اخبار مجلس/ مجازات معاونت در جرم اسیدپاشی تعیین شد

کد خبر: 940855

جلسه علنی مجلس دقایقی پیش آغاز شد و گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد جزئیات طرح تشدید مجازات اسیدپاشی در دستور کار قرار گرفت.

اخبار مجلس/ مجازات معاونت در جرم اسیدپاشی تعیین شد

خبرگزاری مهر: جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد.

دستور کار جلسه علنی به شرح زیر است:

۱- ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح یک فوریتی تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن.

۲- گزارش کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در مورد گزارش کمیسیون انرژی پیرامون حادثه آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینای ماهشهر.

۳- گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مورد طرح جامع مدیریت شهری.

۴- گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مورد طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها.

۵- گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مورد طرح اصلاح مواد ۱ و ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی.

۶- گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه همکاری و کمک متقابل اداری در موضوعات گمرکی بین گمرک جمهوری اسلامی ایران و اداره کل گمرک جمهوری سوسیالیستی ویتنام.

شرایط تخفیف مجازات تعزیری اسیدپاشی مشخص شد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مقررات مربوط به تخفیف مجازات جرایم تعزیری اسیدپاشی را مشخص کردند. به گزارش مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با ۱۷۳ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر در جلسه ماده ۳ طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را تصویب کردند. بر اساس این مصوبه در مورد جرایم موضوع این قانون و شروع به آن، مقررات مربوط به آزادی مشروط، تعویق، تعلیق و تخفیف مجازات قابل اعمال نیست مگر آنکه بزه دیده یا اولیا دم نسبت به مجازات تعزیری مرتکب نیز اعلام گذشت کرده باشند که در این صورت دادگاه می‌تواند مجازات مرتکب را یک درجه تخفیف دهد.
مجازات معاونت در جرم اسیدپاشی تعیین شد نمایندگان مجلس مجازات معاونت در جرایم مربوط به اسیدپاشی را تعیین کردند. به گزارش مهر، در جلسه علنی روز سه‌شنبه و در ادامه بررسی طرح تصویب مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان، نمایندگان با تصویب ماده ۴ این طرح، مجازات معاونت در جرایم اسیدپاشی را تعیین کردند. بر این اساس، مجازات معاونت در جرایم موضوع این قانون به ترتیب زیر تعیین می‌شود: الف) در صورتی که مجازات قانونی مرتکب، سلب حیات باشد، به حبس تعزیری درجه دو. ب) در صورتی که مجازات قانونی مرتکب، قصاص عضو باشد، به حبس تعزیری درجه سه. پ) در صورتی که مجازات مرتکب، قصاص نباشد یا به هر علت قصاص نفس یا عضو اجرا نشود، به یک درجه پایین‌تر از مجازات تعزیری مرتکب محکوم می‌شود.

یک فوریت لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک فوریت لایحه الحاق یک تبصره به ماده ۶ قانون مبارزه با پولشویی را تصویب کردند.

به گزارش مهر، در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی، بررسی دو فوریت لایحه الحاق یک تبصره به ماده ۶ قانون مبارزه با پولشویی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور در خصوص این لایحه، گفت: در قانون مبارزه با پولشویی تکالیف زیادی به بانک‌ها و بیمه‌ها داده شده است، اما دستگاه ناظری بر آن‌ها وجود ندارد به همین جهت درخواست الحاق یک تبصره به این قانون را داریم.

احمد امیرآبادی عضو هیئت رئیسه مجلس در مخالفت با دو فوریت این لایحه، گفت: قانون مبارزه با پولشویی ۶ ماه پیش اصلاح شده است. قرار نیست هر ماه یک چیزی یاد دولت بیفتد و طرح دوفوریتی بیاورد.

وی ادامه داد: ۳۰ طرح دوفوریتی نمایندگان در نوبت صحن قرار دارد و اولویت با این لایحه نیست. علاوه بر این، قوه قضائیه باید در مورد این لایحه نظر بدهد که چنین نظری داده نشده است؛ بنابراین این لایحه از طرف شورای نگهبان مورد ایراد قرار خواهد گرفت.

مصطفی کواکبیان عضو فراکسیون امید نیز در موافقت با این لایحه، گفت: امری مهم از مقابله با فساد وجود ندارد. فساد و رانت خواری اقتصاد ایران را تحت الشعاع قرار داده است و از تحریم‌ها تأثیر بیشتری دارد.

در ادامه نمایندگان با ۱۳۱ رأی موافق، ۷۰ رأی مخالف، ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در مجلس با دو فوریت این لایحه مخالفت کردند.

پس از آن یک فوریت لایحه به رأی مجلس گذاشته شد.

وکلای ملت با ۱۴۷ رأی موافق، ۵۳ رأی مخالف، ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در مجلس با یک فوریت این لایحه موافقت کردند.

بر اساس این لایحه، نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی موضوع مواد ۵ و ۶ این قانون مانند بانک مرکزی، بیمه مرکزی، سازمان بورس، وزارت صنعت، وزارت کشور، سازمان ثبت اسناد و املاک، سازمان حسابرسی، جامعه حسابداران، کانون وکلا، سازمان نظام پزشکی، سازمان نظام مهندسی، کانون کارشناسان رسمی دادگستری، مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضائیه که مطابق قوانین و مقررات بر عملکرد اشخاص مشمول نظارت می‌کنند، مکلف هستند علاوه بر انجام تکالیف اجرایی مقرر در این قانون، قانون تأمین مالی تروریسم و مقررات مربوط به آن تکالیف نظارتی خود را نسبت به عملکرد این اشخاص در چارچوب قوانین و مقررات مذکور به نحو مؤثر معمول دارند.

همچنین نهاد‌ها و دستگاه‌های یاد شده موظفند در صورت شناسایی تخلف یا جرم، حسب مورد نسبت به برخورد یا اعلام آن به مراجع قضائی و غیر قضائی صالح اقدام نمایند.

کواکبیان: CFT و «پالرمو» از دستور کار مجمع تشخیص خارج شده است عضو فراکسیون امید مجلس گفت: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام لوایح CFT و «پالرمو» را از دستور کار مجمع تشخیص خارج کرده است. به گزارش مهر، در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی دوفوریت لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، مصطفی کواکبیان که قصد داشت در موافقت با دوفوریت این طرح صحبت کند، در ابتدا، گفت: بیش از چهار ماه است که لوایح CFT و پالرمو به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است. وی اظهار داشت: اخیراً شنیده‌ایم که دبیر مجمع این دو لایحه را از دستور کار مجمع تشخیص خارج کرده است، آیا او چنین اختیاری دارد؟

شریفی: لاریجانی و عارف نامزد‌های انتخابات ریاست مجلس هستند

نماینده مردم بندرلنگه در مجلس شورای اسلامی گفت: لاریجانی و عارف نامزد‌های انتخابات ریاست مجلس در اجلاسیه چهارم هستند.

ناصر شریفی نماینده بندرلنگه در مجلس شورای اسلامی گفت: فراکسیون مستقلان ولایی محکم پای علی لاریجانی به عنوان کاندیدای ریاست مجلس در اجلاسیه چهارم ایستاده است و امیدی‌ها نیز گفته‌اند که عارف نامزد ریاست مجلس در اجلاسیه چهارم می‌شود و از او حمایت خواهند کرد.

نماینده بندرلنگه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در رابطه با نواب رئیس، دبیران و کارپردازان هیأت رئیسه نیز هنوز جمع‌بندی نهایی نشده و تا روز شنبه مشخص می‌شود که انتخاب اعضای هیأت رئیسه با توافق فراکسیون‌ها به صورت فراکسیونی خواهد بود یا اینکه تکلیف آن در صحن مشخص می‌شود.

قربانی: باید با سطان‌های رانت و متخلفان ارزی برخورد شود

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس گفت: سلطان‌هایی در کشور وجود دارد و همچنین تخلفات ارزی که در کشور رخ داده است لذا باید با متخلفان و کسانی که از رانت برخوردار هستند، برخورد شود.

به گزارش فارس، محمدحسین قربانی نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه شنبه) پارلمان در موافقت با یک فوریت لایحه الحاق یک تبصره به ماده (۶) قانون مبارزه با پولشویی، اظهار داشت: ما قانون پولشویی را در دو مرحله تصویب کردیم، ولی مقداری از آن در حوزه اطراف و اکناف مانده است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده مردم آستانه اشرفیه با بیان اینکه نمی‌توان در کشور منکر پولشویی شد، تصریح کرد: سلطان‌هایی در کشور وجود دارد و همچنین تخلفات ارزی که در کشور رخ داده لذا باید این لایحه مورد برسی قرار گرفته تا با متخلفان و کسانی که از رانت برخوردار هستند، برخورد شود.

وی در ادامه عنوان کرد: در بعد نظارتی باید متخلفان و کسانی که پولشویی کرده و منابع ملت را به تاراج برده‌اند، به مقام قضای معرفی شوند تا بتوان پولشویی را در کشور ریشه‌کن کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها