وزیر پیشین خارجه:امام(ره) قدرت جدیدی در جهان بشری مطرح کرد

کد خبر: 948925

وزیر پیشین امور خارجه گفت: در فضایی که بر طبل اختلاف و جنگ شیعه و سنی می‌کوبند، حضور شیخ زکزاکی در مساجد اهل سنت و ارتباطش با اهل سنت مصداق بارز اسلام تقریبی بود.

وزیر پیشین خارجه:امام(ره) قدرت جدیدی در جهان بشری مطرح کرد

خبرگزاری ایسنا: منوچهر متکی امروز در همایش زبرالحدید در حمایت از شیخ ابراهیم زکزاکی رهبرشیعیان نیجریه در آمفی‌تئاتر دانشگاه رضوی، اظهار کرد: کندوکاوی گذرا در زندگی این زعیم عالی‌قدر مسلمانان نیجریه و خصوصا شیوه فعالیت‌ها، روش، رفتار و برخورد او به ما بسیار کمک می‌کند تا چرایی این جنایت برنامه‌ریزی شده را در نیجریه بهتر درک کنیم.

وی افزود: شیخ زکزاکی از زمان دانشجویی و بعد هم در فعالیت‌های عمومی و اجتماعی خود در مساجد و محافل به نحوی عمل می‌کرد که کسی دوگانگی در بین مسلمانان احساس نمی‌کرد. در این فضایی که حساب شده بر طبل اختلاف و جنگ شیعه و سنی می‌کوبند، حضور شیخ زکزاکی در مساجد اهل سنت و ارتباطش با اهل سنت مصداق بارزی از این شیخ تقریبی بود که تقریبی بودن ایشان از قول مقام معظم رهبری بیان شد.

متکی ادامه داد: شیخ زکزاکی عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بود. در نشست شورای عالی در بیروت که بیش از ۴ سال پیش برگزار شده بود، شرکت کرده بودند. نقل‌هایی از رفتار و تعامل ایشان در جامعه نیجریه وجود دارد. شیخ زکزاکی مجسمه وحدت، همگرایی و هم‌افزایی بین مسلمانان و مظهر اسلام تقریبی بود و اینکه امروز مسلمان باید ید واحده باشد.

وی اضافه کرد: قرائت دیگر از اسلام قرائتی است که بر طبل اختلاف بکوبد، آب در آسیاب دشمن بریزد، جنگ شیعه و سنی راه بیندازد، القاعده و داعش تشکیل دهد و با شعار ضد آمریکا، شیعه و تشیع را هدف قرار دهد، در حالی که کشته‌های آن‌ها در جای جای جهان اسلام هیچ انطباقی با شعارهای ضد آمریکایی ندارد و نشان می‌دهد طراحی حساب شده است.

متکی با بیان اینکه داعش پیحیده‌ترین، آخرین و مرموزانه‌ترین سناریویی بود که برای انهدام جهان اسلام طراحی شد، عنوان کرد: این بدین دلیل بود که از۲۲ بهمن الهام‌بخشی انقلاب را در جای جای جهان رصد کردند و در بین مسلمانان و به خصوص جوانان اعم از شیعه و سنی فریادهای عدالت‌خواهی و نقد نظام حاکم بر جهان بشری به تدریج به گفتمان تبدیل شد. گمان می‌کردند دیگر دور، دور ادیان نیست و دین‌مداری و گرویدن و رفتن به سوی دین حذف شده اما ناگهان فریاد امام(ره) دین را به جهان بشریت و صحنه اجتماعی برگرداند.

وزیر سابق امور خارجه گفت: پیام اصلی امام(ره) این بود که در دنیای جهانی شده که به دنبال اعمال فرمول‌های خود در حکمرانی جامعه بشری هستند، ما می‌خواهیم بگوییم هدایت انسان در سطح جهانی حق بشر، دین و دین‌مداری است. امام(ره) قدرت جدیدی در جهان بشری مطرح کرد.

وی خاطرنشان کرد: جوانان در مصر، آفریقا، اروپا و آسیا به طرف شناخت اسلام حرکت می‌کنند و روشنفکران جهان اسلام که منزوی شده بودند جرات و زمینه برای قلم‌فرسایی در مورد اسلام پیدا کردند. در گذشته روشنفکران در بین دیپلمات‌ها خجالت می‌کشیدند بگویند مسلمان هستند اما امام(ره) به آن‌ها هویت داد و اکنون با افتخار می‌گویند مسلمان هستند. بالندگی در جهان اسلام پدیده‌ای است که ما و نسل ما توفیق پیدا کردیم به آن دست یابد. اکنون زمانه‌ای است که اسلام با اقتدار، قوت، قدرت و منطق تفکرات غالب بر حکمرانی جهان را به چالش بکشد.

متکی بیان کرد: آمریکایی‌ها زمانی برای اعمال حرف‌های خود در دنیا مشکلی نداشتند و مقاومتی نمی‌دیدند اما بعدا به وضعیت و شرایطی رسیدند که امروز می‌دانند در هیچ بخشی موفق نیستند. ۱۷ سال در افغانستان هستند و هیچ کس باور ندارد بوش در لشگرکشی به افغانستان موفق شده و به اهداف خود رسیده است. اگر آن روز با صحبت از طالبان، تنها در افغانستان مطرح می‌شد اما امروز پاکستان، هند، چین و غیره را نیز شامل می‌شود، پس بنا بر ادعایی که داشتند جهان را امن‌تر نکردند.

وزیر پیشین امور خارجه افزود: آن‌ها در عراق، سوریه، یمن و جاهای دیگر بی‌مهابا دل به حوادث می‌زنند زیرا احساس می‌کنند حرف‌هایشان به دلیل فضای جدید آگاهی‌بخشی که در جهان انسانی ایجاد شده، جا نمی‌افتد. امروز کوچک‌ترین حرف آن‌ها به ثانیه و لحظه‌ای به اقصا نقاط جهان می‌رود و وقتی شنیده می‌شود باید برای آن استدلال کنند. اداره جهان تا دیروز برای آن‌ها آسان بود زیرا صدای مخالفی وجود نداشت اما امروز نمی‌توانند به راحتی اداره کنند.

وی با اشاره به اینکه امروز دو قرائت از اسلام در جهان خود را به تدریج نشان می‌دهد، تصریح کرد: اسلامی که ایران و همفکرانش آن را در دنیا نمایندگی می‌کنند، اسلام عقلانی، منطقی، عدالت‌خواهی و ظلم‌ستیزی است. اسلام دیگر را عربستان نمایندگی می‌کند. سعودی‌ها سال‌ها تلاش کردند بگویند با افراط‌گرایی و فضایی که امام ایجاد کرده مخالف هستیم و با وجهه مقدس‌مآبانه، مذهبی و اسلامی، جهان اسلام را از این آتشی که به خرمن مستکبرین افتاده دور کنند.

متکی ادامه داد: آن‌ها متوجه شدند سربازگیری امام(ره) و انقلاب به اقصا نقاط جهان و اهل سنت رسیده و تصمیم گرفتند خشن‌تر و قاطع‌تر اسلام را ارائه داده تا شعار انقلاب را تحت‌الشعاع قرار دهند. الهام‌بخشی که جوانان در طول ۴۰ سال ایجاد کردند مستکبران را به خطر می‌انداخت، بنابراین نیاز بود این انرژی‌ها جذب شود، به جای اینکه علیه مستکبران در داخل خود جهان اسلام سر باز کند. ماموریت داعش نیز همین بود.

وزیر سابق امور خارجه خاطرنشان کرد: در چنین فضایی شیخ‌السلام زکزاکی با تکیه بر شیوه نخست، اسلام راستین و منطق امام(ره) در نیجریه منشا اثر است، میلیون‌ها نفر را بدون سلاح، پول، امکانات و تبلیغات گسترده تلویزیونی جذب می‌کند. امام(ره) و انقلاب امروز موجی را در جهان ایجاد کرده و مقام معظم رهبری راه امام(ره) را طی می‌کنند. شیخ زکزاکی چه خطری در نیجریه داشت؟ چرا نگران شدند؟ مگر نباید دولت‌های آفریقایی از جمله نیجریه نگران کسانی باشند که تروریسم را گسترش می‌دهند و نگران بوکوحرام و نسخه آفریقایی داعش باشند؟ چرا نگران نیستند؟

وی اضافه کرد: نسخه‌ای که باید نگران آن باشند، ساخته و پرداخته سناریوی صهیونیست‌ها، دلارهای نفتی سعودی‌ها و حمایت آمریکایی‌ها، اسلام آمریکایی بوده اما این اسلام، اسلام راستین پابرهنه‌ها و عدالت‌خواهان است. منطق امام(ره) بعد از ۴۰ سال نشان داد که منطق برتر بوده، اینکه قدرت ما برآمده از منطق ما است، اما آمریکایی‌ها می‌گویند منطق ما قدرت ما است.

وزیر سابق امور خارجه گفت: شیخ زکزاکی پیام خود را رساند و مظلومیت خود را ثبت کرد، ما باید در این زمینه تلاش کنیم. در مجمع تقریب سه سال پیش کمیته مساعی حمیده تشکیل دادیم که مشکلات جهان اسلام را بررسی می‌کند و برای این منظور وزرای خارجه سابق کشورهای اسلامی را دعوت کردیم. نامه‌ای به وزیر خارجه نیجریه فرستادیم مبنی بر اینکه کمیته نگرانی خود را اعلام می‌کند و پیشنهاد کردیم هیاتی از کمیته برای بررسی این نگرانی به این کشور برود و گفت‌وگو و مذاکره کند که امیدوارم توجه کنند.

وی با بیان اینکه پیشنهادم این است طبق تاکید مقام معظم رهبری، دانشجویان موضوع شیخ زکزاکی را از مجاری خود پیگیری کنند، عنوان کرد: باید همتایان خود را پیدا کنند. در سازوکار بین‌المللی بخش بین‌الملل خود را به لحاظ بانک اطلاعات تکمیل کنند، این بانک وضعیت دانشگاه‌ها، مسئولان و تشکل‌های دانشجویی در کشورهای دیگر را جمع‌آوری و اطلاعات را متمرکز کند و در مواقع سلبی مانند این مورد و حتی موارد ایجابی، مکاتبات خود با همتایان و دانشجویان آن کشورها را مطرح کنند. هر دانشگاه می‌تواند به صورت مستقل این کار را پیگیری نمایند.

متکی با اشاره به اینکه دولت نیجریه باید ذلت و خفت اجرای سیاست‌های اسرائیلی‌ها، وهابی‌ها و آمریکایی‌ها را به جان خود بخرد، تصریح کرد: دولتی که با مردم خود اینگونه رفتار می‌کند و در یک حادثه و زمانی کوتاه هزاران نفر را به شهادت می‌رساند چه پاسخی دارد؟ معمولا دیکتاتورها به شرایط و وضعی می‌رسند که به هیچ چیز حتی ضوابط و قوانین قانونی خود پایبند نیستند. دادگاه نیجریه در مورد شیخ زکزاکی رای آزادی داده و این در منظر جهانیان است.

وزیر سابق امور خارجه گفت: امیدواریم تصمیمی شایسته، منطقی، درست و انسانی در نیجریه برای شیخ زکزاکی اتخاذ شود. بدون ریشه‌یابی و تحلیل درست این حوادث نمی‌توانیم به آثار و برکات بزرگ آن پی ببریم. تراژدی، تلخی خود را دارد اما از منظر دیگر وقتی ۷ تیر را بررسی می‌کنید، افشاگر فتنه‌ای شد که در این کشور می‌توانست خطرات بزرگ‌تری ایجاد کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین