روحانی: در روزهای سخت در کنار ملت عراق بودیم
رییس جمهور با تاکید بر اینکه روابط ایران و عراق اصلا با رابطه آمریکا به عنوان یک کشور اشغالگر با عراق قابل مقایسه نیست، در این رابطه افزود: کسی مداخلات آمریکا در منطقه را فراموش نمیکند. همچنین وفاداری و برادری که ایران با کشورهای منطقه داشته است، چیزی نیست که از یاد مردم منطقه برود.
خبرگزاری ایسنا:حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز (دوشنبه) پیش از عزیمت به عراق در پاویون فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه این سفر به دعوت رسمی رییس جمهور و نخست وزیر عراق صورت میگیرد، اظهار کرد: هدف از انجام این سفر، گسترش روابط دوجانبه است.
وی با تاکید بر اینکه روابط ایران و عراق، روابطی ویژه است، در این باره خاطرنشان کرد: مردم ایران در طول سالیان قبل در یک آزمایش بزرگ سربلند بودند و هر کجا که مر دم منطقه مشکلی پیدا کردند و از دولت و ملت ایران درخواست کمک داشتند، ملت و دولت ایران به کمک آنها شتافتند. ما در روزهای سخت در کنار ملت عراق بودیم و امروز که در روزهای صلح و امنیت است نیز در کنار آنها هستیم.
رییس جمهور با اشاره به سفر اخیر همتای عراقی خود و همچنین رییس مجلس عراق به تهران، گفت: ایران و عراق از لحاظ تمدنی، فرهنگی و تاریخی دو ملتی هستند که در طول هزاران سال در کنار هم و با یکدیگر بودهاند و همواره روابطی بسیار خوب و برادرانه با هم داشتهاند.
روحانی اضافه کرد: شاید غربیها درک نکنند که یکی از آرزوهای مردم عراق تشرف به مشهد مقدس و زیارت امام رضا (ع) و یکی از آرزوهای مردم ایران سفر به کربلا و زیارت عتبات و عالیات است؛ این عشق و علاقهای که امروز مشاهده میکنیم، روابط دو ملت تبدیل به روابط دیرینه شده است. ما مشاهده میکنیم که سالانه هفت الی هشت میلیون نفر از مردم ایران و عراق به کشور یکدیگر تردد دارند و این نشاندهنده نزدیکی دو ملت است.
وی با اشاره به اقدامات اختلاف جویانه ایالات متحده آمریکا در منطقه، در این باره اظهار کرد: آمریکاییها همواره هم برای تامین منافع خود و هم حفظ رژیم غاصب صهیونیستی به دنبال ایران هراسی و ایجاد اختلاف بین کشورهای منطقه هستند.
رییسجمهور در ادامه خاطرنشان کرد: خوشبختانه آمریکاییها در یک سال اخیر تقریبا در تمام تلاشهایشان برای اقدام و ایجاد اجماع علیه ایران ناموفق بودند؛ اخیرا مشاهده کردیم که در نشست ورشو با وجود اینکه میخواستند نتیجه نشست تبدیل به فشاری بر ایران شود، تبدیل به شکست خود آمریکاییها و عظمت ایران شد. مشاهده کردیم که در این نشست حتی متحدان آمریکا نیز به او جواب رد دادند و گفتند که ما در برجام میمانیم و میخواهیم که با ایران روابط اقتصادی و سیاسی داشته باشیم.
رییس جمهور با اشاره به افتتاح راه آهن قزوین ــ رشت در هفته گذشته، اظهار کرد: در مراسم افتتاح ایستگاه راه آهن رشت و اتصال گیلان به خط راه آهن سراسری نیز مشاهده کردیم که وزرای کشورهای منطقه حضور داشتند؛ اینها همه به آن معنا است که تلاشهای آمریکا ناموفق بوده است؛ چرا که هم ایران رابطه با همسایگان را به عنوان مهمترین مساله در روابط خارجی خود قلمداد میکنند و هم همسایگان ما میخواهند که روابطی صمیمی و خوب با ایران داشته باشند.
به گزارش ایسنا، رییس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برنامههای سفر سه روزهاش به عراق، گفت: امروز تقریبا با عراق در همه زمینهها از جمله حمل و نقل، ترانزیت، تامین سرمایه، گردشگری و مسائل سیاسی، منطقهای و بینالمللی دارای رابطه هستیم. امروز روابط اقتصادی ما با عراق حدود ۱۲ میلیارد دلار است، در حالی که به راحتی میتوانیم در سالهای آینده این رقم را به ۲۰ میلیارد دلار افزایش دهیم. ایران و عراق بسیاری از نیازهای خود را از یکدیگر تامین میکنند و کشورهایی هستند که روابط نزدیک آنها به نفع هر دویشان است.
وی با اشاره به طرحها و پروژههای جاری میان دو کشور، خاطرنشان کرد: در حوزه ترانزیت ما علاقمند هستیم که راهآهن سراسری ایران به عراق متصل شود. همچنین علاقمند هستیم تا هر چه سریعتر بر اساس معاهده ۱۹۷۵ لایروبی اروندرود آغاز شود، چرا که امروز تنها کشتیهای کوچک و متوسط میتوانند از اروندرود عبور کنند، اما چنانچه لایروبی این رود انجام شود، امکان پهلوگیری کشتیهای بالای ۲۰ هزار تن نیز فراهم خواهد شد.
رییس جمهور مسائل مربوط به شهرکهای صنعتی در جوار مرزهای دو کشور، مسائل مرزی و امنیتی و مسائل محیط زیستی را از موضوعات مهم و مورد علاقه مقامات ایرانی و عراقی عنوان کرد و گفت: امیدوارم در جریان مذاکراتی که در سفر پیش رو به عراق میان مقامات دو کشور صورت میگیرد در بسیاری از موارد به توافق برسیم.
روحانی همچنین با اشاره به همراهی هیاتی متشکل از تجار و بازرگانان ایرانی در این سفر، ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای سفر به عراق به نفع دو ملت و توسعه روابط دو کشور را به همراه داشته باشد.
وی در پایان صحبتهای خود همچنین با اشاره به سفر اخیر رییس جمهور ایالات متحده آمریکا که به صورت مخفیانه به یکی از پایگاههای نظامی این کشور در عراق انجام شد، تاکید کرد: رابطه ایران و عراق اصلا با رابطه آمریکا به عنوان یک کشور اشغالگر با عراق قابل مقایسه نیست، چرا که آمریکا یک کشور اشغالگر و منفور در منطقه است و کسی مداخلات و خیانتهای آمریکا در منطقه را فراموش نمیکند. این در حالی است که وفاداری و برادری که ایران با کشورهای منطقه داشته است، چیزی نیست که از یاد مردم منطقه برود.
دیدگاه تان را بنویسید