جهانگیری: تحریم‌های ظالمانه آمریکا، مصداق بارز تروریسم اقتصادی است

کد خبر: 959991

معاون اول رئیس جمهور در اجلاس نخست‌وزیران شانگ‌های گفت: اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران، مصداق بارز تروریسم اقتصادی و نقض فاحش اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد است.

جهانگیری: تحریم‌های ظالمانه آمریکا، مصداق بارز تروریسم اقتصادی است

خبرگزاری تسنیم: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور صبح امروز (شنبه) در هجدهمین اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگ‌های اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران پس از خروج آمریکا از برجام، همواره ضمن اعلام آمادگی خود برای ادامه گفتگو‌ها با طرف‌های دیگر برجام، پس از یکسال روند توقف اجرای تعهدات هسته‌ای را طبق برجام آغاز و اعلام داشته است، در صورت عمل طرف‌های مقابل به تعهدات خود، اجرای تعهدات هسته‌ای خود را وفق برجام مجدداً از سر خواهد گرفت.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه‌ای برای همکاری‌های منطقه‌ای قائل است، تصریح کرد: از آنجایی که سازمان‌های منطقه‌ای نقش مهمی در پیشبرد رویکرد چندجانبه‌گرایانه در نظام بین الملل دارند، سازمان همکاری شانگ‌های می‌تواند در این مسیر پیشگام باشد.

متن کامل سخنان جهانگیری به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم جناب آقای رئیس. عالیجنابان. خانم‌ها و آقایان.

فرصت را مغتنم می‌شمارم و از مردم و دولت ازبکستان به ویژه جناب آقای عارف‌اف نخست‌وزیر محترم جمهوری ازبکستان برای میزبانی و برگزاری هجدهمین اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگ‌های صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم.

عالیجنابان.

جهان ما با مسائل پیچیده، جدید و خطیری روبروست. نظام جهانی ناگزیر است در مواجهه با مسائل نوظهور اقلیمی، بین المللی و منطقه‌ای برپایه چندجانبه‌گرایی و همکاری‌های مشترک کلیه اعضای جامعه جهانی عمل کند. ضرورت دارد همه کشور‌ها براساس مسئولیت خود برای حفظ صلح و امنیت و نظم پایدار بین‌المللی در مقابل هرگونه اقدام یکجانبه‌گرایانه مقاومت کنند.

بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه‌ای برای همکاری‌های منطقه‌ای قائل است. از آنجایی که سازمان‌های منطقه‌ای نقش مهمی در پیشبرد رویکرد چندجانبه‌گرایانه در نظام بین الملل دارند، سازمان همکاری شانگ‌های می‌تواند در این مسیر پیشگام باشد.

همکاران گرامی.

جمهوری اسلامی ایران همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را برای مبارزه با تروریسم و تضمین صلح و امنیت بین‌المللی حائز اهمیت می‌داند و بر مقابله جمعی با این پدیده مجرمانه تأکید دارد و تعهد مبارزه با تروریسم و تلاش برای دستیابی به جهانی عاری از خشونت و افراطی‌گری را محصول خواست ملت خود می‌داند.

دولت جمهوری اسلامی ایران متأسف است که تحت تأثیر سیاست‌های زورگویانه دولت آمریکا برخی سازمان‌های رسمی و موثر در مبارزه با تروریسم در کشور‌های مستقل در معرض اتهام ناروای تروریستی بودن قرار می‌گیرند و مشمول معیار‌های دوگانه در سیاست‌های مبارزه با تروریسم می‌شوند.

عالیجنابان.

برجام یک الگوی کارآمد و موفق دیپلماسی چندجانبه است که در چارچوب مذاکرات دشوار و طولانی ایران با شش قدرت موثر جهان به نتیجه رسید و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز پشتوانه آن شد، اما دولت فعلی آمریکا در اقدامی بی‌سابقه از توافقنامه برجام خارج شد و درصدد برآمد که با اعمال تحریم‌های مالی، بانکی، قوانین داخلی و تکنولوژی خود، راه همکاری اقتصادی تمامی کشور‌های جهان از جمله اعضای متعهد به برجام را به روی ایران ببندد.

اقدامات زورمدارانه و یکجانبه آمریکا در اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران، مصداق بارز تروریسم اقتصادی و نقض فاحش اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد است و از این رو جامعه بین‌المللی در این زمینه مسئولیت دارد. جمهوری اسلامی ایران پس از خروج آمریکا از برجام، همواره ضمن اعلام آمادگی خود برای ادامه گفتگو‌ها با طرف‌های دیگر برجام، پس از یکسال روند توقف اجرای تعهدات هسته‌ای را طبق برجام آغاز و اعلام داشته است، در صورت عمل طرف‌های مقابل به تعهدات خود، اجرای تعهدات هسته‌ای خود را وفق برجام مجدداً از سر خواهد گرفت. بدیهی است استمرار برجام تنها با تعادل در اجرای تعهدات از سوی تمامی طرف‌ها و برخورداری جمهوری اسلامی ایران از مزایای اقتصادی برجام مقدور خواهد بود.

همکاران گرامی.

امنیت دریانوردی به عنوان اصل شناخته شده حقوق بین الملل، همواره مورد تأکید جمهوری اسلامی ایران بوده است. نظام دریانوردی در تنگه هرمز بر پایه «عبور بی‌ضرر» کلیه شناورها، بدون تبعیض بوده و جمهوری اسلامی ایران هرگونه اقدام لازم جهت حفاظت از امنیت این تنگه و حراست از مرز‌های آبی خود را جزو حقوق حاکمیتی خود می‌داند و هرگونه اقدام در جهت امنیتی‌سازی دریانوردی آزاد را نمی‌پذیرد.

طرح ابتکاری "صلح هرمز" که توسط رئیس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه گردید، فرصت مناسبی برای دستیابی به صلح پایدار، همکاری و مشارکت جمعی کشور‌های منطقه، تضمین امنیت انتقال انرژی و کشتیرانی و تبادلات تجاری جهان با منطقه است که انتظار حمایت جامعه بین‌المللی و سازمان‌های منطقه‌ای از این طرح را داریم.

خانم‌ها و آقایان.

جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که راه توسعه و رفاه کشور‌های منطقه از مسیر همکاری‌های اقتصادی و تجاری می‌گذرد و ایران آماده است تا با ابتکارات منطقه‌ای در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.

موقعیت جغرافیایی ایران امکان اتصال ترانزیتی کشور‌های مختلف در غرب و شرق و شمال و جنوب را فراهم می‌سازد و ما علاقمندیم از این موقعیت راهبردی برای کمک به توسعه پایدار و رشد کشورمان و همگرایی اقتصادی سایر کشور‌های منطقه به بهترین نحو استفاده کنیم. در همین راستا با سرمایه‌گذاری‌های عظیم، کریدور‌های مختلف حمل و نقل و ترانزیت جاده‌ای و ریلی نظیر کریدور شمال - جنوب، کریدور خلیج فارس - دریای سیاه، کریدور شرق ایران با محوریت توسعه بندر چابهار، کریدور‌های جاده‌ای و ریلی مصوب اکو و همچنین کریدور‌های هوایی برای تسهیل حمل‌ونقل ترانزیتی ایجاد شده است. اخیراً موافقتنامه موقت ترتیبات تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا به امضا رسیده است که با اجرایی شدن مرحله اول آن، ترتیبات تجارت ترجیحی بین ایران و اعضای اتحادیه برقرار می‌شود و در آینده‌ای نزدیک به سمت تجارت آزاد منطقه‌ای حرکت خواهیم کرد.

به یقین تعامل و مشارکت جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سازمان همکاری شانگ‌های موجب تقویت این ائتلاف بین‌المللی برای ارتقاء صلح و همزیستی پایدار و کسب و خلق فرصت‌های جدید توسعه و ارتقاء سطح آسایش و رضایت مردم کشور‌های عضو و جهان می‌شود. موقعیت ژئوپلتیک و ژئواکونومیک جمهوری اسلامی ایران و پتانسیل ممتاز آن در منابع انسانی و مادی بویژه انرژی عناصری موثر و اعتباربخش به هر گونه همکاری و ائتلاف بین‌المللی و تأمین منافع مشترک است. در پایان لازم می‌دانم یکبار دیگر از جناب آقای عارف اف، نخست وزیر جمهوری ازبکستان و دولت و ملت دوست و برادر ازبکستان به خاطر مهمان نوازی گرمشان کمال تشکر و امتنان را اعلام دارم.

شاد و پیروز باشید.

جهانگیری: ایران علاقمند به توسعه روابط با قرقیزستان است

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به روابط خوب جمهوری اسلامی ایران و قرقیزستان گفت: مشترکات دینی، تاریخی و فرهنگی دو کشور می‌تواند موجب گسترش روابط فیمابین در همه زمینه‌ها شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق جهانگیری امروز (دوشنبه) در حاشیه هجدهمین اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگ‌های با «ابوالقاضی اف» نخست وزیر قرقیزستان دیدار و گفتگو کرد.

وی با بیان اینکه کمیسیون مشترک دو کشور باید در رفع موانع پیش رو تلاش کند گفت: از وزیر راه و شهرسازی ایران که مسئول کمیسیون مشترک است می‌خواهم که برای بهبود روابط از همه ظرفیت‌ها استفاده کند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه اقتصاد دو کشور می‌تواند مکمل یکدیگر باشند، اظهار داشت: امضای توافق اخیر ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا مبنای خوبی برای توسعه روابط با این اتحادیه است.

جهانگیری بر افزایش همکاری‌های بانکی، گردشگری و ارتباطات مردمی میان تهران و بیشکیک تاکید کرد و گفت ایران آمادگی لازم را دارد تا با ارائه تسهیلات روادید به گسترش مناسبات میان دو کشور کمک کند.

وی با اعلام آمادگی ایران برای اتصال ترانزیتی قرقیزستان با بازار‌های جهانی گفت: جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با توجه به موقعیت جغرافیایی و اتصال به خلیج فارس و دریای عمان و امکانات زیرساختی نظیر راه آهن در این زمینه به قرقیزستان کمک کند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به روابط خوب جمهوری اسلامی ایران و قرقیزستان گفت: مشترکات دینی، تاریخی و فرهنگی دو کشور می‌تواند موجب گسترش روابط فیمابین در همه زمینه‌ها شود.

جهانگیری با بیان اینکه در حال حاضر به دنبال حل مشکلات مربوط به پرواز مستقیم میان ایران و قرقیزستان است از نخست وزیر این کشور برای سفر به تهران دعوت کرد.

نخست وزیر قرقیزستان نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت ایران در سیاست خارجی کشورش گفت: ایران از جمله نخستین کشور‌هایی بود که استقلال قرقیزستان را به رسمیت شناخت و این روابط تا به امروز همواره رو به گسترش بوده است.

ابوالقاضی اف با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو کشور و تلاش کمیسیون مشترک برای افزایش مبادلات اقتصادی تصریح کرد: حجم روابط دو کشور ۲۰ میلیون دلار است که رضایت بخش نیست و با توجه به ظرفیت‌های بسیار ایران در حوزه‌های مختلف به ویژه نفت و گاز باید بیشتر شود.

وی با قدردانی از عملکرد شرکت‌های بخش خصوصی ایران در اجرای طرح‌های عمرانی در قرقیزستان اظهار داشت: از نظر کشورش هیچ مانعی برای عضویت ایران در پیمان شانگ‌های وجود ندارد و ما بعنوان عضو دائم این پیمان از عضویت ایران کاملا حمایت می‌کنیم. وی با دعوت از معاون اول رییس جمهور برای سفر به قرقیزستان گفت: امیدوارم با تقویت کمیسیون مشترک شاهد گسترش همکاری‌های اقتصادی باشیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها