سفر محرمانه برادر ولیعهد امارات به تهران

کد خبر: 957984

برخی منابع از سفر محرمانه یک مقام بلندپایه اماراتی به ایران با هدف کاهش تنش‌ها در منطقه خبر داده‌اند.

سفر محرمانه برادر ولیعهد امارات به تهران

خبرگزاری مهر: وبگاه «میدل ایست آی»، مستقر در لندن با ارائه گزارشی مدعی شده است که به تازگی «طهنون بن زاید»، برادر کوچک «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی که مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی نیز به شمار می‌رود، در سفری محرمانه به مدت ۴۸ ساعت در تهران به سر برده است.

این خبر را میدل ایست آی به نقل از یک منبع امنیتی بلندپایه در امارات گفته و افزوده که هدف از این سفر کاهش تنش در منطقه خلیج فارس بوده است.

سفر احتمالی طهنون بن زاید به تهران همچنین به عنوان سفر بالاترین مقام اماراتی به ایران از زمان افزایش تنش‌ها در منطقه به شمار می‌رود.

امارات‌متحده‌عربی اخیرا رویکرد متفاوتی در قبال ایران در پیش گرفته است و شاهد تحولات و نشانه‌هایی در روابط دو کشور هستیم که حداقل طی چند سال اخیر بی‌سابقه بوده است. امارات طی سال‌های گذشته همواره کشوری بوده که در کنار عربستان سعودی و در مقابل جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است.

نخستین نشانه چرخش امارات به سمت ایران، به سفر هیات نظامی امارات به تهران در اوایل مردادماه امسال مربوط می‌شود و در جریان این سفر یک هیات ۷ نفره از مقامات گارد ساحلی امارات وارد تهران شدند و در رابطه با همکاری مرزی دو کشور، تردد اتباع و تردد‌های غیرمجاز یا بدون اطلاع و تسهیل و تسریع تبادل اطلاعات طرفین با مقامات ایرانی گفتگو کرد. این ششمین نشست گارد ساحلی ایران و امارات بود. پنجمین نشست گارد ساحلی دو کشور در سال ۱۳۹۲ یعنی ۶ سال پیش برگزار شده بود و در واقع از ۶ سال پیش به این سو برگزاری این نشست‌ها متوقف شده بود.

امارات همچنین طی چند ماه گذشته در ارتباط با برخی تنش‌ها در منطقه با احتیاط و محافظه‌کاری بیشتری برخورد کرده و از وعده خود برای خروج نظامیان از یمن خبر داده است.

به گفته کارشناسان، اصرار ایران بر در پیش گرفتن سیاست «مقاومت حداکثری» همزمان با انجام اقدامات حساب شده در منطقه، باعث شده تا انگیزه امارات برای روی آوردن به گفت‎وگو با ایران به منظور هدف قرار نگرفتن منافع آن در آینده بیشتر شود. مضاف بر این که امارات به شدت به ثبات و امنیت سرمایه‌گذاری نیازمند است و از این رو تلاش خود را طی چند ماه گذشته بر کاهش تنش با ایران قرار داده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها