تصویب کلیات طرح مقابله به مثل با اقدام آمریکا درباره سپاه

کد خبر: 936150

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تصویب کلیات طرح دو فوریتی اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران در برابر تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط آمریکا در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

تصویب کلیات طرح مقابله به مثل با اقدام آمریکا درباره سپاه

خبرگزاری ایسنا: علی نجفی خوشرودی در توضیح جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این جلسه با حضور اعضای کمیسیون نمایندگان ارگان‌های ذی‌ربط برگزار شد و در آن کلیات طرح دو فوریتی اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران در برابر تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط ایالات متحده آمریکا به اتفاق آرا به تصویب رسید.

تصویب کلیات طرح مقابله به مثل با اقدام آمریکا درباره سپاه

کمیسیون فرهنگی وظایف صنعتی چاپخانه‌ها را در حوزه کاری وزارت صمت تعریف کرد/مشخص شدن کاندیداها انتخاب ناظر پارالمپیک

سخحنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: با مصوبه کمیسیون فرهنگی از این پس مسائل صنفی چاپخانه‌هادر حوزه کاری وزارت ارشاد و مسائل صنعتی آنها در حوزه کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.

حجت‌الاسلام احد آزادیخواه نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در جلسه امروز لایحه اصلاح بند ۱۶ ماده ۲ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مشتمل بر یک ماده واحده و یک تبصره بود در کمیسیون فرهنگی مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

وی افزود: براساس این مصوبه، از این پس وظایف صنفی چاپخانه‌ها و مؤسسات تکثیر و مؤسسات وابسته به صنعت چاپ در حدود کاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وظایف صنعتی آنها در حوزه کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: همچنین در این جلسه چهار عضو کمیسیون برای معرفی به صحن به منظور انتخاب دو ناظر برای کمیته پارالمپیک مشخص شدند که بر این اساس اعضای کمیسیون؛ طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی، پروانه سلحشوری، محمداسماعیل سعیدی و علیرضا ابراهیمی را برای این منظور انتخاب کردند.

تصویب کلیات طرح مقابله به مثل با اقدام آمریکا درباره سپاه

رای مثبت کمیسیون اجتماعی مجلس به جدایی معاونت «جوانان» از وزارت ورزش

مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از رای مثبت نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس به طرح جدایی معاونت جوانان از وزارت ورزش خبر داد.

امید محدث با بیان اینکه این طرح امروز در کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیونی اصلی مطرح شده و از سوی نمایندگان رأی مثبت گرفت، گفت: در حال حاضر باید منتظر اعلام وقت برای طرح این موضوع در صحن علنی مجلس باشیم.

به گفته وی، پیشنهاد جدایی معاونت جوانان از وزارت ورزش به همراه دو وزارت خانه دیگر پیش از این در قالب یک لایحه از سوی دولت مطرح شده بود که رأی مثبت نمایندگان را به همراه نداشت، به همین دلیل نمایندگان این بار این لایحه را در قالب یک طرح به مجلس ارائه کردند.

محدث با بیان اینکه این طرح هفته گذشته در کمیسیون بهداشت مجلس به عنوان کمیسیون فرعی مطرح شد، اظهار کرد: ما نیز از سوی معاونت جوانان برای دفاع از طرح جدایی این معاونت از وزارت ورزش و جوانان حضور پیدا کردیم و این طرح در آن کمیسیون هم رأی مثبت کسب کرد. طرح مذکور امروز نیز در کمیسیون اجتماعی مطرح شد و با وجود برخی مخالفان، در نهایت رأی مثبت نمایندگان راکسب کرد.

تصویب کلیات طرح مقابله به مثل با اقدام آمریکا درباره سپاه

موافقت کمیسیون صنایع با تشکیل وزارت بازرگانی

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از موافقت اعضای این کمیسیون با تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت به دو وزارتخانه «صنعت و معدن» و «تجارت» خبر داد.

سید جواد حسینی‌کیا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره مسائل مطرح شده در جلسه امروز کمیسیون صنایع و معادن اظهار داشت: در این جلسه طرح تشکیل وزارت «تجارت و خدمات بازرگانی» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: در نهایت و پس از استماع نظرات مخالفان و موافقان، اعضای این کمیسیون با تقسیم وزارت صنعت، معدن و تجارت به دو وزارتخانه «صنعت و معدن» و «وزارت بازرگانی» موافقت کرده و آن را تصویب کردند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: برخی از نمایندگان در ابتدای جلسه معتقد بودند که تفکیک این وزارتخانه هزینه‌بر است اما در طرح تفکیک این وزارتخانه تأکید شده که هزینه‌های تفکیک این وزارتخانه باید از محل صرفه‌جویی‌ها به دست آید.

حسینی‌کیا خاطرنشان کرد: پس از آنکه این طرح در کمیسیون به تصویب رسید، وارد بررسی جزئیات آن شدیم و موادی از این طرح هم به تصویب اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس رسید.

تصویب کلیات طرح مقابله به مثل با اقدام آمریکا درباره سپاه

تشریح جلسه کمیسیون آموزش با حضور وزیر آموزش و پرورش و بهداشت

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس جلسه عصر امروز این کمیسیون با وزیر آموزش و پرورش و بهداشت و درمان را تشریح کرد.

علیرضا سلیمی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به جلسه عصر امروز کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: وزیر آموزش و پرورش جهت پاسخگویی به سوالات سه تن از نمایندگان در جلسه امروز این کمیسیون حضور یافت.

وی با اشاره به اینکه موضوع این سوالات در مورد مسائلی چون اجرای سند تحویل بنیادین، بودجه ضرورت افزایش بودجه مناطق محروم آموزش و پرورش و ضرورت ارتقای کیفیت و عملکرد ادارات آموزشی ذیل این وزارتخانه بود، ادامه داد: برخی از نمایندگان از توضیحات وزیر آموزش و پرورش به این سوالات قانع شدند اما برخی هم توضیحات وی را قانع کننده ندانستند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: همچنین اخیراً اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات از مناطق سیل زده بازدید به عمل آوردند که کانکس‌هایی در استان گلستان برای برقراری کلاس‌های مدارس برقرار شده اما مدارس برخی استان‌ها چون لرستان در این زمینه با کمبود جدی رو به رو هستند که وزیر آموزش و پرورش هم قول داد هر چه سریع‌تر در این زمینه رسیدگی شود و شرایط لازم برای برقراری کلاس‌های درسی در مناطق سیل زده فراهم شود.

سلیمی با اشاره به حضور وزیر بهداشت و درمان در جلسه عصر امروز این کمیسیون گفت: همچنین آقای نمکی گزارشی از اقدامات این وزارتخانه در سال ۹۷ و برنامه‌های وزارت بهداشت و درمان در سال ۹۸ به نمایندگان ارائه کرد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌های جدی نمایندگان در دیدار با وزیر بهداشت و درمان بحث افزایش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی بود که وزیر بهداشت و درمان هم وعده داد تلاش خود را در این زمینه انجام دهند تا مشکلات این بخش حل و فصل شود.

تصویب کلیات طرح مقابله به مثل با اقدام آمریکا درباره سپاه

میرزاده: پاسخ‌های بطحایی در کمیسیون آموزش نمایندگان را قانع نکرد/ ارجاع ۳ سوال به صحن

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به عدم اقناع نمایندگان از پاسخ‌های بطحایی وزیر آموزش و پرورش از ارجاع ۳ سوال نماینده سبزوار به صحن علنی مجلس خبر داد.

سیدحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در تشریح جزئیات نشست عصر امروز این کمیسیون گفت: وزیر آموزش و پرورش سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در این نشست حضور داشته و پاسخگوی نمایندگان و ابهامات و برنامه‌های وزارتخانه‌های خود بودند.

وی افزود: اصغر مسعودی نماینده نی ریز و استهبان، 5 سوال در خصوص سند تحول، رتبه بندی معلمان، عدالت آموزشی، خرید خدمات آموزشی و شرایط جذب و گزینش معلمان مطرح کرد که پس از توضیحات وزیر، 2 هفته مهلت داد تا وزارتخانه اسناد و مدارک خود را در این خصوص ارائه کند.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحققیات مجلس تصریح کرد: محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مهریز سوال خود را درباره برنامه ششم توسعه مبنی بر مقاوم‌سازی مدارس مطرح کرد و اینکه چه میزان این احکام قانونی اجرایی شده است و در نهایت پس از توضیحات وزیر اعلام کرد که از این پاسخ‌ها قانع شده است.

وی گفت: حسین مقصودی نماینده سبزوار سوال بعدی را از وزیر در 3 محور تغذیه و مسائل رفاهی مدارس شبانه‌روزی، معلمان حق‌التدریس و نهضتی و چرایی استفاده از نیروهای خرید خدمات برای مناطق محروم پرسید که از توضیحات وزیر قانع نشد و این 3 سوال به صحن علنی مجلس ارجاع می‌شود.

میرزاده افزود: در ادامه جلسه امروز، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه معاونان خود حاضر شد و توضیحاتی از عملکرد این وزارتخانه در حوزه‌های مرتبط با کمیسیون آموزش مجلس و گزارش مفصلی در حوزه‌هایی همچون نحوه خدمات‌رسانی به مناطق سیل‌زده و برنامه‌های جدید این وزارتخانه در خصوص بازنگری در رشته‌ها، تعداد دانشجویان، طول دوره، نوع مهارت‌های آموزشی ارائه کرد.

وی اظهار داشت: این وزارتخانه سیاستی مدنظر دارد مبنی بر اینکه ادامه تحصیل پزشکی تا فوق تخصص به صورت پیوسته نباشد؛ زیرا بسیاری از دانشجویان زمانی که پزشکی عمومی را تمام می‌کنند، مستقیما به دوره تخصص و بلافاصله فوق تخصص می‌روند در حالی که هیچ ارتباطی با جامعه، مردم یا مناطق محروم نداشتند و شاید اگر بعد از دوره فوق تخصص به آنها گفته شود که به مناطق محروم بروند، قبول نکنند.

میرزاده خاطرنشان کرد: سیاست جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که مورد استقبال اعضای کمیسیون آموزش مجلس نیز قرار گرفت، این است که فرد پس از پایان مقطع پزشکی باید یک دوره خدمتی حداقل سه ساله بگذراند و با مردم و جامعه ارتباط داشته باشد و یافته‌های علمی خود را به صورت عملی به کار گیرد و بعد از آن به دوره تخصص برود.

وی با بیان اینکه حتی پیش‌بینی شده بعد از دوره تخصص بلافاصله ورود به دوره فوق تخصص میسر نباشد، گفت: این یک سیاست خوب و منطقی است تا افرادی که در رشته‌های پزشکی فارغ‌التحصیل می‌شوند، با محیط واقعی جامعه به صورت عملی آشنا شود و سپس به دنبال تخصص و فوق تخصص برود.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین تصریح کرد: وزیر بهداشت همچنین برنامه جدید اعلام کرد مبنی بر اینکه اگرچه قرار گرفتن دانشگاه‌‌های علوم پزشکی به زیرمجموعه وزارت علوم شدنی نیست ولی بحث علوم پزشکی از بهداشت و درمان منتزع شود؛ یعنی اینگونه نباشد که یک فردی همزمان هم در دانشگاه مسئول باشد و هم در اداره بهداشت و درمان؛ به این دلیل که حضور بیش از حد در دانشگاه باعث نشود از بهداشت و درمان در جامعه غافل شود.

تصویب کلیات طرح مقابله به مثل با اقدام آمریکا درباره سپاه

بررسی جزئیات سیل پلدختر با ۵ هزار میلیارد تومان خسارات در کمیسیون شوراها

سخنگوی کمیسیون امور داخلی مجلس با اشاره به بررسی جزئیات سیل در پلدختر در این کمیسیون و میزان خسارات آن گفت: باید بیش از 10 روستا جانمایی جدید صورت گیرد و راه های ارتباطی 40 روستا نیز قطع شده و اکثر اهالی منازل مسکونی خود را از دست داده اند.

اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون امور داخلی و شوراها مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس درباره جزئیات جلسه عصر امروز این کمیسیون گفت: در این جلسه سیدحمیدرضا کاظمی نمایندگان مردم پلدختر در مجلس گزارشی از وضعیت سیل شهرستان خود و توابع آن ارائه کرد.

وی افزود: باید برای بیش از 10 روستاهای پلدختر جانمایی جدید صورت گیرد و راه های ارتباطی 40 روستا نیز قطع شده و اکثر اهالی منازل مسکونی خود را از دست داده اند.

سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: میزان خسارات سیل در پلدختر 5 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وی افزود: نماینده پلدختر در این جلسه خواستار برقراری ارتباط با روستاها، استمهال وام و رایگان کردن آب، برق و گاز شد.

سلیمی همچنین به دستورکار بعدی کمیسیون اشاره کرد و اظهار داشت: طرح استفساریه تبصره 4 ماده 80 قانون انتخابات شوراهای اسلامی در جلسه بررسی شد که درباره شرایط خاص نوع خدمت شهردار را اعلام می کند است و سوال شده بود آیا نیاز به طرح در هیأت تطبیق مصوبات قانون موضوع ماده 90 وجود دارد که پاسخ آن خیر ذکر شد.

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اصلاح موادی از قانون تخلفات اداری در دست کمیسیون اجتماعی بود که ماده 4 آن به کمیسیون امور داخلی به عنوان کمیسیون فرعی ارجاع شد که قرار است هفته آتی در کارگروه مربوطه بررسی شود.

تصویب کلیات طرح مقابله به مثل با اقدام آمریکا درباره سپاه

قره‌خانی: هشدار سیل در دی و بهمن 97 در کمیسیون انرژی به وزارت نیرو داده شده بود

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه اعضا کمیسیون نقدهایی به عملکرد وزارت نیرو دارند، گفت: در دی و بهمن سال گذشته در این کمیسیون هشدارهای لازم درباره احتمال این حوادث به وزیر نیرو داده شده بود اما به دلیل بی توجهی اقدامات لازم در این زمینه انجام نگرفت.

اسدالله قره‌خانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در تشریح جزئیات نشست عصر امروز این کمیسیون گفت: در این نشست رضا اردکانیان وزیر نیرو و مدیران آب و برق خوزستان حاضر بودند.

وی افزود: در جلسه امروز مسئولان دولتی گزارشی از اقدامات انجام گرفته در سیل اخیر و چرایی به وقوع پیوستن این حادثه ارائه دادند. همچنین نمایندگان سوالاتی مانند اینکه آیا وزارت نیرو اطلاعاتی درباره حجم بارش‌ها داشت؟ آیا محاسبات انجام شده دقیق و کارشناسی بود؟ آیا وزارت نیرو برای مقابله با سیل تمهیدات لازم را اندیشیده بود؟و... مطرح کردند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: نمایندگان این کمیسیون معتقد بودند که باید دولت تدابیری را اتخاذ می‌کرد تا خسارت‌های سیل کاهش پیدا می‌کرد.

وی افزود: براساس گفته مسئولان دولتی، تمهیدات و پیش بینی‌های لازم برای مقابله با سیل انجام گرفته بود اما گستردگی سیل، حجم بارش‌ها و ظرفیت محدود سدها وزارت نیرو را ناگزیر کرد آب پشت سدها را رها کند تا از خسارت های بیشتر جلوگیری به عمل آید.

قره‌‌خانی با بیان اینکه وزیر نیرو، اطلاعاتی درباره ورودی و خروجی سدها و مسیرهای انحرافی ارائه کرد، تصریح کرد: مقرر شد؛ کمیته‌ای حقیقت‌یاب در کمیسیون انرژی تشکیل شود تا پیرامون وقایع اخیر گزارشی تهیه کرده و این گزارش را به کمیسیون انرژی ارائه کند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعضا کمیسیون نقدهایی نیز به عملکرد وزارت نیرو داشتند، گفت: در دی و بهمن سال گذشته در کمیسیون انرژی هشدارهای لازم درباره احتمال این حوادث به وزیر نیرو داده شده بود اما به دلیل بی توجهی اقدامات لازم در این زمینه انجام نگرفت.

تصویب کلیات لایحه مشارکت عمومی و خصوصی در کمیسیون عمران

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس از تصویب کلیات لایحه مشارکت عمومی و خصوصی در رابطه با چگونگی واگذاری طرح ها عمرانی و پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی در جلسه امروز (یک شنبه)این کمیسیون خبر داد.

سید ابوالفضل موسوی، با تشریح جلسه امروز (یک شنبه)کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: امروز کمیسیون عمران دو دستور کار داشت. دستور اول بررسی کلیات لایحه مشارکت عمومی و خصوصی بود که از سوی دولت به مجلس ارائه شده بود و از هئیت رئیسه به کمیسیون عمران فرستاده شده بود. کلیات این لایحه در جلسه امروز کمیسیون به تصویب رسید.

وی در ادامه اظهار کرد: در سال گذشته زمانی که قانون بودجه را مجلس بررسی می‌کرد، به این نتیجه رسیدیم که یک قانون دائمی برای نحوه واگذاری طرح ها عمرانی و پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی لازم است و از دولت خواستیم سریع تر این لایحه را به مجلس تقدیم کند.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس در ادامه تصریح کرد: کلیات این لایحه در جلسه امروز کمیسیون به تصویب رسید و از هفته آینده جزئیات آن را بررسی خواهیم کرد. این قانون دائمی مکمل قانون واگذاری طرح ها به بخش خصوصی می شود و با مشارکت مرکز پژوهش های مجلس، اتاق بازرگانی و بخش خصوصی تدوین شده است.

وی در ادامه تاکید کرد: موضوع دوم بررسی طرحی بود که از سوی ۱۷۰ تن از نمایندگان برای تامین منابع مالی جبران خسارات سیل اخیر ارائه شده بود، اما باتوجه به ظرفیت هایی که در بودجه سال ۹۸ و قانون برنامه ششم برای جبران خسارات از سوی دولت دیده شده بود، قرار شد دولت از ظرفیت قانون بودجه و برنامه استفاده کند و در صورت نیاز لایحه ای به مجلس ارائه دهد.

موسوی در پایان گفت: در هفته جاری نیز در روز سه شنبه اعضای کمیسیون عمران قرار است به دنبال بازدید از مناطق سیل زده جنوب، از استان گلستان نیز بازدید کنند و گزارش نهایی را آماده سازند.

توزیع داروی رایگان با کد ملی در مناطق سیل‌زده

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: تسهیلات ویژه‌ای در مناطق سیزده ارائه شده تا مردم بتوانند بدون دفترچه بیمه و تنها با ارائه کد ملی و به صورت رایگان دارو‌های مورد نیاز خود را در این مناطق تامین کنند. توزیع داروی رایگان با کد ملی در مناطق سیل‌زده

به گزارش خانه ملت، حیدر علی عابدی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس در تشریح دستور کار امروز (یک شنبه 25فروردین ماه) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از حضور میر صالحی معاون وزیر بهداشت و درمان و رئیس سازمان غذا و دارو، مهندس صفوی مدیر کل تجهیزات پزشکی، عبده زاده مدیر کل امور دارویی، ده دشتی معاون پارلمانی وزارت فناوری، فروزش معاون پارلمانی سازمان هلال احمر و نمایندگان مرکز پژوش‌ها خبر داد و گفت: جلسه امروز کمیسیون بهداشت برای استماع گزارش سازمان غذا و دارو، وضعیت تولیدات داخلی و واردات دارو و برنامه ها و چالشهای پیش روی آن و همچنین بررسی وضعیت دارویی در مناطق سیل زده بود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: اکثر خانه های مردم دچار تخریب شده و مدارکشان مفقود شده، به همین دلیل تسهیلات ویژه‌ای در این مناطق ارائه شده است تا مردم بتوانند بدون دفترچه بیمه و تنها با کد ملی و به صورت رایگان دارو‌های مورد نیاز خود را در مناطق سیل زده تامین کنند. طبیعتاً به دلیل وجود سیستم های الکترونیکی توزیع از سوءاستفاده‌های احتمالی در بحث داروی رایگان جلوگیری می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه سازمان غذا و دارو از بهورزان برای حضور دائمی و فعال در کمپ‌های مناطق سیل زده قدردانی کرد و گفت: نگرانی‌هایی برای حضور دائمی آب در استان خوزستان وجود دارد، چرا که احتمال شیوع برخی از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، از طرفی وجود مار، عقرب در اطراف کمپ ها مارگزیدگی و عقرب‌گزیدگی را افزایش داده است.

تجهیزات پزشکی که تولید داخلی دارند به جهت حمایت از تولید داخلی وارد نمی‌شوند

وی با اشاره به صحبت‌های رئیس ازمان غذا و دارو گفت: رئیس سازمان غذا و دارو از برنامه‌ها و سیاست‌های کلی سازمان گزارشی ارائه کرد، در بحث تجهیزات پزشکی گفتند که 35 درصد ارزش ریالی به تجهیزات پزشکی داخلی اختصاص داده شده و مابقی آن هم به صورت وارداتی است، برای واردات تجهیزات پزشکی نیز مقرر شد کمیته های مشترکی با حضور تولیدکنندهای داخلی تشکیل شود تا آن دسته از تجهیزاتی را که تولید کنندگان داخلی توان تولیدش را دارند وارد نشود تا فرصتی برای استفاده از توانمندی‌های داخلی باشد، حدود 56 شرکت تولید تجهیزات پزشکی در داخل کشور وجود دارد که 15 شرکت دارای تاییدیه اروپایی بوده و 41 شرکت هم به دنبال اخذ این نوع تاییدیه‌ها هستند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به چالش‌های سازمان غذا و دارو اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال گذشته نقدینگی داروسازان کاهش پیدا کرد، نمی‌توانستند مواد اولیه و سایر اقلام ضروری را در حد انبار و تامین نیازهای سال بیاورد، به همین دلیل برخی اقلام را قبل از سال و برخی را ممکن است در ابتدای همین سال بیاورند. خوشبختانه به جز چند قلم محدود کمبود دارو در کشور نداریم ، اما ممکن است به دلیل قاچاق معکوس کمبودهایی در آینده وجود داشته باشد. لازم به ذکر است که دار‌وهای بیماران خاص و داروهایی که برای دیالیز مد نظر است تامین شده و جای هیچ گونه نگرانی نیست.

تقسیم بندی دارویی سازمان غذا و دارو

عابدی تصریح کرد: سازمان غذا و دارو، دارو‌ها را به چهار دسته تقسیم کرده است، 1-داروهایی که مشابه داخلی ندارند و باید تماماً از خارج کشور وارد شوند، که حدود 3 درصد از کل داروهای مورد نیاز کشور است 2- داروهایی که نمونه داخلی دارند، اما از کیفیت خوبی برخوردار نیست و برای تامین کمبودها دارو وارد می‌شود، 3-داروهایی که تولید داخلی دارند و از کیفیت بسیار خوبی هم برخوردار است و هیچ دارویی از این دسته وارد نمی‌شوند 4- داروهای خاص و سرطانی که تحت هر شرایطی باید تامین شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: یکی از مشکلات اساسی که سازمان غذا و دارو مطرح کرد این بود که به واردات مواد اولیه تولید دارو ارز دولتی تعلق می‌گیرد، اما برخی از تجهیزات داروخانه‌ای و یا وسایل بازسازی صنعت دارو صرفاً با ارز نیمایی تامین می‌شود. نوسانات ارز نیمایی مشکلاتی را برای افراد وارد کننده به وجود آورده است، برای حل این مشکل درخواستی از هیئت دولت کرده اند که آن مبلغ خالص ارزی را در اختیار خود وزارت بهداشت قرار دهد تا بانظمی بیشتر در اختیار صنعت دارو بگذارد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس خاطر نشان کرد: جلسه دوم کمیسیون بهداشت نیز در خصوص بررسی طرح حمایت از آسیب دیدگان از سیل و سوانح طبیعی و پیگشیری از مخاطرات طبیعی بود که توسط برخی از نمایندگان تهیه و ارائه شده بود، ماده 10 این طرح به کمیسیون بهداشت و درمان مربوط می‌شود، طبق این ماده اگر شرکت‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات بتوانند اپلیکیشن هایی اختراع کنند که مناطق خطر را شناسی و نیازهای ضروری را در مناطق بحرانی مشخص و اعلام کند تا توزیع کالاها در محل‌های بحرانی نظم پیدا کند، کسانی که مخترع چنین برنامه های هستند می‌توانند در صورت واگذاری به مراکز امدادی با حفظ حق مالکیت معنوی مورد تشویق قرار بگیرد.

طرح دوفوریتی کاهش نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌های اقتصادی در مجلس ارائه می‌شود

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از تهیه طرح دوفوریتی کاهش نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌های اقتصادی در مجلس خبر داد.

زهرا سعیدی مبارکه نماینده مردم مبارکه و سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در تشریح نشست عصر امروز کمیسیون متبوعش، اظهار داشت: جلسه امروز کمیسیون با حضور وزرای اقتصاد و صنعت، رئیس کل بانک مرکزی، روسای اتاق بازرگانی و اتاق اصناف ایران و اعضای کمیسیون برگزار شد.

وی افزود: امروز نخستین نشست مشترک کمیسیون اقتصادی با اعضای تیم اقتصادی دولت در سال 98 بود که مهمترین دستور کار این جلسه رونق تولید و تحقق شعار سال بود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر همین اساس اضافه کرد: در نشست امروز کمیسیون سرفصل‌ها و برنامه‌های مرتبط با وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی و همچنین بانک مرکزی برای حمایت از تولید تبیین شد.

وی در همین رابطه عنوان کرد:‌ همچنین درباره سیاست‌های ارزی و پولی، تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی و به تبع آن نرخ تأمین مالی اقتصاد مباحثی مطرح شد.

سعیدی مبارکه همچنین یادآور شد: البته درباره سیاست‌های مالیاتی و اقداماتی که وزارت امور اقتصادی و دارایی در خصوص وضعیت جذب سرمایه‌گذاری خارجی، تأمین مالی از طریق بازار سرمایه و موضوعات مرتبط با تحولات ساختار نظام بانکی مباحثی مطرح شد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در نشست امروز کمیسیون اقتصادی، وزرا مهمترین برنامه‌های خود را به صورت کلی برای رونق تولید در سال جاری ارائه کردند،‌گفت: نهایتا مقرر شد در جلسات آینده جزئیات برنامه‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

وی تثبیت نرخ ارز و جلوگیری از نوساناتی که در سال گذشته اتفاق افتاده را از جمله برنامه‌های بانک مرکزی در سال جاری دانست و گفت: طرح بانک مرکزی جمهوری اسلامی، استقلال این بانک از دولت را به دنبال دارد و سبب ساماندهی سیاست‌های ارزی و پولی کشور می‌شود.

این نماینده مجلس به دیگر جزئیات نشست مزبور اشاره کرد و گفت: یکی از توافقاتی که در جلسه امروز صورت گرفت موافقت با کاهش نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌های اقتصادی بود که پیش از این بین مجلس و دولت در این باره مذاکراتی صورت گرفته بود و وزیر اقتصاد در جلسه امروز موافقت خود را با کاهش این نرخ اعلام کرد.

وی از تهیه طرح دو فوریتی کمیسیون اقتصادی برای موضوع کاهش نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌های اقتصادی، خبر داد و بیان کرد: با ارائه این طرح به صحن علنی و تصویب آن،کاهش این نرخ به رونق تولید در کشور کمک می‌کند.

طرح تفکیک وزارت تجارت و خدمات بازرگانی از وزارت صنعت و معدن تصویب شد

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از تصویب طرح تفکیک وزارت تجارت و خدمات بازرگانی از وزارت صنعت و معدن خبر داد. طرح تفکیک وزارت تجارت و خدمات بازرگانی از وزارت صنعت و معدن تصویب شد

محمد عزیزی نماینده مردم ابهر و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس،‌ در تشریح نشست عصر امروز کمیسیون متبوعش،‌ اظهار داشت: نشست عصر امروز با حضور اعضا و با محوریت بررسی طرح تفکیک وزارت تجارت و خدمات بازرگانی از وزارت صنعت و معدن تشکیل شد.

وی افزود: جزئیات طرح مزبور پس از بحث و تبادل نظر و استماع نظرات نمایندگان به تصویب کمیسیون صنایع رسید.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای طرح تفکیک وزارت تجارت و خدمات بازرگانی از وزارت صنعت و معدن طرحی با یک ماده واحده و دارای 5 تبصره نعربف شده است،‌ عنوان کرد: براساس این طرح بخش بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت منفک شده و وزارت بازرگانی تشکیل می‌شود براساس طرح مذکور مقرر شد؛ بخش تجارت و بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی نیز به وزارتخانه جدید ملحق شود.

عزیزی در توضیح جزئیات این طرح بیان کرد: براساس طرح مذکور، سازمان‌های تابعه مربوط به حوزه تجارت باید به وزارت بازرگانی بازگردانده ‌شود و همجنین بانک توسعه تجارت، کشاورزی و صنعت و معدن در اختیار وزارتخانه‌های بازرگانی، صنعت و معدن و جهاد کشاورزی قرار می‌گیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین