واکنش حاجی دلیگانی به ادعای پایین بودن حجم قاچاق دام
نماینده مردم شاهینشهر به اظهارنظرها درباره پایین بودن حجم قاچاق دام و تأثیر اندک آن در گرانی قیمت گوشت واکنش نشان داد.
خبرگزاری تسنیم: برخی مسئولان در حالی مدعی هستند قاچاق گسترده دام از مرزهای کشور انجام میشود و یکی از دلایل اصلی گرانی گوشت این موضوع است که مسئولان قضایی، انتظامی و ستاد مبارزه با قاچاق بر این باورند که قاچاق دام زنده به آن میزان نیست که بتواند بر قیمت گوشت تأثیر بهسزایی داشته باشد.
حسینعلی حاجیدلیگانی؛ یکی از افرادی است که مدعی است قاچاق دام هماکنون به صورت گسترده وجود دارد و در افزایش قیمت گوشت نیز اثرگذار بوده است.
وی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم، با تأکید مجدد بر این ادعا، اظهار کرد: قاچاق دام زمانی که در ایست و بازرسیها دقت لازم صورت نمیگیرد و معمولاً در ساعات ۲ تا ۵ بامداد و توسط خودروهای استتار شده انجام میشود.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این خودروها که شیشهها تار و صندلیها برداشته شده، ۱۰ تا ۱۵ دام سبک قرار داده شده و قاچاق صورت میگیرد، در بندرعباس از ساعت ۱۲ شب تا ۵ صبح قاچاق انجام شده و صبح هنگام هیچگونه آثاری از قاچاق دیده نمیشود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه دام به صورت سازماندهی شده و با قایق از کشور خارج میشود، گفت: منبع این ادعای من کاملاً موثق است و از افرادی که حرفهای من را قبول ندارم، میخواهم ضمن حضور در بندرعباس، شبهنگام این موضوع را در کنار آب مشاهده کنند.
انتقال هزار رأس دام سنگین از یک دامداری در کاشان به خارج کشور
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی متذکر شد: هر فردی که میگوید قاچاق دام کم است، از وزارت اطلاعات استعلام بگیرد، در حوزه نمایندگی من، مرتب خرید و انتقال دام به خارج کشور صورت میگیرد، دامهای سنگین به سمت غرب کشور برده شده و به صورت پیاده و توسط نفر از مرز خارج میشود.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دام از سال گذشته تاکنون روز به روز تولید داشته است و اتفاق خاصی برای آن روی نداده، اما چرا ناگهان این اتفاق افتاد؟ مسلماً تفاوت قیمتی در آن طرف مرز با داخل کشور دارد که قاچاق صورت میگیرد مانند حدود ۱۵ میلیون لیتر بنزینی که به خارج کشور قاچاق میشود، برای دام نیز این اتفاق روی میدهد.
انتقال هر گله دام به صورت متوسط ۳۰۰ میلیون درآمد دارد!
حاجیدلیگانی افزود: انتقال هر گله دام به صورت متوسط ۳۰۰ میلیون درآمد دارد، اکنون عدهای در کشور از این راه درآمد کسب کرده، مشغول این کار شدند و خودروهای خود را در این زمینه سازمان دادهاند. یکی از علل اساسی، افزایش قیمت گوشت، قاچاق آن به میزان زیاد است البته علل روانی نیز در این رابطه اثرگذار میشود.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سؤال که درباره ادعای قاچاق گسترده دام، اسنادی هم در اختیار دارد یا خیر، گفت: تلفنهمراه من در اختیار مردم است و مردم به من پیامک کرده و در تماس با من این موضوع را عنوان میکنند، کافی است در هر استان این موضوع رسیدگی شود و باید تحقیق محلی در این رابطه صورت گیرد، اسناد حرفهای من نیز این است که برخی مسئولان امنیتی کشور این موضوع را به من گفتهاند.
اظهارات حاجیدلیگانی درحالی مطرح شد که سردار ایوب سلیمانی؛ جانشین فرمانده نیروی انتظامی در گفتگو با تسنیم با تأکید بر اینکه اکنون نیروهای انتظامی در تمام ایست و بازرسیهای کشور کنترل را صورت میدهند و دام نمیتواند از ایست و بازرسی پلیس عبور کند، اظهار کرد: در تمام مسیرهای منتهی به مرز نیز ایست و بازرسی را انجام میدهیم و در حاشیههای مرز نیز اینگونه نیست که هزار هزار دام به آن طرف مرز منتقل شود.
وی متذکر شد: در حال حاضر در مرزهای شرقی و شمالی قاچاق دام نداریم، در مرزهای غربی مانند اردبیل نیز در این فصل به دلیل وضعیت آب و هوا، برف و بوران زمینه قاچاق دام وجود ندارد البته در کرمانشاه، کردستان و ایلام ممکن است قاچاق دام به میزانی محدود و به عنوان فعالیت محلی انجام شود؛ در جنوب خوزستان هم قاچاق دام اصلا موضوعیت ندارد و فقط در جنوب کشور به ویژه هرمزگان بحث قاچاق دام مطرح است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه مصرف یک سال کشور حدود یک میلیون تن گوشت قرمز است، گفته بود: تمام قاچاق دامی که امسال انجام شده به ۱۰ هزار تن نمیرسد و حتی این میزان به یک درصد (یک میلیون تن مورد نیاز کشور) نمیرسد؛ ما یک حرف داریم، میگوییم قاچاق وجود داشته و دارد، تشدید شده است، تلاش کرده و آن را کاهش دادیم، اما نباید آدرس غلط به دیگران بدهیم، این موضوع در سهم قیمت گوشت در کشور بیش از یک درصد نیست.
این اظهارات حاجیدلیگانی در حالی مطرح میشود که ابوالهادی؛ دادستان بندرعباس نیز پیش از این درباره وضعیت قاچاق دام زنده و آماری که در رسانهها درباره حجم گسترده قاچاق دام زنده مطرح میشود، این ادعا را تکذیب کرد و گفت: اصلاً اینطور نیست، زیرا استان ما دام زیادی ندارد و اگر بخواهد از مسیر استان هرمزگان از کشور خارج شود باید از سایر استانها وارد هرمزگان شود که چنین چیزی وجود ندارد.
دادستان هرمزگان تصریح کرد: آمار اعلامی در این زمینه درست نیست؛ قاچاق دام با لنج نیست و بهوسیله قایق صورت میگیرد که آن هم در بهترین حالت روزی ۲۰۰ دام خارج شود و آنچه گفته شده صحت ندارد؛ با همه این تفاسیر، این حجم از قاچاق دام هم تأثیر خاصی روی حجم کلی بازار گوشت ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید