تصویب موافقت نامه تاسیس مرکز مدیریت بلایا

کد خبر: 915601

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با موافقت نامه تاسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا موافقت کردند.

تصویب موافقت نامه تاسیس مرکز مدیریت بلایا

خبرگزاری مهر: در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، نمایندگان با ۱۳۷ رای موافق، ۴۶ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر در جلسه علنی با لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه به نمایندگی از سازمان ملل متحد درباره تاسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا موافقت کردند.

در ماده واحده این لایحه آمده که به دولت اجازه داده می‌شود نسبت به تاسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا بر اساس موافقت نامه مربوط به تاسیس مرکز یاد شده اقدام کند.

مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مخالفت با این لایحه، اظهار داشت: متاسفانه در این کنوانسیون هر عمل جاسوسی مجاز شمرده شده است و مصونیت کامل در هر اظهار نظری وجود دارد و در هیچ جا از منابع ملی کشورمان نامی برده نشده است.

وی با تاکید بر اینکه ما باید در این موضوع حق شرطی داشته باشیم و یا بتوانیم در آن تغییراتی را ایجاد کنیم، ادامه داد: ما با تصویب این لایحه به دست خودمان یک کاپیتالاسیونی را ایجاد کرده ایم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اگر می‌توانیم در متن این لایحه تغییراتی ایجاد کنیم لازم است به کمیسیون‌های مربوطه بازگردد، اما متاسفانه هنوز در کمیسیون امنیت ملی مجلس هم مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.

ذوالنور خاطرنشان کرد: این کنوانسیون به مراتب از CFT و پارلرمو خطرات بیشتری برای کشور دارد چرا که در آن لوایح حداقل حق شرط‌های دلخوش کننده‌ای گذاشتیم، اما در این لایحه حتی نمی‌توانیم حق شرطی بگذاریم و با این اقدام یک طوق بندگی به گردن مردم می‌اندازیم و نه تنها چیزی گیر جمهوری اسلامی نمی‌آید بلکه تبعات جبران ناپذیری هم برای ما دارد.

در ادامه جلسه علیرضا رحیمی در موافقت با این لایحه، گفت: این چه رویه‌ای است که هر کنوانسیونی که به صحن علنی می‌آید، سبقه سیاسی به آن داده می‌شود.

وی ادامه داد: ایران در مجامع مختلف بین المللی عضو است و این کنوانسیون بین المللی هم در حوزه بلایای طبیعی است و ایرادی ندارد که ایران برای برون رفت از این مشکلات عضو این کنوانسیون شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اگر قرار است با پیوستن به هر کنوانسیونی بگوییم ما خدمه سازمان ملل می‌شویم درست نیست و اگر چنین باوری داریم باید از عضویت سازمان ملل متحد خارج شویم.

رحیمی تاکیدکرد: قرار است مقر این مرکز در تهران باشد و برخلاف ادعای مخالفان این لایحه، بحث واردات و صادرات در آن مطرح نیست چرا که ماهیت این کنوانسیون بازرگانی نیست بلکه قرار است با همکاری موثر کشور‌ها مخاطرات طبیعی و ژئوپلتیکی حل و فصل شود.

همچنین حمید پورمحمدی معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره این لایحه، گفت: روزی نیست که خبری از بلایای طبیعی نشنویم و همواره بشریت از این موضوعات در رنج بوده اند و نهاد‌های بین المللی به دنبال این هستند که جان و مال انسان‌ها را از این بلایا مصون کنند.

وی ادامه داد: بر این اساس سازمان ملل متحد تصمیم گرفته که برای مقابله با بلایای طبیعی چنین کنوانسیونی را ایجاد کند.

پورمحمدی گفت: جمهوری اسلامی از ۴۰ بلای طبیعی شناخته شده ۳۱ بلا را تجربه کرده و در این زمینه می‌تواند تجربیاتش را در اختیار سایر کشور‌ها قرار دهد و از سوی دیگر مشکلات کشور در این زمینه کاهش یابد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد