کره شمالی بمب دارد و با استحکام در برابر آمریکا ایستاده!

کد خبر: 938372

رحیم‌پور افزود: من نظرات خودم را برای افزایش رابطه با کره‌شمالی، به‌ویژه بعد از برجام داشتم؛ اما به هر دلیلی اعمال نشد. در‌حالی‌که به‌صورت سنّتی کره‌شمالی شریک و همراه ما بود، واقعیت اقتصادی روز و نوع دیپلماسی ما این‌طور ایجاب کرد.

کره شمالی بمب دارد و با استحکام در برابر آمریکا ایستاده!

صبح نو: آقای ابراهیم رحیم‌پور، معاون سابق آسیا و اقیانوسیه وزارت امورخارجه، تنها مقامی است که در دولت آقای روحانی به کره‌شمالی سفر کرده است. از‌این‌رو، در مصاحبه‌ای با او سفر وزیرامورخارجه ایران به کره‌شمالی را ارزیابی کردیم.

رحیم‌پور درباره چرایی سفر‌های اخیر هیأت‌های ایرانی و کره‌شمالی گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم، بالاترین مقامی که به کره‌شمالی سفر کرد، بنده بودم که به‌عنوان معاون آسیا و اقیانوسیه به این کشور رفتم.

وی افزود: اگر بخواهیم رابطه ایران با دو کره را بررسی و مقایسه کنیم، رییس‌جمهوری کره‌جنوبی، خانم «پارک گون هه»، به تهران آمدند که اتفاق ویژه بود. از طرف ایران هم، نمایندگان مجلس، رییس مجلس و هیأت دیپلماتیک به کره‌جنوبی سفر کردند. در رفت‌و‌آمد‌های سیاسی میان ایران و کره‌شمالی، در زمان تحلیف رییس‌جمهوری کشورمان، کیم یونگ نام، رییس مجمع عالی خلق کره‌شمالی، به ایران سفر کرد و ری یونگ هو، دیپلمات ارشد کره‌شمالی، کمتر از یک سال پیش به ایران آمد و حدود چهار ماه پیش نیز، هیأتی پارلمانی از ایران به پیونگ‌یانگ رفت.

رحیم‌پور افزود: من نظرات خودم را برای افزایش رابطه با کره‌شمالی، به‌ویژه بعد از برجام داشتم؛ اما به هر دلیلی اعمال نشد. در‌حالی‌که به‌صورت سنّتی کره‌شمالی شریک و همراه ما بود، واقعیت اقتصادی روز و نوع دیپلماسی ما این‌طور ایجاب کرد.

وی با اشاره به سفر وزیر امورخارجه ایران به کره‌شمالی نیز گفت: مدتی قبل به جناب ظریف پیشنهاد دادم که به پیونگ‌یانگ برود؛ چراکه با آغاز مذاکرات کره‌شمالی با ترامپ، اعتقاد داشتم برای انتقال تجربیات مذاکرات ایران و آمریکا خوب است این سفر انجام گیرد؛ به‌خصوص بعد از عهدشکنی آمریکا، تحلیل این بود که تجارب خودمان را به کره‌شمالی برای داشتن مذاکره‌ای موفق دراختیارشان بگذاریم و آن‌ها را مطلع کنیم از مسیری که خودمان طی کردیم.

معاون سابق آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه افزود: پیش‌ازآن نیز حتی کره‌جنوبی، ژاپن و کشور‌های مشابه از ما خواسته بودند تجربیات‌مان را دراختیار کره‌شمالی بگذاریم و مسیر برجام را به این کشور یادآوری کنیم تا آن‌ها هم همین مسیر را انتخاب کنند.

رحیم‌پور یادآور شد: حال که مذاکرات میان کره‌شمالی و آمریکا در جریان است، باید ارزیابی شود این مذاکرات چه نتیجه‌ای در پی داشته و حالا دو راه درکنارهم برای یک موضوع قابل‌مقایسه است: یکی مسیری که ایران برای برجام طی کرد و نتیجه آن مشخص است و یکی هم مسیری که آقای «اون» در کره‌شمالی دنبال کرد و نتیجه آن هم مشخص است.

وی با اشاره به تفاوت‌های میان ایران و کره‌شمالی ادامه داد: تفاوت مذاکره این دو کشور در این است که ما بمب نداریم؛ اما کره‌شمالی بمب اتم دارد و در منطق آقای ترامپ، این برایش مهم است که ابزار‌های طرف مقابل چیست. این‌طور شد که امروز کره‌شمالی در معادلات با همان استحکام ایستاده است.

ابراهیم رحیم‌پور با بیان اینکه سفر ظریف به کره‌شمالی باید پیش‌ازاین صورت می‌گرفت، گفت: آقای ظریف بعد از ۶ سال به کره‌شمالی سفر می‌کند؛ اما در گذشته به کره‌جنوبی سفر کرده بود. ما باید بیشتر عاقبت‌اندیشی کنیم. هر کشوری که ممکن است از نگاه غربی‌ها خوش‌نام نباشد، دلیل نمی‌شود ما هم با همان عینک و از دید غرب به این تقسیم‌بندی‌ها نگاه کنیم. بنابراین، معتقدم باید ماه‌های قبل این سفر انجام می‌شد و خوشحالم که این سفر انجام می‌شود و این کار درستی است که باید صورت گیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها