دهقان: ایران میتواند به راحتی از تحریمها عبور کند
یک نماینده مجلس با اشاره به بی اثر بودن تحریمها علیه کشورمان گفت: ایران به دلیل ظرفیتهای داخلی و ظرفیتهای فراوان دیگری که دارد میتواند به راحتی از تحریمها عبور کند.
خبرگزاری فارس: محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی در جمع متحصنین معترض به تصویب لوایح FATF در مسجد امام خمینی بازار بزرگ تهران با اشاره به بی اثر بودن تحریم ها علیه کشورمان گفت: ایران به خاطر ظرفیت های داخلی و ظرفیت های فراوان دیگری که دارد می تواند به راحتی از تحریم ها عبور کند.
وی ادامه داد: یک بار در گذشته ثابت شده که تحریم بی فایده است. آمریکایی ها دیدند از طریق جنگ رودرو شکست می خورند، در جنگ نیابتی ای هم که درست کردند با همه تلاش ها و سرمایه گذاری های که کردند بینی آمریکا و هم پیمانانش به خاک مالیده شد و شکست خوردند به همین دلیل دست به دامان تحریم ها شدند که در این مرحله هم شکست خواهند خورد.
دهقان یادآور شد: ما در برجام به تعهدات خود عمل کردیم ولی آمریکا در زمانی که ما در حال مذاکره بودیم در فکر این بود که چطور به ما ضربه بزند. امروز وقتی می گوییم چرا طبق برجام تحریم ها برطرف نمی شود، می گویند یک مانع دیگری به نام FATF وجود دارد که باید آن را از میان بردارید!
دهقان در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: اینگونه نیست که برخی می گویند با آمریکا رابطه برقرار کنیم همه مشکلات حل می شود، برای نمونه عربستان سعودی مطیع آمریکا شده، ولی آمریکا می گوید عربستان گاو شیرده است و باید آن را بدوشیم. بعد از مدتی هم که عربستان را دوشید گفت اگر ما از عربستان حمایت نکنیم ایران دو هفته ای آنجا را می گیرد پس باید هزینه اش را بدهند. البته ما تصمیمی نداشتیم که برویم و عربستان را بگریم ولی این نشان از قدرت جمهوری اسلامی ایران است. وی گفت: ترکیه هم به همنی صورت است، ترکیه هم اکثرا به حرف های آمریکایی ها گوش می دهد ولی آمریکا اخیرا سعی کرد با یک کودتاه دولتی را در ترکیه سر کار آورد که کاملا مطیع آمریکا باشد.
این نماینده مجلس ادامه داد: میگفتند اگر برجام تصویب شود مشکل آب خوردن مردم نیز حل می شود و همه منتظر بودند روحانی چرخ زندگی مردم را بچرخاند. حتی شخصی نیز با من تماس گرفت و گفت: میخواهم برای دخترم جهیزیه بخرم آیا بعد برجام بخرم یا همین حالا که من گفتم نخرید و منتظر برجام نمانید. پس از برجام قرار بود تحریمها برطرف شود، ولی این اتفاق نیفتاد.
وی افزود: بعد از برجام کشور با رکود بی سابقه مواجه و هزاران کارخانه تعطیل شد و نقدینگی از ۴۸۰۰ میلیارد تومان به ۱۷۰۰ میلیارد تومان رسید در واقع آقایان با مذاکره برجام یکی از بزرگترین جفاها را به این کشور کردند. چرا اقتصاد را به مذاکره گره زدند و همه چیز را تعطیل کردند.
دهقان در ادامه گفت: اثر CFT و پالرمو مربوط به آینده است و دولتهایی که در آینده روی کار میآیند باید به تعهدات این کنوانسیونها متعهد باشند.
وی اظهار داشت: با پیوستن به این کنوانسیونها کشور در آینده قفل میشود و دولتهای بعدی نیز نمیتوانند از پیش ببرند، چون آقایان دو و نیم سال است اطلاعات کشور را داده اند و چیزی هم نگرفته اند.
این نماینده مجلس یادآور شد: تصریح کرد: امروز نیز پیوستن به پالرمو یک بهانه است در واقع آقایان میخواهند همه بدبختیها و ناکارامدیها را به این موضوع گره بزنند.
وی ادامه داد: این خوب است که کسی بخواهد دشمنی دشمن را کم کند ولی دشمنی که چوب برداشته و بر سرت میزند و با لگد به شکمت میکوبد و مدام میگوید که میخواهیم شما را نابود کنیم آیا ما باید مثل آدمهای مفنگی به پایشان بیفتیم ؟
دهقان تصریح کرد: پس غیرت ما کجاست آیا این عقل است که ما به دست و پای دشمنی بیفتیم وقتی که ترامپ، پمپئو و بولتن میگویند ما نمیگذاریم شما چهل سالگی انقلاب را ببینید.
وی افزود: کشور ما یک کشور قدرتمند است و یک بار در تحریمها امریکا را شکست داده ایم با این وجود اگر آقایان یک دهم وقت میگذاشتند و به جای اروپا و امریکا با ترکیه عراق هند ترکمنستان و کشورهای قفقاز حرف میزدند وضع ما چیز دیگری بود ما ۹ ماه در کشور چین سفیر نداشتیم و حالا هم یک سفیر نه چندان قوی معرفی کرده اند در هر حال چین با امریکا درگیراست.
دهقان در بخش دیگری از سخنانش به لغو قراردادهای نفتی و گازی ایران با وزارت نفت با چین و پاکستان اشاره کرد و گفت: آقایان میگویند پاکستانیها پول پرداخت گاز ایران را ندارند و این در حالی است که آنها سوخت مایع را با پول بالاتری میخرند و امروز نیز شاهدیم که در حال اجرای خط لوله تاپی هستند سوال این است اقایان چرا قرارداد گاز پاکستان را لغو کردند. معتقدم اگر قراردادهای خود را با همسایگان پیگیری میکردیم امروز مشکلی برای فروش نفت نداشتیم در هر حال اقایان نه تنها اقدامی در این رابطه انجام ندادند بلکه به صورت معکوس نیز عمل کردند.
وی با تاکید براینکه راه این کشور عقب نشینی نیست تصریح کرد: آقایان میگویند ۴۰ سال است ما کشور را مقابل شاخ امریکا گذاشته ایم چرا ما نباید برویم و زیر پستانهای این گاو و شیرش را بدوشیم سوال این است چه کشوری از مقابل شاخ این گاو کنار رفته و پستان هایش را دوشیده است، ولی ما میتوانیم عربستان را مثال بزنیم امروز این کشور از کنار شاخ این گاو کنار رفته، ولی این کشور مدام باید به امریکا بگوید چشم. از طرفی امروز این عربستان است که برای امریکا یک گاو شیرده است.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به قرارداد ۴۵۰ میلیارد دلاری فروش سلاح به عربستان اشاره کرد و افزود: این قرارداد برای تقویت کارخانههای اسلحه سازی امریکا منعقد شد با این وجود ترامپ وقتی که به امریکا برگشت خجالت نکشید و از عربستان به عنوان یک گاو شیرده نام برد. ترامپ گفت: اگر امریکا از عربستان حمایت نکند ایران دو هفتهای این کشور را میگیرد با این وجود باید هزینه حمایت امریکا از خود را بپردازد هم چنین یکی از سناتورهای امریکایی گفت: اگر ما از عربستان حمایت نکنیم آنها باید ظرف یک هفته فارسی حرف بزنند به هر حال ما که چنین قصدی نداشتیم، چون عربستان را همسایه خود میدانیم، ولی امریکاییها برای اینکه عربستان را بیشتر بدوشند این حرفها را میزنند.
دهقان بیان کرد: آقایان هم چنین میگویند چرا ما نباید مانند ترکیه باشیم یعنی یک جاهایی حرف امریکا را گوش دهیم و برخی جاها گوش ندهیم. ترکیه در قضیه سوریه با امریکا هماهنگ بود. بحث این است امریکا به کم قانع نیست یعنی یا باید مطیع محض و کامل این کشور بود و یا کسی که مطیع محض نباشد برای او مشکل درست میکنند.
وی اظهار کرد: غرب گراها خجالت نمیکشند و پاسخ عقب نشینیهای ذلت بار خود را نمیدهند آنها حرف امریکا را میزنند مثلا میگویند نباید موشک داشته باشیم بنده به صورت غیر رسمی شنیده ام که امریکاییها گفته باید برد موشکهای ایران به ۳۰۰ کیلومتر کاهش یابد آنها گفته اند که چرا ایران باید موشک با برد ۲۰۰۰ کیلومتر داشته باشد در واقع هدفشان این است که موشکهای ما بردشان به اندازهای باشد که فقط بیابانهای سرخه سمنان و قم را بزنیم با موشک برد ۳۰۰ کیلومتر نمیتوان اسرائیل را نابود کرد.
دهقان با بیان اینکه آقایان میگویند ما موشک میخواهیم چه کار تصریح کرد: آیا هستهای را کنار گذاشتیم نان مردم درست شد آقایان چه تضمینی میدهند اگر موشک را کنار بگذاریم نان مردم درست شود در هر حال امریکا همین بلا را سر عراق آورد و صدام موشکهای این کشور را در مقابل چشم ناظران سازمان ملل نابود کرد، اما امریکایی باز قانع نشدند و برای کسب اطمینان از پادگانهای این کشور هم بازرسی کردند.
این نماینده مجلس ادامه داد: آنها وقتی مطمئن شدند دیگر موشکی وجود ندارد به عراق حمله کردند حالا آقایان میگویند حرف امریکا و کری تضمین است. ما به حرف این آقایان گوش میکنیم، ولی یک نفر بنویسد و تضمین بدهد اگر موشکها را نابود کنیم وضع کشور درست میشود.
وی با بیان اینکه کسانی که میگویند موشکها را نابود کنیم از خودشان حرفی نمیزنند این حرف امریکاست تصریح کرد: این که ما موشکها را نابود کنیم این فقط یکی از خواستههای امریکایی هاست، چون بعد از آن میگویند ما باید از منطقه خارج شویم و حتی اگر به این کار نیز تن دهیم میگویند سپاه باید جمع شود، چون قایق تندرو و بسیج مردمی دارد در هر حال هدف امریکاییها این است که در مقابل آنها زانو بزنیم، دست آنها را ببوسیم و مطیع این کشور شویم.
وی با بیان اینکه زنگنه، حجتی، ترکان، کلانتری و آخوندی چندین دهه است در این کشور وزیر و معاون وزیر هستند تصریح کرد: قوه قضاییه باید جلوی برخی خیانتها را بگیرد باید در خصوصی سازی قوه قضاییه ورود پیدا کند و اگر این کار همین الان صورت بگیرد کشور از دست برخی خیانتها نجات مییابد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ظرفیت خود پالایشی دارد و مردم خود میتوانند کسانی را که خیانت میکنند از انقلاب پالایش کنند در هر حال قوه قضاییه برای این که دیر نشود باید زودتر وارد عمل شود.
وی بیان کرد: امریکا ۹ ماه است از برجام خارج شده، اما اروپاییها چندین بار حرف خود را عوض کرده اند و الان نیز یک کانال مالی پیش بینی شده با آنچه در گذشته گفتند متفاوت است در واقع اروپا ۹ ماه کشور را معطل کرد و دست آخر هم SPV را اجرا نکردند و یک شکلات سمی را به دوستان ما دادند و گفتند الزامات FATF را بپذیرید تا ما یک شکلات به شما بدهیم.
دهقان اظهار داشت: پذیرش FATF باعث میشود دولتهای بعدی نیز متعهد شوند که اطلاعات کشور را به بیگانگان بدهند در هر حال اگر ما این کنوانسیونها را تصویب کنیم اروپاییها گفته اند که ما یک کانال برای اهداف بشر دوستانه برای شما ایجاد میکنیم یعنی به ما دارو و غذا میدهند. در واقع اروپاییها میگویند منابع ارزی خود را به ما بدهید تا ما به شما دارو و غذا بدهیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر ما به خواستههای اروپا تن بدهیم باید سالانه ۴۰ میلیارد دلار در ازای دارو به آنها پول بدهیم و این در حالی است که ما به برکت انقلاب الان فقط دو میلیارد دلار پول برای واردات دارو هزینه میکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید