ابطحی: شرطی شدن اقتصاد جامعه با برجام و اینستکس چه معنایی دارد؟
یک عضو فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که تعلل در برابر بد عهدی اروپاییها معنایی ندارد خطاب به وزیر امور خارجه بیان کرد: چگونه تعلل اروپاییها در اجرای تعهدات برجامیشان را توجیه میکنید؟
خبرگزاری ایسنا: سید محمد جواد ابطحی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی ضمن مطرح کردن سوال خود از وزیر امور خارجه در رابطه با علت اظهارات وی در باب پولشویی به میزان ۳۰ هزار میلیارد تومان در ایران و انفعال در برابر وقت کشی سه کشور فرانسه، آلمان و انگلستان بیان کرد: آقای ظریف در تاریخ ۸/ ۷/ ۹۸ در موزه ملی قطر در سوالی که از ایشان در رابطه با تلاشهای مقامات آمریکایی برای توافق جدید با ایران پرسیدند بیان کرد: ایران هراسی از توافق یا ملاقات با کشوری ندارد اما لازمه آن عمل به تعهدات طرفین است. اگر این صحبتها را در کنار صحبتهای اخیر دولتمردان به ویژه آقای رئیس جمهور و سخنگوی دولت در رابطه با پیوستن به FATF و ترساندن مردم بگذاریم نتایجی دارد که بنده مجبور شدم سوال خود را بعد از یک سال در صحن مجلس مطرح کنم تا از تکرار اشتباهات راهبردی جلوگیری شود.
وی در ادامه اظهار کرد: البته انتظار نداشتیم که آقای ظریف توپخانه خود را از همان ابتدا روشن کند و به گونهای سخن بگوید که گویا ما از دید سیاسی یا جناحی سوال مطرح میکنیم. همه در مجلس میدانند که هر جا پای منافع ملی به میان آمده است بنده کوتاهی نکردم و حتی اگر طرحی از سوی اصلاح طلبها ارائه شده باشد که به نفع جامعه باشد بنده از آن حمایت میکنم.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آقای ظریف آیا پس از صحبتهایی که در خصوص پولشویی کردید بازتاب آن را در رسانههای معاند دیدید و آیا نظارهگر خشنودی دشمنان قسم خورده ما در شبکههای بی بی سی، رادیو فردا و سایر رسانههای منافق بودید؟
وی در ادامه تاکید کرد: آیا ساختار صحبتهای شما مبنی بر فشار برای پذیرش لوایح استعماری پالرمو و مبارزه با تامین مالی تروریسم نبود که ایران ناچار شود از روی عجله FATF و این لوایح را بپذیرد؟
وی در ادامه با اشاره به خروج آمریکا از برجام و اقدامات ایشان در برابر اروپاییها بیان کرد: به گفته آقای رئیس جمهور ما از خروج آمریکا از برجام خوشحال شدیم اما در مقابل اروپاییها چه کردهایم؟ دو هفتهای که رهبری به اروپا برای اجرای تعهدات برجامی فرصت داد به ۲ ماه و سپس به ۱۸ ماه کشانده شده است. این تعلل را چگونه توجیه میکنید؟ شرطی شدن اقتصاد جامعه با برجام و اینستکس چه توجیهی دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: زمانی به دنبال برجام بودیم و حال چشم به اروپاییها دوختهاید. سیاست گام به گامی که آمریکا برای فروپاشی اقتصاد داخل دنبال کرده است از نظر بنده با سیاستهای گام به گامی که ما خود در داخل پیش گرفتهایم همراستا است و خود با برداشتن گام اول، دوم، سوم و چهارم اقتصاد جامعه را درگیر کرده و بازارهای سرمایه گذاری و بورس را دچار اضطرار کردهایم.
در ادامه پس از استماع بخش دوم صحبتهای وزیر امور خارجه وی برای شرکت در جلسه شورای عالی امنیت ملی جلسه مجلس را ترک کرد.
ابطحی پس از ترک کردن صحن مجلس از سوی وزیر امور خارجه از ادامه دادن صحبتهای خود امتناع کرد و این کار را خلاف آییننامه داخلی مجلس دانست.
وی اظهار کرد: آقای ظریف با ترک کردن جلسه علنی به مجلس توهین کرده است. ایشان باید مینشستند و به صحبتهای بنده گوش میدادند. ایشان پاسخی در رابطه با اینستکس و تعهدات اروپاییها ندادند. این که بگوید عدهای پول دادند تا گروهی با FTAF مخالفت کنند کاملا غیر منطقی است.
مسعود پزشکیان که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت بیان کرد: از آقای ظریف در جلسه بعدی دعوت میشود تا ضمن پاسخ به سوال آقای ذوالنوری به صحبتهای شما گوش کند.
در همین حین گروهی از نمایندگان اصولگرا در اطراف ابطحی تجمع کرده و از او میخواستند تا از ادامه صحبتهای خود امتناع کند.
مجتبی ذوالنور نماینده مردم قم نیز با پروانه سلحشوری نماینده تهران در حال بحث بود که گروهی از نمایندگان در اطراف آنها تجمع کرده بودند.
پزشکیان : اقدام وزیر امور خارجه قابل قبول نبود
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اقدام وزیر امور خارجه در ترک جلسه مجلس پیش از پایان اظهارات نماینده سوال کننده از ظریف را غیر قابل قبول دانست.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان که اداره جلسه علنی بعد از ظهر امروز (یکشنبه) مجلس را بر عهده داشت، پس از اعتراضات برخی نمایندگان به ترک جلسه علنی مجلس از سوی وزیر امور خارجه در جریان طرح سوال از وی گفت: کاری که آقای ظریف انجام داد اشتباه بود. این که ایشان ۸ دقیقه بیشتر میماند مشکلی برایش ایجاد نمیکرد و کار ایشان قابل قبول نیست.
وی از نمایندگان خواست در صندلیهای خود مستقر شوند تا مجلس به دستور خود رسیدگی کند.
در جریان طرح سوال محمدجواد ابطحی از وزیر امور خارجه، ظریف پس از طرح اظهارات خود و پیش از پایان صحبتهای نماینده سوال کننده جلسه علنی مجلس را ترک کرد و گفت که باید در جلسه شورای عالی امنیت ملی حاضر شود که این امر با اعتراض برخی از نمایندگان مواجه شد.
دیدگاه تان را بنویسید