واکنش ها به دیدار ظریف با یک سناتور دموکرات آمریکایی

کد خبر: 941282

تحلیلگر مسائل بین الملل در واکنش دیدار محمدجواد ظریف با یک سناتور دموکرات آمریکایی، با بیان اینکه باید مشخص شود که این دیدار بر اساس کدام مجوز انجام شده و محتوای آن چه بوده، گفت: همراهی با ندای ضد بولتونی دموکرات‌ها ره به جایی نمی‌برد.

واکنش ها به دیدار ظریف با یک سناتور دموکرات آمریکایی
خبرگزاری فارس: «سید مصطفی خوش‌چشم» تحلیلگر مسائل بین‌الملل در خصوص دیدار محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه با خانم "دایان فینشتاین" سناتور دموکرات در سفر اخیرش به نیویورک، عنوان کرد: در ابتدا به نظر می رسید که این، یک دیدار منفرد و براساس ابتکار عمل فردی شخص وزیر خارجه بوده که البته به جهت هزینه‌های بالای آن، همین یک دیدار نیز نیازمند مجوز بوده است، اما پاسخ نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نیویورک، حاکی از وجود روندی از دیدارها در طول زمان است که قطعاً چنین روندی، نیازمند مجوز از مراجع بالادستی سیاستگذار است و لذا باید مشخص شود که با توجه به تصمیم نظام و تأکید موکد مقام معظم رهبری بر عدم انجام هرگونه مذاکره‌ای با طرف‌های آمریکایی، این سری از دیدارها بر اساس کدام مجوز صورت پذیرفته و محتوای آنها چه بوده است.

*چه کسی می‌داند که اگر دموکرات‌ها بر سر کار بیایند به برجام موجود بازخواهند گشت

وی با تأکید بر این نکته که استراتژی القاءشده از سوی دموکرات‌ها و اروپایی‌ها برای صبر ایران تا هنگام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال آتی به دلایل متعددی برای کشور بسیار مضر است، گفت: چه کسی می‌تواند بگوید که ترامپ در انتخابات بعدی پیروز نخواهد شد؟ و چه کسی می‌داند که اگر دموکرات‌ها بر سر کار بیایند، به برجام موجود بازخواهند گشت؟ چرا که اکثراً خواستار برجامی بروزشده و ارتقاءیافته هستند که مشخص است مجدداً به دنبال مذاکره هستند و نه انجام تعهدات قبلی خود.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل اضافه کرد: حتی تیم کری و اوباما هم تصمیم به خروج از برجام بعد از 2 تا 3 سال و در صورت ادامه‌نیافتن مذاکرات بر سر مسائل منطقه‌ای و موشکی داشتند. از همه مهم‌تر آنکه این نگاه منفعل‌ساز بوده و شاید یکی از دلایلی که انفعال زیادی در اقدام مؤثر برای برطرف‌کردن مشکلات اقتصادی به چشم می‌خورد، ناشی از همین نوع نگاه باشد.

خوش‌چشم یادآور شد: البته این احتمال نیز هست که هدف از انجام این دیدارها استفاده از ظرفیت‌های موجود در داخل جامعه آمریکا و در میان قانونگذاران برای ایجاد شکاف در دستگاه حاکمه این کشور باشد، اما اینکه نمایندگی جمهوری اسلامی بیان داشته این روال، یک روال ازپیش‌موجود بوده، به‌شدت از چنین احتمالی می‌کاهد.

به گزارش فارس، «علیرضا میریوسفی» سخنگو و رایزن مطبوعاتی دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک در خصوص انتشار خبر دیدار محمدجواد ظریف با «دایان فینشتاین» سناتور دموکرات عنوان کرده است: «این جلسه در راستای روند عادی (نرمال) جلسات نمایندگی ایران با اعضای کنگره انجام شده است.»

واکنش ها به دیدار ظریف با یک سناتور دموکرات آمریکایی

خوش‌چشم گفت: ما در وضعیت نه‌جنگ و نه‌صلح با آمریکا به سر می‌بریم و پس از 40 سال جنگ اقتصادی، سیاسی، امنیتی، سایبری و روانی آمریکا با جمهوری اسلامی، شکی نیست که آمریکا، دشمن و یک کشور متخاصم است و همانند همه کشورهای دیگر، انجام دیدار با دشمن در ذیل قوانین و مقررات خاصی قرار دارد، به ویژه آنکه پس از نهی مشخص رهبری در این خصوص، چنین دیدارهایی سوالات و شبهات بسیاری را در افکار عمومی جهانیان برای ما ایجاد می کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: البته وظیفه وزارت خارجه استفاده از تمامی ظرفیت های موجود در عرصه دیپلماسی برای پیشبرد اهداف کشور و دستیابی به منافع ملی است و دیدارهای وزیر محترم خارجه با مقامات کشورهای گوناگون به‌ویژه در ایام اخیر نیز در راستای انجام همین وظایف بوده است، اما دیدار با مقامات کشور متخاصم از این مسئله مستثنی است.

وی افزود: اینکه دستگاه دیپلماسی باید با سفر به کشورهای گوناگون، واقعیت امر را برای ایشان ترسیم کرده و ایشان را قانع سازد که در این تقابل، جمهوری اسلامی، تمامی راه‌های دیپلماتیک موجود برای پایان‌دادن به تنش‌ها را به شکل حداکثری پیموده است و همچنین سعی‌کند تا با ترسیم خطرات موجود و هزینه‌های این خطرات برای همه کشورهای جهان، ایشان را در راستای اهداف جمهوری اسلامی به حرکت درآورد، قطعاً جزو وظایف وزارت امور خارجه است، اما دیدار با مقامات آمریکایی که کشور دشمن و طرف متخاصم است، برآورده‌کننده چنین هدفی نیست.

خوش‌چشم همچنین خاطرنشان کرد: شیوه مورد استفاده سناتور فینشتاین برای جلب توجه رسانه‌ها و فاش‌ساختن چنین دیداری، حاکی از وجود یک پروژه عمدی توسط یک یا دو طرف برای ارسال پیام به افکار عمومی آمریکا بوده، اما با توجه به اثرگذاری اندک چنین اقدامی در فضاسازی در جامعه آمریکا و در فضای سیاسی واشنگتن، محاسبه سود و هزینه حاکی از ضرر بالای چنین اقدامی است؛ اولاً دموکرات‌ها با، یا بدون چنین دیدارهایی، خط خود را ادامه می‌دهند، و ثانیاً تولید تأثیر در چنین سطحی اندک و یا حتی کسب اطلاع از وضعیت داخلی جامعه سیاسی در آمریکا از راه‌های به مراتب بی‌هزینه‌تر و به شکل غیر مستقیم قابل انجام است.

وی یادآور شد: این بار دومی است که طی یک ماه گذشته، سؤالات بسیاری برای افکار عمومی جهانیان در خصوص تغییر راهبرد مقاومت و عدم مذاکره از سوی جمهوری اسلامی با آمریکا به وجود آمده است، آن هم در شرایطی که ما به‌شدت نیاز داریم تا آمریکا تاکتیک قاطعیت محض را در راهبرد مقاومت از ناحیه ایران ملاحظه کند.

به گفته خوش‌چشم، همراهی با این ندای ضد بولتونی دموکرات‌ها که تنها جان بولتون را پلیس بد می‌داند، قطعاً اشتباه بوده و ره به جایی نمی‌برد.

این کارشناس مسائل آمریکا گفت: زمانی اروپا پلیس خوب و آمریکا پلیس بد بود، زمانی اوباما پلیس خوب و ترامپ پلیس بد بود و حالا ترامپ پلیس خوب است! توجه به این نکته حائز اهمیت است که در فضای واشنگتن نیز چنین سیاست‌هایی نمی‌تواند ترامپ را به راهی متفاوت سوق دهد؛ این دقیقاً خود ترامپ است که با آگاهی کامل، ابتدا از بولتون قول می‌گیرد که نباید به‌سوی جنگ واقعی بروی و سپس او را استخدام می‌کند تا از سوابق او برای ارعاب جمهوری اسلامی و تغییر محاسبه در تهران استفاده کند.

*ترامپ در این خیمه‌شب‌بازی، شخصاً عروسک‌گردان بولتون است

وی گفت: این بولتون نیست که می‌خواهد ترامپ را بازی بدهد، بلکه ترامپ خود شخصاً عروسک‌گردان به نام بولتون است و بازی ایجاد فاصله بین او و شخص رئیس جمهور دقیقاً همان چیزی است که ترامپ می‌خواهد؛ چرا که آن روز که وی در استراتژی فشار برای تعاملِ منتهی به تحدیدِ تهران شکست بخورد، با دمیدن به همین تبلیغات این شکست را به پای بولتون خواهد نوشت و خود از مسئولیت خواهد گریخت.

خوش‌چشم در پایان بیان کرد: لذا به نظر می‌رسد که اقدامات ما در این عرصه، دارای استراتژی عمیقی نیست. گاه برخی اقدامات و سیاست‌های به‌ظاهر ناشی از ابتکار عمل، در حقیقت تا حدی تحت تأثیر نگاه و تفکرات القاءشده صورت می‌پذیرد. برای سنجش میزان حضور این نقص، دو سوال اول باید جواب داده شود.

به گزارش فارس، پایگاه خبری «پالیتیکو» روز پنج‌شنبه مدعی شد که «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چند هفته پیش در جریان سفرش به نیویورک، با «دایان فینشتاین» سناتور مطرح دموکرات دیدار کرده است.

دفتر این سناتور آمریکایی در مورد شام کاری فینشتاین و ظریف، گفته است که این دیدار با «مشورت با وزارت خارجه» آمریکا صورت گرفته است. در بیانیه دفتر این سناتور آمده است: «دفتر پیش از این دیدار با وزارت خارجه در تماس بود تا هم به آن‌ها اطلاع دهد که این دیدار صورت می‌گیرد و هم آخرین اطلاعات را از فعالیت‌های ایالات متحده و ایران دریافت کند.»

واکنش ها به دیدار ظریف با یک سناتور دموکرات آمریکایی

مذاکره ظریف با سناتور آمریکایی بعد از کارشکنی‌های آمریکا معنا ندارد/ در مجلس به وزیر خارجه تذکر می‌دهیم

یک نماینده مجلس با اشاره به مذاکره محمدجواد ظریف با سناتور آمریکایی گفت: مذاکره مجدد با دولت آمریکا و آمریکایی‌ها که بارها بی‌اعتمادی‌شان به دنیا ثابت شده و تعهدات‌شان را زیر پا می‌گذارند فایده‌ای ندارد.

ضیاءالله اعزازی ملکی نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، درباره دیدار محمدجواد ظریف با سناتور دمکرات آمریکایی علی‌رغم تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر عدم انجام مذاکره با آمریکایی‌ها گفت: متأسفانه به نظر می‌رسد که برخی از اعضای دولت به فرمایشات مقام معظم رهبری بی‌توجهی کرده و کار دیگری را انجام می‌‌دهند.

وی افزود:‌آقای ظریف وزیر خارجه کشورمان بسیار بیشتر از افراد دیگر با اظهارات صریح مقام معظم رهبری در خصوص مسائل مختلف آشناتر است چرا که در جلسات خصوصی فرمایشات مقام معظم رهبری را بیشتر از برخی از مسئولین شنیده است و یقیناً با دیدگاه‌های رهبر انقلاب در خصوص موضوعات سیاست‌ خارجی آشناتر است.

نماینده مردم بناب در مجلس تصریح کرد: مقام معظم رهبری در جلسات خصوصی صراحت بیشتری در کلام‌شان دارند تا در سخنرانی‌هایشان؛ اما اینکه وزیر خارجه کشورمان با سناتور دموکرات آمریکایی مذاکره می‌کند دقیقاً نقض فرمایشات مقام معظم رهبری است.

اعزازی ملکی گفت:‌ مذاکره مجدد با دولت آمریکا و آمریکایی‌ها که بارها بی‌اعتمادی‌شان به دنیا ثابت شده و تعهدات‌شان را زیر پا می‌گذارند فایده‌ای ندارد. این در حالی است که مذاکرات رسمی ما با آمریکا در موضوع برجام نشان داد که آنها بی‌اعتماد هستند و لذا مذاکره مجدد آقای ظریف با آنها معنایی ندارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد که ته دل برخی از دولتمردان همچنان گرایش به غرب و در رأس آنها آمریکا است. اما نتیجه‌بخش نبودن مذاکره و در یک میز نشستن با آنها برای همه دنیا مسجل شده است که آنها مرد میدان عمل نیستند.

نماینده مردم بناب در مجلس گفت:‌ گرایش به غرب آقای ظریف برخی اوقات گل می‌کند وگرنه معنا ندارد که با آمریکایی‌ها مذاکره مجددی صورت گیرد مگر اینکه وزیر خارجه همچنان کدخدا را معتبر بداند.

وی تصریح کرد: در جلسه هفته آینده مجلس قطعاً به آقای ظریف وزیر امور خارجه به دلیل مذاکره با سناتور آمریکایی در حالیکه مقام معظم رهبری در این خصوص نهی کرده‌اند تذکر خواهم داد و وی باید پاسخگوی این اقدام خلاف خود باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها