ورود مجلس به تعیین اجاره‌بهای مسکن/حمایت وزیر از اخذ مالیات عایدی بر سرمایه مسکن

کد خبر: 941601

رئیس کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر این‌که باید هرچه سریع‌تر برنامه اقدام ملی برای تولید مسکن عملیاتی شود، گفت: تسهیلات بانکی در حوزه مسکن باید باز هم افزایش یافته و متناسب با قیمت مسکن شود.

ورود مجلس به تعیین اجاره‌بهای مسکن/حمایت وزیر از اخذ مالیات عایدی بر سرمایه مسکن

خبرگزاری تسنیم:وزیر راه و شهرسازی با اعلام حمایت از مالیات عایدی بر سرمایه مسکن، گفت: در تلاشیم تا راهکار‌هایی را عملیاتی و اجرایی کنیم تا نقدینگی به بخش مسکن، تزریق و در این حوزه، سرمایه گذاری شود.

تلاش وزارت راه برای هدایت نقدینگی به سمت مسکن/ حمایت از اخذ مالیات عایدی بر سرمایه مسکن

به گزارش تسنیم، محمد اسلامی با اعلام حمایت وزارت راه و شهرسازی از لایحه مالیات بر عایدی سرمایه بخش مسکن، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم از برآیند هم‌اندیشی‌های وزارت راه و شهرسازی با کمیسیون عمران مجلس به نتایج خوبی برای تعادل بخشی به بازار مسکن دست یابیم.

وی با بیان این‌که مسکن و رونق دادن به آن در بخش عرضه و تقاضا و همچنین ساماندهی بازار اجاره بها از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است، تصریح کرد: مسکن به لحاظ ساختاری نیمی از وزارتخانه راه و شهرسازی است و در مورد رونق بازار مسکن با حمایت دولت و همچنین مجلس، برنامه‌های جامعی را در دستور کار داریم.

وی با اعلام این‌که فراخوان مشارکت برای اجرای طرح اقدام ملی تولید مسکن به زودی رسانه‌ای و اطلاع رسانی عمومی خواهد شد، افزود: سازمان ملی زمین و مسکن به استان‌ها ابلاغ کرده تا زمین‌های رایگان را برای اجرای طرح اقدام ملی شناسایی و معرفی کنند که اینکار انجام شده است. باید فضای جامعه را به سمت تولید مسکن که جزو برنامه‌های دولت است و بخشی از آن نیز عملیاتی و اجرایی شده است، سوق دهیم و برنامه‌های دولت را برای تولید مسکن و رونق دادن به بازار مسکن با اطلاع رسانی درستی تشریح کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که در تلاشیم تا راهکار‌هایی را عملیاتی و اجرایی کنیم تا نقدینگی به بخش مسکن، تزریق و در این حوزه، سرمایه گذاری شود، اظهار کرد: برنامه‌های بازآفرینی شهری در خصوص احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری، برنامه شهر‌های جدید برای احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهر‌های جدید و برنامه بنیاد مسکن برای ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر تهیه شده است.

اسلامی با تاکید بر اینکه امکانات دولت در خصوص تولید مسکن، یکپارچه شده است، خاطرنشان کرد: هدف کلان ما هدف برنامه ششم توسعه است و همان را هدف قرار داده و مطمئن هستیم که بر اساس آن هدف، می‌توانیم به احداث واحد‌های مسکونی برنامه ریزی شده، دست یابیم.

وی همچنین با حمایت از لایحه مالیات بر عایدی سرمایه مسکن گفت: امروز هم فناوری روز و هم سریع سازی را در اختیار داریم، به همین دلیل باید مردم را تشویق کنیم تا بیایند و با دریافت پروانه ساختمانی نسبت به احداث واحد‌های مسکونی اقدام کنند. هم اکنون صدور پروانه ساختمان کاهش یافته که باید کاری کنیم تا روند صدور از حالت فوق خارج شود.

وی با اشاره به تورم اقتصادی و تهاجمی که به اقتصاد ایران شده و آمریکایی‌ها بر آن محکم می‌کوبند تاکید کرد: سقوط ارزش پول مردم را ناگزیر کرده تا نقدینگی خود را برای تبدیل به سمت کالا‌های مختلف ببرند. باید در برنامه رونق بازار مسکن کاری کنیم اقشار متوسط و افرادی که مستاجرند، لطمه نبینند. جهش‌های قیمت متاثر از تورم اقتصادی و خارج از کنترل بوده است و تلاش می‌کنیم از برآیند هم‌اندیشی‌های وزارتخانه راه و شهرسازی با کمیسیون عمران مجلس به نتایج خوبی برای تعادل بخشی به بازار مسکن دست یابیم.

راهکار‌های رئیس کمیسیون عمران مجلس برای کاهش قیمت مسکن رئیس کمیسیون عمران مجلس راهکار‌های برای کاهش قیمت مسکن ارائه کرد. محمدرضا رضایی‌کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت برای بازار مسکن برنامه مشخص و اراده کاملی برای ورود به این عرصه را ندارد، گفت: در شرایط کنونی کشور با کمبود ۴ میلیون واحد مسکن رو به رو است که با تولید گسترده مسکن و اجرای قانون مالیات برخانه‌های خالی می‌توان بخش اعظمی از این خلاء را پر کرد. وی با بیان اینکه اگر میزان عرضه و تقاضای مسکن به تعادل برسد، آن زمان فضای رقابت برای خرید و فروش مسکن از بین خواهد رفت، افزود: با افزایش تولید گسترده مسکن و عرضه ملک می‌توان بازار را مدیریت کرد، در شرایط کنونی کشور با کمبود مسکن روبه‌رو است و این مسئله موجب افزایش قیمت‌ها شده است. نماینده جهرم در مجلس با اشاره به راه‌کار‌های تولید گسترده مسکن، اظهار داشت: حمایت از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان مسکن یکی از راهکار‌های مهم برای تولید گسترده است که این امر با تخصیص تسهیلات کلان و کم سود محقق خواهد شد. رئیس کمیسیون عمران مجلس یکی از راهکار‌های دیگر برای رونق گرفتن بازار مسکن را افزایش سقف تسهیلات مسکن در سال ۹۸ دانست و عنوان کرد: در شرایط کنونی وام مسکن بخش کوچکی از قیمت تمام شده ملک را شامل می‌شود که این موضوع موجب شده، مردم توان مالی برای خرید مسکن جدید را نداشته باشند. البته این مسئله تنها نباید منحصر به خریداران باشد، بلکه سقف تسهیلات برای سازندگان نیز باید افزایش یابد، بانک‌ها می‌توانند در قالب تسهیلات ارزان قیمت، سازندگان را به سمت تولید انبوه مسکن هدایت کنند. رضایی‌کوچی با اعلام اینکه یکی از راه کار‌ها برای کاهش قیمت مسکن، کاهش هزینه‌های تمام شده برای ساخت مسکن است، اضافه کرد: کنترل قیمت زمین یکی از مولفه‌های برای کاهش قیمت تمام شده مسکن است. وی با بیان اینکه برای مدیریت بازار مسکن می‌توان در مقاطعی هم اقدامات دستوری داشت، گفت: بایدقیمت پایه‌ای در هر منطقه تعیین شود تا بر اساس آن، بازار کنترل شود، البته برخی معتقد به اقتصاد آزاد و تعیین قیمت‌ها در بازار هستند، اما به نظر بنده، این مسئله زمانی می‌تواند اجرایی شود که دولت در عرصه تولید گسترده مسکن به نتیجه رسیده باشد، اجرای طرح‌هایی مانند تعیین سقف قیمت در کوتاه مدت اثرگذار خواهد بود.

ورود مجلس به تعیین اجاره‌بهای مسکن/ تاکید مجلسی‌ها بر افزایش وام خرید

محمدرضا رضایی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی وزارتخانه مهم و تاثیرگذاری در ساماندهی بازار مسکن است و نسبت به سایر وزارتخانه‌ها حوزه فعالیت زیادی دارد، اظهار کرد: طبیعی است اولویت اول کشور از منظر اشتغال، مسائل اجتماعی و روانی، مسکن باشد. از این رو می‌خواهیم موضوع مسکن در شلوغی کار وزارتخانه در اولویت دوم یا سوم قرار نگیرد.

وی با بیان "این‌که هر یک یا دو هفته جلسه‌ای با حضور وزیر راه در حوزه مسکن برگزار می‌شود، نشان می‌دهد این وزارتخانه بر اولویت مسکن واقف است، تصریح کرد:‌طرح اقدام ملی برای احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برنامه خوبی است و می‌تواند به تحرک مسکن و جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی منجر شود.

وی با تاکید بر این‌که لازم است این برنامه هر چه زودتر عملیاتی شود، افزود: شرکت عمران شهر‌های جدید، سازمان ملی زمین و مسکن و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی باید برای عملیاتی شدن این طرح فعالیت بیش‌تری داشته باشند. وزارت راه و شهرسازی باید تخصیص زمین‌هایی که در اختیار دستگاه‌های مختلف دولتی است و رئیس‌جمهوری نیز در بخشنامه‌هایی بر واگذاری آن‌ها تاکید کرده را پیگیری کند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس با اعلام این‌که تسهیلات بانکی در حوزه مسکن باید باز هم افزایش یافته و متناسب با قیمت مسکن شود، گفت: این اقدام باعث افزایش نقدینگی در کشور نمی‌شود؛ بانک‌ها به صورت طبیعی ۱۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در حوزه‌های مختلف وارد کشور می‌کنند. چه بهتر که این تسهیلات در حوزه مسکن باشد که باعث خانه‌دار شدن مردم و افزایش اشتغال نیز شود.

رضایی با اشاره به اینکه هفته اول پس از تعطیلات، مجلس وضعیت مسکن را در نشستی با حضور رییس مجلس، وزیر راه و شهرسازی و وزیر کشور بررسی خواهد کرد، افزود: تولید مسکن نمی‌تواند تنها بر عهده وزارت راه و شهرسازی باشد و باید از همه دستگاه‌ها برای تولید مسکن استفاده شود. بدنه دولت و بانک‌ها نیز باید همکاری کنند تا مسکن از این وضعیت خارج شود.

وی ادامه داد: باید برای دو تا سه ماه دیگر که اوج نقل و انتقالات مسکن از راه می‌رسد، برنامه ریزی شود. قیمت مسکن باید پایه و مبنا منظقی داشته باشد. ما آمادگی داریم حداکثر هر دو هفته یکبار با یکدیگر نشست داشته باشیم و در حوزه قانونگذاری با وزارت راه و شهرسازی همراهی کنیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین