حضور نمایندگان بازداشت شده در مجلس

کد خبر: 952072

دو نماینده بازداشت شده که دیروز آزاد شده بودند در جلسه علنی مجلس حضور یافتند.

حضور نمایندگان بازداشت شده در مجلس

سرویس سیاسی فردا: دو نماینده بازداشت شده که دیروز آزاد شده بودند در جلسه علنی مجلس حضور یافتند.

به گزارش ایسنا، محمد عزیزی نماینده مردم ابهر و خرمدره و فریدون احمدی نماینده زنجان که از روز چهارشنبه در ارتباط با پرونده شرکت خودروسازی سایپا بازداشت شده بودند و دیروز با تودیع وثیقه آزاد شدند در جلسه علنی صبح امروز یکشنبه مجلس حضور یافتند. از ساعات ابتدایی جلسه علنی امروز این دو نماینده مشغول گفتگو و مذاکره با دیگر نمایندگان هستند.

بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش آغاز شد و طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش مهر، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور ۲۱۸ نفر از نمایندگان آغاز شد.

دستور کار این جلسه به شرح زیر ست:

- ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه تجارت

- گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی

- گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری

- گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح استفساریه بند ۲ ماده ۲ قانون مالیات‌های مستقیم

- گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه موافقتنامه سرویس‌های هوایی دو جانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کویت

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح اصلاح ماده ۱۳۳ مالیات‌های مستقیم

مجلس با دو فوریت طرح شفافیت آرا مخالفت کرد نمایندگان مجلس با دو فوریت طرح اصلاح موادی از آیین نامه مجلس (شفافیت آرا) مخالفت کردند. به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز یکشنبه (سوم شهریور ۹۸) پارلمان با دو فوریت طرح اصلاح موادی از آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی (شفافیت آرا) مخالفت کردند. نمایندگان با ۶۹ رای موافق، ۱۰۳ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در جلسه با دو فوریت طرح مزبور مخالفت کردند.

سوال از وزیر صمت به علت گرانی خودرو اعلام وصول شد

سوال از وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه علنی امروز مجلس، به علت عدم مهار قیمت خودرو، اعلام وصول شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اصغر یوسف‌نژاد عضو هیئت رئیسه مجلس در جلسه علنی امروز، چند فقره سؤال نمایندگان از وزرا را اعلام وصول کرد که به شرح زیر است:

* سؤال داریوش اسماعیلی از وزیر دادگستری درباره علت عدم برخورد سازمان تعزیرات حکومتی با گرانی‌های غیرعادی و سوءاستفاده برخی افراد از افزایش قیمت‌ها.

* سؤال مهرداد لاهوتی از وزیر دادگستری درباره اقدامات انجام شده در خصوص جزء ۱ بند «ب» ماده ۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه.

* سؤال علی مطهری، الیاس حضرتی و مصطفی کواکبیان از وزیر دادگستری درباره علت مرگ علیرضا شیرمحمدی زندانی سیاسی در زندان فشافویه.

* سؤال سید فرید موسوی از وزیر صمت درباره اقدامات آن وزارتخانه در خصوص تکالیف مندرج در بند‌های ۷ تا ۱۱ مصوبه هیئت وزیران برای بهبود فضای کسب و کار.

* سؤال رضا انصاری از وزیر صمت درباره عدم پایبندی شرکت خودروسازی سایپا به تعهدات پیش‌فروش.

* سؤال سید ناصر موسوی لارگانی از وزیر صمت درباره علت اصرار به استمرار حضور بازنشستگان در این وزارتخانه.

* سؤال امیر خجسته از وزیر صمت درباره علت عدم توجه به حل قیمت‌های کاذب در بازار خودرو.

* سؤال هاجر چنارانی از وزیر صمت درباره آن وزارتخانه در جهت حمایت از قطعه‌سازان داخلی.

* سؤال منطقه‌ای بیت‌الله عبداللهی از وزیر ورزش و جوانان درباره علت بی‌توجهی به تکمیل ورزشگاه‌های اهر و میدان فوتبال.

  • سؤال منطقه‌ای بیت‌الله عبداللهی از وزیر نیرو درباره علت نیمه‌تمام ماندن ساخت سد ایثار اهر و هریس.

عزل نمایندگی قرارداد تجاری باید ثبت شود

شرایط ثبت و آگهی عزل نمایندگی قرارداد تجاری در نشست علنی امروز مجلس تعیین شد.

به گزارش فارس، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تجارت - قرارداد‌های تجارتی اعاده شده از شورای نگهبان با ۱۴۱ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

بر اساس ماده ۱۹، عزل نماینده‌ای که نمایندگی او در دفتر ثبت تجارتی به ثبت رسیده است باید ثبت و آگهی شود. در غیر این صورت، عزل در مقابل شخص ثالث ناآگاه غیر قابل استناد است.

همچنین عالی پناه کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی توضیحاتی را درباره سیر طی شده درباره این قانون و ماده ۱۹ ارائه داد و گفت: این قانون یکبار در مجلس هشتم و همچنین در مجلس نهم براساس اصل ۸۵ قانون اساسی به تصویب رسیده است. در توضیح ماده ۱۹ گاهی اوقات نماینده تجاری قراردادی را در دفتر ثبت می‌کنند و عزل آن هم باید ثبت شود. مراتب عزل نمایندگی باید در دفتر ثبت تجاری به ثبت برسد.

طرفین قرارداد‌های تجارتی به حفظ اطلاعات محرمانه در مذاکرات ملزم شدند مجلس طرفین قرارداد‌های تجاری را مکلف به حفظ اطلاعات محرمانه مطرح شده در مذاکرات کرد. به گزارش فارس، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز یکشنبه و در ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه تجارت - قرارداد‌های تجارتی ماده ۱۵ فصل اول مربوط به مقررات عمومی را تصویب کردند. طبق ماده ۱۵، هر یک از طرفین مکلف است اطلاعاتی را که در جریان مذاکرات قراردادی به عنوان «اطلاعات محرمانه» از سوی طرف دیگر به او ارائه می‌شود حفظ نماید، ولو آنکه مذاکرات مذکور به انعقاد قرارداد منجر نشود. در صورت افشای اطلاعات مذکور یا استفاده از آن‌ها برای مقاصد شخصی، متخلف مسئول جبران خسارات وارد شده است. تعهد به عدم افشای اطلاعات مذکور، در صورت انعقاد قرارداد تا پایان آن و در صورت عدم انعقاد قرارداد ۲ سال از تاریخ مذاکرات است، مگر این که به موجب توافق طرفین مدت دیگری مشخص شده باشد. در صورت انعقاد قرارداد، تکلیف حفظ اسرار تجارتی طرفین و عدم استفاده از آن محدود به مدت‌های مذکور نیست.
شرایط معامله تجاری توسط شخص ثالث تعیین شد نمایندگان مردم در مجلس ضمن تصویب ماده ۲۱ لایحه تجارت، شرایط انعقاد معامله به وسیله شخص ثالث یا براساس ضابطه‌ای معین را تعیین کردند. به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) خانه ملت در جریان بررسی لایحه تجارت - قرارداد‌های تجارتی اعاده شده از شورای نگهبان با ماده ۲۱ این لایحه با ۱۳۲ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند. براساس ماده ۲۱ این لایحه طرفین می‌توانند توافق کنند مبلغ معامله به وسیله شخص ثالث یا بر اساس ضابطه‌ای معین تعیین شود. هرگاه تعیین مبلغ به شخص ثالث واگذار شده باشد، شخص مذکور باید در تعیین مبلغ به نحو متعارف عمل کند چنانچه ثالث نخواهد یا نتواند مبلغ را تعیین کند، مبلغ مذکور به نحو متعارف تعیین می‌شود. چنانچه توافق شده باشد مبلغ معامله بر اساس ضابطه‌ای تعیین شود که دیگر وجود ندارد یا قابل دسترس نیست، نزدیکترین ضابطه معادل با ضابطه مورد توافق باید جایگزین شود.
سازوکار مجلس برای فقدان نمایندگی در قرارداد‌های تجاری نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز سازوکار برای فقدان نمایندگی در قرارداد‌های تجاری را مشخص کردند. به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان در جریان بررسی لایحه تجارت - قرارداد‌های تجارتی اعاده شده از شورای نگهبان با ماده ۱۸ این لایحه با ۱۴۸ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند. بر اساس ماده ۱۸ این لایحه چنانچه شخصی به هر طریق موجب شود که دیگری نماینده یا دارای اختیاراتی از جانب او شناخته شود و اشخاص ثالث با اعتماد متعارف به وضع ایجادشده با او به مانند نماینده یا شخص واجد اختیار برخورد نماینده اصیل نمی‌تواند در مقابل شخص ثالث به فقدان نمایندگی یا فقدان اختیارات نماینده استناد کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها