوغی مجلس و اینکه تعداد زیادی از نمایندگان اطراف وزرا جمع شده‌اند و نمی‌توانند اظهارات خود را بیان کنند و دولتمردان نیز به آن گوش دهند انتقاد دارم؛ اکبریان به این شیوه همکاران خود گلایه کرد و افزود به نظر می‌رسد که نمایندگان به دنبال طرح موضوعات منطقه‌ای و موضوعی خود با وزرا هستند، ولی بهتر است اجازه دهند تا دولتمردان این سخنان انتقادی را گوش دهند.

* بازار عکس محمدرضا تابش با برخی از نمایندگان هم امروز در مجلس داغ بود به طوری که تابش در ابتدا عکسی دو نفره با قوامی گرفت و سپس یکی دیگر از نمایندگان با در آغوش کشیدن تابش، عکس دیگری را ثبت کرد؛ یکی از کارمندان مجلس با موبایل تابش مسئول ثبت و ضبط این عکس بود.

برخورد کواکبیان نماینده تهران و علی اکبری نماینده شیراز و یوسف‌نژاد مسئول طرح تذکرات شفاهی از دیگر حواشی امروز پایان جلسه مجلس بود، چرا که آن‌ها بنا داشتند خارج از نوبت تذکر خود را بیان کنند.

تذکرات نمایندگان مجلس درباره پرداخت یارانه معیشتی: دولت شفاف سازی کند

نماینده مردم خمینی شهر در تذکری به رئیس‌جمهور عنوان کرد: در حالی که ادعا می‌کنید به ۶۰ میلیون نفر یارانه افزایش قیمت بنزین را پرداخت کرده‌اید، بسیاری از مردم به دلیل عدم واریز یارانه معترض هستند. ضروری است نسبت به پرداخت یارانه تمام افراد مشمول اقدام کنید.

به گزارش فارس، تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور در نشست علنی امروز مجلس (دوشنبه ۴ آذر ۹۸) از سوی هیات رئیسه قرائت شد که این تذکرات به شرح زیر است:

نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه به رئیس‌جمهور لزوم تعیین تکلیف و تسریع در صدور کوپن ارزاق عمومی با کارت‌های الکترونیکی توزیع کالا از محل ۱۴ میلیارد دلار تخصیص‌یافته به این بخش را متذکر شد و نیز در تذکری به وزیر امور خارجه خواستار تسریع در ابلاغ به رایزن‌های اقتصادی سفارتخانه‌ها برای بازاریابی برای محصولات کشاورزی کشور شد و نیز در تذکر دیگری به رئیس‌جمهور خواستار صدور دستور لازم به سازمان برنامه و بودجه جهت حمایت‌های لازم برای ایجاد بازار هنر شد.

سید محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر در تذکری به رئیس‌جمهور عنوان کرد در حالی که ادعا می‌کنید به ۶۰ میلیون نفر یارانه افزایش قیمت بنزین را پرداخت کرده‌اید، بسیاری از مردم به دلیل عدم واریز یارانه معترض هستند. ضروری است نسبت به پرداخت یارانه تمام افراد مشمول اقدام کنید.

ناصر شریفی نماینده مردم بندرلنگه در تذکری به رئیس‌جمهور خواستار تسریع در پیش‌بینی سوخت برای قایق‌های صیادی که معیشت قشر زحمتکش را به مخاطره انداخته شد.

سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در تذکری به رئیس‌جمهور و وزرای اطلاعات، صنعت و تجارت عنوان کرد که علت اظهارات نسنیجده مسئولان دولت به خصوص وزیر صنعت در رسانه‌ها در خصوص گران نشدن کالا‌ها علی‌رغم افزایش شدید قیمت‌ها اکثر کالا‌های ضروری چیست؟ و به رئیس‌جمهور لزوم شفاف‌سازی در خصوص تعداد دقیق یارانه‌بگیران، افزایش نرخ بنزین و رفع سریع اختلال در سامانه دولت برای معترضان به عدم دریافت یارانه معیشتی دولت را متذکر شد.

داود محمدی نماینده مردم قزوین به رئیس‌جمهور لزوم پرداخت تمام درآمد حاصله از افزایش قیمت بنزین به مردم با توجه به مراجعات و تماس‌های مکرر مردم مبنی بر عدم پرداخت یارانه مربوط به حساب آن‌ها را متذکر شد.

علی وقفچی نماینده مردم زنجان به رئیس‌جمهور لزوم شفاف‌سازی در پرداخت یارانه به ۶۰ میلیون جمعیت کشور را متذکر شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها