نماینده مجلس: مردم دیگر توان پرداخت اجاره بهای مسکن را ندارند/خجسته: حقوق‌ها افزایش نیابد سوال و استیضاح را کلید می‌زنیم

کد خبر: 941027

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: خانواده‌ها با این شرایط اقتصادی نمی‌توانند دیگر اجاره بها و قیمت مسکن را پرداخت کنند و فشار به آنها وارد می‌شود.

نماینده مجلس: مردم دیگر توان پرداخت اجاره بهای مسکن را ندارند/خجسته: حقوق‌ها افزایش نیابد سوال و استیضاح را کلید می‌زنیم

خبرگزاری فارس: زهرا سعیدی مبارکه، نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی، با اظهار تاسف از نابسامانی در بازار مسکن، تصریح کرد: متاسفانه با گلایه شدید مردم بابت افزایش ‌سرسام‌آور اجاره‌خانه در ماه‌های آغازین سال هستیم.

وی افزود: خانواده‌ها با این شرایط اقتصادی نمی‌توانند دیگر اجاره بها و قیمت مسکن را پرداخت کنند و فشار به آنها وارد می‌شود.

سعیدی به جد از دولت و وزرات راه و شهرسازی خواست تا سیاست‌های خود را در حوزه تولید مسکن عوض کند چرا که این سیاست‌های موجود راه به جایی نمی‌برد چرا که قیمت‌ها در این حوزه سرسام آور افزایش پیدا کرده و سیاست موجودی که در پیش گرفتیم اشتباه است و باید اصلاح شود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی از زمانی که این مسئولیت را پذیرفته برنامه هایی مانند تولید و احداث 400 هزار واحد مسکونی طی دو سال را در دستور کار دارد که این اقدامات و برنامه ها امیدوارکننده بوده اما کافی نیست بنابراین نیاز است سیستم بانکی به کمک بازار بیاید.

این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به حمایت از مستاجران در کشورهای پیشرفته افزود: کشورهای پیشرفته و کشورهایی که مشکلات اجاره بها و تولید مسکن را حل کردند در کنار حمایت از تولید و احداث مسکن با ارائه وام های کم بهره به مستاجران همچنین سند ملک را به عنوان ودیعه قبول می کنند و با تخلیه مسکن از سوی مستاجر وام به نام مستاجر جدید انتقال می یابد.

وی با اشاره به اینکه امروز باید سمت تولید مسکن برویم،‌ تصریح کرد: راه نجات مسکن این است که تولید مسکن رونق پیدا کند و این با افزایش تسهیلات محقق می‌شود.

نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی ابراز تاسف کرد که در شرایط کنونی هیچ نظارتی بر بازار مسکن وجود نداشته و مالکان، قیمت اجاره بها را به میزان دلخواه افزایش می دهند.

سعیدی ادامه داد: در شرایط کنونی خانواده های مستأجر عملا به علت افزایش قیمت اجاره بها، مستأصل شده اند و راهی جزء پرداخت مبالغ کلان برای اجاره ملک ندارند.

وی افزود: به نظر من وضعیت کنونی بازار مسکن به ویژه اجاره بها نشان می دهد که وزارت راه و شهرسازی در اجرای سیاست ها و برنامه هایش موفق نبوده و امروز باید این سیاست ها اصلاح شود، در غیر این صورت، وضعیت بازار مسکن نگران کننده خواهد بود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: به طور حتم اگر اقدام قابل قبولی در عرصه مسکن به ویژه بازار اجاره بها صورت نگیرد، کمیسیون عمران مجلس به این بحث ورود خواهد کرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه کمر خانواده ها زیر بار قیمت سنگین اجاره بها خم شده است، افزود: کمیسیون عمران مجلس به صورت جدی از وزارت راه و شهرسازی می خواهد که سریعا فکری به حال بازار اجاره بها شود و اگر این وضعیت ادامه یابد کمیسیون به موضوع ورود خواهد کرد.

تصریح کرد: به نظر من اولویت کنونی وزارت راه و شهرسازی، تولید گسترده مسکن است تا از این طریق بازار تا حدودی تعدیل شود.

وی در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد مسکن به حال خود رها شده و احساس خطر جدی در حوزه مسکن می‌کنم؛ لذا تذکر می‌دهم و انتقاد شدید دارم که وزرات راه و شهرسازی در حوزه مسکن ورود خود را جدی‌تر کند.

سفرهای اعضای کمیسیون بهداشت برای بررسی وضعیت بهداشتی و درمانی استان‌ها

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از آغاز سفرهای استانی اعضای این کمیسیون و بازدید از وضعیت بهداشتی و درمانی و آموزش پزشکی استان‌ها پس از ماه رمضان خبر داد.

حیدرعلی عابدی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس گفت: به دلیل بروز سیل و آغاز ماه مبارک رمضان در 2 ماه اخیر سفر استانی از سوی کمیسیون بهداشت مجلس برای بازدید از وضعیت بهداشتی و درمانی و بررسی روند آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد:‌ قرار است طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پس از پایان ماه مبارک رمضان سفرهای استانی مجدداً آغاز شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت:‌اعضای کمیسیون بهداشت در هر سفر استانی از نزدیک وضعیت بهداشتی و درمانی آن استان را مشاهده کرده و گزارش آن را به کمیسیون ارائه می‌دهند.

عابدی در پایان گفت: برخی از نمایندگان در قالب تیمی از سوی کمیسیون بهداشت به مناطق سیل‌زده گلستان،‌ مازندران، لرستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان سفر کرده بودند.

نماینده مجلس: مردم دیگر توان پرداخت اجاره بهای مسکن را ندارند

خجسته: حقوق‌ها افزایش نیابد سوال و استیضاح را کلید می‌زنیم

عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس ،گفت: دولت با عدم اجرای قانون جایگاه مجلس را تضعیف کرده و چنانچه دولت قانون را درباره افزایش حقوق کارکنان اجرایی نکند سوال و استیضاح را پیگیری خواهیم کرد.

امیر خجسته نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه در بحث افزایش حقوق‌ها شاهد تعلل دولت هستیم، گفت: طبق قانون باید حقوق‌ها متناسب با تورم افزایش یابد اما متاسفانه افزایش حقوق‌ها در کشور متناسب با تورم نیست ما در برخی موارد شاهد افزایش 300 تا 400 درصدی قیمت کالاهای مورد نیاز مردم هستیم.

وی افزود: وظیفه دولت این است که متناسب با تورم حقوق‌ها را افزایش دهد که این کار را انجام نداده و حال هم که مجلس تصویب کرده که 400 هزار تومان به طور مساوی برای حقوق همه کارکنان کشوری و لشکری و بازنشستگان افزایش یابد و علاوه بر این 10 درصد هم افزایش پیدا کند دولت در اجرای این قانون هم تعلل کرد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار داشت: ما شاهد هستیم که قانون مجلس تصویب می‌کند دولت اجرا نمی‌کند و بسیاری از قوانین در بایگانی می‌ماند و دولت اقدام خاصی در روند اجرای قانون ندارد.

خجسته با بیان اینکه دولت بازار را به حال خود رها کرده خاطرنشان کرد: دولت با عدم اجرای قانون در بحث افزایش حقوق‌ها با روان مردم بازی و جایگاه مجلس را تضعیف کرد. ما شاهد هستیم که مجلس قانون تصویب می‌کند اما دولت آن را اجرا نمی‌کند.

وی افزود: مشکل دیگر بحث دانش و معلمان و متعهدین به خدمت در آموزش و پرورش است که حقوق آنها نیز افزایش نیافته در این زمینه بان مشکل مواجه هستند که باید مشکل این قشر را هم دولت مرتفع کند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس در پایان گفت: اگر دولت در بحث افزایش حقوق به قانون عمل نکند ما این موضوع را در قالب طرح سوال و استیضاح پیگیری خواهیم کرد چرا که این موضوع، موضوع حساس و مهمی همچون معیشت مردم است و چنانچه قانون در این باره اجرایی نشود سوال و استیضاح رئیس‌جمهور را پیگیری خواهیم کرد.

محمدی: گرانی‌های لجام‌گیسخته داد مردم را به افلاک رسانده/مسئولان گله‌های مردم را بشنوند

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: گرانی‌های لجام‌گیسخته داد مردم را به افلاک رسانده و کارد به استخوان آنها رسیده است.

داود محمدی نماینده مردم قزوین و رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به شرایط اقتصادی فعلی کشور اظهار داشت: گرانی‌های لجام‌گیسخته داد مردم را به افلاک رسانده و کارد به استخوان آنها رسیده است.

وی افزود: مردم انتظار دارند قوای سه‌گانه با هماهنگی و هم‌افزایی برنامه‌ای معین و عملیاتی و مقید به زمان برای حل مشکلات مردم ارائه و اجرایی کنند.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس ادامه داد: امروز بدتر از گرانی‌های کمرشکن وضع نابسامان و بی‌ثبات قیمت‌ها است لذا ضرورت دارد نظارت دستگاه‌های ذیربط با قاطعیت به وظایف سازمانی خود عمل کنند که این طور شاهد افزایش بی‌رویه و پی در پی قیمت‌ها و انتقال گرانی‌ها از کالایی به کالای دیگر نباشیم.

محمدی بر همین اساس اضافه کرد: حال سوال ما این است چه کسی باید نسبت به افزایش قیمت‌ها نظارت کند؟چرا باید قیمت زمین و مسکن، کاغذ و خودرو و قوت لایموت مردم مانند گوشت، برنج، مرغ، پیاز، چای و قند و شکر و خرما اینگونه و سر به هوا افزایش کهکشانی یابد.

وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: بیش از دو ماه از سال 98 گذاشته اما دولت در این مدت برای رونق تولید هیچ اقداماتی انجام نداده است دولت باید بگوید در راستای تثبیت مشاغل موجود چه قدم‌هایی برداشته و در راستای ایجاد شغل جدید چه اقداماتی انجام داده است. دولت باید پاسخگو باشد که چه مقدار موانع تولید برداشته شده و بروکراسی‌های زائد حذف شده است.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با ابراز تاسف از انکه دستگاه‌های مسئول به وظایف قانونی خود عمل نمی‌کنند،‌گفت: گناه مردم چیست که باید تاوان بی‌کفایتی و عدم احساس وظیفه برخی از مسئولان را بپردازند؟

محمدی یادآور د: متأسفانه مردم در مواجهه با نمایندگان خود تصورشان این است که ما مشکلات آنها را به گوش مسئولان نمی‌رسانیم و دغدغه گرانی‌ها تعدیل و اخراج کارگران خدوم و زحمتکش و عدم پرداخت حقوق مطالبات فرهنگیان و مشکلات کشاورزان و کسبه و اصناف و تولیدکنندگان را منتقل نمی‌کنیم. اما مردم باید بدانند با تمام وجود مشکلات را مطرح کردیم مردم به شدت نسبت به گرانی‌ها و کاهش ارزش پول ملی و عدم و بی‌تدبیری مسئولان گله‌مند و معترض هستند.

وی در خاتمه گفت: بنده به عنوان خادم مردم به مسئولان می‌خواهم که حرف‌ها و گله‌های مردم با ولی‌نعمتان خود را بشنوند و خود را به ناشنوایی و خواب نزنند و هر چه سریع‌تر گام‌های اساسی برای حل مشکلات آنها بردارند و با توجه به سرمایه عظیم داخلی و منابع خدادادی نگذارند که مردم بیش از این در امرار معاش خود دچار رنج و عذاب شوند.

حاجی‌بابایی خبر داد: قول مساعد سازمان اداری و استخدامی برای افزایش حقوق دانشجو معلمان

رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس از قول مساعد رئیس سازمان اداری و استخدامی و قائم قائم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و رئیس دیوان محاسبات برای افزایش حقوق دانشجو معلمان خبر داد.

حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به تماس تلفنی امروز خود با رئیس سازمان اداری و استخدامی و قائم مقام سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و رئیس دیوان محاسبات گفت: آنها نیز همانند من معتقد بودند که حداقل حقوق یعنی یک میلیون و ۵۶۳ هزار تومان حقوق دانشجو معلمان است.

وی افزود: لازم به ذکر است از وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود افزایش حقوق مصوبه مجلس به دانشجو معلمان تعلق نمی‌گیرد. با ارائه ادله قانونی برای وزیر و معاون پشتیبانی، وی مجاب، و مقرر شد نامه‌ای را برای کسب تکلیف به آقای انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی بنویسند.

رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس اظهار داشت:‌ مذاکره تلفنی امروز با رئیس سازمان اداری و استخدامی و قائم مقام سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و رئیس دیوان و محاسبات برای تسریع در دریافت پاسخ نامه آموزش و پرورش بود که ایشان قول مساعد برای ابلاغ مصوبه به آموزش و پرورش برای پیگیری ابلاغ و اجرای مصوبه را دادند و قابل ذکر است که این مصوبه برای معلمان ماده ۲۸ نیز اجرایی می‌شود.

حاجی‌بابایی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم صدور احکام دانشجو معلمان و معلمان مشمول ماده ۲۸ در اسرع وقت صورت گیرد.

مخالفت مجلس با هر نوع سهمیه‌بندی سوخت

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس در جلسه غیرعلنی با سهمیه‌بندی دونرخی یا چند نرخی موافقت نکرد و صرفاً بر بازگرداندن کارت سوخت و حمایت از CNG تأکید کرد.

حمیدرضا فولادگر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: مجلس چند ماه‌ قبل در مصوبه‌ای به دولت اجازه داد کارت‌های سوخت را دوباره فعال و از این طریق مصرف را مدیریت کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ایام بودجه طرح‌های مختلفی برای جلوگیری قاچاق سوخت، تشویق کم‌مصرف‌ها و تنبیه پرمصرف‌ها موضوع سهمیه‌بندی مطرح شد تا سهمیه‌ای در حد مصرف معمول و قیمت یارانه‌ای فعلی به مردم داده شده و قیمت ثابت یا پلکانی برای مصارف بیشتر لحاظ شود.

وی عنوان کرد: این طرح به روش‌های مختلف در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس مطرح شد اما رأی نیاورد تا اینکه چند هفته قبل دولت در شورای هماهنگی سه قوه این بحث را مطرح کرد و جلسه غیرعلنی با مجلس گذاشته شد اما مجلس با سهمیه‌بندی دونرخی یا چند نرخی موافقت نکرد و صرفاً بر بازگرداندن کارت سوخت و حمایت از CNG تأکید کرد.

فولادگر گفت: نقش کارت سوخت در روش پیشنهادی مجلس مدیریت مصرف و جلوگیری از قاچاق است، چراکه توزیع فقط در جایگاه‌ها انجام خواهد شد، این یک قدم است اما زمانی می‌توانست مفیدتر باشد که با سهمیه‌بندی همراه می‌شد اما نمایندگان به خاطر شرایط سخت اقتصادی مردم با هرگونه تغییر قیمت مخالفت کردند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا قرار گرفتن در سال منتهی به انتخابات بر تصمیم دولت اثرگذار بوده، تصریح کرد: ممکن است انگیزه‌های انتخاباتی باعث اتخاذ این تصمیم شده باشد اما می‌توانستیم قیمت فعلی را با سهمیه‌ای بیشتر از 60 لیتر حفظ می‌کردیم و سیستم چند نرخی را برای جلوگیری از مصرف زیاد اجرا می‌کردیم.

وی اظهار کرد: نمایندگان معتقد بودند دولت با اجرای این طرح به دنبال جبران کسری بودجه است اما می‌توانستیم درآمد حاصل از چند نرخی شدن را مستقیماً برای توسعه حمل و نقل عمومی یا خروج خودروهای فرسوده هزینه کنیم و اجازه ندهیم دولت این درآمد را صرف هزینه‌های جاری کند.

فولادگر خاطرنشان کرد: این‌که یارانه سوخت به کسی که چند خودرو پرمصرف دارد داده می‌شود اما کسی که خودرو ندارد سهمی از یارانه سوخت ندارد عادلانه نیست ولی مجلس با پرداخت مساوی یارانه سوخت به همه مردم موافقت نکرد.

تغییر ساعات کاری مجلس در ایام شب‌های قدر سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه کاری جلسات علنی مجلس در هفته آینده، گفت: طبق تصمیم هیئت‌رئیسه مجلس مقرر شده که ساعات کاری پارلمان در ایام ماه شب‌های قدر تغییر کند.

بهروز نعمتی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم از تغییر ساعات کاری جلسات علنی مجلس در ایام شب‌های قدر خبر داد و گفت: طبق تصمیم هیئت‌رئیسه مجلس، ساعات کاری جلسات علنی مجلس در هفته آینده و در روزهای مصادف با شب‌های قدر تغییر می‌کند.

وی افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، قرار است جلسه علنی مجلس در روز شنبه که مصادف با اولین شب قدر(19 ماه رمضان) با یک ساعت تأخیر روزهای معمول، یعنی از ساعت 10 صبح آغاز شود.

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس اضافه کرد: طبق تصمیم دیگر هیئت‌رئیسه مجلس، قرار است جلسات علنی پارلمان در هفته آینده فقط در روزهای شنبه و یکشنبه( 4 و 5 خرداد) تشکیل شود و نمایندگان پس از آن تا پس از تعطیلات عید فطر برای سرکشی به حوزه‌های انتخابیه‌شان می‌روند.

نماینده مردم تهران در مجلس در پایان با اشاره به بخشی از دستورکار جلسات علنی مجلس در هفته آینده، خاطرنشان کرد: انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس نیز در جلسه علنی روز یکشنبه(5 خرداد) برگزار می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین