واکنش نمایندگان مجلس به ادامه قطعی اینترنت

کد خبر: 962352

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در حمایت از ایجاد محدودیت اینترنتی در پی ناآرامی‌های اخیر اظهار کرد: اگر تخریب‌ها و کشته‌شدن افراد در این ناآرامی‌ها مخابره می‌شد می‌توانست به اتفاقات دامن بزند.

واکنش نمایندگان مجلس به ادامه قطعی اینترنت

خبرگزاری ایسنا: یحیی کمالی‌پور با اشاره به ادامه قطع اینترنت در شهرهای مختلف کشور در پی ناآرامی‌های اخیر گفت: این تصمیم که گرفته شده از سوی نظام بوده و نظام نسبت به زوایای پیدا و پنهان این اغتشاشات آگاه است. ممکن است که محدودیت دسترسی به اینترنت ضررهایی را برای کشور داشته باشد، اما استحضار داشته باشید اگر قرار بود تمام این اتفاقات اخیر مخابره شود و معاندان می‌توانستند از طریق اینترنت با هم ارتباط داشته باشند مطمئنا فضای کشور بدتر می‌شد.

وی ادامه داد: تصمیمی که در این باره اتخاذ شد در زمان خود تصمیمی عاقلانه بود باید صبر کنیم و شاهد این باشیم که برآیند این اغتشاشات چه می‌شود. اکنون ما شاهد آرامش کامل نیستیم، ما شاهد برخی تخریب‌ها بوده‌ایم. در حوزه انتخابیه من نیز مردم تجمعاتی داشتند که ما ضمن حضور در منطقه با مردم صحبت کردیم و موضوع به پایان رسید و خدا را شکر در آنجا شاهد تخریب و کشته‌ای نبودیم ولی در مناطق دیگر شاهد کشته شدن افراد و برخی تخریب‌ها بوده‌ایم که مخابره این مسائل خود می‌توانست به اتفاقات دامن بزند.

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فکر می‌کنم دولت باید اشتباهات خود را جبران کند، باید در میدان عمل تنش‌هایی که ایجاد شده رفع کند و راه را برای بازگشت اعتماد عمومی باز کند. گفته می‌شود که افزایش قیمت بنزین هیچ تاثیری بر افزایش قیمت دیگر اجناس نخواهد داشت. ما می‌دانیم که این موضوع یک شوخی بیشتر نیست، چرا که در یک شهرستان که اجناس با وسیله نقلیه و وانت‌های بنزینی جابه‌جا می‌شوند خواه یا ناخواه باید شاهد تاثیر قیمت سوخت بر قیمت اجناس باشیم.

وی در پایان اضافه کرد: در مناطق ما سی ان جی و وسائل نقلیه عمومی همچون مترو وجود ندارد در واقع باید در این حوزه ابتدا سازوکار لازم را فراهم می‌کردند سپس تصمیم خود را اعمال کرده و قیمت بنزین را افزایش می‌دادند. اکنون هم برای بازگشت آرامش دولت راهی به جز این‌که با مردم همراه شود ندارد.

فلاحت پیشه: مردم باید بتوانند از اینترنت برای کارهای اقتصادی، پژوهشی و آموزشی استفاده کنند

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که باید اجازه دسترسی هوشمند به اینترنت برای مردم فراهم شود تا آنها بتواند حداقل برای مباحث اجتماعی و پژوهشی از ارتباطات اینترنت استفاده کنند؛ وظیفه‌ای که زمینه سازی آن بر عهده وزارت ارتباطات است.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره قطعی اینترنت گفت: وقتی کشور با مقتضیات امنیت ملی مواجهه می‌شود طبیعتا باید اقداماتی صورت گیرد که یکی از آن قطعی اینترنت بود، اما لازم است در ادامه راه اجازه دسترسی به مردم برای انجام کارهایشان با اینترنت ملی داده شود؛ البته که یک سری دسترسی‌های داخلی داده شده است اما ضعف وجود دارد.

وی توضیح داد: باید مردم بتواند به صورت هوشمند از اینترنت استفاده کنند که این موضوع منوط به ایجاد شرایط و امکانات و ظرفیت‌های است که آنها کارهای اقتصادی مربوطه و مناسبات خاص با داخل و خارج انجام دهند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی یادآور شد: بعد از آشوب‌های یک سال و نیم پیش یک سری کارها صورت گرفت تا مدیریت در حوزه اینترنت صورت گیرد؛ با این اقدامات حداقل اثرگذاری منفی روی مولفه‌های امنیتی کشور ایجاد شود، ولی باز هم خلاءهایی وجود دارد که باید حل شود. مهمتر از همه دسترسی مردم به اینترنت با رعایت مقتضیات امنیتی است. مردم باید بتوانند دسترسی‌های خاص خود را داشته باشند.

وی با تاکید بر این که باید اجازه دسترسی هوشمند مردم به اینترنت داده شود افزود: باید مردم بتوانند از اینترنت برای کارهای اقتصادی و پژوهشی و آموزشی استفاده کنند. زمینه‌سازی این کار بر عهده وزارت ارتباطات است که می‌تواند ظرفیت ملی را از لحاظ فناوری فراهم کند.

فلاحت پیشه با بیان این که قطع کامل اینترنت رفتار بهینه مدیریتی نیست گفت: باید ضمن دیدن محتویات امنیتی امکان دسترسی مردم به اینترنت را فراهم کرد. این موضوع در کشورهایی همچون چین و روسیه انجام می‌شود و در ایران هم قابل انجام است. مشخصا در کشور چین درباره اپلیکشین وی چت این اقدام را انجام دادند و آن قدر در شبکه ملی ارتباطات برای کاربران امکان کارهای اقتصادی و روزمره را فراهم کردند که دیگر مردم خود را نیازمند به دسترسی بیگانه و خارجی ندانستند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به اعتراضات به گرانی بنزین گفت: بخشی از اعتراضات مردم به حق است؛ آنها دغدغه‌های اقتصادی دارند بنده اعتقادم همواره این بوده که نظام سیاسی کشور مثل پدر خوب عمل کند که وقتی بچه‌اش را تنبیه می‌کند نتیجه نهایی باعث سرخوردگی فرزند نشود. همین روند را سعی کردم در دوران ریاستم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی دنبال کنم و اکنون هم به هیات رئیسه جدید کمیسیون توصیه کردم که اقدامات به گونه‌ای باشد که مردم ما را پناه خود بدانند.

وی افزود: براین اساس در مواجهه با اعتراضات نباید همه را به چوب آشوب‌گر و اغتشاش‌گر راند که این کار به معنای نبود تحلیل مدیریتی است؛ البته که دشمنان ما از این فضا استفاده کرده و سوار بر موج می‌شوند؛ چندش‌آور است که پمپئو و ترامپ در حالی از مردم ما دفاع می‌کنند که خود باید به عنوان جنایتکار علیه مردم ایران محاکمه شوند.

طیبه سیاوشی: دسترسی به اینترنت نیاز مردم است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم بازگشت دسترسی اینترنت در کشور اظهار کرد: حال در شهرهایی که آرامش بازگشته است باید اینترنت را برقرار کنند.

طیبه سیاوشی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ادامه قطع اینترنت در شهرهای مختلف کشور در پی ناآرامی‌های اخیر گفت: شاک دستوری را ابلاغ کرده بود مبنی بر این‌که به دلیل مسائل امنیتی کشور تا ۲۴ ساعت اینترنت قطع باشد، اما اکنون فکر می‌کنم از آن ۲۴ ساعت ۷۲ ساعت هم گذشته است، اما هنوز اینترنت برقرار نشده است.

وی ادامه داد: باید توجه کنیم که دسترسی به اینترنت نیاز مردم و یک ضرورت برای ارتباط است. یک بخش عظیمی از مردم از این راه زندگی خود را می‌گذرانند و شغل و کارشان وابسته به همین اینترنت است. در واقع این بی‌خبری مطلقی که اکنون وجود دارد به نوعی یک حکومت نظامی مدرن است. دو روز گذشته از آقای جهرمی در این باره سوال کردم و وی پاسخ داد که این موضوع دست من نیست؛ البته اشاره کردند که شبکه اینترنت ملی اکنون فعال است ولی شبکه ملی هم بسیار کند است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حداقل در این باره به مردم اطلاع دهند و اینترنت را در شهرهایی که آرامش به آنها بازگشته است برقرار کنند. با فرماندار صحبت کردم و وی در این باره گفت که شرایط تهران عادی است. پس باید در این شهر اینترنت را برقرار کنند. در واقع باید اینترنت را در این شهرهایی که شرایط عادی است وصل کنند تا این احساس در میان مردم ایجاد شود که شرایط کاملا عادی است. این قطع ارتباط یک ذهنیتی را برای مردم ایجاد می‌کند که اکنون چه وضعیت هولناکی در کشور برقرار است، اما وضعیت به این وحشتناکی نیست که اینگونه با قطع اینترنت برای مردم تصویرسازی می‌شود.

سیاوشی در پایان اضافه کرد: اینترنت ضرورت کسب و کار و ارتباطات مردم است. حرکت و زندگی مردم همه به اینترنت وابسته است. اگر قرار بر ساکت‌کردن باشد این کار انجام شده و موضوع به پایان رسیده است و اکنون وقت آن است که دسترسی به اینترنت را برقرار کرده تا امنیت خاطر مردم فراهم شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد