واکنش وزرای خارجه E۳ به تصمیم برجامی ایران
وزیر خارجه انگلیس در واکنش به تصمیم اخیر ایران برای توقف برخی تعهدات ذیل برجام در پی بدعهدی واشنگتن و همپیمانانش، تأکید کرد که نباید ایران را مجدداً در مسیر هستهای شدن قرار داد.
سرویس سیاسی فردا: وزیر خارجه آلمان بر اهمیت برجام در تامین امنیت اروپا تاکید و در عین حال، درباره فعالیتهای موشکی و نقش منطقهای ایران ابراز نگرانی کرد.
به گزارش اسپوتنیک، هایکو ماس وزیر خارجه آلمان در جریان نشست وزرای خارجه E۳ که امروز دوشنبه با حضور فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شد؛ تاکید کرد که کشورهای اروپایی در باور خود مبنی بر لزوم برخورداری از توافق هستهای با ایران و اجرای آن متفقالقول هستند.
وی افزود: در اروپا بر این باوریم که این توافق برای امنیتمان ضروری است. هیچکس نمیخواهد که ایران بمب اتم داشته باشد و هدف از توافق (برجام) نیز همین است.
ماس ادامه داد: برای همین است که به رایزنی با یکدیگر در راستای اجرای توافق ادامه میدهیم.
وی مدعی شد که اروپا بر این باور است که ایران نباید به تدریج تعهدات برجامی خود را متوقف کند بلکه (باید) به طور کامل آنها را اجرا کند.
ماس همچنین مدعی شد: مهم است که نقش ایران در منطقه را زیر نظر داشته باشیم. ما با نقش ایران در سوریه و برنامه موشک بالستیک این کشور موافق نیستیم اما توافق هستهای مهمترین مبنای رفتار آتی با ایران است.
به گزارش فارس، «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس پیش از برگزاری نشست کشورهای اروپایی درباره ایران در جمع خبرنگاران «بروکسل» به حادثه روز گذشته (یکشنبه) فجیره، واکنش نشان داد.
هانت در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا حادثه «فجیره» میتواند به تنشها میان ایران و آمریکا منتهی شود، پاسخ داد: «ما در دیدار هفته گذشته با مایک پامپئو در لندن، گفتگوهای بسیار خوبی داشتیم. بسیار درباره خطر وقوع تصادفی یک درگیری به واسطه افزایش تنشهایی که واقعاً از جانب هر دو طرف ناخواسته است، نگرانیم و این نگرانی را با شرکای اروپایی و با مایک پامپئو در میان میگذاریم».
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا که قرار بود روز یکشنبه به سوچی سفر کند، برنامه سفر خود را تغییر داد و عازم بروکسل شد تا با مقامات اروپایی درباره ایران گفتگو کند.
این مقام انگلیسی تصریح کرد: «و من فکر میکنم که ما به یک دوره آرامش نیاز داریم تا اطمینان حاصل شود که همه به افکار طرف مقابل پی ببرند».
هانت در ارتباط با اظهارات اخیر «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران در زمینه توقف برخی از تعهدات ایران ذیل برجام در نتیجه بدعهدیهای واشنگتن و همپیمانان اروپایی این کشور گفت: «و مهمتر از همه، ما باید اطمینان حاصل کنیم که در نهایت ایران را مجدداً به مسیر هستهای شدن بازنمی گردانیم. اگر ایران به یک قدرت هستهای تبدیل شود، همسایگانش نیز میخواهند به قدرت هستهای تبدیل شوند و این منطقه بیثباتترین منطقه در جهان است و (بنابراین) این یک گام بزرگ در جهت اشتباه است».
جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته در سالگرد خروج آمریکا از توافق هستهای و در واکنش به عدم تحقق اتحادیه اروپا در تأمین عواید وعدهداده شده برجام، اعلام کرد که از این پس سقفی برای میزان ذخایر اورانیوم با غنای ۳.۶۷ درصد و آب سنگین خود قائل نیست. ایران همچنین به طرفهای برجام ۶۰ روز فرصت داده تا به وعدههای خود عمل کنند، در غیر اینصورت تهران غنیسازی با غنای بالاتر را از سر خواهد گرفت.
وزیر خارجه انگلیس در خصوص تنشهای میان ایران و آمریکا گفت: «نگرانی واقعی در این خصوص وجود دارد که تنشهایی که واقعاً ناخواسته است، در نهایت به یک شرایط جدیتر با ایران منتهی شود».
اخیراً واشنگتن در اقدامی تحریکآمیز و به بهانه مقابله با تهدیدات ایران، ناوگروه ضربتی «یو اس اس آبراهام لینکلن» را به خلیجفارس اعزام کرده است و در عین حال مقامات آمریکایی از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا و حتی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا مدعی شدهاند که خواستار جنگ با ایران نیستند.
وزیر خارجه آلمان: اروپا از اجرای برجام حمایت میکند وزیر خارجه آلمان بر این باور است که کشورهای اروپایی در اعتقاد خود مبنی بر لزوم حفظ توافق هستهای با ایران و اجرای کامل این توافقنامه متحد هستند.
به گزارش تسنیم به نقل از اسپوتنیک، هایکو ماس وزیر خارجه آلمان امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران در بروکسل تاکید کرد: کشورهای اروپایی در این مساله متحد هستند که توافق هستهای با ایران باید حفظ شده و این توافقنامه اجرا گردد.
وزیر خارجه آلمان که برای شرکت در نشست شورای امور خارجی اتحادیه اروپا به بروکسل سفر کرده است، در ادامه افزود: ما در اروپا با این مساله موافق هستیم که این قرارداد برای امنیت ما لازم و ضروری است. هیچ کس نمیخواهد ایران بمب اتمی داشته باشد و این توافقنامه مانع از دستیابی ایران به بمب اتمی میشود و دقیقا این مساله هدف اصلی از توافق برجام بوده است. ما تاکنون با موفقیت این توافقنامه را اجرا کرده ایم. به همین دلیل است که به مذاکره با یکدیگر در حمایت از اجرای برجام ادامه میدهیم. ما بار دیگر مذاکراتی را برای همین هدف انجام میدهیم.
وی در ادامه گفت: اروپا از ایران میخواهد تا به تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند باشد و به تدریج اجرای تعهداتش را متوقف نکند.
به دنبال خروج دولت آمریکا از برجام و کارشکنیهای واشنگتن در اجرای آن، و همچنین بدعهدی طرفهای باقی مانده در برجام نسبت به اجرای تعهدشان، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه بیانیهای خطاب به کشورهای عضو برجام صادر کرد؛ که مهمترین محورهای این بیانیه عبارتند از:
➖ایران از ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف میکند
➖در مرحله فعلی دیگر خود را متعهد به رعایت محدودیتهای مربوط به نگهداری ذخائر اورانیوم غنیشده و ذخائر آب سنگین نمیدانیم
➖۶۰ روز مهلت به کشورهای باقیمانده در برجام برای اجرای تعهدات خود بهویژه در حوزههای بانکی و نفتی
وزیر امور خارجه هلند در جمع خبرنگاران در بروکسل ضمن تاکید بر اهمیت مذاکره درباره وضعیت برجام اظهار کرد شرطهای جدید مطرح شده از سوی ایران "عاقلانه" نیست.
به گزارش ایسنا، نمایندگی هلند در اتحادیه اروپا در صفحه رسمی توییتری آن به نقل از استف بلاک، وزیر امور خارجه این کشور که برای شرکت در نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا به بروکسل رفته است نوشت: مذاکره اهمیت بسیاری داد. ایران شرطهای مضاعفی مطرح کرده است که عاقلانه نیست.
وی افزود: مهم است که ایران به توافق پایبند باشد. ما اقداماتی را برای ادامه مذاکرات شروع کردهایم.
به گزارش ایسنا، وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا در نشست امروز خود قرار است درباره تلاشها برای نگه داشتن ایران در برجام بحث و رایزنی کنند. این اولین دیدار آنها از زمان اعلام تصمیم ایران برای کاهش تعهدات برجامیاش است.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز پیش از برگزاری این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره وضعیت پیرامون برجام اظهار داشت: همانطور که از موضع اتحادیه اروپا مطلع هستید ما کماکان از این توافق و اجرای کامل آن حمایت میکنیم. من در حاشیه این نشست دیداری با وزیران امورخارجه انگلیس و فرانسه و آلمان خواهم داشت تا درباره چگونگی ادامه حمایت از اجرای این توافق گفتگو کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید