روح الامینی: خانه احزاب حق کار سیاسی ندارد
رئیس خانه احزاب با بیان اینکه در دوره جدید ۷ کمیته بانوان، امور بینالملل، مالی، انتخابات، آموزش، حقوقی روابط بینالملل و کمیته اطلاع رسانی را داریم، گفت: خانه احزاب حق انجام کار سیاسی ندارد.
خبرگزاری مهر: عبدالحسین روح الامینی رئیس خانه احزاب ایران ظهر امروز (سهسنبه) در نشست خبری با اهالی رسانه اظهار داشت: در دوره هفتم خانه احزاب، ریاست از جانب دوستان اصولگرا بر عهده من گذاشته شد. از ابتدا قرار بر این شده است که خانه احزاب تشکل صنفی احزاب باشد یعنی این تشکل حق انجام کار سیاسی ندارد و کارهای سیاسی را خود احزاب انجام میدهند.
وی عنوان کرد: بعضی امور در دستور کار خانه احزاب بوده است. با توجه به اینکه انتخابات مجلس را پیش رو داریم بحث خانه احزاب، احزاب و خانه سیاسی مطرح است. در خانه احزاب فضایی ایجاده شده است که فعالیت بیشتری انجام شود. در دوره جدید ۷ کمیته بانوان، امور بینالملل، مالی، انتخابات، آموزش، حقوقی و روابط بینالملل و کمیته اطلاع رسانی را داریم.
رئیس خانه احزاب ایران افزود: این کمیتهها متعلق به ۳ فراکسیون است. تلاش بوده در هر کمیته از هر فراکسیون اعضای اصلی حضور داشته باشند. حضور و فعالیت کمیتهها ها در این دوره بیسابقه است و همه امور با مشارکت حداکثری احزاب شکل میگیرد. کمیته انتخابات از کمیتههای فعال ما بوده است که به مشارکت فعال احزاب و بهتر برگزار شدن انتخابات میپردازد.
روح الامینی با اشاره به محوریت همایش تجلیل از برجستگان احزاب در روز پنج شنبه تاکید کرد: در این همایش دو میزگرد برگزار خواهد شد که در آن به نقش نهادهای حاکمیتی، قوای سه گانه و شورای نگهبان در انتخابات و نقش احزاب در انتخابات مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در همایش پیش رو برای ما اهمیت دارد.
وی ادامه داد: در این میزگرد سخنگوی دولت، روسا، نمایندگان فراکسیونها از یک طرف و اساتید دانشگاه از طرف دیگر از مدعوین این همایش هستند. از اعضای فراکسیونها هم در این میزگردها حضور دارند و پاسخگوی سوالات خواهند بود.
رئیس خانه احزاب ایران تشریح کرد: سخنرانهای ما در این میزگردها از سه فراکسیون حضور دارند که این اعضا از درون خودشان انتخاب شدند. برای مثال از فراکسیون اصولگرایان آقایان باهنر، سید محمد حسینی، مجتبی شاکری و خانمها خان محمدزاده و اعظم حاجی عباسی حضور دارند. از فراکسیون اصلاح طلبان نیز آقایان صوفی، کاشفی، کاکبیان، علیخانی و کمالی از حاضرین هستند.
وی افزود: از فراکسیون مستقلین و اعتدال گرایان آقایان حجت الاسلام فومنی، مرتضوی کیاسری، سیداحمد نبوی، شهاب الدین صدر و تبرایی در این میزگردها حضور دارند و افتتاحیه همایش با حضور آقای رحمانی فضلی وزیر کشور خواهد بود. طبق برنامه از پیشکسوتان احزاب و فعالین سیاسی نیز تجلیل خواهد شد.
روح الامینی تاکید کرد: در این همایش خانوده مرحوم حبیب الله عسگر اولادی، سید رضا اکرمی، عباسی شیبانی، ابولقاسم سرحدی زاده و خانم مصطفوی به عنوان ۵ فعال پیشکسوت حزبی از گرایشهای مختلف و با حضور آقای رحمانی فضلی و احزاب کشور تجلیل خواهد شد. کل دبیران احزاب ۱۱۰ گانه کشور و اعضای مرکزی آنها در این همایش حضور دارند.
وی خاطرنشان کرد: خانه احزاب ۱۷ خانه حزبی در استانهای مختلف دارد و خانه احزاب جدیدی هم در حال تاسیس هستند. خواسته ما برای خانههای جدید احزاب این است که امکانات اولیه از سوی استانداریها و شهرداریها مانند محل برگزاری جلسات در اختیارشان قرار گیرد.
رئیس خانه احزاب ایران بیان کرد: دلیل پرداختن ما به تصویب کمیته انتخابات این بود که ما در کشور در شرایطی هستیم که موج نارضایتی سیاسی از وضعیت موجود وجود دارد. نه تنها در قوای حاکمیتی و نه تنها در مجلس این نارضایتی وجود دارند و همه به دنبال مقصر، تغییر و علاج جویی هستند. کشور ما به جز انتخابات راهکار دیگری ندارد و به جای گلایه از اوضاع جاری احزاب و گروههای سیاسی باید به دنبال راهکار و معرفی افراد موثر باشند.
وی ضمن ابراز تاسف از وضعیتت موجود تصریح کرد: متاسفانه در بسیاری از حوزههای اداری و تقنینی کشور گلایههایی وجود دارد که حاصل کشت قبلی است و این موضوع محل گفتگوی جدی در این همایش است که چه کنیم تا با امید و نشاط بیشتر انتخابات داشته باشیم.
وی ادامه داد: به نظر میرسد بین جریانهای سیاسی اگر از زاویه وحدت ملی نگاه شود حرکت در مدار قانون، مشارکت گسترده مردم، تعیین نمایندگان صالح و اصلح، پرهیز از موارد قومیتی، پرهیز از سیاه نمایی و تخریب، فضای تبلیغاتی و هزینههای انتخاباتی و استفاده نکردن از امکانات دولتی، تقویت وحدت ملی و جلوگیری از تخریب نحلههای مختلف مورد اتفاق همه است که چارهای جز شفافیت و کار تشکیلاتی ندارد.
روح الامینی تاکید کرد: در دورههای گذشته عدم وابستگی به قدرت، ثروت، منزلت و سوء استفاده از این جایگاه بسیار اهمیت داشت و این روزها اهمیت بیشتری دارد. از بحث آقازادگی و تبعیضهای این چنینی باید در جمهوری اسلامی پرهیز شود. از دیگر مشکلات این است که با توجه به فضای مجازی شایعاتی مطرح میشود و بعد تکذیب میشود و تکذیبه تنویر نمیشود.
رئیس خانه احزاب در رابطه با اینکه بی طرفی حوزه اجرا و نظارت یکی از دغدغههای فعالین سیاسی است گفت: هر چه روند به سمت شفافیت برود ملاک بی طرفی و قانون مداری نیروهای نظارتی محسوب میشود. قانون مداری و تبعیت و تمکین از نتایج انتخابات هم از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که با حضور حداکثری مسئولان و کادرهای اصلی احزاب که نقش کنش گری دارند بتوان با بحث و گفتگو در این زمینه راهکارهایی یافت.
روح الامینی در ادامه در رابطه با نقش دو نماینده ملی و استانی خانه احزاب در کمیته نظارت استانی تصریح کرد: این افراد نقش نظارتی دارند. قوه مقننه باید در جای دادن احزاب به هدایت بخشی مباحث انتخاباتی توجه داشته باشند. ما در گذشته تجربهای به نام میز احزاب داشتیم که به طور رسمی به عنوان کناره و رویکرد نظارتی که غیررسمی و اجتماعی است، پذیرفته شده است تا اگر لازم است تذکری بدهند یا مذاکره داشته باشند. میز احزاب در این دوره هم برقرار است.
وی در رابطه با اینکه آیا در دو میزگرد همایش پیش رو میتوان به راه حلی برای انتخابات پرشور رسید؟ عنوان کرد: قاعدتا یک همایش نمیتواند همه دغدغهها و مشکلات را بر طرف کند. ما علاوه بر این همایش، همایشهای فصلی هم داریم. شیوه این همایش این است که افراد از قبل مطالعه کنند و با هدف و دغدغه حضور داشته باشند و قطعا این همایش کفایت نمیکند.
رئیس خانه احزاب ایران افزود: این همایش شروعی برای طرح این دغدغهها است. دربحث مشارکت، صلاحیتها و حتی رقابت عادلانه و دسترسی به امکانات تبلیغاتی میتوان همایشهای تخصصی تری داشت که امیدواریم فعالین حزبی و حاکمیت کمکی به این موضوع داشته باشند.
روح الامینی افزود: خانه احزاب فعالیت سیاسی ندارد و قاعدتا برای احقاق حق فعالین حزبی که بخشی از آن فعالیتهای حقوقی و قضایی است تلاش خواهند کرد و اگر نیاز به رایزنی باشد وظیفه دارند که همکاری کنند. برای مثال اگر نیاز به گرفتن وکیل باشد یا اگر قرار بر تظلم خواهی حزبی و اقداماتی از این دست باشد کمک خواهیم کرد. در نهایت اگر بحث صنفی مطرح باشد ما کمک و همراهی خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با اقدامات نظارتی و تظلم خواهی خانه احزاب در مورد رئیس دوره اصلاحات و موضوعات سال ۸۸ و اینکه آیا این موضعات در خانه احزاب بررسی شده است؟ گفت: این موضوع برای دورههای قبل بوده و در این دوره بحثی از آن نشده است.
روح الامینی در رابطه با ادعای ضعف مطالبه گری در استانی شدن انتخابات و شایسته سالاری و منفعل بودن خانه احزاب برای به نتیجه رساندن اصلاح قانون انتخابت تصریح کرد: در مورد اصلاح قانون انتخابات مجلس، این موضوع در جلسات مختلف از ناحیه اعضای شورای مرکزی مطالبه، پیگیری و مشخص شد. آقایان کواکبیان و مفتح حضور فعال و پیگیرانه داشتند. مشکل قانون انتخابات این است که مجلس تمام و کمال به آن نپرداخته و از سوی خود مجلس متوقف شد.
وی افزود: ما از سیاستهای کلی قانون گذاری استقبال میکنیم. سیاستهای کلی که اخیرا از سوی حضرت آقا ابلاغ شد بندهای قابل توجهی دارد که نیاز به کارشناسی دارد و قطعا کارشناسان حزبی ما نقش خود را ایفا خواهند کرد.
رئیس خانه احزاب ایران تاکید کرد: نیروهای مسلح، نهادهای حاکمیتی و دولتی و امثالهم به موجب قانون نباید در انتخابات دخالت داشته باشند و در پیگیری این مسائل نهادهای نظارتی نقش خودشان را دارند و ما از طریق میز احزاب تذکرات خود را پیرامون چنین تخلفاتی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر از واجباتی است که کنار گذاشته نخواهد شد. قوه قضاییه نیز در حال تدوین ساز وکارهایی در زمان انتخابات و حین انتخابات است که صرفا نقش پسینی نداشته باشد و به عنوان رصد کنندکان دقیق شرایط و به عنوان پایش، مجاری را دنبال کنند. این همکاری میتواند از تضییع حق و سوء استفادهها پیشگیری کند. آشنا کردن اعضای حزبی با حقوق شان بسیار اثر گذار است.
روح الامینی در پایان تصریح کرد: گاهی مواردی غیر حق شکل میگیرد که بسیاری از آنهد باید علاج جویانه پیگیری شود. فعالان سیاسی اگر به موقع به نقش خود عمل کنند موفقیت نقشها بالاتر خواهد رفت. برای همایش پیش رو مصوب کردیم که تمام مراسم به صورت اینترنتی پخش شود که بستر و امکانات آن فراهم نشد و از همکاران رسانهای که امکانات فنی داند میخواهیم تا در پوشش کامل این مراسم ما را همراهی کنند.
دیدگاه تان را بنویسید