آیا نمایندگان از وزراء هراس دارند؟
نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند که " شفافیت آراء نمایندگان" اعتماد مردم به نماینده و جایگاه مجلس را افزایش میدهد و نباید مردم را نامحرم دانست.
خبرگزاری تسنیم: طرح شفافیت آراء نمایندگان یا همان «طرح الحاق دو تبصره به ماده ۱۱۹ قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی» ابتدا در هشتم آذر سال ۱۳۹۶ مطرح و سپس در تاریخ ۱۴ شهریورماه ۱۳۹۷ با حمایت رسمی ۱۶۰ نماینده اعلام وصول شد که بر اساس آن، در تمام مواردی که بهموجب این قانون رأیگیری به عمل میآید و مصادیق آن در ماده ۱۲۱ مشخص گردیده، جهت اطلاع مردم اسامی نمایندگان موافق، مخالفت و ممتنع، منتشر میشود.
بدین منظور علاوه بر درج اسامی در مشروح مذاکرات، هیئترئیسه موظف است نسبت به ایجاد سامانه الکترونیکی بهطوری که قابلیت دسترسی به آن برای آحاد ملت فراهم باشد اقدام نماید و تنها در موارد استثنایی با تقاضای ۱۵ نفر از نمایندگان مجلس و با رأی موافق اکثریت مطلق حاضران، رأیگیری بهصورت مخفی انجام خواهد شد.
پس از رد یک فوریت طرح در جلسه علنی چهارشنبه ۱۴ شهریورماه ۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی، سرانجام در تاریخ ۷ آذرماه ۱۳۹۷ در کمیسیون آییننامه داخلی تصویب شد، اما مصوبه مذکور با طرح اصلی تفاوت بسیاری داشت، بهگونهای که شفافیت آراء نمایندگان را محقق نمیساخت که تاکنون طرحهای متعددی به امضای نمایندگان برای شفافیت آراء رسیده و در کمیسیون و صحن دنبال شده است.
محمدعلی وکیلی به عنوان طراح طرح شفافیت آرای نظام تقنینی به نمایندگی از نمایندگان درخواست فوریت کرد و گفت: شفافیتطلبی امروز به مطالبه ملی تبدیل شده است و بایستی مطالبه و ارج بنهیم شفافیت مخالف نفاق است و نفاق در هر کشور و در هر سیستم موریانه میتواند حکمرانی خوب را از چرخه مطلوب و خوب بودن خارج کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: شفافیت روی دیگر سکه پاسخگویی است، هر جریان و هر سیستمی که به پاسخگویی قدرت معتقد باشد و مشروعیت قدرت را در میزان پاسخگویی به ملت بداند حتماً و لزوماً به شفافیت به خصوص شفافیت مذاکرات آراء و چگونگی رفتار حکمرانان پیوند میزند.
نماینده رشت: نماینده باید شهامت دفاع از رأی خود را داشته باشد
جبار کوچکینژاد، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با بیان اینکه موضوع طرح شفافیت آراء نمایندگان در بسیاری از مجامع دنیا پذیرفته و اجرایی شده است اظهار داشت: مجلس عصاره ملت است بنابراین افرادی که مخالف طرح شفافیت آراء نمایندگان در مجلس هستند در حقیقت میخواهند مردم را فریب بدهند.
وی شفاف بودن مواضع سیاسی و اقتصادی، ارتباطات، افکار و اندیشهها را انتظار به حق مردم از نمایندگان منتخبشان در مجلس دانست و عنوان کرد: رأیی که یک نماینده به طرحها و لوایح میدهد باید شفاف باشد و این خواسته بهجا و برحقی است که مردم از نماینده خود در خانه ملت انتظار دارند. مجلس عصاره ملت است بنابراین افرادی که مخالف طرح شفافیت آراء نمایندگان در مجلس هستند در حقیقت میخواهند مردم را فریب بدهند
نماینده مردم رشت در مجلس در مورد اعلام رأی برخی از لوایح و طرحهایی که از درجه اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند نیز خاطرنشان کرد: گاهی اوقات برخی از مسائل به صورت استثناء نباید افشا شود، اما باز هم مشکلی وجود ندارد، زیرا نمایندگان میتوانند در مجلس رأی گیری کنند که آراء آنها در صحن اعلام نشود.
کوچکینژاد با اشاره به اینکه مخالفت یا موافقت وی در بسیاری از طرحها و لوایح شفاف است و همه از آن اطلاع دارند اظهار داشت: نمایندهای که این شهامت را ندارد که از رأی خود به صورت شفاف دفاع کند به طور یقین در دفاع از حقوق مردم و افرادی که به وی رأی داده و اعتماد کردهاند نیز از آن شهامت لازم برخوردار نیست.
شفافیت آراء از زدوبندهای احتمالی جلوگیری میکند
اکبر ترکی، نماینده مردم فریدونشهر در مجلس در گفتگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به طرح شفافیت آراء نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از همان اوایل مطرح کردن طرح شفافیت آرا با این موضوع موافق بودم، معتقدیم که براساس فرمایش مقام معظم رهبری، غیر از مسائل جنگ و امنیتی در بقیه موارد شفافیت مفید است.
وی تصریح کرد: شفافیت اگر ایجاد شود مردمی که رأی دادهاند از نحوه تصمیمگیری نماینده خود در مسائل مهم آگاه میشوند و بر اساس آن بسیاری از زدوبندها و مسائل پشتپرده میتواند مرتفع شود.
نماینده فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: البته در بحث شفافیت مسئلهای که وجود دارد، روال و روند عادی مجلس است و یا بهعبارتی هر کاری یک روال مستقیم و عادی دارد که هرکسی بنابر آن میتواند تصمیم بگیرد. ما فکر میکنیم که در طول چهار سال نمایندگی، شاید تعداد معدودی از تصمیمات خاص نمایندگان است که باید خیلی شفاف بیان شود تا مردم از آن مطلع باشند، در غیر این صورت در اکثر مواردی که طرحها و لوایح عادی تصمیمگیری میشود و نیاز به رأی کارشناسی دارد، نبود این مسئله خیلی مشکلساز نخواهد بود.
ترکی در پاسخ به سؤالی درباره راهحل تحتفشار قرار گرفتن مخالفان شفافیت از طرف دولت و رأی عدم اعتماد، گفت: اگر جامعه و افراد حداقلهای سطح مراوده اجتماعی و سیاسی را داشته باشند و تعقل افراد به جایی برسد که بتوانند بهخوبی بدون وابستگی اظهارنظر کنند میتواند چارهساز باشد.
برخی نمایندگان با رأی موافق به وزیر نالایق از دولت امتیاز میگیرند
حجتالاسلاموالمسلمین مجتبی ذوالنور در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه تصویب طرح شفافیت آرا نمایندگان یکی از ملزومات یک مجلس کارآمد است، اظهار داشت: تا به حال سه طرح شفافیت آرا نمایندگان به مجلس ارائهشده، دو طرح طی یکی دو سال گذشته تصویب نشد و طرح سوم که بنده ارائه کردم، دو هفته پیش برای دو فوریت به رأی گذاشته شد که متأسفانه تنها ۶۹ رأی آورد و یکفوریت آن نیز ۵۸ رأی آورد که بهصورت معمول پیگیری میشود. برخی نمایندگان با یک رأی موافق به وزیر نالایق امتیازی برای حوزه انتخابیه خود از وزیر و دولت میگیرند
وی با اشاره به برخی لابیگریهای مجلس و دولت گفت: نماینده مجلس وکیل مردم است، مردم باید بدانند که این نماینده چه رأیی را داده تا از وی مطالبهگری کنند، اما متاسفانه برخی نمایندگان با یک رأی موافق به وزیر نالایق امتیازی برای حوزه انتخابیه خود از وزیر و دولت میگیرند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همه زمینههای اجرایی این طرح مهیا بوده و فقط نیاز به تصویب دارد که پس از یک هفته از تصویب این طرح به راحتی اجرا میشود.
وی خاطرنشان کرد: نماینده باید هزینه هر رأی را بدهد، بالاخره برای پیشرفت کشور و جلوگیری از فساد باید هزینه داد، متأسفانه خیلی دیدهایم که نمایندهای به مردم و رسانهها میگوید موافق فلان طرح هستم، اما در عمل مخالفت میکند، یا در خیلی از مواد اصلاً نمیداند به چه چیزی رأی میدهد.
"زدوبندها و روابط" بین برخی نمایندگان و دولتیها مانع تصویب طرح میشود
حجت الاسلام احد آزادیخواه، نماینده مردم ملایر در مجلس در گفتگو با خبرنگار تسنیم در همدان، درباره طرح شفافیت آراء نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با تصویب این طرح موافق هستم چرا که معتقدم ما نمایندگان مردم در مجلس حضورمان مستقل نیست بلکه مرتبط است یعنی ما بهواسطه مردم در مجلس حضور داشته و چنین هویتی داریم.
وی افزود: اگر مردم ما را وکیل خود قرار ندهند ما نیز چنین هویتی نخواهیم داشت پس وقتی وکیل مردم هستیم حق اولیه موکلان ما این است که بدانند وکلایشان چه اقداماتی انجام میدهند، با چه مواردی موافق هستند و به چه مواردی رأی منفی میدهند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: ما اگر آرای خود را پنهان نکرده و بهصورت شفاف آن را بیان کنیم آن وقت توانستهایم گام اول در ارتباط صادقانه با موکلان خود را، برداریم. زدوبندها و برخی روابط که بین نمایندگان و مسئولان وجود دارد یک واقعیت غیر قابل انکار است که در مجلس اتفاق میافتد
وی با تصریح به اینکه زدوبندها و برخی روابط که بین نمایندگان و مسئولان وجود دارد یک واقعیت غیر قابل انکار است که در مجلس اتفاق میافتد، مطرح کرد: برای اجرای این طرح نیاز داریم نگاه نمایندگان اصلاح شود، هرچند معتقدم برای این طرح در مجلس کنونی اتفاقی رخ نمیدهد و مردم باید برای مجلس بعدی کسانی را انتخاب کنند که واقعاً وکیل مردم باشند نه وکیل دولت.
وی درباره برخی اظهار نظر نمایندگان که میگویند "اگر ما این طرح را امضا کنیم بعداً بهخاطر رأی خود تحت فشار قرار میگیریم"، عنوان کرد: نمایندگان باید افرادی آزاده بوده، خود را وکیل مردم بدانند و هیچ نقطه ضعفی نداشته باشند تا نفوذپذیریشان در برابر دولت کاهش یابد یعنی تا وقتی این اتفاق هم نیفتد شرایط مجلس همین خواهد بود.
برخی نمایندگان ترس از تضییع حقوق حوزه انتخابیه از سوی وزرا دارند
اسدالله عباسی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در گفتگو با خبرنگار تسنیم در رشت، اجرای طرح شفافیت آراء نمایندگان را گامی در راستای اجرای قانون خواند و با بیان اینکه رأی نمایندگان باید برای مردم شفاف باشد اظهار داشت: برخی از نمایندگان نگرانیهایی در این مورد دارند و میترسند در صورت اعلام آراء، حقوق حوزه انتخابیه آنان توسط یک وزیر یا معاونانش پایمال شود.
وی در پاسخ به ابهاماتی که برخی نمایندگان در مورد طرح شفافیت آراء از آن سخن میگویند عنوان کرد: اگر همه چیز براساس قانون باشد و تمام کارها در قوای مجریه، مقننه، قضائیه و مسئولیتهای اجرایی به صورت شفاف باشد دیگر کسی به خود جرأت تضییع حقوق مردم و یا حوزههای انتخابیه نمایندگان را نمیدهد.
عباسی موافقت خود با طرح شفافیت آراء نمایندگان را مورد تأکید قرار داد و با بیان اینکه باید سازوکارهای اجرای این طرح در یک چارچوب مشخص تدوین شود ابراز داشت: هیچ نمایندهای در مجلس مخالف اجرای این طرح نیست بلکه همه خواستار رفع ابهامات طرح در مرحله اجرا و برطرف کردن پیامدهای منفی ناشی از آن هستند.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس حفظ جایگاه خانه ملت و جامعه انقلابی براساس آرمانها و ارزشهای نظام اسلامی را امری ضروری قلمداد کرد و گفت: عملکرد دولت، مجلس و سایر قوا و مسئولیتهای اجرایی باید نقد شود، اما این نقد باید با رویکرد امر به معروف و نهی از منکر و به دور از هوچیگری باشد.
مردم حق دارند بدانند در مجلس چه اتفاقی میافتد
عباس گودرزی، نماینده مردم بروجرد نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بروجرد طرح شفافیت آرا را برای مجلس یک ضرورت دانست و اظهارداشت: صادقانه بگویم مردم قرار است براساس کارنامهای که داریم به ما رأی بدهند، براساس موضع گیریها و تصمیمات ما؛ بنابراین این رأی دادنها ندادنهای ما و موافقتها و مخالفتهای ما، مواضع و اظهار نظرهایی که نمایندگان در مجلس دارند برای مردم مهم است. اصلا مردم چطور باید کارنامه خوانی کنند که نماینده آنها در استانی بودن انتخابات موافق بود یا مخالف؟
وی افزود: مردم باید بدانند که نمایندگان آنها در مجلس به فلان تصمیم در مجلس مخالف بود یا موافق. در «سی. اف. تی» یا همان کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم که در آینده ابعادش بیشتر روشن خواهد شد مردم دوست دارند بدانند که نمایندگانشان مخالف هستند یا موافق.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به اهمیت شفافیت آرا در مجلس گفت: شفافیت را نباید از ریل و مسیرش منحرف کنند مسائلریزی مانند نبود نماینده و مرخصی بودنش را میبینند یا تاخیر در حضورش به مجلس را، اینها مهم نیست این مهم است که شخصی که در مجلس حضور داشته و بوده رأی مخالف داده یا موافق. این را باید مهم دانست رأی را نباید پنهان کرد. مسیر را نباید کج کرد.
شفافیت آرای نمایندگان از مطالبات اصلی مردم است
علیرضا سلیمی، رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره بر ضرورت شفافیت آرای نمایندگان مجلس اظهار داشت: بنده یکی از موافقان طرح شفافیت آراء بودم و نخستین نمایندهای بودم که دواطلبانه موافقت کردم آرای بنده در صحن مجلس به صورت شفاف اعلام شود.
وی افزود: شفافیت آراء یکی از مسائل ضروری است که باید وجود داشته باشد، زیرا نماینده وکیل مردم بوده و اقتضای رابطه وکیل و موکل روشنگری و شفافیت در آراست که باید رعایت شود، فردی که از سوی مردم انتخاب شده، وکیل مردم در مجلس است و باید روشن باشد چه اقدامات و کارهایی انجام میدهد.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی تصریح کرد: مردم وقتی کسی را انتخاب میکنند باید بدانند او چه کارهایی را انجام میدهد، بنابراین در مجلس نباید امر پنهان وجود داشته باشد، با حرکت در این مسیر قطعا انگیزه مردم در انتخابات بالا رفته و نشاط مردم در حوزه انتخابیه آن نمایندهای که این شفافیت را ایجاد کرده برقرار میشود.
وی ادامه داد: اینکه علت مخالفت را به دولت و فشارهایی که از سوی دولت در انتخاب وزا میدانند بهانهای بیش نیست، کسی که برای اظهار نظر خود استدلال و منطق داشته باشد ترس ندارد، ما نمایندگان وکیل مردم هستیم اگر کسی استحقاق ندارد با وعدههای دروغ به مردم و به اعتماد مردم خیانت نکند.
برخی نمایندگان تحت فشار دولت قرار دارند
حجتالاسلام سید ناصر موسوی لارگانی، رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اعلام موافقت خود در زمینه طرح شفافیت آرا نمایندگان اظهار داشت: این حق مردم است که اطلاع داشته باشند که نمایندهشان در مجلس حضور دارد یا نه، آیا در رایگیری شرکت کرده است و رای او چه بوده است.
وی با بیان اینکه حرف و عمل نمایندگان باید یکی باشد، گفت: ما انتظار داریم که هیئت رئیسه مجلس در جریان دو رایگیری برای این طرح، اسامی موافقان و مخالفان این طرح را اعلام کند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی افزود: برخی طرح را امضا کرده و بعضا در جهت آن مصاحبه هم میکنند و این باید مشخص شود که آیا این فرد به این طرح رای داده است یا تنها لفظی موافقت میکند.
موسوی لارگانی ادامه داد: اگر آرا این طرح توسط هیئت رئیسه شفاف شود زمینه تصویب و اجرایی شدن آن فراهم میشود و مردم هم از نمایندگانی که حرفشان با عملشان یکی نیست مطالبه خواهند کرد.
وی با اشاره به برخی نمایندگان که در عملکرد خود تحت فشار دولت قرار دارند، تصریح کرد: برخی همکاران ما در استیضاح، رای اعتماد و طرح سئوال از وزیر رای مخالف دادهاند، اما بعد ادعای دیگری میکنند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس حفظ اقتدار مجلس برای عدم اعمال فشار توسط دولت را مهم دانست و اظهارداشت: مجلس باید اقتدار خود را حفظ کند و این موضوع به خود نمایندگان و به خصوص هیئت رئیسه مجلس بستگی دارد؛ وقتی وزیری در مجلس حاضر میشود و تعدادی نمایندگان اطراف او را میگیرند و به او نامه میدهند و یا دستور میگیرند و اینگونه کارها، اقتدار مجلس زیر سئوال میرود.
وی افزود: اگر مجلس اقتدار لازم را داشته باشد دولت مجبور است طبق قانون وظایف خود را انجام دهد و دیگر لازم نیست که نمایندگان نامه، امضا یا دستور بگیرند.
شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت دلیل عمده مخالفت با طرح شفافیت آرا است
سید حسین نقویحسینی، نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس در گفتگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه طرح شفافیت آرا تبیین اقدامات نمایندگان برای مردم است اظهار داشت: هدف از شفافیت آرا تبیین اقدامات هر نماینده است تا مردم از نظرات و مواضع نمایندگان آگاه شده و نماینده خود را زیرنظر داشته باشند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلایل مخالفت برخی نمایندگان با طرح شفافیت آرا گفت: نمایندگان مخالف معتقدند اگر مردم از آرای آنها مطلع شوند به آنها اعتراض میکنند که چرا به این طرح رأی دادید و چرا به آن طرح رأی ندادید؟ بنابراین این طرح نمایندگان را ملزم به پاسخگویی در مقابل مردم میکند.
وی سپس با اشاره به راهکارهای اجرای طرح شفافیت آرا بیان کرد: ما باید برای مخالفان، این طرح را تبیین کنیم، چون جامعه ما جامعهای مردمسالار است و در جامعه مردمسالار باید پاسخگوی مردم بود، مردم از نمایندگان خود انتظار دارند که دیدگاهایشان را بگویند و این مسئولیتی بسیار سنگین است.
نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: از دلایل عمده نمایندگان در اعلام مخالفت با این طرح آشکار شدن آرا به ویژه در زمان استیضاح و یا رأی اعتماد به وزرا است که در صورت شفافیت ممکن است به عدم تعامل و همکاری مناسب وزرا با نمایندگان مخالف منجر شود که چنین استدلالی کاملاً اشتباه است، چرا که وزیر مسئول پاسخگویی به مجلس شورای اسلامی و نمایندگان است و اگر پاسخگو نباشد استیضاح و برکنار میشود.
نمایندگان موضوع محرمانهای برای مخفی کردن از مردم ندارند
علی کرد، نماینده مردم خاش در مجلس در گفتگو با خبرنگار تسنیم در خاش اظهار داشت: بنده کاملاً موافق تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستم چرا که مردم باید بدانند نمایندگان در رابطه با یک طرحی که به مجلس ارائه میشود دیدگاهشان چگونه است.
نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان رسالتی دارند که در چارچوب آن رسالت باید انجام وظیفه کنند؛ در واقع نماینده ابتدا باید یک مطلب را خوب درک کند سپس رای مخالف یا موافق خود را اعلام کند.
این نماینده مجلس عنوان کرد: نمایندگان موضوع محرمانهای ندارند که مردم، دولت، نظام و موکلین از آن بیخبر باشند؛ رای نمایندگان مجلس همیشه باید در چارچوب مصلحت نظام، مطابق با قانون اساسی و رسالت عظیم نمایندگی مجلس باشد.
نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مطالبات مردم همیشه به حق و اجرایی بوده، اظهار داشت: مردم حق دارند از رای نمایندهای که انتخاب کردهاند مطلع شوند.
کرد اظهار داشت: برخی افراد سعی دارند در رابطه با طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی بحث را منحرف کرده و اذهان عمومی را مشوش کنند، این در حالی است که اکثر نمایندگان در چارچوب وظایف خود و با وجدان کاری حرکت میکنند و مردم باید بدانند، قطعاً رایی که میدهند خارج از چارچوب تعریف شده نیست.
شفافیت آراء سبب اعتماد بیشتر مردم به مسئولان میشود
حسین نیازآذری، نماینده مردم بابل در مجلس در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بابل با اشاره به طرح مباحث شفافیت در کشور، اظهار داشت: هرگونه طرح و لایحه معطوف به شفافیت را گامی مثبت و سازنده در اعتمادسازی میدانم و ازآن دفاع میکنم.
وی با تاکید براینکه موضوع شفافیت نبایدبه بازار گرمی جریانهای سیاسی و رسانهای تبدیل شود، افزود: روال مجلس شورای اسلامی در قانونگذاری با رویههای سیاسی و رسانهای متفاوت است و مجلس تلاش میکند با دقت و حساسیت قانون قابل اجرا وضع کند.
نیازآذری با تاکید بر اینکه موضوع شفافیت باید در بستر کار کارشناسی و مشارکت همه جریانهای سیاسی و اجتماعی قانونگذاری شود، خاطرنشان کرد: بایدهمه قوا و نهادهای حاکمیتی، دولتی و بخش عمومی وخصوصی و تشکلهای صنفی و مدنی آمادگی لازم برای همراهی با مطالبه مردمی جهت نهادینه شدن فرهنگ شفافیت را پیدا کنند.
رأیی که نماینده به طرحها و لوایح میدهد باید شفاف باشد
حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در گفتگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان با بیان اینکه با تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی کاملاً موافقم، اظهارداشت: طرحهایی که در مجلس ارائه میشود موافق و مخالف دارد، اما بعید میدانم در این مجلس طرح شفافیت رای نهایی را بیاورد و به مجلس یازدهم موکول میشود.
وی ادامه داد: گاهی حدود ۳۰ یا ۴۰ نفر استیضاح یک وزیر را امضاء میکنند، اما آنقدر از کانالهای مختلف به نمایندگان فشار میآورند که امضاء استیضاح را پس میگیرد.
وی افزود: رأیی که یک نماینده به طرحها و لوایح میدهد باید شفاف باشد و این خواسته بهجا و برحقی برای مردم است که بدانند نمایندهای که انتخاب کردهاند در حال انجام چه کارهایی است.
شهریاری تصریح کرد: برخی از نمایندگان مجلس با رأی موافق به وزیر نالایق، برای حوزه انتخابیه خود از دولت امتیازاتی مانند آسفالت جاده روستایی، انتخاب فرمانداری به دلخواه میگیرند.
علاوه بر شفافیت آراء نمایندگان خواهان شفافیت آراء هیئت وزیران هستیم
احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئترئیسه و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: ما علاوه بر اینکه شفافیت آراء نمایندگان در مجلس را میخواهیم، خواهان شفافیت رأی وزرای هیئت دولت و شفافیت رأی اعضای شورای پول و اعتبار و شورای اقتصاد نیز هستیم، شفافیت رأی شوراهای دیگر ازجمله شوراهای اسلامی شهر را میخواهیم و علاوه بر این، شفافیت حقوق و دریافتی مدیران و اموال آنها را میخواهیم و همه این موارد را دنبال میکنیم.
وی افزود: هرچقدر ما به ویژه مباحث مالی و اقتصادی را در کشور شفاف کنیم، از رانتخواریها جلوگیری میشود و مدیران سالم از مدیران غیرسالم تشخیص داده میشود و همینطور سبب میشود که مردم اعتماد بیشتری کنند و جلوی فسادها گرفته میشود و یکی از دلایل اصلی وجود فساد در نبودن شفافیت است.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره دلایل مخالفان این طرح، گفت:
برخی نمایندگان میگویند اگر وزرا مطلع شوند که ما چه رأیی دادیم، به حوزههای انتخابیه ما نمیرسند. ما حرفمان این است که نماینده باید آنقدر قوی و صاحبکلام و نفوذ در مجلس باشد که وزیر اصلاً چنین موضوعی به ذهنش خطور نکند. اتفاقاً بنده بارها امتحان کردم، چون خیلی از رأیهایم را شفاف اعلام میکنم، اتفاقاً وزرا رفتاری که با ما دارند با برخی نمایندگانی که رأی آنان شفاف نیست و روش و منش سیاسی شفافی ندارند، متفاوت است و به ما بیشتر در امور کشورداری نسبت به دیگران توجه میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید