«ترک زمین» ظریف صدای اصلاح طلبان را هم در آورد/کواکبیان: «ظریف» نباید جلسه علنی را ترک می‌کرد

کد خبر: 960192

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: قبول دارم، ظریف نباید جلسه علنی را ترک می‌کرد.

«ترک زمین» ظریف صدای اصلاح طلبان را هم در آورد/کواکبیان: «ظریف» نباید جلسه علنی را ترک می‌کرد

حبرگزاری مهر: مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در پایان جلسه نوبت عصر روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی،گفت: به ترامپ نامتعادل می‌گویم که تحریم‌هایی که علیه کارگران ساختمانی کردید، توهم فشار حداکثری است که راه به جایی نمی‌برد.

وی تأکید کرد: قبول دارم ظریف نباید جلسه علنی را ترک می‌کرد اما چرا سؤال بنده از وزیر کشور در دستور کار مجلس قرار داده نمی‌شود؟

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: مجمع تشخیص مصلحت نظام باید هر چه سریعتر لوایح CFT و پالرمو را تصویب کند، مجلس و دولت این دو لایحه را تصویب کرده‌اند؛ آمریکا ما را تحریم کرده است، نباید موجب قفل شدن اقتصاد شویم.

کواکبیان افرود: اعضای مجمع تشخیص مصلحت هم اگر موافق شفافیت هستند، آرای خود را به صورت شفاف در مورد این دو لایحه اعلام کنند و مسئولیت وضعیت اقتصادی کشور را بپذیرند.

وی همچنین از وزیر کشور خواست در مورد عدم واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال و همچنین توهین به قومیت‌ها در مسابقه ورزشی پاسخگو باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس در تذکری به وزیر ارشاد گفت: یا مجوز ندهید یا اگر مجوز می‌دهید، پایش بایستید؛ خانه پدری توسط دادستانی توقیف شده است.

«ترک زمین» ظریف صدای اصلاح طلبان را هم در آورد

ترک مجلس از سوی وزیر امور خارجه در نشست علنی امروز ، پیش از پایان بررسی سوال صدای جمعی از نمایندگان از جمله نمایندگان اصلاح طلب را درآورد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس،‌ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در نشست علنی نوبت عصر امروز یکشنبه (12 آبان ماه 98) مجلس شورای اسلامی برای پاسخ به سوال محمد جواد ابطحی نماینده خمینی شهر درباره علت اظهارات وزیر خارجه در باب پولشویی به میزان ۳۰ هزار میلیارد تومان در ایران و انفعال در برابر وقت کشی سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس در صحن علنی پارلمان حضور یافت.

ظریف در بخش ابتدایی سخنانش اظهار داشت: روز گذشته شورای امنیت ملی تصمیم گرفت که جلسه خود را امروز ساعت ۱۵ برگزار کند، از هیئت رئیسه مجلس درخواست کردم که طرح سوال از بنده را عقب انداخته تا سر فرصت جواب دهم که با آن مخالفت شد.

وی افزود: امروز برای هشتمین بار در طول سه ماه گذشته برای پاسخ به سوال در صحن مجلس حاضر شده و به جلسه شورای امنیت نرفتم.

پس از بخش اول سخنان ظریف، محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی (نماینده سوال کننده) خطاب به ظریف اظهار داشت: آقای ظریف! اصلا انتظار نداشتیم که شما به چنین توپ پری به مجلس بیایید و بعد هم بگویید سوال ما جناحی است.

ظریف نیز در بخش دوم سخنانش ضمن ارائه سخنانی به دفاع از سخنان خود در خصوص پولشویی پرداخت اما در خاتمه سخنانش خطاب به نمایندگان مجلس عنوان کرد: «به علت اینکه مقامات عالی‌رتبه کشور در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور داشته و منتظر بنده هستند در ادامه این جلسه نخواهم بود».

براساس این گزارش پس از ایراد این سخنان ظریف نشست علنی مجلس را ترک کرد.

در همین حال، محمدجواد ابطحی در انتقاد به رفتن وزیر امور خارجه از صحن علنی مجلس گفت: این اقدام وزیر امور خارجه توهین به مجلس و خلاف آیین‌نامه است.

در ادامه مسعود پزشکیان که ریاست جلسه را بر عهده داشت، در پاسخ به سخنان ابطحی گفت: شما حرفتان را بزنید در مورد آیین‌نامه در هیات رئیسه صحبت خواهیم کرد.

اما ابطحی انتقادات خود را ادامه داد و گفت: وزیر حق ترک جلسه را ندارد. وی ادامه داد: اینکه آقای ظریف یکطرفه حرف بزند و همه را متهم کند که نمی‌شود.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس اضافه کرد: وزیر امور خارجه در مورد انفعال در قبال برجام و اظهاراتش در مورد پولشویی در ایران حرفی نزد این چه استدلالی است که‌ آقایان پول داده‌اند تا عده‌ای با FATF مخالفت کنند؟

وی با طرح این سوال که چرا اخم‌های آقای ظریف برای داخل و خنده‌هایشان برای کری و بقیه است گفت: من در بخش دوم صحبت نمی‌کنم و این سوال را به رای نمی‌گذارم چرا که آقایان تحمل شنیدن حرف مخالف را ندارند.

ابطحی در ادامه از مسعود پزشکیان که ریاست جلسه را برعهده داشت خواست تا ادامه بررسی این سوال را به جلسه بعدی مجلس موکول کند.

وی گفت: وزیر امور خارجه با ترک جلسه، به مجلس شورای اسلامی توهین کرد.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آقای ظریف باید می‌نشست و به صحبت‌های بنده گوش می‌داد، چراکه وی اصلا پاسخی در رابطه با اینستکس و تعهدات طرف مقابل نداده است.

وی بیان کرد: اینکه صرفا آقای ظریف بگوید عده‌ای پول دادند تا گروهی با FATF مخالفت کنند حرف غیرمنطقی است.

مسعود پزشکیان در پاسخ به سخنان ابطحی گفت: شما حرفتان را بزنید در مورد آیین‌نامه در هیات رئیسه صحبت خواهیم کرد.

وی افزود: جلسه بعد که آقای ظریف برای پاسخ به سوال آقای ذوالنور به مجلس آمدند اظهارات شما را هم می‌شوند.

وی ادامه داد: کاری که ظریف انجام داد اشتباه بود.

پزشکیان خاطرنشان کرد: اگر آقای ظریف 8 دقیقه دیگر در مجلس می‌ماند اشکالی پیش نمی‌آمد لذا اقدام وی قابل قبول نیست.

اما حاشیه مربوط به ترک حضور وزیر امروز خارجه در مجلس به همینجا ختم نشد و جمعی از نمایندگان از جمله حجت‌الاسلام ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعتراض خود را در صحن مطرح کرد که با سخنان برخی اعضای فراکسیون امید از جمله پروانه سلحشوری در حمایت از ظریف مواجه شد.

اما پس از اینکه ابطحی سوال خود را به رای نگذاشت، نوبت به تذکرات شفاهی نمایندگان شد که برخی نمایندگان اعتراضات خود را نسبت به ترک حضور ظریف در قالب تذکر شفاهی مطرح کرده و این اقدام را نوعی توهین به جایگاه مجلس خواندند.

اما این اعتراضات صرفا به نمایندگان اصولگرای مجلس معطوف نشد و صدای نمایندگان اصلاح طلب را هم درآورد که در بخش زیر تعدادی از تذکرات این نمایندگان آورده شده است:

*ساداتی‌نژاد: ظریف باید عذرخواهی کند

سیدجواد ساداتی نژاد نماینده مردم کاشان در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی نوبت عصر امروز طی تذکری شفاهی، اظهار داشت: اقدام ظریف و ترک حضور او باید رسیدگی شود.

پزشکیان: کاری که ظریف انجام داد اشتباه بود، اگر 8 دقیقه دیگر در مجلس می‌ماند اشکالی پیش نمی‌آمد لذا اقدام وی قابل قبول نیست

وی افزود: با توجه به اینکه وزیر امور خارجه در خارج از کشور رفتارهای مودبانه و دیپلماتیکی دارد، امروز هم باید آداب جلسه مجلس را رعایت می کرد و نباید جلسه مجلس را ترک می‌کرد.

ساداتی نژاد در ادامه عنوان کرد: در طول 40 سال گذشته چنین رفتار غیرمحترمانه‌ای در مجلس رخ نداده است. این موضوع باید مورد رسیدگی قرار گیرد و وزیر عذرخواهی کند.

* کواکبیان : ظریف نباید جلسه علنی را ترک می‌کرد

مصطفی کواکبیان عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در نشست عصر روز یکشنبه پارلمان در تذکر شفاهی، اظهار داشت: قبول دارم ظریف نباید جلسه علنی را ترک می‌کرد اما چرا سؤال بنده از وزیر کشور در دستور کار مجلس قرار داده نمی‌شود؟

*پزشکیان: اقدام ظریف اشتباه بوده و قابل قبول نیست

وی ادامه داد: کاری که ظریف انجام داد اشتباه بود.

پزشکیان خاطرنشان کرد: اگر آقای ظریف 8 دقیقه دیگر در مجلس می‌ماند اشکالی پیش نمی‌آمد لذا اقدام وی قابل قبول نیست.

*صباغیان: دیگر نباید ظریف را به مجلس راه دهیم

محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق در مجلس شورای اسلامی در نشست نوبت عصر خانه ملت طی اخطار قانون اساسی اظهار داشت: متاسفانه امروز در زمان طرح سوال از وزیر امور خارجه، وضعیتی در مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد که منجر به تضعیف جایگاه نمایندگان و مجلس شد.

وی افزود: وزیر امور خارجه که منتخب و مورد تایید نمایندگان است، حرف های خود را در این جلسه مطرح کرد اما هیچ توجهی به صحبت های نماینده سوال کننده نکرد و به راحتی مجلس شورای اسلامی را ترک کرد.

نماینده مردم بافق و مهریز در مجلس تصریح کرد: هیأت رئیسه مجلس باید از حقوق نمایندگان و ملت دفاع کند چرا که مجلس شورای اسلامی در راس امور است.

صباغیان با تاکید بر اینکه ظریف باید صحبت های ابطحی را می شنید و پاسخ وی را می داد، گفت: متاسفانه هیئت رئیسه و به ویژه پزشکیان که ریاست جلسه را بر عهده داشت در این باره کوتاهی کرد و نباید اجازه می داد ظریف از مجلس خارج شود و حالا که خارج شده است دیگر نباید او را به مجلس راه دهیم.

نماینده مردم بافق در مجلس با بیان اینکه با این اقدام ظریف جایگاه مجلس تضعیف شد، خاطرنشان کرد: پزشکیان و هیأت رئیسه مجلس باید این موضوع را جبران کنند.

صباغیان طی اخطاری در صحن علنی: آقای ظریف نباید از مجلس خارج می‌شد نماینده مردم بافق و مهریز گفت: وزیر امور خارجه نباید به این شکل مجلس را هنگام طرح سوال نماینده ترک می‌کرد.

محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق و مهریز در جلسه علنی نوبت عصر امروز و طی اخطار قانون اساسی، با اشاره به ترک کردن جلسه علنی مجلس توسط محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، اظهار کرد: جایگاه مجلس با چنین اقداماتی تضعیف می‌شود. ممکن است بنده موافق سوال آقای ابطحی نباشم، اما وزیر امور خارجه منتخب مجلس و نمایندگان است و می‌گوید که جلسه شورای امنیت ملی دارم و در حالی مجلس را ترک کرد که یک طرفه حرف زده بود.

نماینده مردم بافق و مهریز ادامه داد: آیا هیئت رئیسه و رئیس مجلس نباید از حق پارلمان دفاع کنند؟ مگر نمی‌گویید مجلس در رأی امور است؟ اما متأسفانه هیئت رئیسه و آقای پزشکیان در این زمینه کوتاهی کردند.

صباغیان گفت: آقای ظریف نباید به این شکل از مجلس خارج می‌شد، اما حالا که اینگونه پارلمان را ترک کرد، نباید دیگر او را به مجلس راه بدهیم؛ ما هیئت رئیسه انتخاب کرده‌ایم که از حقوق مردم و نمایندگان دفاع کند.

او گفت: اگر در دوران رژیم پهلوی یک وزیر امور خارجه اینگونه مجلس را ترک می‌کرد، چه تفسیری از آن داشتید؟

عبدالرضا مصری نایب رئیس دوم مجلس در پاسخ به اخطار این نماینده، گفت: آقای صباغیان اخطار شما منطبق با اصل ۳ قانون اساسی نبود البته فرمایش شما صحیح است، اما اخطارتان وارد نیست.

یوسف نژاد: ترک جلسه مجلس توسط ظریف بی اعتنایی به مجلس نبود

یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به حواشی جلسه امروز مجلس تاکید کرد که ترک جلسه از سوی وزیر امور خارجه به معنی بی اعتنایی به مجلس نبوده است.

علی اصغر یوسف نژاد مسئول سوالات نمایندگان از وزرا در هیات رئیسه مجلس در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نمایندگان همیشه سوالاتی از آقای ظریف دارند و تعداد سوالاتی که از آقای ظریف و آقای رحمانی فضلی مطرح می‌شود حدود 40 درصد کل سوالات نمایندگان از وزراست. بر این اساس حضور این وزرا در مجلس باید بیش از سایرین باشد.

وی افزود: ما طبق آئین‌نامه نمایندگانی که کمترین سوالات را از وزرا مطرح کردند در اولویت طرح سوال قرار می‌دهیم. سوالات اخیر از آقای ظریف هم از قبل در اولویت بود ولی به دلیل ماموریت‌های خارجی وزیر امور خارجه به تعویق افتاده بود.

این عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: در مورد دو سوالی که امروز از آقای ظریف در دستور کار مجلس قرار داشت وزارت خارجه اعلام کرد با وجود جلسه یکشنبه هیات دولت آقای وزیر در صحن مجلس حضور می‌یابد و به سوالات پاسخ می‌دهد، بنابراین پیشنهاد زمان طرح سوال از وزیر خارجه با توافق مجلس و وزارت خارجه بود.

یوسف نژاد اضافه کرد: ظاهرا جلسه شورای عالی امنیت ملی نیز شب گذشته برنامه ریزی شده و ساعت 3 بعد از ظهر امروز تعیین شده بود لذا از وزارت خارجه با من تماس گرفتند و گفتند این جلسه پیش آمده و وزیر خارجه باید در این جلسه حضور پیدا کند لذا سوالات را به هفته بعد موکول کنید اما به دلیل اینکه مجلس در این باره برنامه ریزی کرده بود و سوال در برنامه هفتگی چاپ شده بود تاخیر مجدد آن مورد انتقاد نمایندگان قرار می‌گرفت. لذا من گفتم این کار شدنی نیست. آنها همچنین نامه مکتوبی نوشتند که وزیر باید ساعت 3 بعد از ظهر در جلسه شورایاری امنیت ملی حضور یابد اما سوال کنندگان اصرار داشتند سوال در دستور کار باشد.

این عضو هیات رئیسه مجلس در ادامه تاکید کرد: ما با وزارت خارجه صحبت کردیم و گفتیم سوال از آقای ظریف را در دستور اول قرار می‌دهیم که ایشان به جلسه ساعت 3 برسد. همچنین با سوال کنندگان مذاکره کردم، آقای ذوالنور هم گفت: ما بررسی کردیم و دیدیم حضور آقای ظریف در جلسه شورای امنیت ملی ضروری است. بنابراین بین ایشان و آقای ابطحی قرار شد یک نفر سوالش را بپرسد و سوال دیگر به جلسه بعدی موکول شود که توافق شد سوال آقای ذوالنور به تعویق بیفتد.

وی در پایان گفت: نهایتا در حالیکه آقای ابطحی 8.5 دقیقه فرصت داشت صحبت کند وزیر امور خارجه جلسه مجلس را ترک کرد که این موجب اعتراض برخی نمایندگان شد. در حالیکه با توجه به جلسه‌ای که در شورای عالی امنیت ملی برنامه ریزی شده بود ایشان ناچار به ترک جلسه شد و قصدش از این کار بی اعتنایی به مجلس نبوده است.

نماینده کاشان در مجلس: ظریف باید عذرخواهی کند

سیدجواد ساداتی‌نژاد گفت: ترک مجلس توسط ظریف مورد رسیدگی قرار گیرد و ایشان باید از این بابت عذرخواهی کند. سیدجواد ساداتی نژاد نماینده مردم کاشان در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی نوبت عصر امروز طی تذکری شفاهی، اظهار داشت: اقدام ظریف و ترک حضور او باید رسیدگی شود.

وی افزود: با توجه به اینکه وزیر امور خارجه در خارج از کشور رفتارهای مودبانه و دیپلماتیکی دارد، امروز هم باید آداب جلسه مجلس را رعایت می کرد و نباید جلسه مجلس را ترک می‌کرد.

ساداتی نژاد در ادامه عنوان کرد: در طول 40 سال گذشته چنین رفتار غیرمحترمانه‌ای در مجلس رخ نداده است. این موضوع باید مورد رسیدگی قرار گیرد و وزیر عذرخواهی کند.

«ترک زمین» ظریف صدای اصلاح طلبان را هم در آورد

ترک مجلس از سوی وزیر امور خارجه در نشست علنی امروز ، پیش از پایان بررسی سوال صدای جمعی از نمایندگان از جمله نمایندگان اصلاح طلب را درآورد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس،‌ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در نشست علنی نوبت عصر امروز یکشنبه (12 آبان ماه 98) مجلس شورای اسلامی برای پاسخ به سوال محمد جواد ابطحی نماینده خمینی شهر درباره علت اظهارات وزیر خارجه در باب پولشویی به میزان ۳۰ هزار میلیارد تومان در ایران و انفعال در برابر وقت کشی سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس در صحن علنی پارلمان حضور یافت.

ظریف در بخش ابتدایی سخنانش اظهار داشت: روز گذشته شورای امنیت ملی تصمیم گرفت که جلسه خود را امروز ساعت ۱۵ برگزار کند، از هیئت رئیسه مجلس درخواست کردم که طرح سوال از بنده را عقب انداخته تا سر فرصت جواب دهم که با آن مخالفت شد.

وی افزود: امروز برای هشتمین بار در طول سه ماه گذشته برای پاسخ به سوال در صحن مجلس حاضر شده و به جلسه شورای امنیت نرفتم.

پس از بخش اول سخنان ظریف، محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی (نماینده سوال کننده) خطاب به ظریف اظهار داشت: آقای ظریف! اصلا انتظار نداشتیم که شما به چنین توپ پری به مجلس بیایید و بعد هم بگویید سوال ما جناحی است.

ظریف نیز در بخش دوم سخنانش ضمن ارائه سخنانی به دفاع از سخنان خود در خصوص پولشویی پرداخت اما در خاتمه سخنانش خطاب به نمایندگان مجلس عنوان کرد: «به علت اینکه مقامات عالی‌رتبه کشور در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور داشته و منتظر بنده هستند در ادامه این جلسه نخواهم بود».

براساس این گزارش پس از ایراد این سخنان ظریف نشست علنی مجلس را ترک کرد.

در همین حال، محمدجواد ابطحی در انتقاد به رفتن وزیر امور خارجه از صحن علنی مجلس گفت: این اقدام وزیر امور خارجه توهین به مجلس و خلاف آیین‌نامه است.

در ادامه مسعود پزشکیان که ریاست جلسه را بر عهده داشت، در پاسخ به سخنان ابطحی گفت: شما حرفتان را بزنید در مورد آیین‌نامه در هیات رئیسه صحبت خواهیم کرد.

اما ابطحی انتقادات خود را ادامه داد و گفت: وزیر حق ترک جلسه را ندارد. وی ادامه داد: اینکه آقای ظریف یکطرفه حرف بزند و همه را متهم کند که نمی‌شود.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس اضافه کرد: وزیر امور خارجه در مورد انفعال در قبال برجام و اظهاراتش در مورد پولشویی در ایران حرفی نزد این چه استدلالی است که‌ آقایان پول داده‌اند تا عده‌ای با FATF مخالفت کنند؟

وی با طرح این سوال که چرا اخم‌های آقای ظریف برای داخل و خنده‌هایشان برای کری و بقیه است گفت: من در بخش دوم صحبت نمی‌کنم و این سوال را به رای نمی‌گذارم چرا که آقایان تحمل شنیدن حرف مخالف را ندارند.

ابطحی در ادامه از مسعود پزشکیان که ریاست جلسه را برعهده داشت خواست تا ادامه بررسی این سوال را به جلسه بعدی مجلس موکول کند.

وی گفت: وزیر امور خارجه با ترک جلسه، به مجلس شورای اسلامی توهین کرد.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آقای ظریف باید می‌نشست و به صحبت‌های بنده گوش می‌داد، چراکه وی اصلا پاسخی در رابطه با اینستکس و تعهدات طرف مقابل نداده است.

وی بیان کرد: اینکه صرفا آقای ظریف بگوید عده‌ای پول دادند تا گروهی با FATF مخالفت کنند حرف غیرمنطقی است.

مسعود پزشکیان در پاسخ به سخنان ابطحی گفت: شما حرفتان را بزنید در مورد آیین‌نامه در هیات رئیسه صحبت خواهیم کرد.

وی افزود: جلسه بعد که آقای ظریف برای پاسخ به سوال آقای ذوالنور به مجلس آمدند اظهارات شما را هم می‌شوند.

وی ادامه داد: کاری که ظریف انجام داد اشتباه بود.

پزشکیان خاطرنشان کرد: اگر آقای ظریف 8 دقیقه دیگر در مجلس می‌ماند اشکالی پیش نمی‌آمد لذا اقدام وی قابل قبول نیست.

اما حاشیه مربوط به ترک حضور وزیر امروز خارجه در مجلس به همینجا ختم نشد و جمعی از نمایندگان از جمله حجت‌الاسلام ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعتراض خود را در صحن مطرح کرد که با سخنان برخی اعضای فراکسیون امید از جمله پروانه سلحشوری در حمایت از ظریف مواجه شد.

اما پس از اینکه ابطحی سوال خود را به رای نگذاشت، نوبت به تذکرات شفاهی نمایندگان شد که برخی نمایندگان اعتراضات خود را نسبت به ترک حضور ظریف در قالب تذکر شفاهی مطرح کرده و این اقدام را نوعی توهین به جایگاه مجلس خواندند.

اما این اعتراضات صرفا به نمایندگان اصولگرای مجلس معطوف نشد و صدای نمایندگان اصلاح طلب را هم درآورد که در بخش زیر تعدادی از تذکرات این نمایندگان آورده شده است:

*ساداتی‌نژاد: ظریف باید عذرخواهی کند

سیدجواد ساداتی نژاد نماینده مردم کاشان در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی نوبت عصر امروز طی تذکری شفاهی، اظهار داشت: اقدام ظریف و ترک حضور او باید رسیدگی شود.

پزشکیان: کاری که ظریف انجام داد اشتباه بود، اگر 8 دقیقه دیگر در مجلس می‌ماند اشکالی پیش نمی‌آمد لذا اقدام وی قابل قبول نیست

وی افزود: با توجه به اینکه وزیر امور خارجه در خارج از کشور رفتارهای مودبانه و دیپلماتیکی دارد، امروز هم باید آداب جلسه مجلس را رعایت می کرد و نباید جلسه مجلس را ترک می‌کرد.

ساداتی نژاد در ادامه عنوان کرد: در طول 40 سال گذشته چنین رفتار غیرمحترمانه‌ای در مجلس رخ نداده است. این موضوع باید مورد رسیدگی قرار گیرد و وزیر عذرخواهی کند.

* کواکبیان : ظریف نباید جلسه علنی را ترک می‌کرد

مصطفی کواکبیان عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در نشست عصر روز یکشنبه پارلمان در تذکر شفاهی، اظهار داشت: قبول دارم ظریف نباید جلسه علنی را ترک می‌کرد اما چرا سؤال بنده از وزیر کشور در دستور کار مجلس قرار داده نمی‌شود؟

*پزشکیان: اقدام ظریف اشتباه بوده و قابل قبول نیست

وی ادامه داد: کاری که ظریف انجام داد اشتباه بود.

پزشکیان خاطرنشان کرد: اگر آقای ظریف 8 دقیقه دیگر در مجلس می‌ماند اشکالی پیش نمی‌آمد لذا اقدام وی قابل قبول نیست.

*صباغیان: دیگر نباید ظریف را به مجلس راه دهیم

محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق در مجلس شورای اسلامی در نشست نوبت عصر خانه ملت طی اخطار قانون اساسی اظهار داشت: متاسفانه امروز در زمان طرح سوال از وزیر امور خارجه، وضعیتی در مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد که منجر به تضعیف جایگاه نمایندگان و مجلس شد.

وی افزود: وزیر امور خارجه که منتخب و مورد تایید نمایندگان است، حرف های خود را در این جلسه مطرح کرد اما هیچ توجهی به صحبت های نماینده سوال کننده نکرد و به راحتی مجلس شورای اسلامی را ترک کرد.

نماینده مردم بافق و مهریز در مجلس تصریح کرد: هیأت رئیسه مجلس باید از حقوق نمایندگان و ملت دفاع کند چرا که مجلس شورای اسلامی در راس امور است.

صباغیان با تاکید بر اینکه ظریف باید صحبت های ابطحی را می شنید و پاسخ وی را می داد، گفت: متاسفانه هیئت رئیسه و به ویژه پزشکیان که ریاست جلسه را بر عهده داشت در این باره کوتاهی کرد و نباید اجازه می داد ظریف از مجلس خارج شود و حالا که خارج شده است دیگر نباید او را به مجلس راه دهیم.

نماینده مردم بافق در مجلس با بیان اینکه با این اقدام ظریف جایگاه مجلس تضعیف شد، خاطرنشان کرد: پزشکیان و هیأت رئیسه مجلس باید این موضوع را جبران کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها