روحانی: علی‌رغم تحریم در همه زمینه‌ها پیشرفت داشتیم

کد خبر: 924186

رئیس جمهور گفت: با وجود تحریم دشمن در همه زمینه‌ها توسعه را ادامه دادیم و در همه زمینه‌ها پیشرفت و توسعه داشتیم.

روحانی: علی‌رغم تحریم در همه زمینه‌ها پیشرفت داشتیم

خبرگزاری مهر: حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در مراسم بهره برداری از مرحله سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس اظهار داشت: در ایام میلاد با سعادت صدیقه کبری حضرت فاطمه زهرا (س) هستیم. بسیار خوشحالیم که در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و آغاز دهه پنجم انقلاب، ملت ما با شور و نشاط در همه حوزه‌ها حضور دارد.

وی افزود: وقتی بحث جشن انقلاب می‌شود علیرغم میل بدخواهان و تلاش و تبلیغ آنها، ملت بزرگ ایران با قامتی استوار در سراسر کشور به خیابان‌ها می‌آیند و مثل شور و شوق جشن سال ۵۷ پیروزی انقلاب خود را جشن می‌گیرند.

برای دشمن دردناک است که در عرض ۲۴ ساعت سه طرح بزرگ و مهم افتتاح کردیم

رئیس جمهور گفت: وقتی دشمن توطئه می‌کند که ما را از توسعه بازدارد، برای دشمن بسیار دردناک است که در شرایطی که به قول خودشان سخت‌ترین تحریم را علیه ملت ایران اعمال کردند، در عرض ۲۴ ساعت فقط در یک استان سه طرح بزرگ و مهم را افتتاح کردیم.

روحانی ادامه داد: این سه طرح بزرگ و ملی علاوه بر طرح‌هایی بود که دیشب وزرا در بخش‌های کشاورزی، نیرو و آب افتتاح کردند. وزیر کشاورزی نکته‌ای را در این مراسم بیان کرد که دولت در مقایسه با اول انقلاب تولید آبزیان را ۴۰ برابر کرده است و این دستاورد بسیار مهمی است.

وی همچنین گفت: بنا به گفته وزیر کشاورزی، در بخش گلخانه‌ای ۲۹۰ هکتار در استان هرمزگان زمین سطح کشت وجود دارد که ۱۹۰ هکتار آن در پنج سال اخیر محقق شده است. این دستاورده‌ها به معنای تلاش یک ملت بزرگ است.

آمریکایی‌ها تلاش کردند در دی ماه امسال همه چیز را درباره انقلاب ما تمام کنند

رئیس جمهور تأکید کرد: آمریکایی ها، صهیونیست‌ها و دشمنان ما از دی ماه سال گذشته شروع کرده اند تا بتوانند دی ماه امسال همه چیز را درباره انقلاب ما تمام کنند و حتی عده‌ای از دشمنان گمان می‌کردند می‌توانند در جشن چهل سالگی انقلاب در ایران باشند.

روحانی با اشاره به اینکه دشمن تصور می‌کرد با تحریم‌ها می‌تواند مانع پیشرفت ما شود، ادامه داد: آن‌ها فکر می‌کردند که طرح‌های ما بر زمین می‌ماند و نمی‌توانیم در نفت و گاز پیشرفت کنیم، همچنین امکان توسعه بندری نخواهیم داشت و این فرصت از ما گرفته می‌شود.

با وجود تحریم دشمن در همه زمینه‌ها پیشرفت و توسعه داشتیم

وی خاطرنشان کرد: با وجود تحریم دشمن در همه زمینه‌ها توسعه را ادامه دادیم و این خیلی مهم است، چرا که یک زمانی یک ملتی می‌گوید با وجود تحریم خودم را اداره می‌کنم، در حالی که ما فراتر از این عمل کردیم و با وجود تحریم‌های بانکی، نفتی، بیمه و کشتیرانی، در همه زمینه‌ها پیشرفت و توسعه داشتیم.

امسال میزان تولید بنزین در پالایشگاه بندرعباس به ۱۲ میلیون لیتر رسیده است

رئیس جمهور تصریح کرد: ما راه توسعه را ادامه می‌دهیم. در پالایشگاه بندرعباس سال گذشته ۸ میلیون لیتر بنزین تولید می‌شد و امسال این میزان به ۱۲ میلیون لیتر رسیده است.

روحانی ادامه داد: امروز بهبود کیفیت بنزین تولیدی ستاره خلیج فارس محقق شده است و ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو۵ تولید می‌کنیم، این به معنای آن است که نه تنها کمیت در تأمین بنزین را محقق کردیم، بلکه کیفیت بنزین تولیدی خود را نیز بالا برده ایم.

وی تأکید کرد: این افتخار جمهوری اسلامی ایران است که از سال ۹۶ تا امروز در طول کمتر از دو سال ما سه بار در منطقه بندرعباس آمده ایم و فاز اول، فاز دوم و فاز سوم پالایشگاه خلیج فارس را افتتاح کرده ایم.

رئیس جمهور پیشرفت‌های حوزه انرژی کشور را حاصل تلاش متخصصان داخل دانست و گفت: تولید ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو۵ در پالایشگاه ستاره خلیج فارس به معنای حرکت خروشان ملت ما است که در مسیر خودکفایی و عظمت حرکت می‌کنند.

روحانی عنوان کرد: کسی نمی‌تواند این عظمت بزرگ ملت ایران را به خاطر مسائلی همچون رب گوجه فرنگی و ماکارونی زیر سؤال ببرد. درست است که در چند هفته رب گوجه فرنگی و ماکارونی از مرز‌ها خارج می‌شود و مردم در مضیقه قرار می‌گیرند، اما این دلیل نمی‌شود که دستاورد‌های بزرگ زیر سؤال رود.

وی با ذکر مثالی عنوان کرد: اگر شاگردی در کلاس درس همه نمراتش ۲۰ باشد و یک روز یک نمره ۱۹.۵ بگیرد نمی‌توان همره نمرات ۲۰ او را نادیده گرفت و آن نیم نمره کسری را به رخ او کشید، چرا که این نه انصاف است و نه وطن دوستی، نه اخلاق اسلامی و نه عشق به انقلاب.

رئیس جمهور تأکید کرد: در این چهل سال کار‌های بزرگی انجام شده، هر چند که نقایصی هم داریم. باید توجه کنیم که در زمان تحریم دشمن مشکلات پیش می‌آید و تحریم شوخی نیست.

روحانی با بیان اینکه آمریکا و همه مزدورانش دارند تلاش می‌کنند که فشار به مردم ایران را روزانه بیشتر کنند، عنوان کرد: دشمنی که سنگ پرت می‌کند، یک شیشه هم می‌شکند، اینکه بگوییم آقا شیشه شکسته است، درست نیست.

وی در همین رابطه ادامه داد: در فاصله‌ای که می‌خواهیم شیشه جدید را جایگزین شیشه شکسته کنیم، ممکن است در زمستان یک کودکی سرما بخورد یا در تابستان مگس و پشه بیاید و نمی‌شود یک ساختمان بزرگ را به خاطر یک شیشه شکسته آن زیر سؤال ببریم.

رئیس جمهور با طرح این موضوع که امروز روز امتحان الهی است، بیان کرد: آزمایش تاریخی برای ما است. در هشت سال دفاع مقدس هم آزمایش بزرگ تاریخی برای ما بود.

ماجرای قطع صادرات نفت در جنگ تحمیلی

روحانی با اشاره به مسائل مربوط به جنگ تحمیلی اظهارداشت: در یک مقطعی از جنگ، نفت ما قطع شد و به طور کامل صادرات از خارک قطع شد. این اتفاق در سال ۶۴ و اواخر مهرماه صورت گرفت که سه هفته نفت فروش نداشت.

وی افزود: زمانی که فروش نفت متوقف شده بود، من به همراه مرحوم آیت الله رفسنجانی به خارک رفتیم، مواضع بمباران شده را دیدیم و تصمیم گیری صورت گرفت. وقتی به تهران آمدیم، مقام معظم رهبری به من گفتند که باید مسئولیت پدافند هوایی کشور را برعهده بگیرم.

رئیس جمهور یادآور شد: در آن زمان به مقام معظم رهبری گفتم نمی‌شود، آن وقتی که ما هواپیمای نو داشتیم، سیستم پدافندی نو داشتیم، وضع ما این بود و عراق هم هواپیمای معمولی داشت، الان که عراق مدرن‌ترین میگ‌ها را گرفته، مدرن‌ترین میراژ‌ها را گرفته و ما هم چیزی نداریم. چطور من مسئول شوم؟

روحانی ادامه داد: به مقام معظم رهبری گفتم این همه افراد دیگر هستند که می‌توانند این مسئولیت را به عهده بگیرند، مسئولان محترم در ارتش، سپاه بیایند و مسئولیت را به عهده بگیرند.

روحانی تأکید کرد: ما در دوران جنگ تحمیلی هر روز و هر شب با شهیدانی همچون شهید ستاری جلسه داشتیم تا ببینیم باید در عملیات‌های بعدی، که عملیات والفجر بود، چه کار کنیم. ما می‌گفتیم اگر همه سیستم‌های پدافندی و آفندی ما هم از بین برود، ولی باید حداقل ۱۰ فروند هواپیمای دشمن را ساقط کنیم. پس از آن از بهمن ۶۳ تا آخر فروردین ۶۵ ما ۱۵۰ فروند هواپیمای دشمن را سرنگون کردیم. این مسئله اصلاً در مخیله هیچ نظامی نمی‌آمد که ما بتوانیم طی ۱۵ ماه ۱۵۰ فروند هواپیمای دشمن را بزنیم. پس از این حادثه جریان صادرات نفت متوقف نشد.

وی افزود: علیرغم اینکه همه دنیا به صدام کمک می‌کردند ما روی پای خودمان ایستادیم و نفت خودمان را صادر کردیم و توانستیم صنعت نفت را مدیریت کنیم؛ البته این مسئله سختی‌های زیادی داشت و مردم هم در زندگی روزمره خود مشکلاتی داشتند، اما عقب‌نشینی نکردند و امام (ره) را تنها و کشور را غریب نگذاشتند.

رئیس جمهور تصریح کرد: اگر در آن شرایط دو دسته می‌شدیم یعنی عده‌ای به جنگ می‌رفتند و عده‌ای هم در تهران می‌نشستند و دائماً کُرکُری می‌خواندند و می‌گفتند چرا در فلان عملیات شکست خوردیم و چرا نتوانستیم فلان کار را انجام دهیم که جنگ پیش نمی‌رفت.

روحانی با بیان اینکه امروز هم روز جنگ یعنی جنگ اقتصادی است، خاطرنشان کرد: ما از اول تا آخر جنگ تحمیلی در تمام تصمیم‌گیری‌ها حضور داشتیم و امروز هم حضور داریم، جنگ اقتصادی از جنگ نظامی سخت‌تر است، زیرا جنگ نظامی را همه می‌بینند، اما در جنگ اقتصادی، حوادث قابل مشاهده نیست. اینکه چطور نفت باید به فروش برسد و چطور نقل و انتقالات پول انجام می‌شود برای سایرین قابل رویت نیست. اگر ما با هم باشیم و بر سر مسائل جزئی بهانه جویی نکنیم، می‌توانیم جنگ اقتصادی را مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: انتخابات در کشور فقط یکبار انجام می‌شود و اگر قرار باشد یک سال قبل از برگزاری انتخابات دعوا کنیم و سال بعد از انتخابات باز هم به مجادله بپردازیم و سپس برای تضعیف دولت باز هم دعوا کنیم، مجدداً به انتخابات بعدی می‌رسیم و تمام کارهایمان صرف دعوا‌های انتخاباتی می‌شود.

رئیس جمهور افزود: ما انتخابات انجام می‌دهیم تا اگر دو دیدگاه در کشور وجود دارد یک دیدگاه از آن‌ها پیروز شود. اگر قرار باشد پس از انتخابات هر دوی آن دیدگاه‌ها ادامه داشته باشد که کشور اداره نمی‌شود.

روحانی گفت: وقتی یک دولت پس از انتخابات بر سر کار می‌آید همه ملت باید کمک کنند؛ ما باید با هم باشیم و در کنار یکدیگر قرار بگیریم.

افتتاح مرحله سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس به معنای شکست تحریم‌هاست

وی با اشاره به بهره برداری از مرحله سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس اظهار داشت: امروز خدا را شکر با این افتتاح که کمتر از دو سال سه فاز این پالایشگاه عظیم افتتاح می‌شود، به معنای خودباوری و قدرت مقابله با دشمن و همچنین به معنای شکست تحریم‌ها و خودکفایی ماست.

رئیس جمهور تأکید کرد: اگر دو دولت یازدهم و دوازدهم هیچ کاری انجام نداده بودند، ولی در عین حال در شکر و گندم خودکفا می‌شدیم، که شدیم، و در تولید بنزین و گازوئیل خودکفا می‌شدیم، که شدیم، همین بس بود.

روحانی تصریح کرد: اگر شما یک روز صبح به پمپ بنزین‌ها بروید و ببینید بنزین وجود ندارد در آن موقع متوجه خواهید شد که چه اتفاقی افتاده است. اگر یک هفته گاز مردم قطع شود خواهید دید چه می‌شود. اگر یک روز گازوئیل برای کامیون‌ها نباشد خواهید دید چه اتفاق ناگواری می‌افتد. ما متأسفانه برخی نعمت‌های پنهان را نمی‌بینیم.

وی با بیان اینکه امروز کار عظیمی در صنعت نفت صورت می‌گیرد، گفت: این کار‌ها برای این است که بنزین، گازوئیل و گاز مصرفی مردم به راحتی تأمین شود. نباید این کار‌های عظیم یادمان برود، همانطور که برای امنیت یک کار عظیم انجام می‌شود و وقتی یک حادثه رخ می‌دهد همه قدر امنیت را می‌دانیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز امنیت وجود دارد و سپاه، ارتش و نیروی انتظامی شبانه روز کار می‌کنند تا امنیت تأمین شود، ولی ما این فعالیت‌ها را حس نمی‌کنیم. وقتی ۱۴۰ هزار پزشک هر روز خدمات درمانی ارائه می‌دهند ما متوجه نیستیم و زمانی که این خدمات نباشد، همه قدر آن را می‌دانیم.

روحانی یادآور شد: باید بدانیم شرایط امروز شرایط عادی نیست؛ ما در شرایط فشار و جنگ با دشمن هستیم. ضمناً هم باید بدانیم در جنگ با دشمن پیروز خواهیم شد.

افتضاح سیاسی تاریخی آمریکا در سازمان ملل

وی با اشاره به تلاش آمریکا برای صدور یک قطعنامه توسط شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، اظهار داشت: در مهرماه امسال در سازمان ملل، آمریکایی‌ها دو ماه تلاش کردند تا سران کشور‌های مختلف را در شورای امنیت سازمان ملل جمع کنند و یک قطعنامه علیه ایران صادر کنند. خود ترامپ در این جلسه شرکت کرد و حدود ۷ یا ۸ نفر از سران کشور‌های مختلف نیز در آن جلسه حاضر شدند، اما آنچه اتفاق افتاد این بود که ۱۴ کشور علیه آمریکا در این جلسه حرف زدند. آیا این یک افتضاح سیاسی تاریخی برای آمریکا محسوب نمی‌شود؟

رئیس جمهور گفت: متأسفانه این پیروزی‌ها را صدا و سیما کم بیان می‌کند. این تلاش ناکام آمریکا بزرگترین افتضاح سیاسی آمریکا در سازمان ملل بود. ترامپ می‌خواست در سخنرانی خود در سازمان ملل علیه ایران صحبت کند، اما جمله‌ای گفت و سران کشور‌ها به او خندیدند. آیا این یک موفقیت برای ما نیست؟!

وی افزود: این موفقیت چند بار توسط روزنامه‌ها و تلویزیون گفته شد؟ انگار وقتی این پیروزی‌ها اتفاق می‌افتد یک چیز طبیعی است و باید بشود، ولی اگر مشکلی پیش بیاید باید یقه دولت را بگیریم.

رئیس‌جمهور گفت: اگر امروز مهندسین ما، وزارت نفت، قرارگاه سازندگی و همه دست به دست هم می‌دادیم، نمی‌توانستیم موفق شویم و کارمان لنگ می‌ماند، زیرا اگر بخش مالی آن تأمین نمی‌شد یا بخش فنی لنگ می‌ماند، کار پیش نمی‌رفت. آن چیز که امروز ساخته شده است، افتخاری برای ملت ایران است. ما امروز اگر این موفقیت را در زاویه کوچک در نظر بگیریم، با خود خواهیم گفت که «نکند این موفقیت به اسم دولت یا سپاه تمام شود» که باید در مورد این تفکر گفت که «این موفقیت، موفقیت هیچ نهادی نیست، بلکه موفقیت ملت ایران است. امروز همه ما موفق شده‌ایم و باید به آن افتخار کنیم».

روحانی تصریح کرد: کاری که امروز انجام می‌گیرد، هم برای خودکفایی و هم برای سلامت مردم است. محیط‌زیست یعنی سلامت مردم ضمن اینکه اگر این میعانات در اینجا مصرف نشود، کار ما در پارس‌جنوبی هم مختل خواهد شد، زیرا ما در آنجا آنچنان انباری نداریم که بتوانیم تولیدات پارس‌جنوبی را نگهداری کنیم و راه‌اندازی پالایشگاه خلیج‌فارس باعث راه‌اندازی چرخه تولید در پارس جنوبی خواهد شد.

واکنش روحانی به اظهارات مقامات آمریکایی‌ها

وی همچنین با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران گفت: آمریکایی‌ها امروز می‌گویند که تحریم‌های ما متوجه ملت ایران نیست. از همین‌جا باید بگویم که وقتی ما تلاش می‌کنیم کیفیت بنزین را افزایش دهیم تا آلودگی هوا کمتر شود، این به صورت مستقیم بر روی مردم تأثیر دارد. اگر ما امروز آلودگی را کنترل نکنیم و مردم مریض شوند، کشور دچار بحران می‌شود.

روحانی ادامه داد: آمریکایی‌ها امروز علیه سلامت ما کار می‌کنند. آن‌ها علیه بهداشت کشور ما تلاش می‌کنند. آن‌ها امروز برای آلودگی هوا در کشور تلاش می‌کنند. آن‌ها امروز می‌خواهند با جان مردم ایران بازی کنند. حال باقی چیز‌هایی هم که وارد کشور می‌کنیم، بر همین روال است و بر روی زندگی مردم تأثیر دارد. شما نگاه کنید همین واردات قطعه که به تازگی جلوی آن را گرفته‌اند و در واردات آن دچار مشکل هستیم، باعث شده تا ساخت خودرویمان کاهش یافته و قیمت خودرو افزایش یابد که این به شکل مستقیم باعث ایجاد مضیقه برای مردم می‌شود.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: من در اینجا باید به ملت بزرگ ایران، صنعت نفت کشور، سپاه پاسداران، مهندسین، کارگران و تمام تلاشگران در صنعت نفت، از طرف ملت ایران تبریک بگویم. شما بودید که در زمان جنگ، نفت ما را تولید و آن را صادر کردید. شما بودید که سوخت و انرژی مورد نیاز کشور را در شرایط سخت جنگی تأمین می‌کردید و امروز شما هستید که در شرایط جدید اقتصادی، فداکارانه ایستاده‌اید و تلاش می‌کنید. امروز مشاهده می‌کنم هر فازی که افتتاح می‌شود، شما در فکر فاز بعدی هستید؛ این به معنای آن است که ملت راه خودش را درست انتخاب کرده است.

روحانی خاطرنشان کرد: ابتدا باید خودمان به توانمندی‌های خویش ایمان بیاوریم و آن‌ها را باور کنیم. تنها ایمان به خدا نیست و در کنار آن باید توانایی‌ها و قدرت‌های خود را نیز باور داشته باشیم. اگر این باورمندی در کشور ایجاد شد، ما به همه قله‌های موفقیت و پیروزی به حول و قوه الهی دست پیدا خواهیم کرد. انشاءالله این پالایشگاه برای مردم بزرگ ایران مبارک باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها