مهم‌ترین اولویت وزارت نفت از زبان زنگنه

کد خبر: 915284

وزیر نفت گفت: کل ذخایر درجای هیدروکربنی ایران ۸۳۶ میلیارد بشکه است، اما مقدار قابل برداشت از این ذخایر با توجه به علم و تکنولوژی در اختیارمان ۲۳۹ میلیارد بشکه است یعنی فقط ۲۹ درصد.

مهم‌ترین اولویت وزارت نفت از زبان زنگنه

خبرگزاری فارس: بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت که در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی به منظور پاسخ به سوال رضا انصاری نماینده داراب حضور پیدا کرده بود گفت: مهمترین اولویت ما در سیاست‌ها و استراتژی‌ها و برنامه‌های ما در صنعت نفت توجه به افزایش بازیافت از مخازن نفت و گاز است.

وی افزود: بالاترین اموالی که ملت در اختیار من به عنوان وزیر نفت قرار دادند نفت و گاز است.

وزیر نفت تصریح کرد: کل ذخایر درجای هیدروکربنی ایران ۸۳۶ میلیارد بشکه است، اما مقدار قابل برداشت از این ذخایر با توجه به علم و تکنولوژی در اخیتارمان ۲۳۹ میلیارد بشکه است یعنی فقط ۲۹ درصد.

زنگنه گفت: ۷۱ درصد از ذخایر درجای هیدروکربنی بلا استفاده است ضمن اینکه تاکنون ۸۵ میلیارد بشکه برداشت کرده ایم و ۱۵۴ میلیارد بشکه از این ذخایر در زیر زمین قرار دارد.

وی افزود: هر یک درصد افزایش بازیافت از مخازن نفت و گاز معادل ۸ میلیارد بشکه است که این معادل ۵۰۰ میلیارد ثروت برای کشور می‌باشد، لذا هیچ چیزی مهم‌تر از ضریب بازیافت نیست. نمونه آن نحوه برداشت از معدن سنگ بود که قبلا به دلیل نوع برداشت ۴۰ درصد ذخیره معدن از بین می‌رفت. اکنون با تغییر نحوه برداشت حتی یک درصد اتلاف هم وجود ندارد.

وزیر نفت با بیان این‌که برای افزایش بازیافت از مخازن نفت و گاز پروژه‌هایی با همکاری دانشگاه‌ها انجام می‌شود، گفت: با ۹ دانشگاه معتبر قرارداد بسته‌ایم تا مطالعاتی پیرامون افزایش بازیافت از مخازن نفت و گاز صورت گیرد این قرارداد‌ها ۱۰ ساله است که هرسال متناسب با پیشرفت کار پول آن‌ها داده می‌شود.

زنگنه با بیان این‌که اولین کار ما در دانشگاه‌ها در راستای انستیتوی نفت برای بخش بالادستی می‌باشد، اظهار داشت: ما در بهترین دانشگاه‌های ایران واحد مهندسی نفت ایجاد کرده‌ایم تا شاهد افزایش بازیافت باشیم. همچنین دانشجویان و اساتید هم با این کار در جریان عملیات واقعی توسعه نفت قرار می‌گیرد. اقدام بعدی از طریق ایجاد و تقویت شرکت‌های اکتشاف و تولید است.

وی گفت: از سال ۱۳۷۶ برای اجرای یکپارچه و بهم پیوسته، شرکت پتروپارس درست شد. کار جدید ما این بود که هر شرکت خارجی برای انجام قرارداد‌های نفتی باید کنارش شرکت ایرانی وجود داشته باشد تا ضمن آموزش کافی عملکردش هم تقویت شود، چون بالاترین ثروت شرکت‌های بزرگ دنیا داشتن دانش فنی و توانمندی مهندسی است. براین اساس ۱۳ شرکت ایرانی با صلاحیت و متخصص اعلام شدند که می‌توانند در کنار شرکت‌های خارجی کار کنند.

وزیر نفت با بیان این‌که اصل دیگر وزارت نفت تولید فناوری‌های خط تولید پرتکرار در داخل کشور است، اظهار کرد: تقویت ارتقای فناوری از طریق ساخت کالا‌ها و تجهیزات مورد نیاز از دیگر کار‌های این وزارتخانه می‌باشد. همچنین طبق مصوبه شورای اقتصاد مقرر شد بیش از ۶ میلیارد کار در بخش داخلی به پیمانکاران داخلی داده شود و از آن‌ها برای انجام امور دعوت کردند. با این اقدام ضمن تقویت تکنولوژی داخلی می‌توان برای نیرو‌های کشورمان ایجاد اشتغال کرد.

زنگنه بعد از توضیحات انصاری نماینده داراب، گفت: مساله‌ای که از قول وزیر قطر عنوان شده است درست نیست اولا اکنون این فرد الان وزیر نیست دوما آمریکایی‌ها در لایحه نفتی قطر نبودند و دانمارکی‌ها حضور داشتند. قرارداد یک سال و نیمه آن‌ها هم تمام شده اکنون قرارداد ۲۵ ساله‌ای تمدید کرده‌اند که به صورت امتیازی با توتال بسته شده تا ۳۰۰ هزار بشکه برداشت شود. ما هم کار‌هایی را برای برداشت انجام داده‌ایم، ولی به تکنولوژی نیاز است.

وی همچنین با اشاره به موضوع صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: ما هیچ‌گاه از سابیک عربستان سعودی جلو نبودیم، ولی امید داریم که این اتفاق رخ دهد.

وزیر نفت افزود: از سال ۱۳۷۶ که وارد صنعت نفت شدم ظرفیت کل تولید پتروشیمی به زحمت به یک میلیارد دلار می‌رسید اکنون این میزان ۲۰ میلیارد دلار شده است. ما پارسال ۱۷ میلیارد دلار تولید داشته، امسال هم به دنبال تولید ۱۸ میلیارد دلاری هستیم. با وجود این‌که تحریم‌ها فشار می‌آورد، ولی از همین میزان تولید ۵.۵ میلیارد به داخل برای تامین مواد اولیه کارخانجات عرضه می‌شود. با یک پشتیبانی می‌توان ظرفیت تولید را به ۴۰ میلیارد دلار رساند.

زنگنه با بیان این‌که موضوع میل به خرید خارجی را رد نمی‌کند، تصریح کرد: این فقط مربوط به شخص من نیست و به بنده ارتباط دارد. ما در حال حاضر چند هزار میلیارد تومان به بخش داخلی بدهکاریم و گرفتاری‌هایی داریم. این طور نیست که از خارجی‌ها خرید کنیم و به فکر داخل نباشیم، چون اصلا امکان این کار هم وجود ندارد.

وی در پایان با بیان این‌که ضعف در تکنولوژی وجود دارد که رفع آن زمان‌بر بوده و برنامه می‌خواهد، اظهار کرد: توان تکنولوژی ایران در صنعت نفت قابل مقایسه با ۲۰ سال گذشته نیست که ما پیشرفت‌های بسیاری داشته‌ایم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها