تحلیل عابدینی از تحریم بانک مرکزی

کد خبر: 955272

کارشناس مسائل بین الملل گفت:تحریم بانک مرکزی ایران، بیشتر جنبه رسانه‌ای دارد و فاقد کارایی لازم است.

تحلیل عابدینی از تحریم بانک مرکزی

باشگاه خبرنگاران: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران در کاخ سفید اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه بانک مرکزی ایران وضع کرده است.

رئیس جمهور آمریکا از ارائه جزئیات بیشتر درباره وضع تحریم‌های جدید علیه بانک مرکزی ایران خودداری کرد. ترامپ همچنین درباره بکارگیری سناریوی نظامی در ضدیت با ایران این طور ادعا کرد که آمریکا همواره آماده بکارگیری چنین گزینه‌ای خواهد بود.

رئیس دولت ایالات متحده در تحریم‌های جدید علیه تهران از لفظ Iran national bank استفاده کرد و در همان راستا هم وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه خود اعلام کرد که بانک مرکزی کشورمان را در کنار صندوق توسعه ملی ایران و شرکت اعتماد تجارت پارس در فهرست تحریم قرار داده است.

حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد:تحریم بانک مرکزی کشورمان از سوی ایالات متحده آمریکا نشان داد که آن‌ها دنبال موضوعات رسانه‌ای و تبلیغاتی هستند، چراکه هیچ تحریم تازه‌ای علیه جهموری اسلامی ایران باقی نمانده که پیش از این وضع نشده باشد.

او افزود:باتوجه به اینکه بانک مرکزی کشورمان پیش از این هم امکان انتقال پول در حوزه‌های مرتبط با آمریکا را نداشت، تحریم بانک مرکزی رویدادی جدید و فشار تازه‌ای به اقتصاد کشور وارد نخواهد کرد.

عابدینی گفت: خوشبختانه طی ۲ ماه گذشته اقتصاد ایران از جمله بازار ارز به ثبات نسبی رسیده است و ایران توانسته با برخی دولت‌ها از جمله ترکیه، روسیه، چین و سایر کشور‌ها با یک سیستم شبه سوئیفت وارد مبادله تجاری شود.

کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: کشور‌هایی مانند روسیه به صورت رسمی اعلام کرده اند که تحریم‌های ملی ایالات متحده آمریکا ضد جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت نمی‌شناسند و به همین دلیل هیچ تاثیر تعیین کننده‌ای روی مبادله تجاری آن‌ها با تهران نخواهد داشت.

او عنوان کرد: ایران با برخی از کشور‌های همسو یا هم پیمان خود سازوکاری شبیه به سوئیفت را در دست بررسی دارد، تحقق این امر می‌تواند راه گریزی از تحریم‌ها باشد، همچنین می‌تواند به نقش دلار در تجارت بین المللی صدمه‌ای بزند، درنتیجه به نظر می‌رسد که تحریم‌های جدید آمریکا بیشتر جنبه رسانه‌ای دارد و فاقد کارایی لازم برای افزایش فشار بر ضد جمهوری اسلامی باشد.

عابدینی با اشاره به تحریم‌های انجام شده واشنگتن علیه تهران، گفت: ایالات متحده آمریکا اولین دور از تحریم‌ها بر ضد جمهوری اسلامی ایران را از ۱۸ آبان ماه سال ۱۳۵۸، حدود ۸ روز بعد از فتح لانه جاسوسی اعمال کرده است که بر ضد خرید فروش سلاح بود سپس در دوران کلینتون موضوع مربوط به سرمایه گذاری در حوزه‌های نفت و گاز شامل تحریم شد، همچنین بعد از آن به سمت کشتیرانی هم کشیده شد.

او ادامه داد: با این تفاسیر هیچ گونه تحریمی جود ندارد که پیش از این آمریکایی‌ها انجام نداده باشند، در واقع واشنگتن بیش از این نمی‌تواند به اقتصاد ایران فشار وارد کند، به همین دلیل مقامات آمریکایی در گفتگو با برخی از هم پیمانان خود از این موضوع تعجب می‌کنند، چراکه علی رغم فشار حداکثری واشنگتن بر ضد اقتصاد ایران، کشور ما همچنان سرپاست و اقتصادش دچار فروپاشی نشده است.

عابدینی با بیان اینکه گستره اقتصاد ایران بسیار زیاد است، توضیح داد: ایران با ۱۵ کشور همسایه است و سیاست‌های ماجراجویانه ترامپ منجر شد که نه تنها رقبا بلکه هم پیمانان واشنگتن هم حاضر به دنبال روی از سیاست‌های آن‌ها نباشند، بنابراین تحریم‌ها علی رغم اینکه تمام حوزه‌های مالی و تجاری کشور را در بر گرفته، ولی تاثیر تعیین کننده‌ای نداشته است.

کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: تحریم‌های اعمال شده آمریکا نتوانست کاخ سفید را به اهدافش برساند، به نظر می‌رسد که اگر این وضعیت استمرار یابد، اقتصاد کشورمان به ثباتی می‌رسد و به آرامی از این فشار‌ها عبور کنیم.

او با اشاره به سفر وزیر امور خارجه کشورمان به نیویورک، گفت: ایران با طرف‌هایی مانند چین، روسیه و برخی دیگر از کشور‌ها به یک تعامل نسبی رسیده است، چراکه خود این کشور‌ها هم تحت فشار تحریمی آمریکا هستندو شواهد نشان می‌دهد که واشنگتن به تحریم معتاد شده است.

عابدینی افزود:در واقع چین و روسیه برای عبور اقتصاد خودشان از فشار‌های آمریکا راهکار‌هایی را دنبال می‌کنند، که یکی از آن‌ها عدم وابستگی به دلار است و ایران هم در همین راستا پیش می‌رود.

کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: علاوه براین پکن و مسکو در حوزه هسته‌ای هم از سیاست‌های ایران حمایت می‌کنند، ولی کشور‌های اروپایی با مشکلاتی مواجهه اند؛ اینکه اراده و توان لازم برای مقاومت در برابر ایالات متحده را ندارند، بنابراین نمی‌توانند مستقلا سیاستی را در قبال برجام دنبال کنند.

او گفت: به نظر می‌رسد اروپا تاثیر چندانی روی سیاست‌های هسته‌ای ایران نداشته باشد و ممکن است در صورت ادامه این روند کشورمان در گام بعد کاهش تعهدات، مرحله چهارم خود را عملیاتی کند و بدون شک اروپا در این زمینه متضرر می‌شود، چراکه آن‌ها را به دید یک مجموعه مستقل از آمریکا نگاه نخواهد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین