روحانی: کشور باید وزیر بازرگانی داشته باشد

کد خبر: 919941

رئیس‌جمهور گفت: انقلاب اسلامی در بخش سلامت به هدف رسانده است.

روحانی: کشور باید وزیر بازرگانی داشته باشد

خبرگزاری تسنیم:حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور، صبح امروز در دفاع از سعید نمکی، وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، ضمن تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در این ۴۰ سال قدم‌های بلندی نظام جمهوری اسلامی در راه سلامت مردم برداشته است. در سال ۵۶ و ۵۷ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کل پزشکانی که در کشور خدمت می‌کردند ۱۴ هزار و ۷۰۰ نفر بودند و از این تعداد ۶ هزار نفر آن پزشکان خارجی بودند. نیمی از بهداشت و سلامت ما در بخش پزشک عمومی و یا تخصصی وابسته به پزشکان خارجی بودیم.

وی افزود: در تخصص‌های مختلف به‌جز ۸ رشته تخصصی پزشکی که در ایران بود در بقیه موارد نیازمند به دانشگاه‌های خارج از کشور بودیم. امروز این استقلال بزرگ را انقلاب اسلامی برای ما به‌ارمغان آورده که به‌جای ۱۴ هزار پزشک امروز ۱۴۰ هزار پزشک در این کشور خدمت می‌کنند، به‌جای ۶۰۰ دانشجوی ورودی در رشته پزشکی در سال ۵۷ امروز ۶ هزار و ۱۰۰ نفر ورودی پزشکی داریم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: انقلاب اسلامی ما را در بخش سلامت به هدف رسانده است و پیشرفت کشور در این زمینه قابل ملاحظه است، این به آن معنا نیست که امروز در بخش سلامت ما هیچ اشکال و ایرادی نداریم، قاعدتاً ضعف و اشکال هم داریم، اما وقتی با ۴۰ سال پیش و همچنین با سایر کشور‌ها مقایسه می‌کنیم پیشرفت کشور بسیار قابل ملاحظه است، پزشکانی مخلص که ما بسیاری از آنان را در ۸ سال دفاع مقدس در بیمارستان‌های خط مقدم مشاهده کردیم.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری ارائه لایحه دوفوریتی تفکیک وزارتخانه‌ها در ابتدای دولت دوازدهم گفت: کشور باید وزیر بازرگانی مستقل داشته باشد.

روحانی همچنین با اشاره به مدل نسخه‌نویسی پزشکان گفت: یک بار هم هشتگ درست کنیم برای مبارزه با دارو‌هایی که لازم نیست و زینت النسخه پزشکان هستند.

روحانی درباره لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم تصریح کرد: از ریاست، هیئت رئیسه و نمایندگان مجلس به‌خاطر تصویب ۴ لایحه‌ای که مبارزه با پولشویی و تروریسم بود تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: ما همیشه پیشتاز در مبارزه با تروریسم بودیم و نباید اجازه بدهیم عده‌ای که دستشان به خون مردم آلوده است، مدعی مبارزه مالی با تروریسم باشند و نباید بگذاریم به ما اهانت کنند. امیدوارم دو لایحه نهایی شود و تکمله دوفوریتی که به مجلس دادیم نیز به‌تصویب برسد و برای روان‌سازی مبادلات خارجی مالی بانکی دست مسئولین را بازتر کنیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: امیدوارم مجلس بخش صنعت و معدن را از بازرگانی جدا کند و این اصرار من است. مشکل تنظیم بازار بدون وزارت بازرگانی حل نمی‌شود و من از شما نمایندگان طی لایحه‌ای درخواست کردم بازرگانی را از صنعت و معدن جدا کنید. اگر می‌خواهید مردم برای خرید اجناس کمتر معطل بشوند؛ من به‌عنوان مسئول دولت می‌گویم این انجام نمی‌شود جز اینکه وزارت بازرگانی مجزا شود.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در دولت یازدهم ۱۰ میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار داده شدند و این کار آسانی نبوده و به این معنا نیست که کار تمام شده، ولی قدم‌های مؤثری برداشته شده است.

وی با تأکید بر اینکه "در تخصص‌های مختلف به‌جز ۸ رشته تخصصی پزشکی که در ایران بود، در بقیه موارد نیازمند به دانشگاه‌های خارج از کشور بودیم"، ادامه داد: امروز این استقلال بزرگ را انقلاب اسلامی برای ما به‌ارمغان آورده است که به‌جای ۱۴ هزار پزشک، ۱۴۰ هزار پزشک در این کشور خدمت می‌کنند و به‌جای ۶۰۰ دانشجوی ورودی در رشته پزشکی در سال ۵۷، امروز ۶ هزار و یکصد نفر ورودی پزشکی داریم.

رئیس‌جمهور با اشاره به افزایش دو برابری جمعیت کشور از ۳۶ میلیون نفر به ۸۲ میلیون نفر، تصریح کرد: از لحاظ جمعیت ۱۲۸ درصد افزایش داریم، اما در بخش بهداشت و درمان، آمار ۲ برابری نبوده بلکه ۱۰، ۱۲، ۱۵ برابر است.

روحانی با اشاره به اینکه پزشکان فداکار، ایثارگر و مخلص در دوران ۸ سال دفاع مقدس، در بیمارستان‌های خط مقدم خدمت می‌کردند و حتی در عملیات‌هایی فاصله خط مقدم تا پزشک و اتاق جراحی ما بیش از ۷ کیلومتر فاصله نبود، افزود: بسیاری از بیمارستان‌ها در دوران جنگ در جا‌هایی مستقر بودند که حتی در تیررس گلوله خمپاره‌ها و در زیر بمباران‌های هوایی قرار داشتند و شماری از پزشکان و کادر درمانی ما در خط مقدم جبهه‌ها به فیض شهادت نائل آمدند و امروز هم پزشکان مخلص، مؤمن و ایثارگر کم نداریم.

وی اضافه کرد: البته در میان همه اقشار ممکن است، افراد کمی هم وجود داشته باشد که همه ویژگی‌هایشان مطلوب جامعه نباشد، اما این قشر همواره قشر مؤمن، فداکار و ایثارگر و مورد احترام جامعه بوده است و احترام به عالمان، دانشمندان و از جمله به پزشکان، رسم ملت ما و یکی از اخلاقیات شایسته و درست مردم عزیز و بزرگ این سرزمین است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در آغاز دولت یازدهم و قبل از اینکه دولت شروع شود در تبلیغات انتخاباتی در سال ۹۲ به مردم قول داده بودم که یکی از اهداف دولت آینده موضوع سلامت، تجهیز بخش‌های مربوط به سلامت، در دسترس قرار دادن دارو‌های مورد نیاز و همچنین کاهش مخارج بیماران است، اظهار داشت: از ابتدای دولت یازدهم به فکر ایجاد طرحی برای تحول سلامت بودیم. تقریباً در همان ماه‌های اولیه یعنی در اوایل سال ۹۳ طرح تحول سلامت، اجرایی و عملیاتی شد و در اجرای این طرح برادر بسیار عزیزمان دکتر قاضی‌زاده هاشمی وزیر بسیار پرتلاش و مخلص و ایثارگر، نقش بسیار ارزشمندی داشت.

روحانی با اظهار امیدواری از اینکه در تاریخ کشورمان در کنار طرح تحول سلامت، نام دکتر هاشمی هم ماندگار باشد، گفت: یکی از تأسف‌های من در دولت دوازدهم این است که دوست بسیار عزیز و پرتلاش و خوبمان نتوانست تا پایان راه در کنار ما باشد. برای او هر کجا که هست آرزوی موفقیت می‌کنم. فردی خدوم، جهادی و مردی است که آشنایی من با او به دوران دفاع مقدس و ایام جنگ برمی‌گردد.

وی تا کید کرد: در طرح تحول سلامت کار بزرگی در این کشور انجام گرفته و دولت و مجلس برای اجرای طرح تحول سلامت هر دو دست به دست هم دادند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: شاید دولت هیچ‌کار مهمی را بدون حمایت و کمک نمایندگان نتواند انجام دهد؛ همین امروز زحمت تصویب بودجه سال آینده بر دوش شماست و خوشحالم که در بخش کمیسیون تلفیق کار‌ها را به اتمام رساندید و بعد از ۲۲ بهمن کار بررسی نهایی را آغاز می‌کنید تا هر چه زودتر به دست ما برسد و بتوانیم سریعتر برای سال آینده برنامه‌ریزی کنیم.

روحانی با بیان اینکه در طرح تحول سلامت قدم‌های بسیار خوبی در این ۵ الی ۶ سال برداشته شده است، اظهار کرد: تعداد تخت‌های بیمارستانی در بدو پیروزی انقلاب حدود ۵۵ هزار بوده و امروز ۱۲۹ هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی داریم که این یک رقم و تحول بسیار بزرگ بوده و رشد ۱۳۱ درصدی را نشان می‌دهد.

وی افزود: کار عظیم و بزرگی برای افزودن ۲۴ هزار تخت بیمارستانی جدید و بازسازی ۴۴ هزار تخت انجام گرفت و مجموعاً در این زمینه در کنار تجهیزات و تسهیلات قدم‌های خوبی در این چندسال برداشته شد و مخارج پزشکی برای بیماران بستری به زیر ۱۰ درصد رسید و در روستا‌ها تا ۵ درصد و همچنین در طرح تحول، سلامت را به منزل و مسکن و زندگی مردم نزدیک و نزدیک‌تر کردیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در آغاز پیروزی انقلاب ۱۵۰۰ خانه بهداشت در کشور وجود داشت و امروز ۱۲ برابر آن یعنی ۱۸ هزار خانه بهداشت در این کشور فعال است، گفت: از سوی دیگر اگر پزشکان متخصص ما در گذشته فقط در شهر‌های بزرگ حضور داشتند، امروز بحمدالله تا مناطق مرزی کشور نیز رفته و مستقر شده‌اند. امروز بسیاری از شهر‌های کوچک و روستا‌ها با فاصله کمکی به پزشک و متخصص دسترسی دارند که این تحول بزرگی در عرصه بهداشت و درمان است.

روحانی با بیان اینکه بسیاری از سران کشور‌های دنیا در ملاقات و گفتگو، نسبت به طرح تحول سلامت در ایران دچار شگفتی هستند و می‌گویند شما چگونه توانستید این طرح با این عظمت را در ایران اسلامی اجرایی و پیاده کنید، افزود: خیلی از کشور‌های صنعتی و بزرگ هنوز در اجرای چنین طرحی به خوبی موفق نبوده اند و این یکی از افتخارات بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب در درمان بسیاری از بیماری‌ها و عمل‌های جراحی نیازمند بودیم که بیمار ما به خارج از کشور برود، اما امروز تقریباً این نیاز به طور کامل مرتفع شده است و حتی وضعیت برعکس شده است. امروز تعداد زیادی گردشگر سلامت در این کشور داریم. تعداد زیادی از مردم کشور‌های همسایه و حتی ایرانی‌هایی که در اروپا و آمریکا ساکن هستند، برای انجام جراحی به ایران سفر می‌کنند و این نه صرفا به خاطر اینکه خدمات درمانی در ایران ارزان‌تر است، بلکه به این دلیل که اینجا سلامت و جان آدم را با قیمت معامله نمی‌کنند. معلوم است اطمینان آن‌ها به پزشک و جراح ایرانی و دقت و مراقبت آن‌ها بیشتر از کشور محل اقامت‌شان است.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه همه می‌دانیم برای نجات یک بیمار همه بخش‌ها باید دست به دست هم دهند، تصریح کرد: شما اگر بهترین جراح را داشته باشید، اما مراقبت‌های بعد از عمل جراحی خوب انجام نشود، محل جراحی تبدیل به عفونت و بیماری و مشکل جدید می‌شود. یعنی همانطور که جراح و بیمارستان مهم است، پرستار هم مهم است. همانقدر که این‌ها مهم هستند آن که بیمارستان را نظافت می‌کند هم مهم است، چون که بیمارستان بهداشتی بماند.

روحانی ادامه داد: به همان اندازه که پزشک و پرستار و نظافت کننده بیمارستان مهم هستند، آنکه غذا را برای بیمار آماده می‌کند هم مهم است. اگر غذا آلوده باشد آن بیمار دومرتبه بیمار می‌شود. همه بخش‌ها در بیمارستان، تمام بخش‌ها باید دست به دست هم دهند تا بیمار به سلامت از بیمارستان خارج شود و بتواند زندگی عادی خود را شروع کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به مشکل تهیه دارو در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: یادتان نرفته در اوایل سال ۹۲ یکی از مشکلات بسیار مهمی که مردم با آن مواجه بودند مسئله دارو بود و بسیاری از دارو‌ها نایاب و بسیار گران بود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز مشکل دارو حل شده است، گفت: در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی از لحاظ عددی، ۲۵ درصد دارو‌ها در داخل تولید می‌شده و ۷۵ درصد داروی مورد نیاز را از خارج تأمین می‌کردیم، اما امروز افتخار ما این است که ۹۵ درصد دارو در داخل تولید می‌شود و ۵ درصد نیاز دارویی کشور را از خارج وارد می‌کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه می‌توانیم با فراهم کردن تسهیلات بیشتر در این زمینه، صادرکننده دارو در منطقه باشیم، گفت: البته همین الان هم در بعضی از بخش‌ها نسبت به کشور‌های همسایه، غیرهمسایه و حتی اروپا، صادرکننده بخشی از دارو‌ها هستیم و فناوری‌های پیشرفته‌ای که امروز در بیوتکنولوژی و ژنتیک و سلول‌های بنیادی وجود دارد، تحول بسیار بزرگی را در بخش سلامت بوجود آورده است.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وزارتخانه‌ای است که به بسیاری از وزارتخانه‌های دیگر متصل است. یعنی اینکه اگر می‌خواهیم بهداشت را حفظ کنیم، قاعدتاً باید از مواد غذایی شروع کنیم که به وزارت کشاورزی و وزارت صنعت، معدن، تجارت مربوط می‌شود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در اولین قدم، این وزارتخانه با وزارت صنعت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همکاری دارد چراکه اگر مواد غذایی، پروتئین، کیفیت و سلامت لازم را نداشته باشند و موارد بهداشتی مراعات نشده باشد، آن مواد غذایی ممکن است به جای توانمندی و ایستادگی در برابر بیماری، فرد را بیمار کند.

روحانی با اشاره به اینکه بار‌ها به دکتر هاشمی تأکید کردم به دلیل گزارش‌های متعددی که به ما ارسال می‌شد، بر روی آب آشامیدنی که در بطری‌ها ریخته می‌شود و مردم مصرف می‌کنند، دقت به عمل آید، گفت: در بررسی‌ها متوجه شدند کیفیت آب یکی از این شرکت‌های معروف که مخصوصاً در اداره‌جات استفاده می‌شود، به مراتب از آب شیر تهران پایین‌تر بود که برای مدتی آن شرکت را تعطیل کردند، اما دو مرتبه به کار خود ادامه داد و نمی‌دانم کیفیت آن چقدر درست شده است.

وی خاطر نشان ساخت: وزارت بهداشت باید رده‌بندی کند و برای مردم رده آب‌های الف، ب. و جیم را مشخص کند و مردم بدانند که این موضوع باید درباره روغن و سایر مواد غذایی نیز رعایت شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه وزارت بهداشت همزمان با بخش کشاورزی و صنعت، مسئولیت مهمی بر عهده دارد، گفت: اینکه چه نوع بذری کاشته شود، آن بذر دارای چه خواصی باشد، در آن ریزمغزی‌های آهن و روی به اندازه کافی باشد؛ لذا بهداشت و سلامت از کشاورزی و صنعت و ورزش شروع می‌شود.

روحانی خاطر نشان کرد: با توجه به ورزش می‌توانیم، نوجوانان، جوانان و افراد در سنین مختلف را سالم‌سازی کنیم لذا بخش بهداشت و وزارتخانه آن باید با وزارتخانه‌های مختلف در تماس باشد و اگر می‌خواهیم توریسم سلامت داشته باشیم، بخش سلامت باید با بخش گردشگری، رابطه بسیار نزدیکی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه وزیر بهداشت باید فردی ذی‌الفنون بوده و از بخش‌های دیگر هم اطلاع داشته باشد، اظهارداشت: وزارت بهداشت یک بخش کوچکی نیست بلکه بخش وسیعی است و باید از داروسازی هم آگاهی داشته باشد همانقدر که از آب آشامیدن مردم هم باید بداند. باید از انواع بیماری‌ها و راه‌حل آن مطلع باشد. همانطور که باید از مواد غذایی کشاورزی که برای مردم تأمین می‌شود نیز مراقبت کند. پس وزارتخانه بهداشت بایستی در بخش‌های مختلف، با قسمت‌های مختلف دیگر در تماس باشد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت اجرای سلامت الکترونیک و کارت الکترونیک برای سلامت در کشور تصریح کرد: این کار از امور مهمی است که اولاً تشخیص را آسان می‌کند، ثانیا از پول‌ها و هزینه‌هایی که نیازی نیست جلوگیری می‌کند، ثالثاً از باند‌های فسادی که متأسفانه در مراکز تشخیص و برخی از مطب‌ها و کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها وجود دارد که البته زیاد هم نیست، جلوگیری می‌کند.

روحانی تصریح کرد: با سلامت الکترونیک می‌توانیم از این مسئله عبور کنیم؛ شفاف می‌شود این فرد امسال، چند بار ام آر آی کرده، چند بار اسکن و عکس و چند بار به دکتر مراجعه کرده و چه مقدار دارو مصرف کرده است.

وی ادامه داد: هم می‌توانیم پزشک را کنترل کنیم و ببینیم برای مریض چقدر دارو می‌نویسد و هم متخصصین و نظام پزشکی و ناظران می‌توانند بررسی کنند که این دارو‌ها چه مقدار ضروری و لازم بوده و چه مقدار زینت النسخه بوده است.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه زینت‌النسخه نمی‌خواهیم بلکه دارو برای بیمار می‌خواهیم، گفت: برای این کار تعداد زیادی از پزشکان ما متعهد هستند و این کار را می‌کنند و برخی هم ممکن است دقت نکنند؛ یک مقدار هم به فرهنگ جامعه مربوط می‌شود. اگر یک مریض پیش پزشکی برود و پزشک او را معاینه کند و در نهایت به او بگوید تو نیاز به دارو نداری، باید یک مقدار استراحت و نوشیدنی‌ها بیشتر مصرف کنید، می‌گوید اصلاً این دکتر هیچ سوادی نداشت؛ حتی اگر پزشک نسخه و دارو کم بنویسد باز هم طرف می‌گوید این چه پزشکی بود دو تا قرص برایم نوشت، آن پزشکی که زیاد می‌نویسد خوب است!

روحانی تصریح کرد: در فرهنگ جامعه نیاز به یک تحول داریم و فرهنگ جامعه ما باید اصلاح شود. این کار نیاز به یاری صدا و سیما و رسانه‌ها، روزنامه‌ها و مجلات پزشکی و فضای مجازی دارد؛ این همه هشتک درست می‌کنیم، یک بار هم هشتک درست کنیم برای مبارزه و جلوگیری از دارو‌هایی که نیاز نیست و زینت النسخه است؛ این کار را باید انجام دهیم.

وی بخش سلامت الکترونیک را یک ضرورت برای جامعه عنوان کرد و گفت: قول آقای جهرمی و آقای دکتر نمکی به ما این است که در اوایل سال آینده این طرح وارد مرحله اجرا شود. البته می‌گویند اجرای این طرح ابتدا از ۵، ۶ استان شروع می‌شود که آن بحث دیگری است. اصل این است که اجرای طرح سلامت الکترونیک باید به صورت عمومی آغاز شود. تشخیص اولیه بحث ارجاع و یکسری مسائلی هست که به تدریج باید اجرا شود و آن بحث دوم مسئله است. اجرای این طرح ضروری است.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: نکته دیگر این است که آقای دکتر نمکی باید به آینده این وزارتخانه فکر کند. امروز روند این است که بیمار را به بیمارستان می‌بریم، ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد، جراحی را انجام می‌دهیم، بعد نیاز به استراحت دارد و بعد هم مرخص‌اش می‌کنیم. در این روند مرخص شدن از بیمارستان، در بعضی از بیماری‌ها، تا شروع کار عادی یک فاصله وجود دارد. برای این مقطع به یک مراکز نوعی توانبخشی و تراپی‌های مختلف نیاز داریم.

روحانی ادامه داد: اینگونه نیست که با عمل جراحی و استراحت در بیمارستان، بیمار به کار عادی برگردد، بلکه ممکن است به یک هفته زمان نیاز باشد؛ به پسادرمانی بیمارستان. این اقدامات پسادرمانی ممکن است در کنار و گوشه به شکل پراکنده باشد، ولی در قالبی منظم و سیستماتیک وجود ندارد، در حالی که باید در کنار بیمارستان و درمانگاه، یک بخش برای پسادرمان درست شود. برای اینکه افراد بتوانند، توانمند شوند و به زندگی عادی بازگردند. این کار الان در بسیاری از کشور‌های پیشرفته وجود دارد، اما در ایران متأسفانه هنوز به این نقطه نرسیدیم. این وزارتخانه با توجه به اهمیت مسئله، باید فکری برای این موضوع کند.

وی تصریح کرد: در میان همه دوستانی که در ذهنم بود و مشورتی که با دوستان مختلف داشتم، آقای دکتر نمکی برای این برنامه‌ها بهترین گزینه یافتم. پیشنهاد خود آقای دکتر هاشمی هم آن وقتی که تصمیم گرفته بود از دولت فاصله بگیرد به فعالیت روزمره‌اش بپردازد آقای دکتر نمکی بود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه درمورد وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت و درمان با دوستان و وزیران سابق این وزارت خانه مشورت کرده است، گفت: در صحبت‌هایی که با آقای دکتر نمکی داشتم متوجه شدم ایشان از تجربه بسیار خوبی در این حوزه برخوردار است و انصافاً به همه بخش‌هایی که وزیر باید به آن‌ها توجه کند، توجه دارد.

روحانی حضور در جهاد سازندگی تا میدان جنگ، اداره دانشگاه، حضور در فرهنگستان، معاونت وزارت بهداشت و درمان و حضور در بخش داروسازی را از جمله سوابق و تجربیات وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد و افزود: تفاوت وزارت بهداشت با دیگر وزارت خانه‌ها این است که نیروی مورد نیاز خود را تربیت کرده و عمدتا بکار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش نیرو‌های تربیت شده خود را تحویل جامعه می‌دهند، ولی آموزش دیدگان وزارت بهداشت در همین وزارت خانه مشغول به کار می‌شوند، گفت: خیلی مهم است که تربیت دانشجوی پزشکی ما چگونه انجام گیرد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: اگر روند آموزش پزشکی را از روز اول دانشجویی تا مرحله فوق تخصص در کشور‌های مختلف مرور کنیم، می‌بینیم در ایران پزشک را به گونه‌ای تربیت می‌کنیم که تزریق را خلاف شأن خودش می‌داند. اگر مریض نیاز به تزریق آمپول داشته باشد، می‌گوید پرستار بیاید و می‌گوید من پزشک و جراح هستم و نباید تزریق کنم یا اگر باند و گچ را بخواهد باز کند، این کار را به پرستار واگذار می‌کند.

روحانی با اشاره به عملکرد پزشکان خارج از کشور، گفت: من با چشم خودم دیده‌ام که در کشور‌های پیشرفته، جراح خودش تزریق را انجام می‌دهد، زخم بیمار را می‌شوید، باند می‌پیچد و یا بعد از عمل جراحی زانو، زیر بغل بیمار را می‌گیرد تا راه برود. تصور ما این است که پزشک یک تافته جدابافته است و این موضوع باید در آموزش‌های ارائه شده در دانشکده پزشکی درست شود.

وی اظهار کرد: دانشکده‌های پزشکی ما باید متحول شوند و این یکی از وظایف مهم وزیر جدید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و در بخش داروسازی نیز می‌توانیم به خودکفایی برسیم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه می‌توانیم در بخش دارو صادرکننده باشیم و این وزارتخانه با بخش علم و فناوری رابطه نزدیکی دارد که باید علم و فناوری و پردیس‌ها به فناوری‌های پزشکی کمک کنند، گفت: باید به طب سنتی که روزی ضدارزش بود، توجه شود و در چین بیمارستان‌های فراوانی وجود دارد که تنها طب سوزنی انجام می‌دهند.

روحانی با بیان اینکه نمی‌خواهم بگویم داروی سنتی برای هر بیماری کافی است، ولی نباید فراموش شود و ضدارزش باشد و باید در جایگاه خودش قرار بگیرد تا از آن استفاده کنیم، تاکید کرد: خوشبختانه امروز یکی از صادرکنندگان مهم دارو‌های گیاهی هستیم و این به معنای آن است که در کشور ما همه چیز از جمله مواد اولیه دارویی که باید از گیاهان استفاده شود، صمغ درختان، ریشه گیاهان، داروسازی و بسته‌بندی آماده است.

وی با بیان اینکه رابطه بیمه، تأمین اجتماعی، وزارت کار و بیمه‌ای که در اختیار این وزارتخانه است با داروسازی، داروخانه‌ها، پزشکان و بیمارستان‌ها و همچنین چگونگی تأمین آن، مسئله مهمی است، گفت: در جلسه‌ای ۳ ساعته با آقای دکتر هاشمی، معاونین وزارت بهداشت و دکتر نمکی همه موارد را در بخش بیمه، بهداشت، درمان و نواقص موجود بحث، بررسی و جمع‌بندی کردیم.

رئیس‌جمهور لزوم همکاری، برادری و تعاون بین وزارت بهداشت و درمان و وزارت کار، تعاون و رفاه و بین نیرو‌های مسلح را مورد تاکید قرار داد و گفت:، بخش پزشکی دستگاه‌ها باید رابطه بسیار نزدیکی در کنار بخش‌های خصوصی که در این زمینه فعالند، داشته باشند و چنین رابطه‌ای می‌تواند ما را به مقصد نهایی برساند.

روحانی در پایان با درخواست از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای حمایت و پشتیبانی از نمکی و وزارتخانه بهداشت و درمان با رأی بسیار قاطع خود، تصریح کرد: این وزارتخانه مسئولیت سنگینی بر عهده دارد و رأی شما انرژی و توان مضاعفی برای وزیر خواهد بود و معاونین و بخش پزشکی و سلامت و همه مردم را در این دهه بسیار مبارک فجر انقلاب اسلامی خوشحال خواهد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد