واکنش وزیر کشور به بخشنامه بکارگیری منشی زن/کلانتری: انتقال آب خزر به هیچ کس ربطی ندارد!
وزیر کشور اخبار منتشر شده در خصوص بخشنامه عدم استفاده از منشی زن برای مدیران مرد و تفکیک محیط اداری مردان و زنان را تکذیب کرد.
خبرگزاری فارس: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت دولت و در جمع خبرنگاران در خصوص بخشنامه عدم استفاده از منشی زن برای مدیران مرد و تفکیک محیط اداری مردان و زنان، گفت: چنین بخشنامهای وجود ندارد و من آن را امضاء نکردهام.
کلانتری: انتقال آب خزر به دریاچه ارومیه به هیچ کس ربطی ندارد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برخی افراد موضوع انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه را سیاسی میکنند در حالی که این موضوع در حیطه اختیار وزارت نیروست و به هیچ کسی ربطی ندارد.
به گزارش مهر، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه نشست امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه، اظهار داشت: حجم دریای خزر ۸۶ هزار میلیارد متر مکعب است و برداشت ما در سال از آن حداکثر ۲۰۰ میلیون متر مکعب خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه عدهای میگویند با این اقدام ممکن است که آب دریای خزر شور شود، ادامه داد: برخی افراد میگویند که اگر ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال از دریای خزر برداشت شود، سالانه ۶ میلیون تن نمک به دریا وارد میکنیم که این اطلاعات غلط است و برخی این مسئله را سیاسی میکنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست متذکر شد: در سال ۹۲ و ۹۳ وزارت نیرو و سازمان محیط زیست تصویب کرده بود که از دریای خزر سالی ۳ میلیارد متر مکعب آب به دریاچه ارومیه انتقال یابد که این رقم ۱۵ برابر این آبی است که میخواهد برداشت شود، اما در آن مقطع هیچ کس صدایش درنیامد و فقط ستاد احیای دریاچه ارومیه این مصوبه را رد کرد، به این دلیل که ممکن است املاح در آنجا رسوب کرده و دریاچه ارومیه عمق پیدا کند.
وی بیان کرد: این درحالی است که در حال حاضر میخواهند ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از دریای خزر به دریاچه ارومیه انتقال دهند که یک پانزدهم آن زمان است، اما عدهای سر و صدای زیادی راه انداخته اند و خواهشم این است مسائل سیاسی نشود و فنی بررسی شود.
کلانتری گفت: وزارت نیرو مرداد ماه طرح انتقال آب دریای خزر را برای ما فرستاد که بررسی کردیم و شش شرط گذاشتیم که در صورت توجه به این شروط مخالفتی با این مساله نداریم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته میشود چند هزار درخت برای اجرای این کار قطع میشود، اظهار داشت: شما اگر یک سنگی را هم از محیط جابه جا کنید، تاثیرات زیست محیطی خواهد داشت، اما دولت موظف است آب شرب و بهداشتی شهروندان را در تمام کشور تامین کند.
وی با بیان اینکه این مساله جزء وظایف وزارت نیرو است و به هیچ کسی هم ربطی ندارد، اظهار داشت: طبق قانون مصوب توزیع عادلانه آب در اسفند ماه ۶۱ وزارت نیرو باید تامین کننده آب شرب، بهداشت و صنعت باشد و صرفا این وزارتخانه راهکار تامین آن را میداند و بنده صرفا باید این مقوله را از حیث زیست محیطی بررسی کنم.
اسلامی:کرمان و سیستان وبلوچستان پایلوت طرح مسکن ملی/۱۸۰هزار مسکن میسازیم
وزیر راه و شهرسازی گفت: کرمان و سیستان وبلوچستان پایلوت اجرای طرح مسکن ملی هستند.
به گزارش مهر، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: طرح مسکن ملی با توجه به برنامه ریزی که در راستای نیاز سنجی انجام شده بود، در مدار اجرا قرار گرفته است. حدود ۱۸۰ هزار واحد مسکن در سطح کشور در شرایط مختلف پیشرفت قرار دارد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: ماه گذشته توسط بنیاد مسکن، بخش مسکن شهری را فعال کردیم، ثبت نام در شهر کرمان آغاز شده است تا شناسایی دقیق و غربالگری انجام شود و افرادی که فاقد مسکن و زمین هستند و تاکنون از امکانات دولتی بهرهمند نشدند در لیست قرار گیرند و کاملاً تعیین شود که در هر شهر با چه نوع اقدامی این کار باید انجام شود.
وی افزود: در پایلوت کرمان تصمیم این است که به تعدادی به صورت گروهی زمین واگذار شود. د در بخشی هم به شرکتهای سازنده واگذار شود تا آنها بسازند. گام دوم این پایلوت در استان سیستان و بلوچستان است که در روزهای آینده آغاز خواهد شد. پس از ثبت نام سیستان و بلوچستان به سایر شهرهای کشور تسری یابد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: شرایط و ضوابط در همان فرم پرسشنامه که در سامانه ثبتنام وجود دارد، آمده است. در این صورت و برنامههای ما برای هر شهری دقیق خواهد شد و اشکالاتی که در گذشته ایجاد شده است، مواجه نخواهیم شد. پیش از این بدون برنامه ریزی دقیق نیاز سنجی خانههایی ساخته شد که الان فاقد متقاضی است. با این مشکل در چند استان مواجه هستیم.
اسلامی گفت: این امر تحولی در برنامهریزیها سند مسکن است تا بر اساس نیاز واقعی حرکت کنیم.
امیر حاتمی: سخنان ترامپ بلوف است
وزیر دفاع با بیان اینکه سخنان رئیسجمهور آمریکا علیه ایران یک بلوف است، گفت: جمهوری اسلامی به هرگونه تجاوز پاسخی قاطع خواهد داد.
به گزارش مهر امیر سرتیپ امیر حاتمی پیش از ظهر امروز(چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در رابطه با ادعای جدید رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه اگر ایران اقدامی انجام دهد چنان ضربهای به او خواهیم زد که تا کنون نخورده باشد، واکنش شما به این ادعا چیست؟ اظهار داشت: همانطور که بارها گفته شده است اینها در این دوره اخیر تلاش زیادی کردند که به ملت ایران فشار وارد کنند و آنها را از تمامی حقوق خود محروم کردند به این دلیل که بتوانند بین صفوف ملت، دولت و نظام جمهوری اسلامی اختلال ایجاد و از آن سوء استفاده کنند.
وی افزود: اما با توجه به شناختی که ملت عزیز ما از دشمن و از عمق خصومت و کینه آنها دارد تا به امروز نتوانستند کاری را انجام دهند. آنها با یک ملت کاملا منسجم، آگاه و متحد پشت سر نیروهای مسلح توانمند و دارای قدرت دفاعی متکی به خود و بسیار قوی که بارها آن را آزموده اند مواجه هستند.
وزیر دفاع با تاکید بر اینکه بدون تردید اگر اشتباهی کنند پاسخی خواهند گرفت که سرافکندگی اش برای آنها بسیار بیشتر از سرافکندگی اقدامات قبلی آنها خواهد بود، گفت: آنها در موضوع توقیف کشتی جمهوری اسلامی ایران یک بار ما را دیدند و آزمودند. در تجاوز هوایی به مرزهای ما، ما را دیدند. ما بدون تردید و با قدرت تمام در لحظه اول، تجاوز آنها را پاسخ دادیم.
حاتمی بیان کرد: سخنان آمریکاییها بیشتر به نظر می آید یک بلوفی است برای خروج از این سرافکندگی که در این دوره ها برای اینها ایجاد شده است. در هر صورت آنچه به ما مربوط میشود این است که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از مردم، دفاع از مرزهای جمهوری اسلامی ایران و برای مقابله با هرگونه تعدی و زیاده خواهی با قدرت تمام و متکی به توان خود آماده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بلاتردید نیروهای مسلح تحت فرماندهی فرمانده معظم کل قوا پاسخ قاطع به هرگونه تعدی و تجاوز را خواهد داد.
ربیعی: ۴ خط جدید به متروی تهران اضافه میشود
علی ربیعی ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبات جلسه امروز هیئت وزیران، اظهار داشت: امروز گزارش بسیار خوبی توسط شهردار تهران و همکارانش در مورد طرح توسعه مترو مطرح شد.
وی ادامه داد: براساس این گزارش، ۴ خط جدید به مترو اضافه خواهد شد و کمکهای همه جانبهای برای تکمیل خطوط مترو در دولت مورد تاکید رئیسجمهور قرار گرفت.
سخنگوی دولت عنوان کرد: ۶۳۰ واگن خریداری و اضافه خواهد شد و مقرر شده است ۸۰۰ میلیون یورو از محل خط اعتباری فاینانس چین، برای ۶۳۰ واگنِ خط مترو اختصاص داده شود. فکر میکنیم تحولی ایجاد میکند و همشهریان و هموطنان تهرانی ما سهولت بیشتری در ارتباطات با مترو خواهند داشت.
وی افزود: علاوه بر این قرار شد که هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای تکمیل خطوط ۶ و ۷ مترو منتشر شود که دولت با این هم موافقت کرد. این تصمیم امروز به اعتقاد من کمک خواهد کرد که وضعیت حمل و نقل در تهران وضعیت بهتری را داشته باشد. در یک تصمیم دیگر ٧٧۴ میلیارد تومان برای وزارت جهاد کشاورزی در نظر گرفته شد تا خسارتهای ناشی از سیل و زیرساختهای بخش کشاورزی را جبران کند.
ربیعی تاکید کرد: ۱۵۰ میلیارد تومان هم برای خسارت واحدهای آموزشی در سیل اختصاص داده شد تا بازسازی شوند. همچنین ۳۰ میلیارد تومان برای وزارت ورزش و جوانان جهت خسارات ناشی از سیل که به زیرساختهای ورزشی وارد شده بود، اختصاص داده شد.
رئیس دفتر رئیسجمهور گفت: ایران در حال حاضر قصد عضویت در FATF را ندارد.
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه) هیئت دولت درباره سفر حسن روحانی به باکو، گفت: رئیس جمهور بنا به دعوت همتای آذربایجانی خود و برای شرکت در نشست کشورهای عضو جنبش عدمتعهد به باکو سفر میکند.
وی افزود: در این سفر روحانی با برخی از سران کشورهای حاضر و به خصوص با «الهام علیاف» رئیس جمهور آذربایجان دیدار میکند و درباره مسائل دوجانبه گفتگو خواهد کرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: حسن روحانی فردا ظهر تهران را به مقصد باکو ترک می کند و بعدازظهر جمعه به کشور بازخواهد گشت.
واعظی درباره توافق میان روسیه و ترکیه در بحث سوریه نیز گفت: این موضوع در جلسه روز جاری هیئت دولت بحث نشد ولی به هر حال موضع ما همیشه روشن بوده است.
وی افزود: ایران دغدغههای امنیتی ترکیه و بحث وجود گروههای شبهنظامیان در مرزهای این کشور با سوریه را درک میکند و معتقد هستیم مسائل باید بهگونهای پیش رود که نگرانیهای امنیتی آنکارا برطرف شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور بیان کرد: ما معتقد هستیم تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود و اتفاقات به سمتی پیش نرود که این کشور با این حملات و اقدامات تجزیه نشود؛ توافق دیروز روسیه و ترکیه به سمت تمامیت ارضی سوریه کمک میکند.
واعظی اضافه کرد: این توافق منجر شده است که آتشبس ادامه پیدا کرده و حملات متوقف شود و ما از این موضوع استقبال میکنیم. البته در این توافق آماده است که ایران نیز باید به تدوام آتشبس کمک کند.
وی درباره ناراحتی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در مورد برخی موضعگیریها در ایران در قبال موضوع حمله ترکیه به شمال شرق سوریه، گفت: البته موضوع اردوغان در قبال دولت ایران نیست و حتی وی از مواضع رئیس جمهوری تشکر نیز کرده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه ما روابط خوبی با ترکیه و سوریه داریم و تلاش میکنیم در مورد مسائل اخیر نقش میانجیگری خود را حفط کنیم، اظهار داشت: آنچه رئیس جمهور ترکیه را ناراحت کرده برخی موضعگیریها در درون کشور است که رسانهها نیز باید در این مسائل برخی نکات را مورد توجه قرار دهند.
واعظی با تکذیب صدور بخشنامه برای جدایی زنان و مردان و همچنین عدم استفاده از منشی زن در نهادهای دولتی، اظهار داشت: اصلا چنین چیزی در دولت مطرح نبوده و برخی از اتاقهای فکر در حال ساختن اخبار جعلی علیه دولت هستند.
وی گفت: هرچه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک شویم، ساخت و انتشار اینگونه اخبار جعلی بیشتر خواهد شد و توقع ما از رسانهها این است که در مورد اخبار به دنبال منبع رسمی باشند.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره موضع گیری اسحاق جهانگیری در مورد تصویب FATF تاکید کرد: موضع دولت درباره این لوایح روشن بوده است. ما در حال حاضر قصد عضویت در FATF را نداریم.
واعظی با بیان اینکه ما برای شفافسازی اقتصادی، مبارزه با پولشویی و تلاش برای رفع اتهاماتی که در بحث حمایت مالی از تروریسم به ما زده شده احتیاج به لوایح چهارگانه داریم، خاطرنشان کرد: این لوایح در دولت بررسی و در مجلس بررسی شدهاند و مورد تصویب قرار گرفتهاند.
وی افزود: این لوایح به تسهیل مسائل اقتصادی ما کمک میکند و امیدواریم با توجه به بحث و بررسیهایی که چه در دولت و چه در مجلس شده و نظرات کارشناسی بارها اعلام شده، این مسئله حل شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه این لوایح اقتصادی و بانکی هستند و برخی آنها را سیاسی و جناحی کردهاند، گفت:آنهایی که با آن مخالف هستند باید به صورت واضح مسئولیت آن را بپذیرند.
واعظی گفت: در حال حاضر FATF چهار ماه به ما فرصت داده و اگر در این زمینه نتوانیم کاری کنیم، بدون تشکیل جلسه وارد لیست سیاه خواهیم شد و این موضوع، یک خود تحریمی است.
وی تاکید کرد: FATF و CFT، دو بار در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی بحث شد و وزرای مربوطه توضیحاتی را ارائه کردند و همچنین در جلسه سران قوا تصویب و گزارش آن خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین با اشاره به بحث گام چهارم کاهش تعهدات برجامی، اظهار داشت: هم اروپاییها و هم دیگر کشورها مرتب به ما پیغام می فرستند که قبل از پایان مهلت دوماهه به یک چارچوبی برسیم.
واعظی با اعلام اینکه رئیسجمهور کمیتهای برای تعیین گام چهارم مشخص کردهاند که در حال ارزیابی گزینههای موجود است، گفت: مذاکرات ما ادامه دارد ولی اگر تا پایان ضرب الاجل به نتیجهای نرسیم، ایران گام چهارم را برخواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید