جزئیاتی از درآمد‌های دولت از سهمیه‌بندی بنزین

کد خبر: 962282

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: دولت با توجه به گرانی بنزین باید بازار را کنترل و شبانه‌روزی در این زمینه تلاش کند.

جزئیاتی از درآمد‌های دولت از سهمیه‌بندی بنزین

خبرگزاری فارس: هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با افزایش به افزایش قیمت و سهمیه‌بندی بنزین گفت: ما از ابتدا هم به این نحوه تصمیم دولت شدیدا معترض بودیم، اما با توجه به شرایط فعلی کمک می‌کنیم تا طرح این بدموقع و دارای اشکال افزایش قیمت بنزین با هزینه کمتری اجرایی بشود.

وی افزود: همان گونه که رهبر معظم انقلاب تاکید کرده‌اند اول طرح افزایش قیمت بنزین باید کارشناسی شده باشد که حتما باید به این دقت کرد و دیگر اینکه اثر افزایش قیمت بنزین به سایر کالا‌ها و خدمات سرایت نکند که این نکته بسیار مهمی است.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: اگر دولت در این بخش نتواند بازار را کنترل کند و عوامل خود را برای این منظور به کار نگیرد و شبانه‌روزی در این زمینه تلاش نکند، هزینه‌های زیادی به مردم تحمیل خواهد شد و این هزینه‌ها قابل جبران نخواهد بود و البته قابل توجیه هم نیست.

قوامی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین است؛ ما حدود ۳۵ میلیارد لیتر در سال بنزین مصرف می‌کنیم و در سال آینده نیز مصرفمان به مرز ۴۰ میلیارد لیتر خواهد رسید که با این افزایش قیمت تقاضا برای بنزین کاهش پیدا می‌کند و حدودا مصرف بنزین ۳ میلیارد لیتر کاهش پیدا می‌کند و از ۳۵ میلیارد به ۳۲ میلیارد لیتر خواهد رسید.

وی افزود: از این ۳۲ میلیارد لیتر، ۱۷ میلیارد لیتر به قیمت لیتری ۱۵۰۰ تومان و بنزین سهمیه‌ای ۶۰ لیتر محاسبه می‌شود و ۸۵۰۰ میلیارد تومان از محل افزایش ۵۰۰ تومانی بنزین به ازای هر لیتر در این بخش درآمد حاصل می‌شود. ۱۵ میلیارد لیتر بنزین به قیمت ۳۰۰۰ تومان عرضه می‌شود و ۳۰ هزار میلیارد تومان نیز از این بخش درآمد کسب می‌شود و این ۳۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان باید به ۶۰ میلیون نفر پرداخت شود و باید کنترل و نظارت به طور کافی انجام شود که این منابع در جای دیگری هزینه نشود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: پرداخت این مبالغ به مردم می‌تواند آرامش بیشتری به مردم و جامعه دهد و مردم می‌توانند این مسئله را احساس کنند که یارانه بنزین از طبقات بالا گرفته شده و به طبقات متوسط و پایین جامعه پرداخت شده است.

قوامی خاطرنشان کرد: اگر در مورد این موضوع با مجلس مشورت می‌شد، مدل بهتری برای اجرای طرح افزایش قیمت و سهمیه‌بندی بنزین وجود داشت؛ به عنوان مثال کسانی که خودرو‌های پراید، ۴۰۵ و... دارند و طبقات پایین و رو به پایین جامعه هستند، ۶۰ لیتر بنزین سهمیه‌بندی را به قیمت لیتری هزار تومان استفاده کنند و ۶۰ تا ۲۰ لیتر را با قیمت لیتری ۲۰۰۰ تومان استفاده کنند.

وی افزود: علاوه بر این کسانی که ماشین‌های گرانقیمت دارند و قیمت آن‌ها بالای ۱۵۰ میلیون تومان است، قیمت بنزین مصرفی‌شان از ۳۰۰۰ تومان شروع شود و ماشین‌های دو میلیارد تومانی هم لیتری ۱۰ هزار تومان برای بنزین پرداخت کنند که این طرح طبیعتا شرایط را بهتر و متعادل‌تر می‌کرد و در ادامه که فضای کار مهیا شود، ممکن است بتوانیم زمینه را برای اجرای این‌گونه طرح‌ها فراهم کنیم تا منابع بیشتری از دهک‌های بالای جامعه اخذ و به دهک‌های پایین جامعه پرداخت شود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: ارائه برنامه برای همه به یک شکل باعث شده تا کسانی که ماشین‌های میلیاردی دارند به نوعی از رانت بنزین ۳۰۰۰ تومانی برخوردار شوند؛ چراکه پرداخت ۳۰۰۰ تومان برای هر لیتر بنزین برای طبقات بالای جامعه که خودرو‌های میلیاردی دارند ارزان و شاید هم مفت است و این قشر از جامعه باید هزینه تمام‌شده بنزین را لااقل به فوب خلیج فارس پرداخت کنند.

قوامی خاطرنشان کرد: اگر از ۱۲ میلیون ماشینی که ما داریم، یک میلیون هم این وضعیت را داشته باشند یعنی جزو خودرو‌های میلیاردی باشند و برای بنزین لیتری ۱۰ هزار تومان پرداخت کنند، مثل این است که از ۵ میلیون خودرو پول بنزین ۳۰۰۰ تومانی دریافت کرده‌ایم و منابع زیادی از این طریق به دست می‌آید و می‌توان از درآمد‌های این بخش برای طبقات ضعیف استفاده کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین